ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Anna Lisa Blöth

Sidor: [1]
1
Dahlander / Dahlander
« skrivet: 2015-08-23, 10:31 »
Mildred Dahlander
 
Hej, jag var nyligen på Finlands största loppmarknad i Nykarleby (Juthbackamarknaden) och där köpte jag en liten bok för 3 euro. Den är fint inbunden, och på pärmen står i guldbokstäver Milles bok. När jag öppnade boken så såg jag att det var handskrivet, det är Mamma som berättar om hur Mille kom till familjen Dahlander i Säter, som adoptivbarn år 1927. Det är endast cirka tio sidor som har skrivits, där finns också ett fastlimmat fotografi av Mamma och Mille, taget i september 1927. Anteckningarna slutar år 1935. På försättsbladet står det överst till höger: Till Far julen 1929.
På samma loppmarknadsbord fanns också ett antal diktböcker av Erik Axel Karlfeldt, Ad Libris märket var Magnus Dahlander, om jag minns rätt.  
Jag skriver detta för att jag via internet fick reda på vem denna Mille var och kom på så vis i kontakt med detta Anbytarforum. Jag tycker det är förunderligt hur dessa böcker, och främst då Boken om Mille, som är så pass personlig och familjär, har hamnat på ett loppmarknadsbord i Finland. Försäljaren var för övrigt en ung finsk man. Hälsningar Anna Lisa Blöth.

Sidor: [1]