ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Veronica Nilsson

Sidor: [1]
1
Hej! Min anfäder Nils Persson ska enl hfl 1821-1824 vara född 1772-03-26, men jag kan tyvärr inte tyda vad som står där. Kan någon hjälpa mig? Tack på förhand! / Veronica

2
Söker information om en Laurin som troligtvis hade ett gästgiveri i Småland. Han bör vara född någon gång efter 1835. Han gjorde en piga med barn vilket föddes 24 augusti 1876 i Storkyrka församling i Stocklista??? och adopterades bort till Per Pettersson med fru i Stockholm. Dessa var handlare och ägde en tobaksaffär. Flickan hette Katarina Henrietta Martina och fick i sin tur barnen Gerda och Margit Augusta.
 
Mamman till barnet skickades troligtvis till Amerika efter födseln.
 
Hoppas på svar.
Tack på förhand.

3
Indal / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-05-03
« skrivet: 1999-07-15, 11:04 »
Min fars släkt härstammar från gården Lill-Hallsta 1 i Indals socken. Gården har i rakt nedstigande led gått i arv sedan åtminstone så långt tillbaka i tiden som skriftlig dokumentation finns, dvs. sedan mitten av 1500-talet, och fram till ungefär år 1800 då den övergår till annan gren av släkten. Äldste anfader på gården skall enligt familjeregistret för Medelpad vara Erik Mickelsson. Jag undrar om det finns några särskilda upplysningar eller historier om honom, om någon annan anfader i denna släkt eller om gården Lill-Hallsta 1. Jag undrar vidare om det finns något känt bomärke för denna släkt eller för gården som förekommer före år 1750. Tack på förhand för svar.

4
Efterlysningar (stängd för nya rubriker) / Murén
« skrivet: 2000-01-23, 13:45 »
I Gnarp i Hälsingland bodde Sven Johan Murén med frun Anna. De fick över 6 barn. Däribland min morfars far Emil Murén som skall vara född 25/5 1889 eller 1890. Syskon Agnes gift med Per Larsson hemmansägare, inga barn. Signe och Erik mfl som jag inte har några direkta uppgifter på.
 
Emil gifte sig med Elsa Johanna Hägglund f 29/5 1894, hon var från Svartvik enligt de uppgifter jag funnit. De bodde från början i Gnarp men flyttade sedan till Kvissleby troligtvis 1920.
 
Sven Johans föräldrar hette Hans och Ingrid Murén men tyvär har jag inga mer uppgifter på dessa.
 
Kan någon hjälpa mig att få fram mer uppgifter och uppgifter om Hans och Ingrids föräldrar osv så är jag mycket tacksam.
 
Tack på förhand
 
Veronica

Sidor: [1]