ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Elisabeth Östnäs

Sidor: [1]
1
Finland / Finsk officerare under Karl XII
« skrivet: 2020-08-29, 16:15 »
Hej!
Jag har en ana långt bak som heter Christina Rossberg. Hon föddes antagligen nånstans på väg mellan olika slag under Nordiska kriget, år 1700 (osäkert). Hennes pappa hette Daniel Rossberg och var senare major i Ingermanlands regemente. Hennes mamma var polsk, Juliana Brisnitski. Hon hade en syster som hette Charlotta och gifte sig med en finsk handelsman, AUgustus Steven. Charlotta dog i Borgå och det gjorde antagligen hennes pappa också. Christina däremot levde i Gällaryd efter freden, och tog sig till Sverige med en släde och två små barn. Hennes man hette Hans Georg Bråkenhielm.
 Jag är nyfis på den finska grenen som ju var svensk då. Men hur går det till rent praktiskt? Jag kan fjärrlåna via bibblan tror jag.
Men vet nån på rak arm var Daniel Rossberg fanns? Eventuellt föddes han i Värmland. Men varför Finland? Och han var krigsfånge, det har jag hittat.

2
Allmänt / Akuander
« skrivet: 2020-07-05, 21:13 »
Hej! Jag har en ana som heter Marta Katarina Akuander. Hon är född 1770 och gift med prästen Anders Ljung. Men jag blir nipprig. Jag lyckas INTE hitta henne hos prästen Jonas Akuanders barn, har letat igenom Växjö herdaminnen hela helgen. Var kommer människan från? Hennes man är född 1750. Tack!

3
Övrigt / Linköping student
« skrivet: 2020-06-28, 16:02 »
Hej! Jag har en ana som atuderade i Linköping runt 1807-08. Hur gör jag för att hitta honom och hans bror i registren? Vet ej vilken skola det rör sig om. De kom från Ödeshög i ÖG.

4
Titlar och befattningar / Fanjunkare
« skrivet: 2019-07-10, 11:31 »
Hej! Ny här så ber om ursäkt om saker redan sagts. Men har hittat flera i släkten som är fanjunkare. Wikipedia har jag förstås kollat, men kan nån säga om det var en "bra" sak att vara? Gick titeln i arv? Det kan den ju inte ha gjort men varför är då far och son båda fanjunkare? OCH. Har på flera ställen hittat en massa friställda män på mormors sida. Vad är vanligaste orsaken till att man frikallas från militären? Sjukdom? Det är ca 1870-90.

Sidor: [1]