ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Lena Persson

Sidor: [1]
1
Jag har en gammelfaster, Kersti Jönsdotter som emigrerade från Valleberga i Skåne till Boston 1893. Hon är född 21 oktober 1863 i Ingelstorp, Kristianstads län. Väl där hittar jag inga spår efter henne utom vigselattesten där hon gifter sig med John W Johnson 1900. Då kallas hon Christin Johnson.Adressen är Broadway, Boston, Suffolk, Massachusetts, USA. Men jag kan inte hitta familjen i något census eller någonstans överhuvudtaget. Hon lär ha varit på besök i Valleberga i Sverige kring 1905-1910. I faderns bouppteckning 1924 står att hon vistas på okänd adress. Hon har också en syster Karin (Karna) Jönsdotter/Johnsonsom är ogift och bor i Boston. Henne har jag hittat fram till 1918 då hon bodde i  West Somerville, Massachusetts nära Boston. Vet att Kersti fick barn och skulle så gärna vilja veta vad det blev av dem.

2
Öved / Öveds husförhör
« skrivet: 2017-02-02, 20:49 »
I många av de tidiga husförhören står det "togs till Guds bord första gången". Antar att det man talar om är nattvarden. Har en flicka Magdalena Jacobsdotter Deijsin med bror Magnus som antecknas för det här i augusti 1714. Enligt Magdalenas dödsannons november 1783 skulle hon då varit bara tolv år. Dessutom gifter hon sig i juli 1713 och får barn året därpå. Någonting är galet! Kan det finnas två Magdalena Jacobsdotter i Öved vid den här tiden. Ibland kallas hon bara Jacobsdotter och ibland Jacobsdotter Deijsin. Är också nyfiken på hennes far Jacob Deijsin.

3
Öved / Vressel 1
« skrivet: 2017-01-22, 22:54 »
I byn Vressel får Ola Andersson och Anna Matsdotter en dotter 27 september 1778. I födelsenotisen står de då som boende i Vressel 1. När jag kollar vidare där när husförhören börjar 1804 finns bara en Nils Andersson där, möjligen en bror till Ola. I mantalslängderna hittar jag Ola på nummer 1 men 1789 försvinner han, men är troligen den Olle Andersson som finns på Öved 8. 1790 är han borta. Har inte hittat vare sig Eljena, Ola eller Anna i Öved senare och undrar om någon vet något om paret. Det figurerar en Ola Borg, skräddare i Öved gift med Anna Matsdotter. Kan det vara samma person som Ola Andersson trots att han står som bonde i födelsenotisen? Eljena dyker upp kring 1811 i Vstra Nöbbelöv och har då gift sig med Arvid Malmgren, skollärare i byn.

4
Nils föddes i Skåne men flyttade 1911 till Sankt Olai i Norrköping. sista spåret där är att han tar ut äktenskapscertifikat för att gifta sig med handelsbiträdet Borghild Otilda Arendsen i Skien. 1918 förs han enl ant i församlingsboken sid 99 till Obefintlighetsboken. Hittar honom heller inte i summariska folkmängdsredovisningen. Har någon tips om hur jag ska gå vidare.

Sidor: [1]