ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Jakob Carlén

Sidor: [1]
1
Denna källa pekar ut Ernst Wilhelm Andersson som resenär. Sidan innan och sidan efter anger skeppet till "Öresunds-ångare" men inget på Ernsts sida.
Överblickssidan på Ancestry anger att han reste till Lübeck. Kom han fram till Amerika?


2
Hej! Jag har passagerarlistorna för ankomsten i New York den 25 sept 1904 m SS CELTIC. Info hämtad från libertyellisfoundation.org. Jag vet således när min individ anlände.
Finns det mer data att hämta i passagerarlistan för avresan från Liverpool som skedde den 16 sept? Vilken källa kan man använda för att hitta avreselistorna? Jag tittade på gjenvick.com men den avresan fanns inte med.

TACK!

3
Hej! Skulle vilja få bedömning på dessa uniformer på bilderna. Detta är släktbilder som bevarats i ett fotoalbum.
De borde vara antingen svenska eller amerikanska. Det är inga årtal angivna, och jag vet ännu inte vilka personerna på bilderna är.
En bedömning på årtal på familjebilden är 1925.4
Hej! Söker ytterligare info baserat på de uppgifter jag hittat avseende det som är registrerat som "Utresehamn" Pensacola Nordamerika med skeppet "Gustafva". Ska jag tolka det som "inresehamn"? Eller har skeppet lämnat Pensacola med Axel ombord? Det borde finns mkt information jag kan hitta kopplat till informationen då tidpunkt är angiven, platsen och namnet på skeppet?

Sidor: [1]