ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Hannu Koho

Sidor: [1]
1
Nybörjare vad gäller släktforska med DNA och köpte ett "billigt" test-kit från MyHeritage. Jag fick resultat i januari 2023 som jag titta på, men det var svårt få se vad verktygen kunde göra, tror inte jag fick någon provperiod. Det går tydligen inte att göra så mycket utan att betala en hel årsavgift i förskott! "Rabatterat" pris: 1200-2400 kr år f.n. Själv hade jag gärna provat någon månad men inte till priset för ett helt år med automatisk förlängning.

Dessutom vill jag komma längre med DNA-ursprunget efter att ha läst Karin Bojs böcker så jag titta på FamilyTreeDNA (FTDNA). Jag skaffade konto hos FamilyTreeDNA för att föra mina DNA-data från MyHeritage. Efter lite letande hittade information hur det skulle gå till: Logga in på FamilyTreeDNA och leta upp websidan för Autosomal Transfer, markera överföring från MyHeritage, logga in på MyHeritage, markera att du vill över föra och accepterar, klickar OK. Överföringen börjar, kopplas tillbaka till FTDNA för att direkt avbrytas med ett felmeddelande:
"Kit Number: BXXXXX
There was an error processing your Autosomal Transfer.
FamilyTreeDNA is only able to accept MyHeritage account transfers that contain DNA data created on or after March 1, 2019. You may instead purchase our Family Finder test here."

- Supporten hos FTDNA har försökt hjälpa mig och jag har provat deras förslag (byte av webläsare och dator), men inget har hjälp.

- MyHeritage Hjälp via websidan har ingen support för denna typ av problem utan man får anmäla ett ärende på websidan. Hittills har svaren från MyHeritage endast bestått av ett ärendenr, jag har 3 olika nu.
- Inget som helst svar eller hjälp från MyHeritage på mail.
- Idag försökte ringa deras telnr och kom till en telefonsvarare som hänvisade till den svenska websidan.... Och på webben hänvisar de till samma telnr för snabb support...

- Japp, nu är jag less på det här! Jag har försökt så många gånger att föra över DNA-data, så jag tror inte på det heller...

- Är det ingen annan som har problem med dessa överföringar från MyHeritage till FamilyTreeDNA?

Hannu Koho
(ny på Rötter också)

Sidor: [1]