ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Marcus Larsson

Sidor: [1]
1
Hej! Jag skulle behöva lite läshjälp på en post i Ringarums Födelsebok. Det är främst moderns namn (Brita? Svensdotter?) och platsen jag är intresserad av. Fadern kan jag uttyda till att heta Lars Benctsson.

Nån som kan se vad det står?

2
Ringarum / Carl Edström, född 7 februari 1769, Ringarum
« skrivet: 2024-05-05, 19:06 »
Hej, har en släkting som jag inte hittar i födelseboken och därmed inte hittat hittar föräldrarna till.

Det gäller alltså en Carl Edström som i senare källor beskrivs som född i Ringarum den 7 februari.

Är det någon som sitter på mer information om denne man eller möjligtvis vet mer om en familj Edström i Ringarum?

Tack på förhand!

3
Gusum / Jöran Olin, Far till Johan Petter Vikström
« skrivet: 2024-05-01, 17:33 »
Hej, jag har person i mitt släktträd jag har väldigt svårt att luska ut någonting om. Det gäller alltså en potentiell far till Johan Peter Vikström.

Jag har försökt attackera den här frågan ett par gånger och från olika håll så jag är rätt osäker på vilka uppgifter jag själv faktiskt har hittat.

Uppgifter som jag har fått är dock att fadern skulle vara en Jöran Olin och jag har en uppgift om att han skulle vara rättare.

Johan Peter Vikström är född 6 april 1813 till modern Eva Elisabeth Vikström. Hon gifter sig sedan med en Anders Hjulström, oktober 1814. Så lite mer än ett år efter att Johan Peter föddes.

Men jag saknar mycket uppgifter om den här Jöran Olin, Tror till och med att jag saknar en födelsebokantekning om Johan Peter.

Så alla tips uppskattas. :)

4
Gryt / Forssman i Gryt, 1799
« skrivet: 2024-03-26, 00:40 »
Hej!

Jag har en Carin Forssman i mitt släktträd som jag suttit fast på ett bra tag. Den uppgift jag har är att hon ska ha varit född i Gryt 4 april 1799. Har kollat födelseboken men den var väldigt svårläst och jag tyckte mig inte hitta henne där.

Är det någon som möjligtvis sitter på nån information om henne eller hennes familj?

5
Horn / Stina Jönsdotter
« skrivet: 2024-03-26, 00:27 »
Hej!

Jag har fastnat på en Stina Jönsdotter som ska ha ha kommit från Horn. Enligt samma källor så var hon född 10 september 1769. Hon gifte sig sedan med en Anders Persson och levde resten av sitt liv i Tryserum.

Har läst till mig att mycket av arkivet gick förlorat på 1800-talet men tänker att jag slänger ut en fråga om det är någon som möjligtvis sitter på mer information om henne eller hennes familj. :)

6
Ukna / Anna Sofia Dal/Dahl, familj?
« skrivet: 2024-01-28, 13:13 »
Hej, har fastnat på en Anna Sofia Dal i mitt släktträd, som jag inte hittar föräldrarna till. Alla husförhörslängder jag får träff på säger att hon är född 20 augusti 1813 i Ukna. Men när jag kollar födelseboken, som är väldigt lättläst och bra skriven, så hoppar man direkt från juli till september det året. Hittar henne tidigast i Gärdesrum som piga, på 1820-talet.

Någon som känner igen namnet och vet vem hennes föräldrar är? Eller bara vet var familjen Dal i Ukna kommer ifrån?


7
Östra Ed (Eds kapell) / Julius Ferdinand Mattsons fader?
« skrivet: 2024-01-28, 01:06 »
Hej!

Ny både till släktforskning och till forumet, ber om ursäkt om jag gör något nybörjarmisstag.

Men åter till ämnet. Min farmors farfar ska ha varit Julius Ferdinand Mattson från Östra Ed. Han är född 8 maj 1831 som oäkta barn till Charlotta Herou.
Charlotta Hero gifter sedan om sig med Jon Silferduk men dör redan 1836. Vad jag kan se blir Julius fosterson hos Johan Jacobsson vid Sondered Ämtmaren. Redan här står han med efternamnet Mattson. Detta vid tioårsåldern.

Är det någon som eventuellt vet vem fadern kan vara? Eller bara var namnet Mattson kommer ifrån?

Ren spekulation: Min pappa släktforskade innan med och stötte redan då döm här rötterna. Han hade då farmor att fråga som påstod att det fanns rykten om att det var en klockare vid Östra ed som fadern. Detta återgav han till mig, säkert mer än 20år senare. Jag testade att googla "klockare östra ed" och på wikipedia-sidan står  klockarna listade. En av dom, Mathias Welin, passar in med namn, plats och tid. Kan vi vara något på spåren här?

En annan tillfällighet är att en post från en privatperson på myheritage, beskriver Julius  Ferdinand Mattson, som just Ringkarl och Orgeltrampare, utöver arbetare.


Sidor: [1]