ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Lars Öijer

Sidor: [1]
1
I mars 1837 löste3 Pro Patria in tre stycken reverser om 2500:- namngivna som Appelquistska reverserna.
I januari samma år föddes Carl Ingemund på Pro Patria, som senare fick efternamnet Appelquist efter en fanjunkare L P Appelquist.
Det fanns vid samma tidsperiod flera barn som föddes på Pro Patria med efternamnet Appelquist.
Min fråga är: Är det någon som har kunskap om vem som gav ut dessa reverser och varför? Är alltså intresserad av utställaren av dessa reverser för att kunna leta mig fram till vem som var Carl Ingemunds okände fader eller moder?
Tacksam för all hjälp.
Lars Öijer

2
Allmänt / Efterlysning
« skrivet: 2018-01-03, 16:41 »
Letar efter anfäder till bonden Olof Halstensson (eller Holstensson) född 1676 i Bäckseda, Jönkping, gift 13 feb 1703 med Ragnvald Nilsdotter född 1673 i Nykil. Mannen dog 13 aug 1754 i Sörbo, Nykil.


Någon som har info om detta?

3
Rök / Anna Maria Rauchmann, Göijeryds gård, Rök
« skrivet: 2016-11-20, 20:41 »

Hej,
Är det någon som har information om Anna Maria Rauchmann, som lär ha funnits i mitten av 1700-talet på Göijeryds gård, Rök. Rauchmann sägs ha varit en stor släkt i den trakten.
Tack på förhand.
Lars Öijer

4

Söker ledtrådar till okända föräldrar till Carl Ingemund (ibland skrivet som Ingemand) Appelqvist född den 11 januari 1837 på Pro Patria. Barnet och den okända modern skrevs ut från Pro Patria den 28 januari 1837. Finns någon journal eller utskriftshandling som beskriver vården o/e utskrivningen? Som skulle kunna ge ledtråd vart barnet då tog vägen.


Försöker hitta var Carl Ingemund befann sig fram till november 1837 då han kom till fadern/fosterfadern fanjunkare Lars P Apelqvist på gård 42 i Kung Karl, Kungsör enligt Inflyttningsliggaren där. Noterad som kommen från Stockholm. Däremot har jag inte hittat någon notering i församlingarna i Stockholm om detta. Han finns inte den tiden på Allmänna Barnhuset.


Denne fanjunkare får en ansökan beviljad den 18 december 1839 av Allmänna Barnhuset som då tog emot Carl Ingemund mot betalning. Finns några intagningshandlingar som beskriver detta? Utöver själva ansökan?


Tacksam för hjälp för att om möjligt lösa gåtan.
Lars Öijer

5
Karlsson, Adolf, f 1866, Veta socken, utv 1885

6
Grängesberg / Grängesberg
« skrivet: 2009-11-20, 21:02 »
Leif! Det fanns i första hand två för mig tänkbara socknar att söka i: Grangärde där de bodde och Hällefors, hennes födelsesocken. Nu stod det visserligen att de gifte sig 1834 men med viss erfarenhet visste jag, att när de inte fanns noterade det uppgivna året, att det kan vara idé att titta hur det ser ut året närmast före eller efter. I det här fallet var knappast året före aktuellt då de anlände till Grangärde 1833.
Och Leffe, det blir lättare med tiden

Sidor: [1]