ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Theresé Hällsten

Sidor: [1]
1
Porträttfynd (enskilda bilder) / Taxar vid middagsbordet
« skrivet: 2014-08-17, 20:17 »
Ville bara dela med mig av en favoritbild som jag hittat i det hus vi köpte för fyra år sen. Mannen som hade huset hade tidigare en liten hund, men han kanske till och med födde upp hundar någon gång.
Vet inget om bilden annars. Står ingen fotograf eller årtal. Jag bara gillar den.
 

2
Bildgåtan - Uniformer och medaljer / Frimurare/godtemplare?
« skrivet: 2013-01-11, 06:48 »
Jag undrar om någon kan förklara skillnaden på frimurare och godtemplare? Vad innebar det egentligen, och finns det några arkiv över vilka som var med?  
Jag har hittat ett gammalt bröllopsfoto på vad jag med 99,9% säkerhet tycker mig se är min farfars morföräldrar, Emma Charlotta Johansson och Nils Danielsson.
 

De gifte sig 6Nov1897.
 

Tittar man närmare på hennes krage så ser man en slags medalj, som fick mig först att tänkta på en sjuksköterska eller något, tills jag läste Nils dödsannons. Där står det att han var godtemplare. När jag sökte på det så fick jag upp frimurare och deras märke såg ut att vara samma som detta.

3
Byggnader och miljöer / Flickskolan
« skrivet: 2015-06-13, 19:15 »
Jag fyndade en bild av vad jag tror är flickskolan i Umeå, på en loppis utanför Uppsala. Jag kände igen dekoren och kollade baksidan. Mycket riktigt, där står det Lundmarks Atelier UMEÅ. Har tidigare sett ett identifierat foto från flickskolan/folkskolelärarutbildningen, från slutet av 1800-talet och detta är i precis samma stil. Är det någon som vet mer om detta foto?

Länk till bild med bättre upplösning

Sidor: [1]