ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Anders Wahlborg

Sidor: [1]
1
Övriga släkter - V W / Familjen Carl Jacob Wahlborg
« skrivet: 2021-06-18, 14:07 »
Håller på att forska i min farfars fars familj med Carl Jacob Wahlborg, förr Winge 1856-03-10 på Munsö. Har en ganska bra bild om honom och familjen men har nu fastnat. Hans hustru Anna Lovisa dog 1897-03-19, 7 månader efter yngsta dottern föddes. Carl Jacob fick ta hand om sina 6 barn som senare placerades ut i olika fosterhem eftersom han tydligen inte förmådde försörja familjen. Efter att alla barnen bortplacerats blev han "utskriven" till Gävle 17/10 1899 och här tar det slut för mig, kan inte hitta honom. Han dog sedan 1905 i Tuberkulos, då boende i Stockholm.


Några förkortningar från Rotemansarkivet som jag inte kan hitta förklaringar till: rem deleg, utg, afi, rem sjukh.
Tacksam för allhjälp jag kan få!


M v h, Anders W

2
Söker hjälp om min farfars far Carl Jacob Wahlborg, född Winge 1856-03-10 på Munsö. När han värvat sig till det militära var han antagligen med om något uppror och kom i fängelse en tid men jag har inte hittat något om detta? Det var efter "upproret" som han tog namnet Wahlborg. Jag har hittat en fånge på Långholmen 1980 med namnet Wahlborg men det är osäkert.Vet någon vad detta betyder: Sociala anteckningar: Rem.deleg. står på många ställen om honom och familjen?

3
18 - Immigration / Hur gör jag ang släkt i USA
« skrivet: 2021-06-10, 19:56 »
Jag är ganska ny inom släktforskning men lyckats göra ett ganska omfattande släktträd men nu stött på patrull ang min farfars bror som emigrerade till USA och gifte sig 2 gånger och dog även där. Hur gör jag för att hitta honom, har hans uppgifter vid ankomst till Ellis Island och adresser där han bodde. Knut Felix Wahlberg, 1889-02-02, född i Brännkyrka församling. Adresser i USA var Mr. Felix Wahlberg, 312  East  Sewenth  Street, Plainfield, New  Jersey. U.S.A.  Mr. Felix Wahlberg, 401 East  5 th. Street, Plainfield, New  Jersey. U.S.A.  (år 1913)
Den 8 Maj, 1933, var avsändar-adressen, Montclair, New Jersey, USA.
Tacksam för hjälp! Tack på förhand

Anders Wahlborg

Sidor: [1]