ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Lena Nalmo

Sidor: [1]
1
I dagens SvD (kulturdelen, sid 5) står om att alla remissinstanser klart är emot ett flytt och dessutom är det en artikel författad av en rad historiker som också fördömer en flytt. Så vi kan ju alltid hoppas. Men man kan ju aldrig veta - många politiker har ju förr visat att man är Stockholmsfientliga, så bara för att ämbetet ligger i Stockholm så måste man flytta på det.  
Själv har jag helt frivilligt för 3? år sedan flyttat från Stockholm till idyllen Valdemarsvik, där hela familjen (nåja, äldsta dottern blev kvar för att studera) stortrivs.
 
(när ni ändå läser kulturdelen kan ni som vill försöka er på min dagligen återkommande klurighet på sista sidan - NIAN)
 
Mvh
Per Schröder

2
00 - Arvsfrågor / Dotter före äktenskapet ärver
« skrivet: 2004-04-16, 20:51 »
I min farmors mors bouppteckning har jag hittat följande mening som jag undrar över:
efterlämnat: Änklingen samt Dottern före äktenskapet
 
Betyder meningen att dottern är född utom äktenskapet men med samma föräldrar som syskonen?
Eller är dottern endast dotter till min farmors mor? (Att hon har en annan far än min farmors far alltså).
På Söderskivan står dottern som född inom äktenskapet!
 
Skulle vara roligt att veta hur någon av er reagerar över meningen, om ni får känslan av att detta är frågan om en halvsyster till min farmor.
Jag har ingen äldre att fråga, sedan är jag inte så säker på att jag skulle få något svar...
 
Mvh, Susanne

3
Love / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-04-12
« skrivet: 2003-04-19, 02:24 »
Söker föräldrarna till knipsmeden Johan Love född 1729. Faderns namn var Nils och moderns Annika, AnnaStina eller något liknande. Både sonen Nils Love och sonsonen Jan Love var knipsmeder så jag tror att också fadern var knipsmed men var?
Johan vigdes med sin Britta 1750 i Väne-Ryr socken i Älvsborgs län, första barnet föddes 1751 på Vitlanda bruk i Tösse socken i Älvsborgs län och sista barnet 1767 på Löfstaholms bruk i Lysviks socken i Värmlands län. Sonen Nils Love och sonsonen Jan Love var knipsmeder på Vägsjöfors bruk i Vitsands socken i Värmlands län. Såvitt jag förstår fanns det fler manufakturbruk i Småland än i övriga delar av landet så kanske utvandrade Johan därifrån?
 
Hälsningar Lena

4
Guyana / Guyana
« skrivet: 2004-10-09, 20:56 »
Jag har hittat uppgifter om att släktingar till mig, Jöns och Henrik Henriksson, efter att ha fårr 10 riksdaler vardera i arv efter sina föräldrar har rest till Guiana i Västindien 1669.
Gunnar Almqvist: Sammandrag av Fryksdals härads domböcker 1602-1700. (Det står Guinea (Västindien) men det tolkar jag som en felläsning från den handskrivna domboken.)
 
Finns det några uppgifter om svenska immigranter till Guyana under 1600-talet? Reste de via Holland?

5
Söker information om Maria Lovitsdotter född 1704, Britta Lovitsdotter född 1707 och Johan Lovitsson född ca 1710. Syskonen föddes troligen i Borgviks sn, vart tog de vägen?
 
Mvh Lena

6
I Finnemanntallet i 1686 i Norge finns en Hendrick Hendricksen født i dette sognet. Kan ikke finne hvor det er, men det skal være i Vermland, 3 mil fra norskegrensen som det står i manntallet. I 1686 finnes han på Stein Gård i Vestre Bærum. Hans far het det samme som sønnen , de hadde i 26 år bodd på Krokskogen. Vet noen hvor Sund sogn er?

7
Vitsand / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-02-18
« skrivet: 2000-04-18, 12:09 »
Kan noen plassere Anders f. 1790, Per f. 1815 eller Martha f. 1854 - alle sies å være Lehmoinen ?

Sidor: [1]