ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Helen Johansson

Sidor: [1]
1
Hej
Jag kommer inte längre när jag söker i registren (arkiv digital) för den här grenen. Är det någon som har koll på vad hennes och hans föräldrar hette?
Hon: Anna (Maja?) Johansdotter F: 22/9 1772 i Långbroslätt D: 7/12 1851
Han: Jo(h)n Rolig F: 1762 i (här finns flera olika platser beroende på var man tittar. V.skatteberg(?), Bredared, och Shattegb som jag misstänker är slarvigt skrivet bara men jag kan inte tyda det).
Rolig var förmodligen soldat i Polen, det finns en anteckning om Polen men jag kan inte tyda vad det står riktigt. De bodde i ett soldattorp i Mjöshult och var enligt anteckningar utfattiga. En anteckning ger gällande att de bor på en statlig allmänning men vad det innebär vet jag inte.


De fick flera barn, och min släkting där hette Anna Maja Johansdotter precis som sin mor. Hon är född 28/9 1820 i Mjöshult. Hon flyttade runt en hel del verkar det som. Hon verkar inte ha gift sig och fick en "oäkta" dotter som i sin tur var piga och fick en hel drös barn, alla "oäkta".


Jag tar tacksamt emot all info som jag kan få om dessa eller tips om var jag kan leta.

Sidor: [1]