ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Eva Isaksson

Sidor: [1]
1
Samma här...
 
Ta det inte personligt, det var en allmän inställning.
 
Eivor

2
Strömberg / Strömberg
« skrivet: 2013-04-24, 17:01 »
jag har hittat att peter strömberg  i simrishamn var gift två gånger..Först med Anna Larsdotter .Dom Fick 6 barn..vigda 1776..när anna dog vet jag inte .sen var han gift med Barbro Hansdotter vigda 1791-dom fick en dotter catarina,,, jag trodde att peter och barbro var kusiner för dom har samma fadrar .,Barbro  var gift en gång innan,,men då var brodern carl gift med elfe Cristiansson.och barbros pappa namn var hans cristiansson.då är dessa två syskon....syskon till peter var Carl...Arvid ...Cristian ..Cristina ..Anna-Katarina ...Bengta ..detta har jag fått fram på simrishamn skivan,..

3
Konst / Constenius / Konst / Constenius
« skrivet: 2004-09-01, 23:24 »
Hei igjen!
Jeg har lagt inn opplysninger om Constenius i Hammerfest her: http://home.online.no/~arnsroe/constenius.cfm
 
Jeg vil gjerne ha flere opplysninger om Curtelius!
 
Mh
Arnstein

4
Karungi / Karunki / Karungi / Karunki
« skrivet: 2012-11-13, 19:57 »
Iris, här en länk till Johans och Albertinas vigsel:
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/karunki/vihityt_1858-1877_ik 197/2.htm
 
MVH Michael

5
Är det någon som vet något om Anna Maja Johansdotter Kussiko, kan ha hetat Anna Maria Karsikow. Född 1855-12-05 i Karl Gustav.
Gift med Per Adolf Lundberg född 1861.
 
Mvh Lars

6
På 17- og 1800-tallet var det stor tilflytting til Nord-Norge fra Norrbotten, spesielt fra Tornedalen. Mange av de som flyttet fra Nord-Sverige og Nord-Finland på denne tiden (i Norge ble de kalt kvener) har etterkommere i dag i Norge som prøver å finne sine aner i Nord-Sverige og Nord-Finland.
www.troms-slekt.com/kven finnes et forum der etterkommere av disse innflytterene kan etterlyse sine forfedre, og jeg anbefaler alle svenske slektsforskere som forsker på Norrbotten og som gjerne vil hjelpe andre med å finne sine forfedre
å ta en titt på denne adressen.
 
Med vennlig hilsen,
Andreas Snildal, Oslo, Norge

7
Allmänt / Gård- och släktnamn i Norrbotten?
« skrivet: 2011-03-26, 11:46 »
Hur använder jag t.ex Naartijärvi i namnet? Ska t.ex det skrivas Johan Erik Johansson Naartijärvi, eller Naartijärvi Johan Erik Johanssonsom i Dalarna. Ser att det är både ett släktnamn och ett bya/gårds-namn.
Mvh Siv

8
Är det någon som kan hjälpa mig! Hur många barn hade Nils ? det skall vara tre stycken, vi vet om två stycken. Kan det stå på olika ställen beroende var dom är födda ? Hur ska man leta. Vi vet inte namnet på mamman till det första barnet
 
MVH.Eva

9
Ucklum / Äldre inlägg (arkiv) till 24 november, 2014
« skrivet: 2010-04-13, 16:41 »
Hejsan!
Är det någon som vet någonting om Olof Gudbrandsson/Gullbrandsson i Tönneröd, Ucklums socken?
Han dyker upp i 1764 års mantalslängd på nämnda gård, med en son Jon nämnd i marginalen.
Olof avlider 1799 på Törneröd och uppges i dödboken vara 70 år (Ucklum C:2 sid 161). På Törneröd bor även sonen Gudbrand Olofsson med hustru Elin Hansdotter.
Hustrun hette Mali Swensdotter, född 1714 i Huveröd (far Swen Olsson, mor Ingeborg Olsdotter - vet inget mer om föräldrarna)
Mali var änka efter Gunne Jonsson och hade med honom åtminstone 5 barn, bla Anna Gunnesdotter f.1723. Anna bildar familj med en Even Gullbrandsson - kan mor och dotter gift sig med syskon/kusiner??
Funderar även på om det finns någon koppling till den välkända Gullbrandssläkten på Orust? Visst hade de intressen i trakten?
Hoppas någon kan komma med något tips, för jag är så nyfiken på Olofs ursprung.
 
Vår-soliga hälsningar Linda Persson
Ps; Olof Gudbrandsson är min mm fm mf ff

10
Hålta / Hålta
« skrivet: 2014-02-22, 20:14 »
Marianne,
Gullbringa är verkligen överhoppad 1820-24! Eftersom det var en adelsfamilj, så skulle jag kunna tänka mig att de flyttat till någon annan bostad (utomlands?) under några år. Eftersom trädgårdsdrängen Pettersson född 1786 emellertid fanns på gården både före och efter de felande åren, så borde ju trädgården har varit omskött. Men inte heller trädgårdsdrängen dyker upp någonstans 1820-24. :-). Eftersom hfl 1820-24 bara är på 38 sidor så bläddrade jag igenom på skoj.

Sidor: [1]