ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Sofia Aleksandrina

Sidor: [1]
1
Lönneberga / Farfars pappa
« skrivet: 2024-02-20, 14:36 »
Hej!

Söker mer information kring min farfars pappa Ernst Albin Karlsson, gärna namn på hans föräldrar.

2
Ryssland / Rötter Ryssland
« skrivet: 2024-02-20, 14:13 »
Hej!

Jag är halvrysse och har både rötter i ukraina + ryssland.

Min familj avskyr det som händer i Ryssland.

Det kanske är svårt att få tillgång till register nu pga kriget men önskar få lite vägledning. Vet att min morfar som lever idag föddes i uralbergen, ekaterinburg 1947 19/2.

3
Antavlor och utskrifter / Antavla på datorn
« skrivet: 2024-02-20, 11:28 »
Hej!

Jag är ny i släktforskningsvärlden, jag undrar hur man gör en digital antavla/släktträd utan att behöva dra på mig en massa abonnemang. Har testat genaenet, ancestry, arkiv digital, och en massa fler men de vill bara tjata på en ett premiumkonto…

Har ni några tips?

4
Vimmerby / Ättlingar Kvillehult/Qvillehult
« skrivet: 2024-02-19, 17:13 »
Hej!

Jag söker mer information kring min släkt. Framförallt gällande en gård utanför Vimmerby, dvs i Kvillehult.

Jag är ny i släktforskning, ung är jag också blir 22 i sommar, men tycker det är roligt. Herman Petrus Johansson hade gården efter sin far Anders-Petter Johansson, A.P Johansson. Hur AP, fick gården vet jag inte. Herman hade en hustru vid namn Signe, men inga biologiska barn. Har för mig att farfars mamma Ester Rosalie Karlsson, gift med Ernst Albin Karlsson var syster till honom. Eller om de var Rosalies mamma som var syster till Herman. Albin och Rosalie fick en del barn. En av de är min farfar.

AP- verkade vara född i Jönköping Hässleby, så det är det jag undrar, hur tusan hamnade han i Kvillehult.

Så söker mer information om AP- Johansson.

5
Järeda / Söker släktingar i Järeda.
« skrivet: 2024-02-19, 16:22 »
Hej!

Är ny inom släktforskning men vill gärna hitta mer om mina småländska rötter.

Min farmor är döpt i järeda kyrka och jag hittar information om det i riksarkivet. Det jag söker är information om hennes pappa. Folke Manfred Karlsson. Mamma till honom är Hanna Karlsson/Carlsdotter. Gifte sig med Janne Andersson och därmed tog hon namnet Andersson. Folke är även ättling till Harry Martinsson, på hans mammas sida. Så de är relaterade till varandra.

Om jag minns rätt så jobbade Folke på ett sågverk tills han blev väktare eller dylikt. Var vet jag inte.

Folkes hustru, Sally Linnea Karlsson, hette egentligen Sally Linnea Pettersson för att hon skulle kunna bli inskriven i skolan (då hennes mamma Ida Maria Karlsson var ogift).  Hon vart hembiträde hos en familj som hette Karlsson, tror han hette Karl Oskar Karlsson. Kommer ej redigt ihåg var men men, när Folke och Sally gifte sig behöll hon namnet. Mormor till Sally hette Johanna Pettersson. Pappa till Sally är okänd, farmor sa att han var rallare och hette Simon Svensson.

Farmor flyttade runt lite järeda, järnforsen, hammarsebo, hultsfred och säkerligen något annat ställe. Har för mig något till ställe. Tror dock att hennes tvillingsystrar föddes i hultsfred/hammarsebo…Sidor: [1]