ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Christina Blanck

Sidor: [1]
1
Orts & gårdsnamn / Äldre inlägg (arkiv) till 1999-maj-13
« skrivet: 1999-02-05, 19:26 »
Finns det någon bra litteratur just för att kunna få veta ursprunget av orters namn? Som Gudö där jag bor tros ha uppkommit av att det var en offerplats till gudarna. Jag tycker det här är minst lika spännande som personnamn och hoppas att fler tycker det.

2
Y-DNA (det raka fädernet) / Y-DNA (det raka fädernet)
« skrivet: 2014-07-04, 14:10 »
Nu är Swedish Nobility DNA Project - DNA-projekt för svensk adel sjösatt: https://www.familytreedna.com/public/swedishnobilitydna/!
 
Detta är ett DNA-projekt för personer som tillhör någon svensk introducerad eller ointroducerad adelsätt. Det långsiktiga målet med projektet är att utveckla kunskaperna om de svenska adelsätternas ursprung bortom de skriftliga källorna samt att kunna bekräfta eller dementera osäkra, tveksamma eller ifrågasatta uppgifter i den genealogiska litteraturen om de olika adelsätternas ursprung och släktskap.

3
Erik Enberg och Stina Lind uppges vara föräldrar till min ana Per Forss (båtsman), född 1748-01-14 i Stockholm och död 1824-02-04 i Hälsingtuna (X). Erik Enberg ska ha varit brandvaktskarl. Jag har letat i Stockholms stadsarkivs register över olika församlingar men inte hittat några som stämmer på dessa personer. Jag har också plöjt igenom Stockholms stads alla församlingars födelseböcker runt 1748 utan framgång. Har någon stött på dessa personer i någon församling utanför staden?
Med vänlig hälsning Christina Blanck

4
Allmänt / Kungsladugård Vall
« skrivet: 2013-10-19, 18:18 »
Hej! Hittade några av mina förfäder vid Kungsladugård Vall och blev nyfiken. Är det någon som vet lite mer om vad det var? Jag antar att området är någonstans kring det vi idag kallar stora Vall och ligger i anslutning till Högskolan i Gävle. Gissar på att det var ett större landsbruk för staten/kungen? Eventuellt till det militära? Om jag inte missminner mig, så tror jag att det fanns röda längor som numera är rivna. Var det bostäder för de som jobbade där...eller...kanske minns jag fel. Är det någon som har några gamla fotografier eller kan hänvisa om vart jag kan söka vidare för att få lite mer vetskap om platsen Kungsladugård Vall. Tacksam för all info och alla tips!

Sidor: [1]