ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Rebecca Nilsson

Sidor: [1]
1
Karlstads stadsförsamling / Dödsorsak
« skrivet: 2018-01-17, 20:24 »

I Karlstads stadsförsamling dödbok FI:6 S.285 så står det om en man som hette Per August Nilsson.
Det är lite svårt att läsa delar av dödsorsaken. Jag tror att det står: Självmord i Sinnesförvirring. ...... i hemmet?
Kan man få ut någon mer info om detta någonstans?


Sen står det även en text under "särkilda anteckningar". Där jag inte riktigt heller ser vad det står. .......begravdes i......ordning

2
Läshjälp / Läshjälp. Ledsen för mycket text
« skrivet: 2018-01-08, 22:21 »
Jag har fastnat på några ord som jag inte kan tyda när jag följt två personer. Jag är ledsen över mycket text. Men skulle vara sååå tacksam över hjälp.

]Anders Andersson Modin (f.1868):
* Karlstads stadsförsamling AI:41 S.426. Anders Andersson Modin (f.1868) det står att han tog namnet Modin (vilket jag har förstått var ett vanligt soldatnamn,) men vad står det sen? Och det står även en kursiv text bredvid hans namn som jag inte riktigt kan tyda. Jag tror att det står Avsatt? Kan det vara svaret på nästa punkt?:
* Karlstad stadsförsamling AI:43 S.1556. Överst på sidan står det Husvillan. Vad menas med det? Jag har svårt att tro att det är någon gård eller liknande som heter så. Kan det vara alla som är utan bostad? Han var frånvarande vi något också, struntade han i mönstringen? Kan man hitta mer om sådant här i andra böcker?
* Östhammar AI:16 S.130. Anteckning på Anders Andersson Modin längst ner på sidan: "Skriften hus, eller va? Är det "bara" en hänvisning till att ägaren av fastigheten som Anders bor i finns på sidan 129?
* Karlstad stadsförsamling AIIa:10 S.1602. Anders Andersson Modin: Anteckning: Frånvarande vid...?
*Guldsmedshyttan EI:2 S.3. Nr.14. Anders Andersson och Elin Katarina Karlsson. Jag kan läsa: båda närvarande..... och där tar det stopp. Längre till höger kan jag läsa: Uppsala, kanske att de planerar giftemål i Uppsala?
* Knivsta AIIa:3 S.10. Vart bor Anders Andersson? Längst upp på sidan står det: Å .?.. ägor och ovanför första personen på den sidan. Stämmer det att det står Karlsro?

Gustaf Ekström (f.1833):
* Harg AI:17 S.40: Det står något antecknat om modern Greta Stina Åkerblad.
* Harg AI:19 S 140:Längst ner på sidan finns gossen Sven August Forsberg. Vad står det om hans inflyttning?
* Öregrund C:2 S 414: Skräddararbetaren Gustaf Ekström och Pigan Anna Greta Söderlund. Vad står det i Anteckningarna om dem?
* Östhammar FI:1 S 51. 6 juni dog Gustafs hustru; Anna Greta Söderlund, Men vad är dödsorsaken?
* Gustaf dog i Östhammar 17/1 1903. Den infon kan jag få ut av husförhörslängden och Sveriges Dödbok. Men Östhammars död och begravningsbok saknas för 1903. Kan man hitta info någon annanstans om dödsorsak och när han begravdes?

[/size][/font][/color][/left][font=&amp][/font]

3
Ekström / Gustaf Ekström
« skrivet: 2018-01-06, 23:33 »

Hej jag söker en anfader som enl:


* "Harg" utflyttning B:1 bild 28 ska ha flyttat till "Stockholm??" 1853
* och enl "Harg" inflyttning B:1 bild 31 ska ha flyttat in från "Stockholm??" 1855


Mannen jag söker heter Gustaf Ekström F.1833. Jag hittar inte honom i någon församlingsbok eller flyttningsbok som tillhör Stockholm mellan årtalen 1853-1855.
Är det jag som läser fel? Det kanske inte ens står Stockholm?
Jag känner inte till uppdelningen av församlingarna så jag vet inte om jag missat någon av stockholms församlingsböcker heller. Finns det någon församlingsbok som är känt som "Stockholm"??
Eftersom det är stort så känns det som om jag letar efter en nål i en höstack. :/

4
Läshjälp / Läshjälp
« skrivet: 2017-12-28, 21:23 »

Hej!
Jag undrar om någon vänlig själv vill hjälpa mig att tyda vad som står:


* Edebo, husförhörslängd AI:16, s.3 så står det någon övrig anteckning om fostersonen August Forsberg (f.1854).


* Uppsala domkyrkoförsamling, död & begravningsbok F:10, s.237 så står dödsorsaken (antagligen på latin?) jag har försökt att googla runt på detta men hittar inget.

5
Jag söker en man som hetter Anders Andersson Modin F. 1868 9/3 I den senaste bok jag hittar honom i är i Församlingsboken; Uppsala domkyrkoförsamling AIIaa:46 sidan.5638 Däri står att han flyttat. Men inte vilket år. Det enda som refereras är till utflyttningslängden; 8289 Jag har gått igenom alla utflyttningsböcker från 1923-1943 men kan inte hitta honom. Någon som kan hjälpa eller tipsa mig om hur jag ska gå till väga? Tänkte först att jag kunde gå bakåt istället från dödsdatum och hitta honom på det viset. Problemet är bara att jag ju inte vet när han dog. Någon som har tillgång till Sveriges dödbok?

6
Hej,
Enligt Din släktsaga på TV igår krävdes en undertecknad juridisk handling angående separation. Enligt NE ...utgjorde från till 1915 bl a hinder för ingående av äktenskap med annan part än den trolovade....  
Min mormor i Uppland lär av varit trolovad med en man från Skåne som tillfälligt arbetade i hennes grannskap. De flyttade därefter till Skåne och i min släktforskning hittade jag uppgifter om henne, gravid, ensamstående och boende i Malmö. Kyrkans kommentar var att hon saknade attest för tiden innan hon bosatte sig i Malmö. Kanske att jag med hjälp av trolovningen kan komma underfund med vad som hände henne.
 
Fråga 1) Skrevs en juridisk handling även vid ingående avtal om trolovning?
Fråga 2) Är det kyrkoarkiv jag ska leta? Eller vilket annat arkiv?
Tar tacksamt emot mer detaljer om trolovningsförfarandet.
Vänliga hälsningar
Sonja Larsson

7
Om jag tyder utflyttningsattesten rätt är det noterat att han inte är ledig enligt inflyttningsattesten.
 
Utflyttningsattesten 1853:
 

8
Hallo Sverige.
Jeg søker min oldefar fra Arvika.Han het Anders Edvard Andersen f.19/1-1865
Han er indkommet til Norge og giftet seg med enke Danna Andreassen i Glemmen/Fredrikstad i 1912.De får 5 barn. Ville blitt veldig glad hvis noen vet eller kan finne ut noe om Anders.

Sidor: [1]