ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Helene Jorsell

Sidor: [1]
1
Rötter allmänt / Äldre inlägg (arkiv) till 04 juli, 2014
« skrivet: 2014-01-18, 17:31 »
Jag undrar vad som är källan till notisen på Rötters nyhetssida om KB's digitalisering?
 
 
 http://www.genealogi.se/123-nyheter/2013/1015-kb-s-aeldre-boecker-kan-bli-e-boecker
 
(Meddelandet ändrat av Jonas_magnusson 2014-01-18 18:55)
 
(Meddelandet ändrat av Jonas_magnusson 2014-01-18 21:44)

2
Hej Olle
 
Är det dessa du söker?
 
Älvsborgs lösen 1613-1619 - ett mikrokortsregister för Småland
Visingsborgs grevskaps dombok 1651-1680, ett register till mikrokort
 
MW

3
Rötters vänner / Äldre inlägg (arkiv) till 13 januari, 2014
« skrivet: 2012-07-11, 10:46 »
En följdfråga: Hur uppdateras information om Föreningsmedlem?  En gång angivet, alltid medlem?

4
Nu har jag inte läst alla inlägg jag tycker redan rötter har tillrälkigt med krav på fullständigt namn och epostadress på inläggen.
 
Men sen att ta steget att göra rötter till ett  slutet forum med inloggning(Lösenord), och det verkar vara en lösning är en lösning enligt DI.  
Men för sälktforskningen som skall vara tillgänglig och öppen för alla, är det rena döden
det kommer att användas av olika släktforskar organisationer för att tjäna pengar på att ge information som skall vara offentlig,dessutom kommer person regstreingen att kunna leda till överförmyndarskap och tvång ,som jag verkligen tycker är att bryta mot personlig intrigitet  
Låt Rötter vara öppet forum. Mvh Marc

5
00 Sjöfart / Trelleborg-Sassnitz runt förra sekelskiftet
« skrivet: 2011-07-25, 17:13 »
Jag har kommit till ett intressant spörsmål i mina efterforskningar;
 
En Sjökapten (alternativt Styrman) med efternamnet Rommel/Romme/Romell
skall runt 1899--1901 ha arbetat på linjen Trelleborg-Sassnitz (motsv.)
 
Familjehistorien säger att han kan ha emigrerat till USA något år senare.
Denne man skall enligt samma historia vara far till en av flickorna i släkten,
och jag vet inte riktigt hur jag skall börja nysta i denna intressanta historia.

6
AAA - Enskilda fartyg / Stockholm
« skrivet: 2014-02-03, 18:13 »
Hur lång tid tog det för fartyget Stockholm att nå hamnen i Newyork  1927-1928?
Frågvisa Kärstin

7
Rekord i inlägg / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-06-06
« skrivet: 2007-01-07, 20:46 »
Hej Eivor!
 
Jag tror nog inte synergi är så värst manligt. Och jag tror nog både män och kvinnor talar samma språk, fast vi kanske har lite olika ordval emellanåt.
 
Personligen skulle nog valt ordet samverkan i stället, men jag ville se om jag lyckades stava det rätt. Och det tror jag att lyckades med och det utan vare sig ordbok eller lexikon.
 
Vad betyder ordet lexikon?  
 
Mvh Christian

8
24 Rekord / Antal inlägg i ett och samma ämne
« skrivet: 2009-01-06, 14:43 »
Jag undrar om inte  300 inlägg i sökandet efter hittebarnet Winblad är rekordet, men jag har inte kollat upp andra ämnen. Tyvärr så hittade man aldrig hans ursprung, men ett par syskon dök upp.
 
hittebarn
 
Ann-Mari

9
Jag tror iaf på att det finns någon  som inte gått över till andra sidan ännu . När jag släktforskar så känner jag av en viss ande sen om det är fantasi eller inte . eller annan vetenskap mm mm så har jag min tro och det är ganska kul att skriva om det . det satt ju fart på en del forskarvänner här iaf . / Birgit

10
Bara du själv vet vad du ska göra, du ska inte låta varken spöken (om än kära) eller insändare på forum här hindra dig i ditt eget sökande.
Människor har olika liv, olika vägar.
Tanke till barnet,
De döda behöver man inte vara rädd för, de kan inte göra dig något ont. Det kan vara värre med de levande. Man får vara försiktig här i livet.
Eva

11
Jag är lite irriterad och vill lätta trycket inom mig.
 
Det har inte med släktforskning med att göra, men under de senaste månaderna har jag fått epost från en som inte är medlem och inte kan skriva på anbytarforumet. Denna person skriver eller kritisera mig vad jag skriver utan att diskutera det som jag vill få fram, OK, jag kanske inte är den bästa eller främsta skribenten på Anbytarforumet. Men jag börjar tycka att det är lite för mycket nu och det jag skriver på Anbytarforumet skall väl inte påpekas av en utomstående. För mig räcker det gott och väl med en som är antingen föreningsmedlem eller registrerad användare samt moderatorerna kritisera eller ifrågasätter vad jag skriver. Jo, jag har fått påpekningar på anbytarforumet och har försökt tagit till mig det, men att någon utanför anbytarforumet rättskriver eller kritisera en. Upplever jag inte som ett gott tecken!!!
 
Det jag skriver på anbytarforumet, om det är olämplig text---så är det väl moderatorerna eller med någon annan på Anbytarforumet att påpeka det och inte någon annan.  
 
Hoppas att någon förstår vad jag vill komma fram till.
 
Stefan
 
(Meddelandet ändrat av Stephannium den 10 mars, 2009)
 
(Meddelandet ändrat av Stephannium den 10 mars, 2009)

12
16 Internet, netikett och webbpublicering / Snokande stoppas
« skrivet: 2007-03-16, 11:22 »
De som går genom livet i tron att det är en mänsklig rättighet höjd över alla andra rättigheter att kunna släktforska genom att snoka reda på varje liten detalj om sin gammelfasters andre mans niomänningars barnbarn och alla andra mer eller mindre nära släktingar, med en total oförmåga att förstå att dessa också är människor med rättigheter, inte bara släktforskningsobjekt - de släktforskarna jublar knappast i dag.
 
Men alla vi andra har i dag skäl att utbrista i ett annars troligen inte alltför vanligt förekommande Tack, skatteverket!
 
Svenska Dagbladet: Känsliga uppgifter stoppas
 
(Om någon tyckte att tidningen först hade fått ett annat namn här, så såg vederbörande naturligtvis fel... J)

13
Hej
 
Jag har läst allt här men vet ändå inte om det är OK att lägga ut namn, födelseort och födelseförsamling på människor i min släkt som lever. Inga andra uppgifter finns med.
 
Har fått en påstötning av en kille som inte vill att han och sonen ska vara registrerade tillsammans med modern till hans barn pga den nya flickvännen. Att hon ÄR modern kan väl aldrig ändras och ska det kunna uppfattas som kränkande att sonen har en mor??
 
Det jag undrar är om hans skäl att inte vilja vara med väger tyngre än min och andra släktingars önskan om att vi ska kunna dela med oss med utvecklingen på min forskning.
 
Jag använder Min Släkts standardprogram.
Hemsidans adress: http://web.comhem.se/tove.harnvall/default.html
 
Mvh Tove Härnvall

14
10 Folkliv / Mänskliga jättar i Sverige
« skrivet: 2009-08-28, 14:04 »
På Proveniens Ifokus såg jag ett inlägg om Kyrkefallajätten (Emanuel Andersson) och Ställbergsjätten (Anders Gustav Andersson) och jag tycker det är ett fascinerande ämne..
 
Kyrkefallajätten
http://www.ifokus.se/ShowUserFile.aspx?BinaryId=b152fcb0-f7db-4293-8dff-b1b2b76d f3a5
 
Ställbergsjätten
http://www.fitnessguru.se/wp-content/uploads/2009/05/anders-gustaf-andersson.jpg
 
Någon av er som har fler exempel på jättar runt om i Sverige?

15
Efter att ha sett att många av mina inlägg förblir obesvarade undrar jag om det finns någon som kan tipsa om hur man skriver ett inlägg så att man har störst chans att få svar? Jag vägrar tro att jag är så unik att ingen har gemensam släkt med mig. För att ingen skall gå i taket av det här så är det inte så att jag vill ha allt serverat på silverfat med en massa fakta att skriva in i släktträdet utan det jag eftersöker är lite diskussioner och samarbete för att hitta sina anor.  
 
Mvh
 
Birgitta

16
Hej, Anders! Du har rätt i att man inte måste zooma varje sida, bara när man öppnar web-läsaren på nytt. Rötter/Anbytarforum har aldrig sett konstigt ut i Textstorlek: Störst. Men visst är det någon skillnad i zooma och ändra text, som jag inte riktigt kan förklara.
 
hälsningar Ingrid

17
Vakt / Väktare / Lejonvaktare
« skrivet: 2007-06-13, 10:41 »
I Riddarholmsförsamlingens dödbok (sökbart register på Stockholms Stadsarkivs hemsida) fann jag en NN Auers dödsnotis 1659-10-28, C:1, fol 374. Det anges att denna Auer var barn till Franz Auer och att fadern enligt räkenskapsböckerna var Lejonvaktare.  
 
Vad kan avses med denna titel?
 
Helene - förbryllad

18
Yrken O / Operasångare
« skrivet: 2004-05-27, 07:17 »
Jag hade i flera år en sångpedagog i Göteborg operasångerskan Alice Sterner Lindedahl gift med dirigenten och tidigare teaterchefen Styrbjörn Lindedahl, som kom luffsande (sagt med stor respekt och värme!) för att akompagnera mig när vi var färdiga med instuderingen av någon aria eller romance etc. Jag undrar lite om Alice (hon var också mycket kär och en fascinerande människa)jag tror att hon har gått bort (men är inte helt säker?) När föddes Alice Sterner, känner någon till hennes karriär. Alice berättade en del, men jag har glömt mycket. Jag minns att hon hade varit i Berlin för sångstudier och att hon hade arbetat på Stora Teatern i Göteborg på 50 och kanske 60-talet. Kanske också på operan i Stockholm? Så är jag intresserad av att veta lite om hennes släkt bakgrund gärna också Styrbjörns om det är någon som känner till den?
Jag är en evigt tacksam gammal elev.
 
Med vänliga hälsningar: Steve

19
Judiska släkter A-Ö / Reis / von Reis
« skrivet: 2001-10-20, 12:45 »
Jag undrar om namnet Reis är judisk namn eller om det bara är ett vanligt tyskt efternamn?
Om så är fallet, vart i Sverige bodde dessa?

20
Judiska släkter A-Ö / Josephson (Elliot)
« skrivet: 1999-09-23, 11:56 »
Hej!
 
Jag sysslar med Magnus Ugglas antavla och kommer via hans morfarsmor in på släkten Josephson. Den finns utredd i SSK 1936, men jag undrar om det finns exaktare uppgifter tryckta (SSK meddelar enbart födelse- o dödsår, yrke och ibland hemort), samt vad som är känt om släktens ursprung?

21
01) Sjukdomar och dödsorsaker A - Ö / Väx-sjuka
« skrivet: 2007-04-25, 14:53 »
Fann dödsnotisen för en Axel Erik Thott i Skabersjös kyrkoböcker (Malmöhuslän). GID 1345.16.70800
 
Han avlider den 23 juni 1855 och jag kunde inte riktigt tyda dödsorsaken föruton att det började på väx.
 
Kikade i ddss.nu och fann avskriften och där står det väx-sjuka.
 
Gjorde en sökning i ddss.nu på väx% och fick upp dödsorsaker så som växlande feber, växt i magen och växt i huvudet.  
 
Kan väx-sjuka vara något av ovanstående eller någon helt annan åkomma?
 
tacksam / Helene

22
Förnamn - B / Blomma
« skrivet: 2007-02-22, 08:53 »
En ana till mig var tysk judinna och kom till Sverige på 1790-talet. Hennes förnamn var Blomma vilket jag misstänker inte betyder detsamma på tyska som det gör på svenska. Är Blomma ett vanligt förekomande namn i Tyskland? Någon som vet var namnet kommer ifrån, betydelse etc?
 
Mvh Helene

23
Tacksam om någon kan kika i rubricerad hfl, GID 408.15.50800, bild 6 av 297.
 
Behöver hjälp med att tyda födelseförsamlingen för J.P Forssbeck på Sörstad Gård samt även för dennes hustru Sophia G Lodin.  
 
Tacksam / Helene

24
Kan någon läsa ut vilken församling Gustaf Fredrik Hård är född i ? Hustrun Vilhelmina Sandberg är född i Tingstad

25
Linköping / Linköping, Födde, GID 333.74.59800
« skrivet: 2006-07-15, 09:59 »
Hej!
 
Tacksam för läshjälp. Den 1 januari 1791 i Linköping föds Sophia Gustava Lodin. Tyvärr kan jag i fl inte utläsa namnen på hennes föräldrar. Faderns efternamn är dock Lodin och moderns ena förnamn tolkar jag som Engla. Kan någon vänlig själ kika på GID 333.74.59800, bild 184 och eventuellt hjälpa mig.  
 
Läser jag rätt om faderns titel/yrke; medicine någonting??
 
Vänligen / Helene

26
03) Osorterat / Josephina 1838
« skrivet: 2007-02-23, 23:03 »
Hej! Jag får det till att denna familj flyttar till Josephina 1838. Har jag läst rätt? Jag vet inte om det finns nån socken med det namnet. Vilken socken skulle det i så fall kunna vara?

 
MVH SOFIA

27
Skövde Landsförsamling / Skövde Landsförsamling
« skrivet: 2008-12-17, 19:40 »
hej. Det visste ej jag riktigt vad det låg.
 
kan ej jobba med det nu, pg av att man är sjuk. men tack ska du ha för att du skrev. Jag får kolla på det efter jul, är jag rädd för, men har bett någon att kolla på det, en som släkt forskar, har jag bett kolla på detta, men han skulle höra av sig om det, men ej hört nåt än.åsa

28
03) Osorterat / Hjärtum husförhör A1:33 1850-1855
« skrivet: 2008-12-18, 16:57 »
Hej
 
jag blev ombedd att be om hjälp med detta husförhör , pg av att den person som hjälpte mig B-Å Petersson (är annars ganska duktig på detta,men denna gång kunde han ej utröna nåt)  , finns det någon här som ev hjälpa till att utröna vad som står i denna husförhörslängd, 1850-1855? Personen jag söker efter heter Anna Brita Nilsdotter och jag vill veta var hon är född någonstans , vilken församling mm? Så jag ev kan leta efter henne på rätt plats? Alltså den person jag känner kunde inte läsa denna husförhörslängd, den var svår att läsa sa han. Så finns det nån som är duktig på detta och kanske tom har tillgång till både svar och genline och arkiv digital? Mvh Åsa Alderlöf

29
Järfälla / Järfälla Dödbok 1905
« skrivet: 2008-08-15, 02:19 »
En Hilda Linnéa avlider den 25/9 1905 i Järfälla. Jag kan tyda moderns namn till Leontina Vilhelmina Vid och pappan Erik Albert. Men vad heter han i efternamn? Det ser ut att börja på St..
 
På Svar har den bildId A0030667_01052
 
Skulle bli så glad om någon kunde tyda namnet. Jag håller på att registrera alla döda i Järfälla för Sveriges dödbok och vill ju såklart ha den så komplett som möjligt.

30
Hejsan!
 
Jag skulle vara oerhört tacksam för läshjälp avseende en födelsenotis i fl för Tyska Sankt Getrud i Stockholm och GID 2708.7.58700.
 
Det gäller pojken Balthasar, född eller döpt den 10 oktober 1730.
 
Vilka var hans föräldrar samt faddrar.
 
Vänligen / Helene

31
1828 lyser man för Adolph Elliot och Christina Margareta Charlotta Wallis i Svea Artilleriregemente. Men var gifter de sig sedan och när? Någon som kan hjälpa mig att tyda vad det står noterat om deras lysning?
 
GID 2721.12.17100
 
Tacksam / Helene

32
Blentarp / Blentarp CI:5 (1817-1860)
« skrivet: 2005-10-10, 20:54 »
Hej!
 
Tyvärr lyckades jag inte ladda upp en bild men hoppas att någon som har tillgång till Genline kanske kan kika i ovanstående bok då jag undrar om jag läst rätt.
 
Bakgrund; Har följande information om familjen jag söker uppgifter om:
 
Janne Håkansson - född 1831 i Mörrum
Ingar Hansdotter - född 1819 i Blentarp
Barn:
Eljena, hennes oä dotter - född 1844 i Blentarp
Carolina, hennes oä dotter - född 1855 i Blentarp
Därefter deras gemensamma barn
Håkan - född 1857 i Fränninge
Johannes - född 1859 i Fränninge
Nils - född - 1863 i Fränninge
Maria - född 1865 i Fränninge
 
I samtliga HF uppges döttrarna Eljena och Carolina vara Ingars oä barn. Döm om min förvåning när jag tittar i födelseboken för Blentarp i hopp om att hitta svar på vem som var Carolinas far och där står (tror jag) Gifta drängen Janne Håkansson och Ingar Hansdotter. Betyder det att han redan var gift med någon annan? Att de sedemera gifte sig antar jag då övriga barn uppges vara födda inom äktenskapet men om Carolina var Jannes dotter, varför fortsätts hon kallas oäkta?  
 
Tacksam / Helene Jorsell

33
03) Osorterat / SVAR Bildid: C0013099_00110 Kerstin Hansdotter
« skrivet: 2008-11-23, 12:54 »
Kerstin Hansdotter dör 15 juli 1846 i Plintsberg, Leksand
- men av vad?
 
 

 
Mvh
Inger

34
Nättraby / Nättraby, födde 1795-1825, GID 1770.5.79300
« skrivet: 2006-03-15, 11:58 »
Kan någon vänlig själ kika på GID 1770.5.79300. Trots att det är så tydligt skrivet i övrigt så kan jag inte utläsa efternamnet på fadern till Mårten som föds den 12 april 1815.
 
Tacksam / Helene

35
Jag kan tyvärr inte tyda vem som är mor till Claes Jacob Raab född den 7 augusti 1747. Se GID 1760.83.9000, födde Karlskrona Amiralitetsförsamling, 1735-1752. Fadern är Johan Adam Raab.
 
Med tacksamma hälsningar
 
Helene

36
Neej! Det verkar ligga i Kalifornien i alla fall! Tillbaks till ruta ett!
 
MarketSt

37
Mannen måste väl ha varit född 1859, inte 1869, men exakt när?
 
Wallin

38
Porträttfynd (enskilda bilder) / #98839
« skrivet: 2009-12-25, 21:19 »
Anders!
 
Använd ` istället!
 
Ann-Mari

39
Hej!
 
Vad heter kvinnan i efternamn och vilken är orten? Jag har funnit att det finns efternamn på Jankvist, Hankvist och Fankvist, men ingen Rankvist.
 
Visst är det samma begynnelsebokstav i efternamnet, som orten? Många kort kommer från Ockelbo i Hälsingland, men där hittar jag ingen sådan ort.
 
kvinna
 
Ann-Mari

40
Här kommer kort från album#43221
 
Läshjälp behövs!
 
foto1
 
foto2
 
(Meddelandet ändrat av ines den 18 december, 2008)
 
Vem är borgmästaren och hans son?
 
foto3
 
(Meddelandet ändrat av ines den 18 december, 2008)

41
Porträttfynd (enskilda bilder) / #86820 - Amaaby?
« skrivet: 2009-10-08, 20:01 »
Står det verkligen Amaaby? Det verkar inte finnas något sådant efternamn år 1900.
 
man

42
Vem kan denna kvinna vara, som hade ev en kiosk i Observatorielunden, Stockholm?
 
kvinna

43
Porträttfynd (enskilda bilder) / #81882 - Prästen och jag
« skrivet: 2008-07-13, 21:46 »
Hej!
 
Här kommer en svårtydd, men spännande text på ett foto. Vad menas? Ska den unga kvinnan gifta sig med den äldre mannen, som är präst?
 
par
 
Ann-Mari

44
Porträttfynd (enskilda bilder) / #765 - Syskonskara
« skrivet: 2007-03-02, 10:22 »
Detta foto har jag kikat på flera gånger. Föreställer en syskonskara och fotot är daterat 1904. Tänk om det fanns en Sv.Bef.1905 eller 1910. Då skulle det troligen gå att identifiera barnen. Alternativt att företag som SVAR släpper på kyrkböcker som är daterade fram till 1906, dvs inte går under Pul.  
 
 syskon
 
Helene

45
Nu är jag här och tjatar om foton från Porträttfynd igen men jag blir så nyfiken på vissa bilder  
 
Bild #60292 ligger under Okänt landskap och föreställer en liten pojke som sitter på en trappa utanför ett hus. Min första tanke var att fotot inte kan vara taget i Sverige med tanke på alla palmliknande växter ute på trappen. Men så såg jag att det även var mattor utslängda varav en som pojken sitter på. Kan det handla om storstädning av huset månntro? Och varför är kortet märkt med fotografens namn; A.E Kjellberg när det inte är ett porträtt taget i en studio? Kan det vara fotografens egna son?
 
Vad tror ni?
 
Vänligen / Helene

46
Tack Christer, dina uppgifter placerar infört af modren i tiden till före 1913, men efter 1905 - hur kan uppgiften finnas om modern är död? Men med dessa uppgifter blir dödbokens uppgifter 1936 för Anna Viktoria mindre viktiga.
 
Är barnen (tonåringarna) införda tillsammans någon gång i församlingsböckerna? Har du en siduppgift för 1905-1913?
 
Hälsningar,
Eva

47
Det kanske kan vara av intresse att se en skannad version av den förfrågan jag av en slump fann i Torsåkers kyrkoarkiv.

48
Om man blir klok på husförhören i Luleå så går det. Men var ligger Näsvall i böckerna? Han flyttar till Luleå 1881.
 
Aha - det var snickaren som han går i lära hos! Petter byter namn till Vinblad någon gång innan 1885. Det finns tillskrivet i hfl. GID 1985.16.42700 (s 94 AI:15A). Anteckning om ej admitterad. Men i nästa längd verkar han ha försvunnit.
 
(Meddelandet ändrat av izla den 21 januari, 2008)

49
Porträttfynd (enskilda bilder) / #43152 - Favehnberg - Örebro
« skrivet: 2008-02-14, 17:46 »
Hej!
 
Vad heter mannen? Man får vrida huvudet ur led, för att kunna läsa det.
 
namn
 
Ann-Mari

50
Porträttfynd (enskilda bilder) / #40504 - Flicka med klocka
« skrivet: 2007-03-02, 10:28 »
Kan man datera detta foto till 1910-tal?
 
Det som jag blev mest nyfiken på avseende detta foto är att flickan bär en armbandsklocka. När blev det vanligt att även barn fick en klocka. Kan det vara ett konfirmationsfoto och klockan en konfimationspresent?
 
 klocka
 
Helene

51
Porträttfynd (enskilda bilder) / #37523 - flickans namn?
« skrivet: 2007-05-04, 09:35 »
Någon som har tillgång till Sv.Bef.1900 och därmed kan kika på om där finns en familj vars efternamn börjar på Grob och med en dotter vars förnamn börjar på Do.
 
 flicka
 
mvh Helene

52
Porträttfynd (enskilda bilder) / #37120 - Alma Raja...?
« skrivet: 2008-02-03, 14:34 »
Hej!
 
Vad heter kvinnan?
 
alma
 
Ann-Mari

53
Porträttfynd (enskilda bilder) / #34414 - Vilket yrke
« skrivet: 2007-03-16, 13:04 »
Hej!
 
Et gruppfoto på sex herrar där personen som lagt in fotot undrar vilket yrke de kan tänkas ha!? Någon som har en idé?
 
yrke?
 
mvh Helene

54
Porträttfynd (enskilda bilder) / #147629
« skrivet: 2014-09-01, 12:36 »

Vad står det för namn

55
Porträttfynd (enskilda bilder) / #142894 Album
« skrivet: 2014-04-29, 08:19 »
Pärmens insida

För ny bild i albumet

och baksidan

56
På fotot med dessa barn:
Christina Erika Matilda Pontin född 1852, Skärkind, Östergötland
David Theodor född 1857 Stjärnorp, Östergötland
Charlotta Valborg född 1861, död 1869
 
barn
 
står att någon bodde i Sydamerika. På nätet hittade jag om släkten Pontin, att David emigrerade till Italien och bildade familj där. Christina Erika Matilda emigrerade till Amerika.
 
I Rotemansarkivet finns Christina Erika Matilda då hon kommer från Lysekil 1914 för att flytta till ett annat rote 1917.
 
1917 var C E M Pontin 65 år. Hade hon varit i Amerika eller emigrerade hon efter 1917? For hon till Sydamerika?
 
Modern dog 1879. Se Husförhör sidan 19, Eklundshof, Stjernorps sn, Östergötland, 1874-1878
 
På sidan 273, Stjernorp, 1890-1894, hittar jag att CEM Pontin emigrerade till Nordamerika 1891. Det betyder att hon återvände til Sverige. Kan det ha varit brodern, som for till Sydamerika, innan han bosatte sig i italien?
 
(Meddelandet ändrat av ines 2014-01-18 17:16)

57
Vilka kan de här barnens föräldar ha varit, barnen födda troligtvis på 1890-talet, bosatta i Duluth, Minnesota?
Wahlqvist (jag får en minibild, när jag klickar på länken)
 
Harald Ferdinand Wahlqvist
Hugo Wilhelm Baltzar
och troligtvis Ebba Lydia Visla? (Viola)
 
Kan fadern ha varit Gustaf Alfred Wahlqvist född 19/9 1846, Visseltofta, skåne? Han ska ha befunnit sig i Göteborg i slutet på 1860-talet.  
 
Källa: Visseltofta prästgård, visseltofta, skåne 1851-1855
Husförhör Söderviddinge, Söderviddinge sn sid 62, malmöhus län, 1866-1870

58
lundqvist
 
Vilka kan dessa två på bröllopsfotot vara? Det finns lösa kort i Porträttfynd med nummer 119299, 119298, 119297. På dessa står det morfar Alfred och Alfred Lundqvist. han gifter sig tydligen med Hilda. Återvände paret till Sverige, eftersom man får det intrycket att den som skrivit namnen på korten bodde i Sverige eller var det kort hemskickat till Sverige?

59
Porträttfynd (enskilda bilder) / #110931
« skrivet: 2010-11-28, 19:29 »
Vad heter kvinnorna och vad står årtalen för

61
Porträttfynd (enskilda bilder) / #101073 - Maria Engzell 1897
« skrivet: 2014-01-19, 18:15 »
Foto #101073 har tydligen texten 'Maria Engzell 1897' på baksidan. Men vad står det på framsidan?  
 
http://www.genealogi.se/faktabanken/portraettfynd-ren-index/stockholm/herm_hamnq vist/101073
 
mvh Helene

62
Sven och Anna är fortfarande gifta enligt census 1900 men bara ett år senare gifter hon om sig med ovanstående Victor J. B Holm.

63
Födda i Hedvig Eleonora  den 12/3 1853 Sven Magnus
Far: Rådmannen och ? i Stockholm Johan Henrik Windrufva  
Mor: Maria Sophia Holmström
 
Källa: Födda 1853 i Hedvig Eleonora, sidan 94

64
#100434 - Mia Windrow, Chicago / #100434 - Mia Windrow, Chicago
« skrivet: 2011-10-16, 20:18 »
Stellan Windrow skriver 1919 i passansökan att han bott i Stockholm mellan aug 1905 och dec 1910.

65
Vem var Mia Windrow, som 1894 finns i Chicago och i slutet av 1890-talet i Anniston, Alabama. Hon kan vara född 1870-1875.
 
På foto nr 2 skriver hon till Sverige på engelska.
 
Mia
 
Mia
 
I albumet finns släkterna Öström, Ekelund och von Hedenberg, Stockholm.

66
Porträttfynd (enskilda bilder) / Efternamnet svårläst
« skrivet: 2013-09-06, 12:17 »
Hej!
 
Är det någon som vill försöka sig på att tyda efternamnet på det här ganska illa tilltygade fotografiet? Det ska läggas upp på Porträttfynd men jag skulle gärna vilja ha några förslag på hennes efternamn först.
Tack på förhand!
 

67
Tidningsjubilarer / Sveijer
« skrivet: 2009-01-27, 09:50 »
Emelie Sveijer. 1859-12-24 borde vara födelsedatum. Från Husmodern 51, år 1929.

68
Tidningsjubilarer / Rundgren
« skrivet: 2009-01-27, 11:51 »
Zelma Rundgren, Västerstad. 1871-04-09 borde vara födelsedatum. Från Husmodern 15, år 1936.  

69
Tidningsjubilarer / Rudlander
« skrivet: 2009-01-27, 09:47 »
Eva Rudlander, Stockholm. 1849-12-22 borde vara födelsedatum. Från Husmodern 51, år 1929.  

70
Tidningsjubilarer / Nordlund
« skrivet: 2009-01-15, 18:31 »
Ingrid Nordlundh f. Wallin, Stockholm. Från Husmodern N:r 3, 1929 vilket gör att jubilaren borde vara född 1849-01-17.
 

71
Tidningsjubilarer / Lindquist
« skrivet: 2009-01-18, 20:01 »
Emma Kristina Lindquist, Stockholm. 1854-01-06 borde vara födelsedatum
 
 
 
Från Husmodern N:r 1, 1929

72
Tidningsjubilarer / Larsson, S
« skrivet: 2009-01-17, 15:18 »
Sara Larsson, Sollerön, 100 år! 1828-12-30 borde vara födelsedatum eftersom bilden publicerades januari 1929.
 
 
 
Från Husmodern N:o 1, 1929

73
Tidningsjubilarer / Kindvall
« skrivet: 2009-01-17, 15:13 »
Teresia Kindvall, Stockholm. 1849-01-05 borde vara födelsedatum.
 
 
 
Från Husmodern N:o 1, 1929

74
Tidningsjubilarer / Hammar
« skrivet: 2009-01-21, 13:57 »
Anna Katarina Hammar, Borlänge. 1839-01-18 borde vara födelsedatum
 

 
Från Husmodern N:r 2, 1929

75
Tidningsjubilarer / Gustasson, M
« skrivet: 2009-01-17, 14:59 »
Maria Gustafsson, Södertälje, ej angiven födelsedag. 25 år i tjänsten verkar vara jubileumsorsaken.
 
 
 
Från Husmodern N:o 1, 1929

76
Tidningsjubilarer / Gerdsvold
« skrivet: 2009-01-27, 09:37 »
Anna Gerdsvold, Gävle. 1844-12-23 borde vara födelsetid.Från Husmodern 51, år 1929.

77
Tidningsjubilarer / Englén
« skrivet: 2009-01-16, 11:29 »
Hanna Englén, Karlstad, borde vara född 1879-01-06
 

 
Från Husmodern N:r 3, 1929

78
Tidningsjubilarer / Brodd
« skrivet: 2009-01-27, 11:36 »
Anna Brodd, Bodafors. 1866-04-10 borde vara födelsedatum. Från Husmodern 15, år 1936.  

79
Fotografer och ateljéer / Nesbitt Alliance O
« skrivet: 2012-07-15, 23:05 »
Hej försöker identifiera ett porträtt från fotografen Nesbitt Alliance O.  
Det borde vara från USA men från vilken stad? När var fotografen verksam?
Birgitta

80
Fotografyrket / Äldre inlägg (arkiv) till 30 januari, 2010
« skrivet: 2007-12-31, 19:33 »
Om ni är intresserade av information om fotograf Ludvig Åberg i Säffle, eller någon annan av Säffles 30 porträttfotografer kan ni titta in på denna adress:
 
http://ludvigaberg.dyndns.org/
 
Där kan ni också få hjälp med identifiering av bilder tagna av dessa fotografer.

81
Hej! Vår farfar var en duktig fotograf och gjorde många vykort över bl.a. Stockholm och närorter. Eftersom mycket av hans material har försvunnit är vi intresserade av att ta del av det som finns kvar. Helt ok om det är scannade kort. Dessutom letar vi förtvivlat efter porträttbilder som kan vara släktbilder till oss. Vår farfar hette Ernst Gösta Ek f. 1899-06-21 i Eskilstuna fors och var gift med Gurli Vilhelmina f. Johansson 1907-11-03 i  Norrköping S:t Olai.  Hälsningar Thomas

82
Foto- och skanningsteknik / Konsten att skanna in foto !?
« skrivet: 2004-03-16, 18:31 »
Hej !
Jag har ett väldigt trevligt gruppfoto som är taget i början av förra seklet som jag skulle vilja lägga ut här men kruxet är att bilden är ganska stor och jag vet inte riktigt hur man förminskar bilden för bästa resultat, tips ...?
Mvh
Marita Kvist

83
Bildgåtan - Övrigt / Är det Anna Maria på samtliga foton?
« skrivet: 2011-11-05, 23:51 »
Jag har av en kusin fått 2 gamla fotoalbum - ett var Emmas och ett Lovas. Dessa damer kallade pappa för ”faster” Emma resp Lova, när han pratade om dem. Nu efter ca 25 år har jag vid forskning förstått, att de var farfars kusiner. (Farfar hade endast en syster, som dog vid 23 års ålder.) De hade en bror Karl August, som pappa fick ärva en del smycken av. Ytterligare en syster fanns, Anna Maria, men henne tror jag aldrig, att jag hörde talas om. Och dessvärre har jag heller inte kunnat finna henne efter 1912. (De 3 andra syskonen är ”klara”.)
 
På de två första fotona nedan står på baksidan: ”Anna - Lovas syster” (och jag tror, att det är min faster som skrivit detta).  Jag tycker mig se en eventuell likhet på 3:e fotot, vilket då skulle innebära, att Anna emigrerat och bosatt sig i Chicago-trakten.  
 
Vore mycket tacksam för hjälp kanske med både ”fotoidentifikation”  och Anna Maria Johanssons vidare öde. Hon föddes i Skara 1871-06-09. Föräldrar var Frans Fredrik Johansson (1835-11-06-1898-05-18) och Karolina f Pettersdotter (1840-11-04-1925-11-04). Jag har i Rotemansarkivet kunnat följa Anna Maria från det hon kom till Stockholm 1892-12-12 fram till 1912, då hon flyttade från Engelbrektsgatan (rote 09, Östermalm) till, vad det står antecknat, Rote 22,  Fol 50 i utflyttningslängden. Sedan är det stopp. Kan någon hjälpa mig komma vidare?
   
 
Vänliga hälsningar från Ewa
PS. Jag kommer så småningom att lägga in samtliga foton på Porträttfynd (drygt 80 st  totalt).

84
Bildgåtan - Övrigt / Fotodatabas
« skrivet: 2002-10-23, 16:14 »
Länsmuseet i Västernorrland har en fotodatabas.
Här är länken dit.
http://databas.ylm.se/foto/
mvh
Monica

85

Är det någon som vet vad detta är för en slags dräkt? Är det eller sjuksköterska eller kanske en uniform från Frälsningsarmén? Jag vet inte vem bilden föreställer men det är antecknat Maria? i det album som bilden finns i. Bilden är tagen i Uppsala och gissningsvis i början av 1900-talet.
 
(Meddelandet ändrat av kulleritova den 18 januari, 2009)

86
Människor / Vem är kvinnan till vänster
« skrivet: 2007-05-12, 22:16 »
Hejsan.
Hittade detta kort i släktalbumet.
 
tidigare har man sagt Selma Lagerlöf.
Kan det stämma?
 

 
Vänligen
Lennart

87
Människor / Hjälp med årtal och ålder
« skrivet: 2007-02-22, 08:16 »
Hej!
 
På Kalmar Läns museums hemsida har jag funnit två troliga anor till mig som sina sista år bodde i kalmar län. Ena bilden föreställer en Överstelöjtnant Elliot och den andra hans troliga hustru. Det skulle kunna röra sig om min fm mf Axel Elliots föräldrar Adolph Elliot och Christina Wallis. Axel hade dock även en bror som var Överstelöjtnant varför jag behöver hjälp med att åldersbestämma paret samt få veta när korten kan ha tagits. Detta skulle ge en ledtråd om det är Adolph Elliot med hustru eller hans son med hustru.
 
Bifogar länkar till bilderna.
 
http://klmfoto.kalmarlansmuseum.se/sof_imgs/klm_sk%F6ldebrand30.jpg
 
http://klmfoto.kalmarlansmuseum.se/sof_imgs/klm_sk%F6ldebrand31.jpg
 
Tacksam / Helene

88
Byggnader och miljöer / Rosenborg
« skrivet: 2004-04-14, 09:15 »

Är det någon som känner igen var detta Rosenborg låg. Inga övriga kännetecken.
Vänligen,
Olle Elm

89
Människor / Kanske kurskamrater
« skrivet: 2009-02-21, 15:05 »
Vilka kan ha samlats på denna bild. Fotot taget av Maria Tesch i Linköping

90
Människor / Alexis Hasselström, Vänersborg
« skrivet: 2002-01-19, 15:25 »
Har hittat ett gammalt kort som är taget av fotograf K & A Vikner i Vänersborg. På baksidan står det handskrivet Alexis Hasselström.  
Vet någon om denna Alexis Hasselström bodde i Vänersborg? Någon med microkort kanske kan kolla upp när han är född mm.  
Är det någon som vill ha bilden per mail i bättre upplösning så maila mig.  
 
Hälsningar  
Magnus Christiansson
 

91
Människor / Victoria Eriksson, Ossian Eriksson
« skrivet: 2013-05-11, 10:41 »
https://www.dropbox.com/s/kr5480sebay6eqm/Victoria_Ossian_Eriksson.jpg
Fotona är upphittade på en loppmarknad norr om Seattle, med inskriptionerna Cousin Victoria Ericsson och Cousin Ossian Ericsson. Det tredje fotot är omärkt, men skulle kunna vara deras mor. Alla bilderna kommer från fotoateljéer i Uppsala.  
 
Troligen har någon emigrant haft med dig bilderna på släkten i Sverige - eller fått dem i brev. Upphittaren vill försöka återförena fotona med ättlingar till emigranten, men då måste vi identifiera personerna på bilden och hitta den emigrerade kusinen.
 
/Lennart Elg, Åkersberga

92
Människor / Bokbinderi i Stockholm
« skrivet: 2005-05-31, 22:01 »
Denna bild fanns efter min mormors bror Helgot Wennberg i Lagan, som hade en möbelaffär på Storgatan.
Jag hittar tyvärr inget fotograf-namn på bilden.

Hjälp önskas med identifiering!
mvh
Gunnar

93
Människor / Blodsdåd på söder
« skrivet: 2009-05-07, 18:34 »

 
Ett blodsdåd på Söder
Interiör från den verkstad på Söder i Stockholm där en sinnessjuk arbetare Jonason med revolver sköt ned ovanstående arbetare utom Borell vilken då han från ett tak skulle se efter vad som försiggick föll ner och skadade sig till döds. Två arbetare stodo på de med X utmärkta platserna, den tredje fanns i en garderob.  
 
Ovan från vänster R. J. Hellman och J. A. Nordström
Nedan från vänster H. F. Borell och M. E. Elofsson
 
Veckojournalen 1916-03-19

94
Människor / Nils Raab, Kalmar (?)
« skrivet: 2003-12-05, 21:22 »
Hej,
 
bilden nedan föreställer en Nils Raab. Fotografiet tycks vara taget i Kalmar se detaljbilden. Men vem var denne Nils Raab? Jag hoppas någon kan identifiera honom.
 
Vad jag vet är att han var förlovad med lärarinnan ELSA Viktoria Karlsdotter född 9/11 1894 i Åby förs, Kalmar län. Död 20?/3 1932 i Stockholm av TBC. Elsa var dotter till Karl Edvard Gustafsson 1868-1953 o.h.h. Amanda Sofia Karlsdotter 1871-1954. Nils och Elsa gifte sig dock aldrig, utan förlovningen bröts förmodligen.
 
Nils dog eventuellt också i TBC, en period i sitt liv tillbringade han på sanatorium. Han bör ha levt fortfarande omkring 1920, då det finns en bild på honom och Elsa från den tiden. Nils hade också en bror, Karl Raab. Några övriga uppgifter om honom - eller om Nils - har jag tyvärr inte.
 
Jag hoppas verkligen någon kan hjälpa mig med det här.
 
Vänligen,  
Lisa Qviberg
 

 
 

95
Människor / 4 bröder Colling
« skrivet: 2009-02-12, 21:55 »
Vilka var dessa bröder  

96
Byggnader och miljöer / Hasselösund & Smögen
« skrivet: 2007-10-02, 12:23 »
Hej!
 
Jag håller på och sammanställer ett släktträd som även innehåller bilder. Jag söker nu gamla bilder över Hasselösund. Är det någon som vet var jag kan få tag på sådana? Helst från början av 1900-talet.
 
Hälsningar
Christina

97
Strid / Äldre inlägg (arkiv) till 05 juni, 2011
« skrivet: 2011-05-08, 19:45 »
Hello,
I a researching the lineage of mu Great, Great Grandmother. The following is what I know about her through U.S. census data:
Her name is Hevig Ulrich Strid
Born about January 1833 in Sweden
Emmigrated to US about 1854
Married Jan Petter Uppgren in Massachusetts US in 1855
She lists her parents names as John and Christina. (John's occupation is Clergyman)
 
Through my research I think her parents names are Johanne Strid (b. 1789)and Sigrid Stina Nilsdotter (b. 1788) Both are born in Ljungarum, Jonkoping Lan Sweden.
 
I was hoping someone had information to confirm who her parents are, and where and when in Sweden she was born. Also, if any knows when she left for America and if her parents and siblings went with her.
I would appreciate any information.  
Thank You very much,
M. Upgren Minnesota, USA

98
I have a photo of who I believe was the captain of an immigration  ship on which my great grandmother was born on (6-8-1866).  It is dated 1898 and signed Till Dana Linnea Lindholm from her godfather Gustaf __ing.  I can't read his complete last name.  The photo was taken at the Herm Hamqvist studio in Stockholm.  I don't know what year the photo was actually taken though. Can anyone help me?

99
Någon som känner till författaren Anders Johan Österlings anor? Han föddes 1884-04-13 i Helsingborg, död 1981. Hans far var redaktören och boktryckaren i Helsingborg Hans Österling (född 1847-04-04 Östra Torp). Någon som vet mer?
 
Mvh Niclas R.

100
Litteratur / Malmsten, Bodil (f. 1944)
« skrivet: 2004-09-24, 09:16 »
Nyligen utkom Bodil Malmsten med en självbiografi ”Mitt första liv” omfattande hennes barndoms- och ungdomsår. I den får man veta något om hennes ursprung. Den släkt Malmsten som hon tillhör härstammar från Hamburg genom Jürgen Stahmer, född 1683 död 1746, som inflyttade till Malmö. Hans son Henrik född 1723 antog släktnamnet Malmsten. Utifrån vad som står i boken samt läsning av olika årgångar av Vem Är Det, Svenskt Biografiskt Lexikon, Svensk Uppslagsbok, Svenska Släktkalendern, Svenska Män och Kvinnor, Svenska Ättartal samt Elgenstierna har följande vaskats fram med reservation för ev. felaktigheter.

1
Bodil Malmsten född 1944-08-19 i Näs socken, Jämtland. Hon växte upp på Ol Ersgårn i byn Bjärme nära Fåker i Näs. Flyttade som tonåring till Vällingby, Stockholm. Genomgick konsthögskolan 1966-67. Sedan 1968 verksam som författare, dramatiker och poet. Numera bosatt i Finistère, Frankrike.

2 f
Ulf Malmsten född 1918-05-02. Agronom. Gift med nästa ana.

3 m
Inez Karolina Alm född 1923-05-04 i Näs, Jämtland.

4 ff
Carl Per Henrik Malmsten född 1888-12-07 i Stockholm, död 1972-08-13. Möbelarkitekt och pedagog. Han fick sitt genombrott vid Liljevalchsutställningen 1917. I reaktion mot billig massproduktion verkade han energiskt för konsthantverkets förnyelse på traditionell grund. Han grundade Olofsskolan och var initiativtagare till stiftelserna Nyckelviksskolan i Stockholm och Capellagården på Öland. Litt. et Art. 1926. Professors titel 1936. Bosatt på Övre Karlsro, Bergshamra Gård i Solna. Gift med nästa ana.

5 fm
Siv Munthe född 1894-01-03 i Stockholm. Lärarinna vid Södermalms högre allmänna läroverk för flickor.

6 mf
NN Alm. Bosatt i Bjärme, Näs, Jämtland. Kommunal förtroendeman. Gift med nästa ana.

7 mm
NN Jönsson född i Näs, Jämtland.

8 ff f
Karl Adam Malmsten född 1849-12-07 i Stockholm, död 1923-06-02 i Stockholm. Med Dr 1883. Docent vid Karolinska Institutet. Gift 1883 med nästa ana.

9 ff m
Inez Isabella Erika Victoria Cadier född 1863 i Stockholm, död 1920.

10 fm f
Helge Åke Rudolf W:son Munthe född 1859-08-07 i Jönköping, död 1933-01-29. Fil Dr och Docent i Spanska och Portugisiska 1887. Rektor vid Schartaus Handelsinstitut i Stockholm 1890-1925. Gift 1891-06-13 med nästa ana.

En kusin var Axel Martin Fredrik Munthe född 1857 i Oskarshamn, död 1949. Läkare och författare. Med Dr 1880 i Paris. Livmedikus 1903 och Drottning Victorias privatläkare från 1908 till hennes död. Han blev snabbt läkare på modet i societetskretsar med starka kosmopolitiska förbindelser. Han pendlade mellan Rom, Stockholm, London och Capri där han uppförde villan San Michele formad till ett museum och testamenterad till Svenska staten. 1929 utgav han ”The story of San Michele” för sin brittiska publik. Boken blev en internationell succé och utövade ett viktigt inflytande på memoargenren i engelsk litteratur under mellankrigstiden. Boken översattes till svenska 1930 ”Boken om San Michele” och har kommit i flera nyutgåvor, den senaste 2001.

11 fm m
Louise Anna Marie Nicoline Munthe född 1866-01-14. Tillhör den norska släkten Munthe.

12 mf f
Möjligen identisk med Olof Alm född 1865 i Berg, Jämtland. Står som Hästjägare i folkräkningen 1890. Bosatt i Bjerme, Näs, Jämtland. Gift med nästa ana.

13 mf m
Möjligen identisk med Karolina Ulrika Fjellström född 1851 i Sundsjö, Jämtland. Eventuellt har hon släktskap med skådespelaren Emil Fjällström född 1884 i Näs, Jämtland. Dennes far Mathias Peter Fjellström var född 1848 i Sundsjö, Jämtland.

16 ff ff
Pehr Henrik Malmsten född 1811-09-12 på rektorsbostället i Tun, Skaraborgs län, död 1883-03-23 i Växjö. Med Dr 1841. Professor i medicin 1860 vid Karolinska Institutet. Livmedikus 1873. Bosatt i Stockholm. Gift 1844-09-12 på Kleverud i Frändefors, Dalsland, med nästa ana.

17 ff fm
Emilia (Emma) Christina Margareta Hård af Segerstad född 1813-11-10 på Kleverud i Frändefors, Dalsland, död 1884-09-29 i Stockholm. (Se vidare Elgenstierna, Hård af Segerstad tabell 44).

18 ff mf
Jean Francois Regis Cadier född 1829-03-15 i S:t Antoine utanför Grenoble i Frankrike, död 1890-03-05 i Stockholm. I sex generationer hade hans familj drivit värdshus i staden. Han utbildade sig i Paris på den legendariska restaurangen Trois Frères Provencaux och avancerade där till chefskock. 1850 bestämde han sig för att söka sig utomlands och fick arbete på en nyöppnad restaurang i S:t Petersburg. Men han trivdes inte och 1852 följde han som kock med den ryske ministern J Daschkow till Sverige och etablerade snart en egen rörelse här. Han var en tid kock hos Oscar I och blev senare kökschef på Kungliga slottet. Han blev en legendarisk krögare och spelade en viktig roll när den under 1800-talet moderna franska kokkonsten infördes i vårt land. Cadier drev Hotel Rydberg från 1859 och uppförde 1874 Grand Hotel. För att kunna förse sina båda hotell med färska lantprodukter arrenderade han 1872 Bergshamra kronoegendom i Solna. Gift med nästa ana.

19 ff mm
Caroline Lilly Roberg född 1832 i Narva, Ryssland, död 1902 i Stockholm. Efter makens död övertog hon och utökade verksamheten vid Hotell Rydberg och Grand Hotel, som hon innehade till 1898.

20 fm ff
Ludvig Wilhelm Munthe född 1804-03-17 på Kloster i Vena, Kalmar län, död 1861-12-05 i Rogberga, Sörgården, Jönköpings län. Major vid Jönköpings regemente. Gift 1844-02-20 på Attarp med nästa ana.

21 fm fm
Sofia Maria Teophila af Sandeberg född 1817-09-14 på Attarp, död 1896-03-07 i Ystad. (Se vidare Elgenstierna, af Sandeberg tabell 14).

32 ff ff f
Hans Georg Malmsten född 1774, död 1827. Fil Mag. Docent i Uppsala. Lektor i Skara. Kyrkoherde 1815-1827 i Flo, Skaraborgs län. Gift 1810 med nästa ana. (Se vidare Svenska Släktkalendern 1978 och Svenska Ättartal 1892).

33 ff ff m
Sara Christina Ekelund född 1790, död 1871.

36 ff mf f
Joseph Cadier född 1802, död 1874. Värdshusvärd i S:t Antoine utanför Grenoble. Gift med nästa ana. (Se vidare Svenska Män och Kvinnor 1944).

37 ff mf m
Emerance Marie Caroline Alluys.

40 fm ff f
Jakob Ludvig Munthe född 1770-12-26 i Eksjö, död 1822-04-18 i Vimmerby. Gift 1799-09-08 med nästa ana. (Se vidare Munthe-släkten utgiven 1931 av L & Å
W:son Munthe).

41 fm ff m
Elisabeth Catharina (Carin) Regnell född 1780-08-02, död 1869-05-29 i Vimmerby.

66 ff ff mf
Peter Ekelund född 1756, död 1818. Kyrkoherde i Frändefors, Dalsland. Teol Dr. Fil Mag. Riksdagsman. Psalmförfattare. Gift i sitt första äktenskap med nästa ana. (Se vidare Svenska Ättartal 1889 beträffande Värmlandssläkten Ekelund).

67 ff ff mm
Anna Christina Waldenström död 1797.

101
Film / Teater / Wahlberg, Donnie (f. 1969) och Mark (f. 1971)
« skrivet: 2011-09-13, 12:38 »
Hej
 
Finns det någon som känner till de båda sjungande/skådespelande bröderna Mark och Donnie Wahlbergs påstådda härstamning? De emigrerade förfäderna bör väl vara avlidna så diskussionen kan väl ta sin plats här.
 
Med vänliga hälsningar
Björn Bergqvist

102
Musik / Dybeck, Richard (1811-1877)
« skrivet: 2005-05-01, 05:51 »
Finns det någon som har forskat i Richard Dybeck, skaparen av vår nationalsång, härstamning?

103
Jaha så hann Ulf före med ett inlägg.
Skall besvara detta också även om det känns som jag gjort det förut.
 
Jag har talat med proffs, såväl arkeologer, historiker m.m. Ingen av dessa tror på dig Ulf hur känns det?
 
Om det låg ett slott i Skön så skall jag genast meddela ST, Tidingen Ångermanland, Mitt-Nytt ja alla som både vill och inte vill och erkänna Ulf hade rätt och jag fel. Men livet går vidare för mig. Tyvärr tror jag inte att Ulf gör det samma vid omvänt resultat eller??

104
Robban börjar du tro på ett slott?
Jag anser för min del att det vore konstigt om ingen historiker av rang känt till den så viktiga historiska byggnad. Sedan kommer vi till problem.2.
 
Om det nu fanns ett slott hur i helv. skall vi kunna bevisa att var Fale Bures? Det kanske var Esbjörn Fjantes eller vem som helst?
 
Den här diskussionen tycks ha som ända syfte att bli rötters längsta diskussion om i princip 100% nonsens.
Björn

105
Wersell / Wersell
« skrivet: 2006-01-31, 15:26 »
Hei,
Nils Wersell f. 1749 i Versnäs, Vena sn i Småland
var sönn av bonde Lars Nilsen på gården Versnäs i Vena.
Nils Wersell var bruksbokhållare på Falsterbo bruk i Hjorted sn.  
Undrer over om han har lagd seg dette navnet Wersell med utgangspunkt fra gårdsnavnet Versnäs?
 
Var det vanlig for en bondesönn å konstruere et navn på den måten om han gikk over til et annet yrke eller ble borger?
 
Har ikke registrert at han var soldat, så jeg tror ikke Wersell er et soldatnavn.
 
Mvh Espen

106
Wallén / Wallén
« skrivet: 2001-11-17, 19:44 »
Vi söker anor till Hildur Wallén, f cirka 1880-talet, gift med Arvid Söderman, död 1915 cirka 30 år gammal. 
Söker även Arvids anor, har tidigare fått hjälp med några namn där men tyvärr har de förkommit. Kan någon hjälpa till?

107
Stoltz / Stoltz
« skrivet: 2009-10-22, 16:44 »
Min mormorsmor hette Olga Klein, född Stoltz (1838- 1935). Hennes farfar var troligen Mattihas Stoltz, kyroherde o professor i Lund (1768-1814). Leden mellan dem vet jag inget om. Någon som har tips?

108
Stenström / Stenström
« skrivet: 2007-07-31, 15:02 »
Jag har information om Stenström släkten som härstammar ifrån Örebro län. Mest vet jag om min egen gren från Attersta, Gällersta, Örebro. Har även uppgifter om Ernst August Nordström född 4/4 1860 från Gällersta, som utvandrade till USA. Någon kanske är intresserad.

109
Sondell / Sondell
« skrivet: 2011-05-25, 22:53 »
Hej
 
Jag har inga uppgifter om Hedvig Grans död.
 
Emanuel Sondell från Piteå är väl sannolikt identisk med den Emanuel Sondell f 1776 som du hittar här i Uleåborgs domkyrkoförsamling:
 
http://www.digiarkisto.org/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/oulu/rippikirja_1804-1810_tk srk_ik131_i/13.htm
 
Han gifte sig 1806 25/3 i församlingen med jungfru Lovisa Liljander. Han kallas då målare. När sonen Johan Henric föds 1807 19/1 kallas han målarmästare.
 
(Meddelandet ändrat av sbn 2011-05-25 22:54)

110
Dödläget i Schoughforskningen löstes upp nu! Ska fortsätta leta. Här kommer en bild på Sigrid Schough i alla fall:

111
Hej. Söker föräldrar till Leonie Reichnitz, född 1845 i Stockholm, död 1923. Hon var gift 1876 med kyrkoherden i Laihia,Clas Emil von Hohenthal, född 1/2-1846 i Lapua,Finland, död 1917.
Tacksam för uppg. om denne Reichnitz.
Hälsn. Kaj L.

112
Prochaeus / Prochaeus
« skrivet: 2007-08-21, 08:32 »
Hej, undrar om någon känner till släkt.Prochaeus,har ett namn Agnes Anna Charlotta f.1877.11.28 från V-haninge Sthlms län, vet inget mer. MVH Gun i Nyköp.

113
Mörman / Mörman
« skrivet: 2006-03-04, 14:35 »
Hej!
 
Hoppas någon kan hjälpa mig då jag kört fast!
 
Den 3 maj 1831 föds en Jan (Janne) Håkansson i Mörrum i Blekinge.  
 
Föräldrar är Båtsman Håkan Mörman och dennes hustru Ingrid Helena Fredriksdotter.  
 
Vilka är föräldrarna till ovanstående? Var kommer namnet Mörman ifrån? Orten Mörrum?  
 
Sonen Jan ärvde inte efternamnet utan kom att heta  Jan (Janne) Håkansson.  
 
Tacksam för all hjälp att komma vidare.
 
Vänligen / Helene

114
Morén / Morén
« skrivet: 2004-08-16, 22:28 »
Hej! Min FARMORs MORMORs FAR hette Morén. Erik Karlsson Morén Yrke. Fiskare och borgare. Född kring 1815 ca. Gissar att han är född i Piteå.

115
Moberg / Äldre inlägg (arkiv) till 27 februari, 2009
« skrivet: 2000-01-07, 19:37 »
Jag har en Maja-Stina Moberg som jag inte vet så mycket om. Hon var gift med Anders Jonsson, torpare under Wrangelsholm, Valtorp(R). Deras dotter Charlotta Andersdotter var född i Segerstads förs.(R) 1846-11-30. Charlotta var min farmors mor.
Känner någon igen någon av dessa så skriv gärna en rad.

116
Lokrantz / Äldre inlägg (arkiv) till 05 juni, 2008
« skrivet: 2008-06-02, 13:28 »
Kerstin Lokrantz farmor hette Kjerstin Pettersson gift med Gösta (Axel gustaf August) Lokrantz, Stockholm. Vem var denna Kjerstin Pettersson?
 
Jo, hon var född den 24/1 1874 i Skellefteå enligt Rotemansarkivet.

117
Lokrantz / Äldre inlägg (arkiv) till 02 juni, 2008
« skrivet: 2000-10-21, 19:20 »
Hej
Jag söker uppgifter om Robert Daniel Ferdinand Lokrantz, född 1835-10-22 i Norra Vånga (R).
Hans föräldrar var Johan Daniel Lokrantz och Lisa Greta Knös.
Sista noteringen jag har om Robert är från Hfhs boken Skara 1856-60 där det står antecknat om honom ”Stud i Uppsala”.  
Robert nämns inte i Karlbergs bok Svenska Släkten Lokrantz.
Har någon träffat på honom senare ????
 
Mvh
Staffan Knös

118
Lindgren / Äldre inlägg (arkiv) till 08 januari, 2009
« skrivet: 2007-01-03, 09:49 »
Hej Birgitta!
 
Ja, detta ger inga svar på dina frågor tyvärr:
Folkräkning 1890 (Stockholms stad)  
Hemförsamling:  Hedvig Eleonora  
Hemort:  Hjorten N:o 21
Personer i hushållet:  
Fam. nr 1
Otto Mauritz Kugelberg, f. 1843 i V:a Harg Österg. l., Revisor  
Anna Magdalena Strokirk, f. 1855 i St.  
Eva Vilhelmina Magdalena, f. 1885 i St.  
Fam. nr 2
Augusta Svensson, f. 1855 i Karlstad, Piga ensamstående ogift  
 
mvh ewa

119
Landén / Landén
« skrivet: 2006-09-26, 21:07 »
Hej! Jag önskar upplysningar/information om min farfar John Erik Landén, född 27/3 1870 i Högbo Gästrikland, död i Löten Stråtjära Skogs socken, Hälsingland 7/4 1947. Farfar var aktiv inom fackföreningsrörelsen och han var kommunfullmäktigeledamot i Söderala, han arbetade i Vansäters-fabriken och i skogen. Är mycket tacksam om någon vet mer om min farfar, vilka hans föräldrar var och var han växte upp, hade han syskon etc. Enligt hörsägen böt han till namnet Landén efter det han blev vuxen, tror han hade Eriksson som efternamn vid födseln.

120
Lagervall - minst två släkter
 
Jag har sedan länge forskat i släkten Lagervall som har sitt ursprung i kronofogden Sven Lagervall, född omkring 1696 och död 1774 i Formetorp i Kalvsvik i Kronobergs län. Hans båda söner Magnus f. 1722 och Gabriel f. 1731 kom till Östhammar respektive Tegelsmora. En son Anders eller Andreas f 1729 i Kalvsvik saknar jag uppgifter om. Någon som vet? Finns det idag någon som tillhör denna släkt som bär namnet Lagervall eller är släkten ”utslocknad” på manssidan?
 
Av en slump fick jag reda på att en helt annan släkt med sitt ursprung i Ölmstad i Jönköpings län bär namnet Lagervall. Det var sju syskon som omkring 1930 antog namnet Lagervall. Deras tidigare namn var Larsson.
 
Finns, eller har de funnits, ytterligare någon släkt som bär namnet Lagervall?  
 
Lars-Åke Stenemo

121
Hej!
 
Min mans fm mor hette Sofia Jonasdotter Kramer född 1850 i Färnebo.Hennes ff far hette Christian Gottfrid Kramer född ca 1745 i Grythyttan. Nu undrar jag om någon kan tala om för mig vad hans föräldrar hette, jag vet bara att dom härstammade ifrån Tyskland.
Skulle vara jätte skoj att få reda på lite mer om släkten Kramer.
Tack på förhand, och Glad Påsk.
MVH Ingela Samuelsson

122
Kanon / Kanon
« skrivet: 2006-08-19, 23:36 »
Söker Syster Charlotte Wilhelmina Kanon.
Gifte sig i Kalskrona amiralitetsförsamling 1880-12-26 med sin far marinkorpral D Kanon som vittne och var född 1858-05-26.Vet någon var hon var född, vem hennes mamma var och kanske mer information om hennes pappa?

123
Hinz / Hinz
« skrivet: 2003-09-16, 16:23 »
Jag har i mina anor Margareta Christina Hinz troligen född 1762 på annu okänd ort. Hon var gift med perukmakaren vid Operan Jacob Rahm 1757-1800. Hon avled i Jacob, Stockholm 3/1 1837 efterlämnande dottern Christina Charlotta Rahm 1785-1841 och sonen, löjtnanten Carl Jacob Rahm? 1786-1853. Han bytte namn när han blev fänrik. Ytterligare tre barn finns men uppenbarligen avlidit före modern.

124
Hillström / Hillström
« skrivet: 2013-07-31, 22:37 »
Hej!
 
Jag undrar lite över:
 
Vitalis Hillström
Född: 11 Juli 1880  
Död: 26 April 1956 Florida, USA
 
Gift: 3 Sep 1914 Kane County IL, USA
 
Med: MARTINA Kristina Swanson
 
I hans dödsannons (i en amerikans tidning) kan man läsa att han är född i Gambely, vilket jag tyder som ett felstavat Gamleby. Han ska ha haft två bröder: Oliver och David Jr. Alltså måste deras far ha hetat David.  
 
Familjen ska ha emigrerat till Amerika när Vitalis var 16 år (alltså runt 1896). Familjen ska ha bott i Chicago!
 
Skulle vara snällt om någon kunde hjälpa mig att komma vidare med denna familjen!
 
Mvh. Madeleine

125
Heyman / Äldre inlägg (arkiv) till 16 februari, 2009
« skrivet: 2009-02-13, 11:14 »
Jag skulle vilja veta om Erik Vilhelm Heyman, född 1867 i Göteborgs garnisonsförsamling var gift. Enligt folkräningen 1900 var han ännu inte gift
Martin B

126
Hesselius / Hesselius
« skrivet: 2007-06-18, 10:11 »
Hej!
Två efterlysningar!
Önskar få svar på vem far och mor är för: Erik Hesselius *1867 Särna (W) och far och mor till: Margit Hesselius *18350625 Älvdalen (W)g 18551226 m Jan Erik Fridsberg *18300922 Stråtjärn, Aspeboda (W).
Tacksam för svar!
Ove!

127
Hesselblad / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-09-15
« skrivet: 2007-09-14, 07:07 »
Inför en föreläsning om saligförklarade Elisabeth Hesselblad (1870-1957) söker jag uppgifter om hennes familj och förfäder. Har någon forskat i hennes släkt?
 
Hennes far, som blev handlare i Fåglavik, Hudene sn och senare flyttade till Falun, föddes 1838 i Slöta (R) som uä son till en piga. I prästgården vistades emellertid en mycket ung student från Uppsala vid namn Hesselblad. Han var förmodligen Elisabeths farfar.
 
Tacksam för uppgifter och tips om denne farfar och hans släkt i Uppsala eller annorstädes.
 
Mvh
Ted Rosvall

128
Hesselblad / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-09-16
« skrivet: 2007-09-15, 13:49 »
Det är väl det troligaste. Jag har kollat alla församlingar jag vet runt Uppsala, men ingen Johan Robert. Robert är inget namn som används i de trakterna  så jag börjar undra om han inte var barnhusbarn eller född i Stockholm i varje fall. Det finns en piga Hesselblad i mantalet kan det vara hon eller kommer han från en helt annan familj. Han fick ju bli organistelev och bo hos prästen så man undrar om det fanns en mecenat - hur hamnade han annars i Slöta vid så unga år? Det finns ju de som heter Hesselblad i V-götland också - är de släkt?

129
Hempel / Äldre inlägg (arkiv) till 25 april, 2009
« skrivet: 2009-04-20, 20:06 »
De två generationerna:Min Maria Christoffersdotter Hempel med sonen Christoffer Ericsson stämmer (förutom ett ej namngivet barn som hon fick 1715-07-11+ två som dog i princip när de föddes), men vem som är far till henne står inte.  
 
 
Jag har idag fått kontakt med familjesidan Cegrell-Michanek-Schneeberger-Sköld och ska få gå in på deras privata familjeträd. Jag vet inte vad jag kommer att hitta eller vad jag ta med mig hit till en offentlig sida. Jag får väl fråga dem om jag kommer att hitta något intressant.
 
NU hittade jag knappen; jaså Christiern Hempel som far.. ivart fall kan det stämma att han är son till en Henrik för jag hittade på  öppna ancestry.de tilläggsnamnet Henriksson för en Christiern Hempel född 1630.
 
(Meddelandet ändrat av Ingvor den 20 april, 2009)

130
Hempel / Äldre inlägg (arkiv) till 20 april, 2009
« skrivet: 2009-04-09, 14:21 »
Sidor att läsa när man hittar dem..
 
Das schwäbische-österreichische Geschlecht von Hempel Adler Bd 9, 1971-1973 s. 309-316
 
Das älteste, ständig in einen Ort lebende Bauerngeschlecht des Saalkreises: die Hempels aus Groitsch (inte med Z!Sachsen Anhalt/Halle/Saalkreis) Manfred Döll In: Ekkehard N.F 7 2000 s 103-108

131
Hedberg / Äldre inlägg (arkiv) till 07 januari, 2009
« skrivet: 2001-05-20, 12:45 »
Hej!
Min fråga gäller en person med detta namn, född 1894-09-20 i Sundsvall, död 1959 i Stockholm.
1897 flyttade denne person till Göteborg med sin familj, men där tar  spåren slut.
Om någon i detta forum känner till fam. Hedberg, och speciellt Karl William Hedberg vore jag så tacksam, undrar mest var han befann sig 1936-1940.
MVH
Birgitta

132
Grundin / Grundin
« skrivet: 2008-04-05, 12:20 »
Är det någon som känner till eller har träffat på en Johan Grundin f. 1802 gift med Anna Charlotta Björkman f. 1809. 1835 bodde familjen i kv. Halsen, Djurgården, Stockholm. Tyvärr så kan jag inte hitta dem i Halsen 1836 eller framåt!! Vart tar dom vägen??? Hittar helle inget som verkar stämma i mantalsregistren! Paret har 1835 två barn sonen Carl Johan Ehrenhte?? född 1831 och dottern Sofia Matilda Charlotta född 1835.
 
mvh Åsa

133
Geijer / Äldre inlägg (arkiv) till 12 januari, 2008
« skrivet: 2007-09-13, 17:12 »
Enligt Familysearch IGI:
 
Gustaf Emil Geijer
född 7 aug 1850 Brattfors, Värmland
Far: Herman Gustaf Geijer
Mor Emilia Sundin
 
Herman Gustaf Geijer
född 26 jan 1805 Hedenskog, Värmland
Far: Kristoffer Reinhold Geijer
Mor: Anna Lisa Lennartsson
 
I Familysearch kan man fortsätta följa släkten Geijer bakåt. Uppgifterna är inte avskrifter ur kyrkböcker utan privat inlämnade men troligtvis stämmer de. Släkten är ju så välutredd.

134
Englund / Äldre inlägg (arkiv) till 12 juli, 2009
« skrivet: 2005-05-01, 18:10 »
Hejsan släktforskarvänner!
 
Söker information om min väns morfars far Alfred Englund och denna Englund-släkten,hoppas att någon känner till den eller kan hjälpa mig få fram mer information.
 
 
Detta är den information jag har:
 
Min väns morfars far:
Alfred Englund
F. ca. 1887
D. ca. 1964
 
Hans fru hette Maria,Anna eller Sofia,hon var troligtvis judinna.
Hon dog redan ca. 1920
 
Familjen bodde i Skåne,möjligen i Hököpinge.
Alfred och hans fru hade 11 barn,först fick de 9 döttrar och till sist 2 söner.
De namn jag vet på barnen är:
Anna, Maj-Britt, Dagmar, Ingrid, Ernst (född 10 Dec 1916) och sen då sonen Agne Birger Englund (min väns morfar)som var född 7 Sep 1908 och dog 10 Dec 1993.(Fast min väns mamma,Birgitta, sa att Agne var yngst???)
 
Jag vet inte vad Alfred Englunds föräldrar hette men detta är de syskon till Alfred som jag fått namnen på: Johan, Oskar, Anna, Alfrida eller Alberta.
Oskar ska ha emigrerat till Amerika och jag är väldigt intresserad av hans vidare öden!
 
Alla dessa uppgifter är tagna ur minnet ifrån Agne Birger Englunds dotter Birgitta så vänligen var överseende med felaktiga uppgifter.
 
Jag hjälper gärna till med släktforskning i USA,dödsrunor i Chicago Tribune mm.
Jag har samlat på mig många källor att finna information om emigranter i Amerika.
 
Tacksam om någon kan hjälpa mig finna information om denna Englund-släkt!
 
Mvh,
Mrs. Anne-Lee Wilson

135
Delang / Delang
« skrivet: 2009-05-18, 16:40 »
Delang - Hvor kommer dette efternavn fra?
 
Hej Allesammen
 
I mit familietræ, er der en svensk del af familien, som hedder Delang til efternavn.  
Min Tip-oldefar Søren Persson Delang (27/3 1850 - 16/1 1924), kom til Danmark fra Skumparp, Bunkeflo, Malmöhus i 1874 - og skiftede kort inden da navn fra Søren Persson, til Søren Persson Delang.  
 
Så vidt jeg har kunnet finde ud af, så stammer navnet fra hans farfar Husar Sören Christofferson De Lang (30/6 1788 - 20/3 1863). Men dennes far hed, så vidt vides, kun Christopher Bertelsson - og altså ikke Delang/De Lang. Et af Husar Sören Christofferson De Lang's børn hed Husar Jöns Sörensson De Lang (1/7 1814 - 6/7 1858).
 
Jeg vil så gerne finde ud af hvordan familien har fået dette navn. Det eneste min mormor kan huske er at det var en meget fornem svensk familie.  
 
Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde ud af mere om denne familie? - og meget gerne også hvor dette navn Delang/De Lang kommer fra. Kan det eventuelt være et navn, som Husar Sören Christofferson De Lang har fået da han var i militæret?
 
På forhånd tusind tak for hjælpen
 
Vibeke Hill

 
Detta och några följande inlägg har flyttats hit från Personnamn. / mvh Anders Berg, Moderator Släkter

136
Chytraeus / Äldre inlägg (arkiv) till 17 juli, 2009
« skrivet: 2006-03-01, 01:09 »
Jag söker förfäder eller släktingar till en viss Axel Emanuel Chytraeus, elektriker, född 1886-10-20 i Järbo, Älvsborgs län. Han avled 1924-07-30.  
 
Chytraeus var för övrigt gift med Hedvig Axelina Johansson född 1892-05-22 i Morlanda, Bohuslän. Avlider 1925-05-01. De gifte sig 1910-12-03 och hade inflyttat till Domkyrkoförsamlingen Göteborg från Hemsjö i Älvsborgs län 1922-11-17.
 
Allt om Chytraeus förfäder och bakgrund är av stort intresse. Tack på förhand!  
 
Med vänlig hälsning
 
 
Johan Chytraeus
 
johan.chytraeus.940@student.lu.se
Tfn nr 046-12 10 28

137
Det här var inte lätt Anders.
 
Samtida med Befallingsmannen Sven Bruun på Strömsrum i Ålems fs finns en f.d Handelsbetjänt och sedemera Borgmästare Sven Bruun i Kalmar vilken avlider ca 10 år senare, år 1759. Han hade med stor sannolikhet en son Nils Svensson Bruun, Handlanden i Kalmar. Han gifter sig 1775 i Kalmar och var därmed samtida med ovan nämnda Handlanden Nils Bruun i Mönsterås. Dessa två verkar dock vara två helt skilda personer.
 
Jag tror dock att det är Ålemspåret man ska gå på i första hand och lämna Kalmar därhän för ett tag.  
 
Maria Bruhn med make torde vara dessa:
 
Vigda 27/10 1761 i Mönsterås
 
Åkerström, Nils, Åsen
Bruun, Maja, Åsen
 
Källa: Mönsterås E:1

138
Bergström / Äldre inlägg (arkiv) till 06 november, 2009
« skrivet: 2009-11-05, 17:50 »
Claes var väl på luffen - du hittade ju att han kom till Stockholm från Göteborg 1885. Men han gav sig tydligen ut på luffen ganska snart - han kan ju ha varit tillbaka i Göteborg och där träffat Leander.
Man kan undra om Leander tänkte åka till Amerika från början, jobba ihop pengar i Norge kanske? Men han hade ju 300 kronor (väldigt mycket pengar då!).

139
Bergström / Äldre inlägg (arkiv) till 05 november, 2009
« skrivet: 2009-10-24, 11:39 »
Her er de forløpige personrapportene, hvis noen er interressert:
 
Leander Bergström: http://tonnesen-rustfritt.no.207.bysant.com/files//Personrapport%20Leander.pdf
Claes Victor Israelson: http://tonnesen-rustfritt.no.207.bysant.com/files//Personrapport%20Claes.pdf
 
PS! Disse rapportene oppdateres gjevnlig, etterhvert som ny informasjon kommer frem.
 
(Meddelandet ändrat av Trond_Even 2009-10-24 18:29)

140
Söker information om Johan Oskar Bäckman 1884-08-10 Kakelugnsmakare
MVH
Rolf Beckman

141
Altén / Althén / Äldre inlägg (arkiv) till 29 augusti, 2009
« skrivet: 2009-08-28, 16:53 »
Men till allas förvåning var Martin Altén den äldre, kyrkoherden i Valö, född i Hälsingland, i Alfta 1685 (son till bonden Joen Jonsson och Karin Olofsdotter). Han hade i sitt första äktenskap med Catharna Sylvia 3 barn varav en son, i andra äktenskapet med Agneta Nordelia hade han 10 barn varav 7 söner. Blev pastor i Valö 1731, den 1 maj och avled där 20 september 1744.
Detta från nekrolog i dödbok Valö C:1 sid 67

142
Wendel / Wendel
« skrivet: 1999-03-03, 20:18 »
Jag söker uppgifter om Emma Julia Sofia Wendel vet ej när hon var född. Hon var gift med Brukspatron Johan Fredrik Engstrand f 1846-03-02 i Rytterne (U) död 1888-12-31 Tykö Bruk Bjärnå i Finland.
 
Johan var min mf fm bror.

143
Marqvard, von / Äldre inlägg (arkiv) till 01 januari, 2010
« skrivet: 2010-01-01, 11:04 »
God Fortsättning! Jag tycker mig se att det finns en uppgift om första fru von Marqward och dottern MC1777 i hfl för 1789. Syns i nedre del på bilden, lite fundersam på moderns förnamn.  Här har vi ett annat födelseår på dottern
 

 
Källa: 2737.95.18300,  [Stockholm]  Jakob Och Johannes,  AI.101, Husförhör, 1787-1792, 255-0,  Bild 145 av 300
 
(Meddelandet ändrat av mats 2010-01-01 11:19)

144
Marqvard, von / Äldre inlägg (arkiv) till 31 december, 2009
« skrivet: 2009-12-30, 11:34 »
Elisabeth Helena Ryqvist första make (såvida det är en och samma Ryqvist) Skräddaren Johan Fredrik Hunter är troligen identisk med den Johan Fredrik Hunter vilken föddes den 12/7 1756 i Jakob och Johannes fs som son till en Johan Fridrich Hunter och Brigitha (okänt efternamn). Uppgiften är hämtad från Familysearch och ej kontrollerad.

145
Marqvard, von / Äldre inlägg (arkiv) till 21 december, 2009
« skrivet: 2009-12-20, 17:00 »
Ja, som jag skrev i ett privat mail till dig och David så var ju staten inte så pigga på att betala för en fattighusplacering så fanns det någon rik släkting man kunde kräva på pengar...! Sen kan man ju fråga sig hur de kom fram till att hon var släkt med Boktryckaren Marquardt!?

146
Cederhielm, von / Cederhielm, von
« skrivet: 2005-10-05, 21:09 »
Jag är helt ny på det här med släktforskning, men har några frågor om ätten Cederhielm som tydligen enligt min mor, skall finnas i vår släkt.
 
1. I adelskalendern finns Cederhielm som introducerad ätt. Är Cederhjelm och Cederhielm samma ätt, eller har det bara varit inkonsekvent stavning?
 
2. Johan von Cederhjelm hette tydligen Johan Söderholm innan han blev adlad. (Uppgift från min mor). Någon som vet något om detta?
 
3. Johan von Cederhjelm, var tydligen gudfar åt Gustav den tredjes yngste son. (Uppgift från min mor). Någon som vet mer om detta?
 
4. Grefwinnan Cederhjelm (född Stenbock) på Wästerby Säterie, nämns i mantalslängd på: http://www.vardnas.net/mantalslangder/1794.doc
Någon som vet något mer om henne?
 
5. Vet någon, historia kring Wästerby Säterie?
 
6. Germund Cederhjelm, någon som känner till något om honom?
 
7. Finns det fler personer inom Cederhielm ätten som ni kan berätta, tipsa om?
 
Hoppas att någon känner till något om denna ätt, vore tacksam för svar.

147
Hej!
 
Jag behöver er hjälper angående om Carl Johan Condrad Adamsson Pettersson f.1857-02-04 i Mörlunda och gifte sig med Anna Bernhardina Samuelsson f.1857 i Oskarshamn. Jag har ingen aning hennes födelsedatum som hustru till Carl Johan Condrad Adamsson Pettersson.?
 
 
De bodde i Adolf Fredrik Rote 5 och adress måste vara Flygaren no 10 under början av 1890-1900 talet? Jag är nyfiken mest på Carl och Anna fick barnen i Stockholmstrakten?  
 
 
Jag har ingen aning om de har fått barnen i Stockholm. När de gifte sig ? De gifte sig i Adolf Fredrik och jag tror att Carl Johan Condrad flyttade från Småland till Stockholm för att arbetade där.
 
Med vänliga hälsningar
Andreas Lindblom

148
Matriklar / Matrikel/Litteratur Handelsfartyg 1700-talet
« skrivet: 2007-01-10, 18:46 »
Hej!
 
Undrar om det finns någon bra matrikel eller annan litteratur över svenska Handelsfartyg och Kofferdikaptener under 1700-talet?
 
Ostindiska kompaniet har jag en del om.
 
Vänligen / Helene

149
Kristianstads län L / Riseberga
« skrivet: 2005-12-28, 12:42 »
Saknar Riseberga delar av HFL 1892-97, endast första rullen finns med, men följande rulle/ar saknas.
 
//Ingvar

150
Övrig teknik / Länka från Porträttfynd
« skrivet: 2007-02-27, 13:00 »
Hej!
 
Nu har verkligen tänkt lära mig att länka foton från Porträttfynd, men hur gör jag?
 
Som jag fattar det så ska jag skriva `link {URL, textbeskrivning} URL ska då vara HTML-adressen, men jag hittar ingen www.adress när jag plockar fram ett foto. Var hittar jag den?
 
Ann-Mari

151
Brister i materialet / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-06-29
« skrivet: 2007-06-21, 01:02 »
En positiv nyhet är att det finns ett särskilt fönster för rättelser som kan skickas till förbundet, för att användas i nästa utgåva av Sveriges Dödbok.

152
98 - Osorterat / Olika födelsedatum eller olika personer ?
« skrivet: 2014-01-29, 01:02 »
Har kommit till min mormors syskon, 1 av hennes bröder Albert Erland Jansson som enligt Storkyrkoförsamlingen är född den 12-5-1877. Son nr 2 till Karl Albert Jansson f: 1856-03-05 & Karolina Charlotta F:Gustafsson ( Jansson ) 1850-08-21 i samma församling. Men ingen med det födelsenumret finns med i Dödsboken ! Börjar bli lite rörigt i mitt huvud nu, finns det någon gullig själ som kan hjälpa mig att reda ut detta. Tacksam för all hjälp. Ni är alla ovärderliga. Med vänlig hälsning Ewa J

153
Jag har en anfader som hetter Nils Andersson Anderberg född 1856 2/6 i Hurva. Mitt problem är att han flyttade över från husförhörbökerna till OB bok 1915 där han står nämnd fram till 1934 som inte hittad. Var anmälde de sina försvunna anhöriga på denna tid? fins det andra böker eller dylikt man kan hitta honom på. Hans hustru står som hustru även efter det att han försvann.

154
Hej.
Jag letar efter en som heter Ola Nilsson Tjäder
född 18070723 men vart?.
Jag vet att han tog namnet Tjäder när han skulle bli
soldat men han blev inte antagen. Efter det att han blev
ratad av militären kan jag inte finna honom och hans familj.
Detta var 1828. Dessförinnan var dom på Hviderup.
Hans hustru hette Hanna Svensdotter och var förr 18040215
i Igelösa och jag har hittat en son Som heter Nils  och är  
född 1/11 1828 i Gårdstånga men jag kan inte finna familjen sen.
Kan någon ge mig ett tips.
Tack på förhand

155
Hej,
Förklaring till denna något kryptiska rubrik:
Min morfars far Carl Isidor Andersson föddes 12/8 1880 på Allmänna BB i Göteborg.
Moder okänd och fadern nämns inte över huvudtaget i födelsseboken. Har senare fått fram namnet på modern i folkräkningen 189 och 1900.
Hon hade ne äldre son också, men ingen av de nämns i folkräkningarna. Modern står som ogift, ensam i familjen.
Carl ISidor dyker upp första gngen i Hemsjö år 1900, där han står som dräng.
 
Det är nu problemen börjar.
Han nämns inte i någon inflytttningslängd i Hemsjö, inte heller i husförhörslängden. Enligt vad jag hört skall han ha varit fosterson på den gård där han senare är dräng. Han har bevisligen gått i skola i Hemsjö då hans avgångsbetyg finns bevarat i släkten. Detta betyg är daterat 1892.
 
Hur får jag reda på när han kom till Hemsjö? det är förstås möjligt att han varit fosterbarn i en annan gård. Vet någon hur jag går tillväga?
 
Tack på förhand för all hjälp!
 
Mvh
Maria

156
Jag har släktforskat i några år och har nu stött på ett problem eller bekymmer.
Nu undrar jag om ni skulle skriva in min farfars okända fader i ert träd om ni hade dom uppgifterna som jag har?
 
Min farfar Tage föddes 1915 i Kalmar och i födelseboken står det fader okänd.
För några månader sedan ringde jag upp en kusin till min farfar och hon kunde berätta att han bodde hos hennes mamma och pappa i flera år som liten.
Kusinen kunde också berätta att hon hade hört att en Karl Lagerberg, sjöman från Kalmar skulle vara far till min farfar.
 
Jag fick idag brev från Vadstena landsarkiv där det står att i folkräkningen 1900 finns en Karl Lagerbäck, född 1871 i Ljungby i Kalmar län. Boende i Harby nr 1, Ljungby, till yrket sjöman.
 
Jag vet ju att det inte går att bevisa att det var farfars far men namnet som kusinen hörde har bevisligen funnits i trakterna där farfar är född och han var sjöman.
Hur hade ni gjort och vad tror ni? Jag blir väldigt kluven. Ska jag skriva in mannen eller inte? Någon som har något tips på hur jag kan gå vidare?
 
Mvh Linda

157
Jag söker uppgifter om Sigrid Elisabeth Unger född den 14 mars 1882 Strängnäs. vidare öden i Amerika. 19 okt 1916 emigrerade hon.
 
EM 2006
 
Födelseort i källan: Strengnäs
Efternamn:   UNGER
Förnamn:     SIGRID E
Ålder:       34            Kön: K
Född: 1881/1882
Församling:  STOCKHOLM    Län: A
Titel/Anm:   FRK
Utresehamn:  MALMÖ
Utvandrdag:  1916 10 19
Destination: NEW YORK
Medåkande:   NEJ
Källkod:     1916:996:6621¶
 
Hittar inte henne i 1920 års Census
 
Med vänlig hälsning Agne
 
(Meddelandet ändrat av Agsj 2014-04-24 19:58)

158
Hejsan!
 
Jag behöver lite hjälp med att hitta Artur Adrian Karlsson f.7/4-1904 i Storkärr torp, Värna, Östergötland.
Han var sadelmakare och reste till Nord Amerika 5/10-1923, det är allt jag vet.
Är det någon som kan hjälpa mig med var han hamnade i staterna??
Allt av intresse..
 
Med vänlig hälsning Connie Pettersson

159
Ullus Olof Jansson f.1854-11-19 i Vattnäs, Mora. Utvandrar från Bergsjö (X) 1880-03-04 Bergsjö B:3 (1871-1894) Bild 34, till Minnesota men jag kan tyvärr inte tolka orten.
Hans mor Mait Matsdotter f.1817-04-09 och broder Ullus Hans Jonsson f.1858-02-18 emigrerar 1880-08-12 via Malmö, med destination Alexandria VA.  
Misstänker att modern Mait avlider i Spruce Hill MN 1904-05-15.
 
En till broder Ullus Mats Jansson Johansson f.1846-01-12 emigrerar från Bergsjö (X) 1881-09-19 tillsammans med hustrun Brita Stina Andersdotter f.1850-01-15  
och barnen Margareta Kristina f.1871-07-12, Maria Ulrika f.1878-07-04 och Katarina f.1880-08-11.
 
Utöver detta så finns en syster Ullus Kerstin Jansdotter f.1852-01-01 som jag också misstänker emigrerar, men vet tyvärr inget om henne.
Tacksam för all information om emigration samt var de tog vägen.

160
Jag har under Uppsala Domkyrkoförsamling ställt en fråga om kammarskrivare Johan Petter Hollertz född (6/5) 1832, Stockholm. Han flyttade från Emta, Tjällmo, Östergötland 29/11 1855 till Uppsala, men jag hittar inte honom bland de inflyttade.
 
Jag sökte i de digitaliserade dagstidningarn på Tidning för Wernersborgs stad och Län den 10/10 1859. Där står ...egde för sig en ganska lysande framtid, förmodas hava rymt till Amerika. Uppsalatidning uppger att den unge mannens namn vara I. P. Hollertz, att han varit e o kammarskrivare sedan 1857 på Wören anställd såsom....
 
Det verkar skett något penninga bedrägeri. Det finns ett foto i Portättfynd på en Janne Hollertz, vilket jag vill ha daterat till 1870-talet. Det finns några kort till av släkten Hollertz från Stockholm, så jag misstänker att denne Janne kan vara Johan Petter Hollertz. (Se sidan 50, Duvan nr 6 , Uppsala, 1849-1853)
 
Rymde han och kom tillbaks?

161
Kristina Fredriksson - Sör f. 1873-02-08 Sörmark lämnade Sverige 1892-07-22 enl HFL Östmark A1:30 (1891-1895) Bild 214 / sid 204.
 
Tackar på förhand
 
Weine Weinesjö

162
Detta kanske blir svårt att ta reda på.  
 
Anders Fernlöf född 1865, Brunskog, Värmland utvandrade med sin familj 27/8 1887 från Hässjö, Medelpad. Hustrun hette Anna Märta Engman född 1858, och barnen Lykko född 1885 och Anny Evenise född 1887, alla tre i Hässjö.
 
På ett foto 97630 i Porträttfynd, så nämns det att June ska vara rädd om fotot och det är undertecknat med Anne Jansson Kvissleby, Njurunda. Jag har listat ut att denna Anne måste vara Anni Charlotta Bylund född 1895 Hässjö, gift Jansson i Kvissleby, Njurunda. Modern Kristina Katarina Engman född 1856, Hässjö var en syster till Anders Fernlöfs hustru.
 
Frågan är om det går att ta reda på om Anny Evenise Fernlöf född 17/5 1887, gifte sig och fick någon dotter June?
 
Källor: Utflyttade Hässjö, Medelpad 1887 No 34 och 39
Husförhör Rigsta, Hässjö, Medelpad,  sidan 256

163
Jag söker fyra personer som utvandrade till Amerika och aldrig kom tillbaka. Det finns en uppgift om att de kan ha bott i Illinois.
1. Nils Gustav Eriksson, f 1845, utvandrade 18/3 (?) 1887
hans barn
2. Johan Peter Eriksson, f i Högby (H)1/5 1867, utvandrade 1886 (ev 9/6)
3.Gustav Erik Eriksson, f 21/1 1876 i Katarina i Stockholm, utvandrade 1892 (ev 2/5?)
4. Hilma Emelie Karolina, f 22/1 1878 som ovan, utvandrade 29/2 1894

164
Undrar om någon kan hjälpa mig med vilken församling Regina Thörnqvist kommer ifrån. Hon är född omkring 1830/1831. Hon emigrerar 1869-11-12 från Göteborg tillsammans med 3 små barn.

165
Hej
Söker orten i Sveribe där de båda systrarna Anna och Elin Jonsson eller Jonsdotter är födda. Anna född 1868 och Elin 1863. Båda är gifta med Axel Gustafsson f 15/5 1869 i Mossen i Habo. Anna gift 27/4 1895 i Chicago, dör där 26/6 1907. Axel gifter om sig med systern till Anna, vilken senare dör i Canada dit paret flyttat 1912. Elin dör ev. 1945 i Norquay, Saskatchewan.
Någon som kan veta från vilken ort i Sverige de kom ifrån.
 
Mvh Roland Liljegren

166
Eftersom jag är synskadad har jag själv svårt för att leta i arkiven och vill gärna ha hjälp med följande.  
Personen det gäller är:
 
Severia Eleonora Johansson f. 1890-06-07 i Villstad.  
Datum för utvandring jag har är 1908-10-12.
Vill veta var hon blev av eller om det finns några andra uppgifter om henne.
 
   /Göran

167
Eftersom jag är synskadad har jag själv svårt för att leta i arkiven och vill gärna få lite hjälp.
Personen det gäller är:  
 
Mårten August Johansson f. 1873-04-17 i Villstad.
Datum jag har för utvandring är 1888-05-04.
Vill veta var han blev av och om det finns några andra uppgifter om honom.
 
    /Göran

168
Nilsdotter (Johansson?) Ida Maria, Född Arby Kalmar län 1874-11-01. Utvandrade till Catarina 1890-10-31?

169
Hej!
Min morfars bror Frans Torsten Valerius Eriksson f 1899-01-29 utvandrar 1925-03-20 med SS Drottningholm. Slutdestination enligt passagerarlistan är state New York, City or town Elmhurst L.I. (Long Island?).
Hur bör jag gå vidare för att finna Frans vidare öden? Tror ej att det finns släktingar i Sverige som vet något. Tacksam för tips.
Vh/Göran

170
Hej!
Jag söker information om Axel Hjalmar Ivar Carlson/Karlsson född 1889-07-12 i Torskinge. Han utvandrar 1907-04-05 från Ljungby, Kronobergs län, enligt Emihamn är hans destination New York. Jag har lyckats hitta hans WWI Registration Card samt WWII Registration Card. Därefter tar det stopp och jag lyckas inte hitta honom. Han har en bror, John Viktor Bernhard Karlsson som utvandrar 1929-03-09. Broderns destination är farbrodern Viktor Johnson i Ceylon, Kanada, sammanlagt har de fyra fastrar (varav en är gift med Viktor Johnson) och en farbror som befinner sig i både Kanada och USA.

171
Selma Karolina Wickberg f. 1880-01-30 i Herrvik,Skagershult (T) emigrerade enl. Örebro Stadsarkiv akt nr 1907-009 till Amerika 1907-05-24.
När anlände hon till amerikansk hamn och vart tog hon vägen sedan?  
 
Mvh
Inga-Britta

172
Hejsan,
 
(summary in english below)
 
Information om min farfars far eller råd om hur jag kan gå vidare önskas. Följande har vi hittat i Emihamn:
 
Namn/name:   August Holmén Olsson
Födelseår/year of birth:   cirka 1871
Ursprung, born in:   Osby Skåne Län, Sverige
Destination:   Grand Forks
Registerdatum, date of deaprture:   13 mar 1911
Utresehamn, harbour:   Malmö
Namn på databas:   EmiHamn
Källkod:   1911:436:123

 
August Olsson bytte några år innan utresan, på anmodan från armén, namn till August Holmén. Vid utresan den 13/3 1911 (ev. på fartyget Stella - hörsägen)lämnade han fru och barn hemma i Skåne. Ett brev anlände hem från New York vid ankomst och sedan ytterligare ett från Chicago. Han var förmodligen på väg till medlemmar av släkten som emigrerat tidigare och har uppgett sågare som yrke. Destinationen uppgavs i Malmö vara Grand Forks, North Dakota. Efter detta följde år av tystnad och August Olsson förklarades död vid Broby häradsrätt 1921. Ett tiotal år senare anlände dock ett brev där det uppgavs att en viss Gus Holmes hade dött på ett fattighus i North Dakota men orten är tyvärr glömd och brevet finns ej kvar. Ev fanns det en amerikafödd niece vid namn Myrtle Holmes kvar i livet länge. All information om fallet eller tips om hur man kan gå vidare mottages tacksamt.
 
(I'm looking for any information regarding my great grandfather. August Olsson changed his name in the army to August Holmén but have used both names. He left from Malmo harbour on the 13th och march 1911 and left his family behind. A letter came on arrival to New York and a few weeks later a letter came from Chicago. He was prob. heading for North Dakota and maybe to Grand Forks. Never heard of he was prounanced dead in Sweden in 1921 but a decade later a letter arrived stating that a certain Gus Holmes had died in an institution in North Dakota but the name of the town or village is long forgotten. He had an american niece called Myrtle Holmes. Any information about this case is much appreciated.
 
Regards / Vänl. hälsningar,
 
Martin Holmén

173
Hej!
 
Jag undrar om deet finns någon här som kan hitta uppgifter på
Karin Matsson som emigrerar ifrån Siljansnäs i Dalarna 1909.
Enligt Emigranten Populär  
Efternamn: MATTSSON
Förnamn: KARIN
Ålder: 17 Kön: K
Född: 1891/1892 (född 1892-04-14 i Siljansnäs)
Församling: SILJANSNÄS Län: W
Titel/Anm:    
Utresehamn: GÖTEBORG
Utvandrdag: 1909 09 15
Destination: CHICAGO
 
Hennes syster Maria Mattsson (f. 1889-10-05 i Siljansnäs)gör även hon en tripp över Atlanten 1910 till Chikago), men reser hem igen. Finns det upplysningar om hennes liv i Chikago tas även det tacksamt emot.
 
De är döttrar till Mats Förar Matsson f. 1854-08-07 i Ö Björken no 10, Leksand och hustrun Brita Mattsdotter född 1880-10-08 i Ö BJörken no 29, Leksand.  
- Bosatta i Ö. Björken, Siljansnäs år 1890 och i Kråkmyra, Gustafs år 1900  
 
Mvh
Carina

174
Ekdahls till USA / Äldre inlägg (arkiv) till 06 mars, 2010
« skrivet: 2010-03-04, 13:37 »
Har kört fast! Jag försöker att följa Augusta Carolina Ekdahl, f. Öhman den 27 maj 1861.
Hon flyttar till Väsby (M) och bodde där med make/ trolovad Löjtnant Wilhelm Emanuel Ekdahl f. 1 oktober 1853, samt tre flickebarn. (Väsby A1:23 p 544, Hultabo n 1.  HF 1882 -1899)
Där står också :hit till väsby fr sthlm 1890 16/12, samt att de är:Gifta i Köpenhamn 29/3 1891 på grund af Kongl m.sji..  (magistrat??)
 
De får attest att fara till Amerika fr Väsby:
(forts. Väsby A1:23 p 544)
Till s Amerika 2/4 1891 han att. 17
hon & barnen att. 18  men Am är överstruket och ersatt med:till Katarina förs Sthlmstad.
 
Jag hittar ingen inflyttningslängd för Katarina år 1891.
Källa: (SCB) - sam.post, Summ folkmängdsred. från förs. m. fl. 1860-1972, SE/RA/420401/01/H 3 AA/139 (1891)
där ser det ut som om de far iväg tillsammans:
gift m, Wilhelm Em Ekdahl löjtnant 1853 till södra amerika
gift k, Augu Car Ekdahl 1861 ibm + Karin Anna och Malin.
 
Emihem ger vid handen att Augusta reste till Pottstown sept 1893, ensam, utresehamn Göteborg.  
Det finns bild på barnen i Pottstown.
Och enligt Ellis Islands arkiv, for dottern Karin av allt att döma ensam, sju år gammal, till Ellis Island den 24 aug 1894.
Tidningen Kalmar skrev om dem, måndagen den 3 september 1894 :
För några dagar sedan meddelade domaren Bartlett vid Supreme Court i Brooklin absolut skilsmässa mellan fd löjtnant E. och hans hustru Augusta Carolina ,född Öhman.
Var kan jag söka fler uppgifter om NÄR HUR och VART de emigrerade? Jag har sökt vigseln i Köpenhamn på Dansk Demografisk Database, Statens arkiver men denna volym tycks inte finnas(vigsel 29/3 1891).Vet någon fler källor i Köpenhamn? Kan man hitta papper på denna skilsmässa i Brooklyn 1894, hur då?
Phu! Vore tacksam för lite tips/ Anna

175
Jag vet att Erst Gottfrid Bursell var född i Jönköping 21 juni 1874. Han var gift med en flicka som hette Christin och som var född av svenska föräldrar. Deras första dotter föddes 1903, men jag har inga uppgifter om hans frus namn som ogift. Det är viktigt för mitt fortsatta sökande.Jag har letat överallt i USA utan framgång. Nu har jag börjat undra om Ernst kanske gifte sej i Sverige innan resan.Han lär ha emigrerat 1894 från Lund. Om någon har uppgifter om detta är jag mycket tacksam. Viveka

176
Hej
 
Jag undrar om det går att få uppgifter om Karl Filip Wallin som flyttade från Kalmar stadsförsamling 18 feb 1896 men som står åter i Kalmar 25 jan 1879.
Vart han flyttade och vad han gjorde under året i USA
Hälsningar
 
Jarl

177
Nils Sundqvist f.1861-08-24 i Byske utvandrade 1882-05-23 från Stockholm, med dest. Hudson (vet inte vilket) enl. Emihamn. Vet någon hur han reste, och var han hamnade?

178
Min svärfars fm fm Ingrid Lovisa Brun f 1839-04-23 i Aringsås (G), utvandrade 1905 från Ängeholm, Kängsebo, Mörlunda (H) tillsammans med sin dotterdotter Johanna Axelia Olsson f 1896-06-28 i Mörlunda. Ingrid Lovisa hade varit gift med kopparslagaren Johan Olsson f 1836-08-20 i Östra Torsås (G) och d 1905-07-14 i Mörlunda. Ibland kallas hon Olsson, ibland Brun.
 
Fyra av Johans och Ingrid Lovisas barn hade tidigare utvandrat till Nordamerika:
Axel Edvard f 1871-09-05, 1892
Amanda Sofia f 1878-12-06, 1896
Klara Emilia f 1883-03-29, 1901
Frans Theodor f 1886-03-19, 1902
 
Finns det möjlighet att ta reda på var de bodde i Nordamerika?  
 
Mvh,
Nils-Yngve

179
Axel Fredrik Johansson, född 1880 på söder i Stockholm emigrerade till Amerika omkring 1911. Tillsammans med Gustaf Gus Wetterholm och en tyskfödd(?) kvinna upptädde han som akrobat med gruppen 'Betty Anker Trio' och 'Ankar Trio'.  
 
De finns på ett vykort från Uruguay 1920 och i amerikanska nöjesannonser 1922 och 1923, men i övrigt är deras öde okänt. Axel sägs ha dött i USA 1952, sådan uppgift om kamraten saknas.
 
Se gärna Wikipedias artikel med rubriken ''Axel Johansson (atlet)''.
 
Mvh Lennart Haglund, Varberg

180
Hej!
 
Björnqvist Sigrid Vilhelmina född 22 aug 1884 i Hedvig Elonora utv fr Hedvig Elonora Stockholm 7/6 1910  
 
Hittar ej henne i vare sig CD emigranten eller Ancestry.
 
Tacksam för all hjälp jag kan få
 
Mvh Agne

181
Söker information om  
Elna Andersdotter eller Andersson
Hon är född 1872-01-06 i Vomb i Skåne
Enl AD Vomb AI:13 (1886-1895) sid 19 så emigrerade Elna 1893-02-14 till Amerika.
Någon som kan hjälpa mig med vart hon tog vägen
MVH Annelee

182
Finns det någon som känner till någon om
Emilia Andreasdotter född 1864 i Torp socken (P)-län.
flyttade till usa 1883-10-19
 
Tacksam för svar

183
Äldre inlägg 2000-2005 (Arkiv) / Carl Fredrik Reinhold Norrby
« skrivet: 2005-09-14, 12:06 »
Hej!
 
Hoppas någon kan hjälpa mig trots väldigt lite uppgifter. Söker följande person som emmigrerade till USA;
 
Carl Fredrik Reinhold Norrby. Född 1872 Tingstäde (I).  
 
Emmigrerade som mycket ung (exakt årtal kan jag ta reda på)
 
Carl (eller Charles som han senare kom att kalla sig) skrev hem till sina föräldrar och berättade om sit liv i USA. Jag har läst några av breven men kan för mitt liv inte minnas vilken stat han initialt bosatte sig i. Jag minns dock att i det sista brevet hem så skrev han att han funderade på att bege sig till Kalifornien. Därefter upphörde breven att komma.  
 
Hoppas på hjälp med att ta reda på hans fortsatta livsöde.
 
Stort tack på förhand / Helene Jorsell

184
Alma T. Wallace born in Sweden 24 Apr 1886. Not sure where in Sweden she was born.  
She married my family member Edwin Oscar Turnquist on 5 Mar 1960 in Alameda, California.  
It looks like she died 8 May 1965 in LA, California.

185
Hej!
 
Jag undrar om någon känner till denne Erik Efraim Skoglund född 1899 i Njutånger, som utvandrade till Amerika 1923. Mina kunskaper räcker inte till för att kunna forska på emigranter.  
Är det någon som vet vart han tog vägen, eller kan hjälpa mig att komma vidare.
 
MVH Daniel

186
Jag söker efter Peter Krohn född i Februari 1861 och utvandrad 1895-1896. Var han var född och varifrån han utvandrade är okänt. Förhoppningsvis använde Peter efternamnet Krohn även när han utvandrade.  
 
De uppgifter jag har är från:
 
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/TH-267-11109-98050-41?cc=1325221&wc=MMPN-V MH:n789233020   (Rad nr 23)

187
Söker Johan Bernad Eliasson som rymmer från millitärtjänstgörning i New York 1915-07-15.

188
Raoul!
 
Lilly och Robert reste med S.S Amerika från Hamburg. Om det var i Tyskland de varit eller om de reste via Tyskland från Sverige framgår inte av manifestet.  
 
Både Lilly och Robert uppges vara Amerikanska medborgare varför uppgifterna i manifestet är väldigt sparsamma/snåla på detaljer. Sök på Lilly Murmann (exakt stavning) på Ellis Islands hemsida så finner du manifestet (två sidor med väldigt lite information).

189
Jag söker information om Per Nilsson, född 10 Jan 1863 i Kävlinge, som var statardräng på Fjärestadtorp i slutet på 1800-talet.
Fjärestad A1:6, s 121 (rymmer från Fjärestadtorp 1882)
Fjärestad A1:6, s 228 (frånvarande 1888)
Fjärestad A1:7, s 125 (frånvarande i Amerika 1893, flyttad till obefintlig 1895)
 
Är det någon som har ett bra tips på hur man går tillväga för att ta reda på vad som hände med honom? Har försökt leta via emiweb och danska emigrationsregister, men eftersom hans namn är så vanligt så är det svårt.
 
Tacksam för hjälp.
 
/Kristina

190
Söker information om Axel Johnson som år 1896 samt år 1911 reste från Arboga till Milwaukee. Andra resan till Milwaukee gjordes tillsammans med hustrun Martha.  
Söker info om bostadsorterna 481 Potter Avenue samt Milwaukee Ward 17 (stadsdel?, höghus/villa? m.m.) i Milwaukee, yrken, ev. barn, födelseort för Martha, dödsort o datum för dem bägge.  
Info från Ellis Island har jag redan så den behöver ni inte kolla.

191
Amalia (Molly) Nelson född 1861 död 1945 i Pennsylvania och F W Nelson född 1860 död 1915 (enligt gravsten från http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GSln=NE&GSfn=f&GSpartial=1&GSby rel=all&GSdyrel=all&GSst=40&GScntry=4&GSob=n&GSsr=241&GRid=70743531&df=all&)
Amalia Nelson kan vara Hedda Amalia Lund som reser från Fästad i Lofta till Norra Amerika 6 okt 1879, men hon är född 29 okt 1857 i Smällegrind under Lapserumstorp, Lofta, Småland (Kalmar län), Sverige. Jag har hittat en Hedda Lund som dör i Illinois 1917-01-18.

192
Hej  
Försöker med en ny efterlysning.
Kan någon hjälpa mej med Ruth Svensson född 1893-10-18 i Brooklyn NY.  
Hon var tillsammans med sin far Carl Svensson (f.1857-11-11) i Torsås (H) 1902 där hennes mor Ida Helena (f.1857-12-07)avled samma år.  
Hon återvänder 1905-07-18 till sin far på 335 Columbia Avenue Brooklyn.  
Carl är då gift med Sigrid tror jag.
Min fråga:  
Finns hon eller Carl med 1910, 1920, 1930 års census ?  
Morgan

    Ruth 1902

193
Hej!
 
Albertina Christina Gustafsson och Carl August Carlsson lämnade Virserum i Kalmar län 1886 och emigrerade till Randolph, NY. Carl August avled där den 31 aug 1909. Albertina gifte sig då med Johan Alfred Rosengren (troligen f.14 okt 1864 i Lannaskede, Jönköpings län) och blev änka när han avled 1925-1930. Sedan gifte hon om sig med Gustaf/Gust Bjork/Björk som troligen var född i Steneby, Älvsborgs län 18 juni 1865. Albertina avled 16 april 1934 i Randolph. När avled Johan Alfred Rosengren och Gust Bjork?Gust Bjork finns med i census 1940.
När gifte sig Albertina med Rosengren och med Gust Bjork. Giftermålet med Bjork är inte registerat i Randolph men Bjork kom från Jamestown, NY.
Mycket  tacksam för uppgifter om dessa personer.
 
Mvh
 
Claës Linder

194
Hej!
 
Jag söker efter Frida Elisabet Holmgren född 1882-08-18 i Sankt Olof förs (B).  
I Emigranten Populär har jag hittat en kvinna med detta namn och något så när rätt födelseår som emigrerar till New York, USA 1910-05-30.
Som resesällskap har hon en Oskar Fredrik Hedenström född 1909/1910. Hon tituleras som jungfru och han som studerande trots sin unga ålder...
Han är född i Norrköping St Olai 1887, son till en tapetfabrikör(Sv Bef 1900)
 
Hur som helst skulle det vara roligt att om möjligt få veta hur det gick för henne och Oskar F Hedenström i det nya landet; framför allt få veta om det är min släkting som emigrerar.  
 
Mvh
Carina

195
Förmodligen en feltranskribering. I census 1920 är han nygift med Hazel Robinson och bor med hennes föräldrar i Joliet. Nu är han återigen född i Illinois.
 
Name:    Herbert Nelson
Residence:    Joliet Township, Will, Illinois
Estimated Birth Year:    1897
Age:    23
Birthplace:    Illinois
Relationship to Head of Household:    Son-in-law
Gender:    Male
Race:    White
Marital Status:    Married
Father's Birthplace:    
Mother's Birthplace:    
 
    Household   Gender   Age
   William Robinson    M    44y
   Francis Robinson    F    44y
   Gladis Robinson    F    13y
     Herbert Nelson    M    23y
   Hasel Nelson    F    21y
 
(Källa; Familysearch.org
Film Number:    1820415
Digital Folder Number:    4300590
Image Number:    00059
Sheet Number:    27

196
Jag har tidigare frågat om Anna Sophia Svensdotter (Svensson) född 18710807 i Ramkvilla. Emigrerade till Amerika 18910924. Var hon bosatte sig vet jag inte men hon hade en bror vid namn Axel Swanson 18721105 som bosatte sig i Joliet eller Evanston, Ill. Har nu fått lite mer uppgifter om Anna Sophia. I hennes fars bouppteckning från 19000508 står: Avlidna dottern Anna Sophia efterlämnar minderårig son vid namn Ragnar Herbert i Amerika. Således  måste Anna Sophia ha avlidit innan 1900. Har sökt i kyrkböcker från Ramkvilla men inte hittat någon Ragnar Herbert. Således bör han vara född efter 1891 men innan 1900 i Amerika. Tyvärr har jag inget efternamn. (En man vid namn Nilsson har nämnts som make till Anna Sophia men detta vet jag inte med säkerhet). Kan detta föra mig närmare gåtan Anna Sophia och hennes efterkommande i Amerika. Tacksam för hjälp.

197
Söker upplysningar om familjen Norén. Far Fred Norén 1869 oktober i Sverige, mor Jenny (Jennie) Albertina 1876 02 03, Hemmesjö, Sverige. Sönerna Walter född 1898, Russell född 1902 och Kenneth född 1911, sönerna födda i Minnesota, USA. 1940 boende 2103 23rd Avenue North, Minneapolis, Hennepin, Minnesota, USA. (Jennie och Kenneth, inneboende Anna Mathilda Nelson 1870 02 13 Hemmesjö, Sverige. Anna är syster med Jenny. Anna gift med Anders Gustaf Nelson 1874 10 14 Öja, någonstans kallat sig Törnblad. Son Gustav Folke Nelson 1900 08 19 Gävle Sverige. Anna står som änka 1940. Tacksam för alla upplysningar.

198
Holmqvist Anna Emilia f.1893-05-06 i Luleå emigrerade 1910-04-05 via Göteborg med destination Duluth, MN.
 
Jag vet att hon gifte sig och fick minst 2 barn. En dotter Kerstin och en son Raymond som blev militär.
Hon hade ett antal släktingar som emigrerat tidigare och befann sig bl.a. i Beltrami Co.
Söker info om make, barn samt annat som kan vara av intresse.

199
Anna Reynolds skrev brev hem till Sverige år 1907-1908. Bodde då i Saginaw, Michigan. Hon skriver Mrs och jag gissar att hon är änka. Kanske har hon en dotter som heter E.A. Walker för det namnet står som avsändare på ett kuvert. Denna ANNA bör vara en släkting som vi trodde var ogift och hette Anna Persson (-dotter) född i Trönninge, Halland år 1847. Hon emigrerade år 1868 och året därpå åkte hennes bror Bengt Persson född den 1 maj 1850.  Enligt de ofullständiga brev som vi funnit verkar både Anna och brodern Bengt (kanske i Iowa) ha familj som vi senare generationer inte vetat om.
Vore mycket tacksam om någon med tillgång till Census kan finna dessa.

200
Vore tacksam för information om Erik Wilhelm Lundbergs (f. 1869-06-15, Ununge, Uppland) förehavanden i USA: Han vistades där åtminstone 1907-1909, då jag har kvar vykort skickade till honom, med adresserna 318 Lake Street, Cadillac, Michigan (1908-09), resp. South Boardman, Kalkaska, Box 25, Michigan (1907-08). Vore intressant med uppgifter om när han kom dit, och vilken sysselsättning han hade. Korten är skickade till honom av hans systerdotter Maria Sporre, f. 1889, Ununge, även hon då bosatt i USA (New York).

201
Jag söker barn till Asta B Mc Goldrick född 19210709 död 19970216 i Peabody Essex MA  och hennes man Bernard J Mc Goldrick född 19220615 död 20040511 i Brighton Suffolk MA
De fick fyra barn varav jag vet att två lever kvar , jag har deras födelsedata men man får ju inte skriva om nu levande
tacksam för tips hur man gör för att veta var dom bor
 
Mvh  
Dan

202
3 april 1903 utvandrade Adolf Elias Malmström född 1875 i Örebro från Göteborg till Boston.
Jag undrar om man kan se vart han tog vägen sedan.
1917/18 listas en Adolph Elias Malmstrom i värvningen till WW1 i Suffolk, Massachusetts.
Kan detta vara min släkting? I så fall borde han vara ca 42 år
alla upgifter som går att finna om Adolf är välkomna.
 
M.V.H Fredrik

203
Min farmor berättade att när hennes 20 år äldre bror emigrerade till Amerika så lovade han att ta med karameller tillbaka till henne. Ingen vet var han tog vägen.
 
Han är född i Roma 1888-09-23 (Roma CI:4 (1885-1894) Bild 140 / sid 11).
Utflyttad från Visby till Amerika 1910-10-21 (Visby stadsförsamling B:7 (1909-1926) Bild 280 / sid 39).
Ankomst med fartyget Lusitania till New York, Ellis Island 1910-11-11.
Med på resan var hans ingifta farbror Carl Adolf Stenbom (f 1867-05-02 i Bro(I)).
Enl passagerarlistan så ska bägge träffa uncle: Mr. Kristianson, Chicago Ave, Chicago, Ill.
 
Jag har sökt lite på ancestry.com, men hittar inte så mycket där.  
Hur tar jag mig vidare?
 
Mvh
Stefan

204
Panama / Panama
« skrivet: 2010-06-14, 11:54 »
Flytt till Panama
 
Hej!
Har en Axel Elias Andersson, född 1898-11-04 i Misterhult, Fårbo.
1936 ska Axel Elias gett sig iväg, utan fru och barn, till Centralamerika, Panama.
Han hörde av sig tydligen någon enstaka gång i slutet av 30-talet. Sen försvann kontakten.
Finns det några möjligheter att hitta Axel Elias i några register? Allt är av STORT intresse!
MVH Peter Broman

205
Allmänt / Passagerarlista
« skrivet: 2012-06-11, 11:36 »
Hej
Jag undrar om någon kan hjälpa mig att hitta passagerar listan till S.S. Stavangerfjords avresa den 29 juni 1923 från Kristiania.
De personer jag söker efter är Erik Larsson, Astrid, Ellen och Lina från Sverige, Nås.

206
I Hagfors BI:1 (1907-1942)Bild 36/sid 28 rad 10 (AD) så anges att Elin Kristina Säfström f.1887-10-11 emigrerar till Kanada.  
Kan tyvärr inte hitta henne i nån emigrantkälla, inte heller på Familysearch. Någon som vet något om hennes vidare öden?

207
Släkter / Östling
« skrivet: 2008-10-17, 11:22 »
Hej!
Har kört fast på Axel Eric Östling f. 1770-02-14 någonstans i Sthlm.
Hans fru Maria Nukström f. 1771-???? någonstans i Sthlm.
 
Axel Eric arbetar som Fortifikations materialbokhållare på Fredriksborg i Vaxholm där han också dör 1831-08-04.
 
Maria dör på Fredriksborg i Vaxholm 1831-05-03.
 
Var i Sthlm är de födda?
Vilka var deras föräldrar?
 
Någon, som kan hjälpa mig?
 
Hälsningar
Ulla

208
Släkter / Hjelt
« skrivet: 2007-12-15, 01:01 »
På 1940-talet tjänstgjorde en Cálmán (de) Pándy som attaché vid den ungerska legationen i Stockholm. Han kom senare att bosätta sig permanent i Sverige och var litterärt verksam, bl a som översättare av ungersk lyrik. Han föddes 1908 i Ungern eller Finland och avled 1988 i Stockholm. Vet någon vilka föräldrarna var? Särskilt intresserad är jag av modern som skulle ha tillhört en finländsk släkt; fadern var nog en ungersk adelsman.
GS

209
Efterlysningar / Karl Erik Lindqvist f:6,7,1833 på Åland
« skrivet: 2007-05-15, 22:46 »
Hejsan!
Karl Erik Lindqvist f6,7,1833 ohh Anna Kristina
(Stina ) Rosendahl m.fam emigrerade t Sverige  
Enligt Kronofogdens passförteckning 1863-1916 Åland. 18,7,1867.
Föräldrarna och en son Karl Emil Linqvist f:28,3,1863. finns inte att hitta nånstans.
Är det någon som kan ge mej söktips ?
andra syskon återfanns i Jämtland

210
Argentina / Svensk Malmberg som byggde järnväg i Argentina
« skrivet: 2010-04-17, 20:16 »
Jag söker uppgifter om Carl Axel Emanuel Malmberg, född 7 april 1851 i Uppsala.
Han var bl a bokhållare, verkmästare, smidesmästare och ingenjör (elev vid Bergskolan i Falun 1875-1876) och anställd bl a vid Älvkarleby bruk.
Den 24 oktober 1883 flyttar han som ensamstående från Brefvens bruk, Asker (T) till Ockelbo. Där har böckerna brunnit så jag vet inte när han gav sig av därifrån. Han finns inte i folkräkningen 1890 eller 1900.
Han befinner sig dock minst sedan våren 1890 i Argentina då han var anställd vid ett järnvägsföretag vilket uppges i brev till Rådhusrätten från brodern som ber om ett godmansförordnande vid bouppteckning efter fadern. 1893 avger gode mannen slutredovisning av förmyndarskapet och han har då haft kontakt med Malmberg om arvet via konsulatet i Buenos Aires.
Vid broderns frånfälle 1910 uppges att det finns en bror så han bör ha levt då.
Jag har inte lyckats hitta honom i något emigrantregister men min teori är att han egentligen inte emigrerade först utan bara åkte dit för att jobba, men han kanske blev kvar?
Tacksam för alla tips för att komma vidare. Vem vet något om järnvägsbyggande svenskar i Argentina?

211
N-Ö / Nils Jakobsson (1840-1914) från Ekarstorp!?
« skrivet: 2011-06-28, 08:07 »
Nils Jakobsson (1840-1914) är begravd på Santaquin City Cemetery i Santaquin, Utah, USA. Han anges vara född 1840-02-28 i Ekarstorp, Sweden. Undrar vilken församling det är?

212
A-M / Charles A. Anderson f. 1867
« skrivet: 2002-06-20, 17:35 »
Är det nå’n som har tappat bort en Karl A. Andersson f. antagligen december 1867? Jag har en Charles A. Anderson som dog 1901.07.01 i Talbot. Michigan, USA. Reste til USA tilsammans med sin far född omkring 1848. Pappan skal enligt upplysningar ha samma namn som sonen dvs. Charles Anderson!! Eller kan sonen ha tagit pappans namn? De kom troligen til USA 1886-1887. Hur skal jag finna tilbaka til deras rötter i Sverige. Är det någon som har några idéer?? Det finns minimalt med info i Talbot där han dog.
Mvh/Claes Rutefjord

213
Allmänt / Någon som känner till Åsgat.4 i Västerås
« skrivet: 2009-06-25, 18:56 »
Någon som känner till Åsgat 4 i Västerås?Kanske har hört talas om Edmund Rozén,affärshandlarn,som bodde där 1919?Hade en piga...Dagmar Andersson.

214
Hej!
 
Enligt Sv befolkning 1890+1900 ska ovanstående vara född i Näs (skaraborg)...men hittar ej henne varken i hfl eller födelseboken (även med 15 år +/-). Någon som vet var man hittar henne? Kan det vara felregistrerat i dessa program?
 
Har även problem att hitta boendeadressen per 1890 för familjen, 6e roten 27e i Göteborgs Masthugg...
 
MVH
 
Daniel

215
Hej Leif,
 
Det kan vara så att Carl Ekström flyttade till Uppsala från Hedemora (Norberga, Quarteret).
Det borde i så fall vara någon gång kring 1775.
Han hade då med sig två barn som jag misstänker att Carl Ekström och Inga Lisa Örnberg var fosterföräldrar till.
Barnen heter i så fall Anders Ekström (Född 30 jul 1762) och Erik Ekström (Född 1752).
Deras mor dog 1769 och fadern 1771.
 
Går det att finna något kring detta tro??
 
All info kring detta mottages tacksamt i mitt sökande efter min släktgren som går via Anders Ekström.
 
Mvh
 
/Rickard

216
Solna / Äldre inlägg (arkiv) till 15 januari, 2009
« skrivet: 2008-03-01, 08:26 »
Hej Ulla!
Ja, släktforskning är både roligt och spännande, ibland går det på räls och ibland känns det som om man aldrig kommer att hitta rätt, ofta gör man det om man lägger det åt sidan ett tag, och sedan tittar med friska ögon, eller, ber om hjälp.  
Din Carl Johan är inte helt lätt, han har fu flyttat så oerhört mycket, om honom finns också en anteckning som jag aldrig förr stött på; Ett uselt familjelif (Värmdö A1:19A s 331 GID 2471.49.4100).
Han var nog en vilsen själ...
Innan jag ger upp detta, Carl Johans bror Per Olof föddes i Solna 26/2 1826 Solna C:1 s 382 GID 2515.55.43700. Familjen bodde då i Huvudsta, Solna A1A:10 s 2 GID 2515.24.900., längst ner på sidan, inte konstigt att vi missat det
Jag tycker att kedjan hänger ihop nu och känner mig säker på att detta är rätt Carl Johan.
 
Framåt i tiden:
1880 finns familjen i Wellinge, Salems socken (inhyses f.d. statdräng)
1890 på samma ställe
1900 på samma ställe, fattighjon
 
Det här var intressant och lärorikt Ulla, men nu stannar jag.
 
Vänliga hälsningar
Christina

217
Sollentuna / Äldre inlägg (arkiv) till 29 december, 2011
« skrivet: 2009-11-24, 11:16 »
Söker barn till Jacob N Larsson f 23-11 1837 Bunge, gift med Karolina Wiberg f 1836 i Norrköping.
De bor 1890 i Skälby. Tack på förhand om någon vet.

218
Börstil / Äldre inlägg (arkiv) till 25 maj, 2014
« skrivet: 2012-04-05, 12:34 »
I 1714 års mantalslängd står Erich Ytter som fördubblingsbåtsman under rubriken Söderön (SVAR, bildid A0003532_00385), och av hans namn vågar man väl anta att han bodde i Yttersby. Kanske Åkerlände var namnet på båtsmanstorpet?

219
Hej
 
År det någon som har stött på Anders Ersson och hustrun Stina Olsdotter i Långö deras dotter hette Maja Stina och född i Bärlinge 28 oktober 1801 skulle vilja veta när föräldrarna var födda och socken och när de gifte sig.
 
Tack på förhand
 
Ulla

220
Hyltinge / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-05-23
« skrivet: 2005-01-31, 08:31 »
Fredrik.
 
Om Du berättar, var i Hyltinge denna familj finns, kan någon (kanske Du själv) se efter i husförhörslängden om födelsedatum stämmer och följa honom bakåt.
 
Ett par ytterligare detaljer:
- Den ovan nämnde är en av två Karl Gustaf som föds i Gåsinge 1847. Inte heller den andre har en far som heter Erik.
- Han finns kvar i Gåsinge till 1869, då han flyttar till Björnlunda.
 
Per Thorsell.

221
Efternamn R / Rydman, Johan Herman, f 1824
« skrivet: 2008-09-10, 19:14 »
Hej!
Jag söker en Johan Herman Rydman (senare Thunman) f.1824-05-06 i Stockholm det står inte vilken församling.
Han flyttade sedemera till Östertälje, tysslinge båtmanstorp, där han var båtsman Gifte sig med Maria Sophia Gustavsdotter. Finns antecknat i husförhören att han var straffad för snatteri. Han dog på Skeppsholmen 1882-06-30
Tacksam för hjälp
M V H
Karin

222
Hej!
Kan någon hjälpa mig hitta information om min morfar.
Han hette Viktor Magnusson född 1868-03-05 och fick växa upp på ett barnhem i Stockholm.
Min morfars mor hette Georgina.
 
Mvh Björn Larsson

223
Efternamn A / Andersson, Anna Charlotta
« skrivet: 2009-10-31, 22:24 »
Hej
Hoppas på hjälp att finna föräldrarna till Anna Charlotta Andersson f 1850-11-05.  
Enl. Husby-Ärlinghundra husförhörslängd 1873 ska hon vara född i Stockholm (ingen uppgift om församling).  
I SB 1890 står det Stockholms Stad.  
 
Sven

224
Barnhem / Barnhem
« skrivet: 2011-04-13, 19:50 »
Rolf,  
familjen Eriksson (makarna + fyra barn) kom med fattigstämplat betyg från Klinte till Storkyrkoförsamlingen i Stockholm 17/11 1868. Därifrån inflyttad i Hedvig Eleonora (Ladugårdsland) 6/7 1869.
Sonen Carl Richard död 28/7 1869 i Hedvig Eleonora (lunginflammation).
Dottern Lovisa Eugenia död 6/8 1869 i Hedvig Eleonora (lungsot).
 
Carl Petter Erikssons mantalsuppgift för 1870:
http://www2.ssa.stockholm.se/Bildarkiv/Egenproducerat/SE-SSA-0032/mantalsbok/M70 11010267_150dpi.pdf
 
Paret Eriksson flyttade med de två kvarvarande döttrarna till Johannes 4/11 1870.
Fadern Carl Petter Eriksson död 28/11 1870 i Johannes (hjärtsäcksinflammation).
Dottern Ida Matilda Sofia död 20/5 1872 i Johannes (bronkit).
 
Antar att du nu själv utan större besvär kan hitta modern i Johannes, antingen i dödbok eller utflyttningslängd.

225
Efterlysningar (stängd för nya rubriker) / Wasagatan 42
« skrivet: 2007-03-29, 13:51 »
På Wasagatan 42 i Stockholm skall finnas en Fru Rolander boende 1902. Någon som vet något om henne?  
Tacksam för alla tips.

226
Svensson / Handskmakare Magnus Svensson m hustru Anna Helmisch
« skrivet: 2007-03-07, 12:24 »
Söker uppgifter om handskmakare Magnus Svensson. Enl familjehistoria född i Skåne, gesällvandrade i Tysland, gifte sig o bildade familj (5 barn) m Anna Helmisch i Breslau. Familjen flyttade t Sverige ca 1880 och hade därefter handskmakeri, verkstad o affär på Brahegatan i Sth. Enl uppgift ska Magnus o Anna vara begravda på katolska kyrkogården vid Haga men jag har inte lyckats spåra dem den vägen. Känd för mig är dottern Helene född 1872-05-16, d 1926-03-03 men jag skulle gärna vilja veta mer om hennes familjebakgrund. Mvh Eva

227
Gustafva Charlotta Andersdotter, född 12/5 1866, flyttade från Kaga, Östergötland till Stockholm den 24/10 1884, men vart??? Hur långt sträcker sig mantalsskivan?

228
Någon som vet om det finns någon dokumentation
operasångare/sångerskor i början av 1800-talet?
Jag söker information nedanstående:
 
Forsselius, Gertrud Elisabeth.
   Operasångerska.
   Född 1771-01-23.
   Död 1850.
 
Gift 1:o 1787-10-07 i Stockholm  med
   Haeffner, Johan Christian Friedrich.
   Hovkapellmästare.
   Född 1759-03-02 i Oberschönau, Thüringen, Tyskland.
   
Barn Haeffner, Johan Kristian Fredrik.
   Provinsialläkare i Ödeshög.
   Född 1803-12-18  
   Död 1868-02-10  
   Gift 1838-12-26 med Ossbahr, Elisabet Katarina.
   Född 1812-12-21.
 
Gift 2:o med
   Fahlgren, Johan Jacob.
   Operasångare.
 
Allt är av intresse
 
Hälsningar
 
Leif Svensson
Västerås

229
Major Carl Peter Ottonius hustru Amanda Charlotta Wretforss uppges av Steckz?n vara fosterdotter till aktuarien i Bergskollegium Anders Lorentz Wretforss. Hon föddes i Stockholm 18/6 (?) 1823, gifte sig där 4/10 1843 och avled redan 12/12 1847 i Klara. Vet någon vilka som var hennes föräldrar? Har Wretforss så att säga adopterat sin egen dotter? När och var är hon egentligen född?
Själv får hon och maken två barn, nämligen Maria 7/12 1842 i Klara och Alma 23/12 1845 i Klara. Den första dottern är född före äktenskapet, vilket kanhända är anmärkningsvärt.
GS

230
Hur går jag nu vidare för att finna ea person som anges utflyttad till Stockholm. Måste jag beta av alla fg i Stockholm eller finns det något smidigare sätt?
Tiden det handlar om är 1860-talet.
 
Kanske någon har bot på mitt problem?
 
MVH
Janet Henriksson

231
14 - Litteratur och dagstidningar / Herdaminne för Stockholm
« skrivet: 2012-09-17, 08:58 »
Jag behöver kunna identifiera en mängd Stockholmspräster 1770-1887
och undrar om det finns herdaminne för Stockholm.
Jag håller på att registrera flyttattester i Blekinge
c:a 350.000 st, främst under 1800-talet, men t. ex. Karlshamn
har sina bevarade från 1774 och framåt. Församlingarna i
Stockholm verkar inte ha behållit attesterna utan bara skrivit på
dem och den flyttade har haft attesten med sig.
Ibland antecknas bara att de tagit nattvard i Stockholm.
men då står sällan församling bara prästens namnteckning
 
Björn-Åke Petersson
Kallinge

232
0 - Husförhörslängder / Husförhör i STH?
« skrivet: 2011-10-18, 13:08 »
Hej Stockholmskännare!
 
Jag är fundersam över husförhören i Stockholm....
Är inte alla boende inskrivna där?
Stockholm blev ju folkrikt så prästen kanske slutade skriva in alla
och bara koncentrerade sig på husägaren e.dyl.  
Det är ju glest på sidorna och förhållandevis få personer som är upptecknade.  
 
Jag undrar eftersom jag förgäves söker efter Johan Petter Christoffer Gollring och hans hustru Lovisa Dicklou.
De fick tre barn 1805, 1808, 1811 i Katarina församling. De måste ju alltså har bott där men finns inte att
finna i husförhör.  
 
MVH Marie

233
Vad innebar att man bodde på Sasch minne och provbostad? Detta låg i Årstalunden på Söder i Stockholm i början av 1900-talet. Var det nödbostäder för fattiga?
 
Marianne

234
Enligt bouppteckning från 1897 hade vår ana ett hotell på Norra Smedjegatan 38. På inrådan av personal vid stadsarkivet har vi letat i telefonkatalog och i Stockholms företagsminnen utan resultat. Från rotemansarkivet vet vi att Anders Albert Andersson,f 26.12.1862 i Altuna sn, bodde på den adressen  mellan 1895 o 1904. Kan någon hjälpa oss att hitta hotellet så att vi kan verifiera att han verkligen ägde ett hotell!
 
Vi tackar för alla ledtrådar och idéer om var vi mer kan leta
Leif

235
I Hedvig Eleonoras lysningsbok 18/6 1768 hittar man lakejen Jonas Sandahl och Greta Maria Berg. Lysningen tas ut ett par veckor efter att de fått sitt första barn, Christina, född i Hedvig Eleonora 26/5 (Hedvig Eleonora E1a:1 s 34, nr 23, CI:12 AD Bild 126). Vigselnotisen finns i EII:4, s 24.
 
Kanske kan även detta vara av intresse: En Anders Eriksson Berg och Anna Maria Eriksdotter Törnberg gifter sig i Stockholm 9/10 1735 (enligt Familysearch). De får dottern Greta Maria 27/6 1741. Familjen är då bosatt i Kärrbo (U), där Anders arbetar som trädgårdsmästare (Kärrbo C:2 s 37, AI:1 s 18). Dotterns födelseår stämmer ju någorlunda, men det kan självklart vara fel person.
 
(Meddelandet ändrat av Carlsson_Daun 2011-12-05 23:37)

236
Lennart,
Hittade följande: Claes Henric Söderberg, född 7/8 1794, flyttar 1818 från Stockholm till Smedstorp, Huddinge (Huddinge AI:10 s 253, AD Bild 2500). Man finner honom som utflyttad från Katarina församling i november 1818 (Katarina BII:3 (1817-1819) s 63). Backar man ytterligare ett år återfinns han som inflyttad till Katarina från Maria församling i oktober 1817 (Katarina BI:3 s 113).
 
UPPDATERING: Detta spår leder tillbaka till Huddinge. Det är nämligen därifrån Claes Henric flyttar till Maria församling i oktober 1816 (Maria Magdalena BI:4 s 88). Man hittar honom i Brostugan (Huddinge AI:10 s 311) och där finns han även i längden 1801-1815, s 228.
 
(Meddelandet ändrat av Carlsson_Daun 2011-11-10 22:07)

237
Christina, mycket tyder på att sonen är Karl Linus Johansson f 1897 28/11 i Kisa (Östergötland), död 1918 21/9 1918 i Västra Eneby (Östergötland).
Elvira Matilda Vilhelmina Karlsson f Johansson
f 1873 17/1 i Hedvig Eleonora, död 1956 19/4 i Risinge (Östergötland). Änka 1948 24/8.
Hon var gift med Anders Johan Karlsson f 1858 25/2 i Djursdala. Gifta 1913 31/12.  
Källa: Sveriges dödbok 5.
Finns upplysningar om modern i födelseboken 1897 för Kisa ?? och/eller framgår något i lysnings/vigselboken (i vilken församlinga?) om henne så det går att söka bakåt i tiden ??

238
Hej igen Rigmor
 
Så här der det ut 1900
 
Anders Persson f 1842 Skeglinge Hemmansägare
Marna Larsdotter f 1848 Gårdstånga
Per f 1888 Västa Hoby
Bosatta Västra Hoby No 7
 
_______________________________
 
Augusta Andersson f 1875 Västa Hoby Piga
Barn: Alma Augusta f 1900 Landskrona
Bosatta Östra förstaden Landskrona
 
____________________________________
Lars Andersson f 1883 Västa Hoby Dräng, ogift
Bosatt Lackalänga No 13
(Husbonde Jöns Persson)
 
Hälsningar
Anita

239
Okänd församling i Stockholm / Pauvres Honteux
« skrivet: 2007-12-30, 16:53 »
Hej
     Anna Posse, gift Beyer (Beijer ) blir placerad på Pauvres Honteux i Stockholm.Hon dör i cancer 1903. Var kan man söka?
Vänligen Åke

240
Carolina Truedsson var född Kihlberg, enl Klara infl.längd 1875.  
Enl Klara födelsebok födde hon ett dödfött gossebarn den 21 maj 1878.
Enl Klara dödbok avled hon den 24 maj 1878, i barnsängsfeber. Begravd 27 maj.
Enl samma källa dog sonen Sven Josef (f. 19/3 1875 i Klara) den 18 maj 1878, dödsorsak tuberkulos. Begravd 22 maj.  
 
Rotemansarkivet brukar vara ganska pålitligt, men inte i det här fallet.
 
Stackars Sven Truedsson, må man väl säga, som inom en vecka miste både hustru och barn.

241
Hej !
Jeg søger hjælp til mere viden om: Ines Maria Nathalia, som var min tipoldemor. Jeg har følgende oplysninger:  
Hendes vielse
Ungkarl Peder Pedersen af Bidstrup. Pigen Ines Maria Nathalia Johansson, hos samme Jens Andersen, født 16de April 1860 døbt 20de April 1860 i Nicolai Menighed i Stockholm. Allhalm(?), confirm ibd. ifølge Præstebevis af 26de Februar 1879 i Allmanderyd. (ligger i Emmisløv Len)  
(undertegnet af Hj Kuno (evt. Reno) Hofprædikant)  
Indført 24. Oktober i flg. daabsattest 19. December 1864 har Inees Marie Nathalia intet efternavn og forældrene er ukendte. Attesten er underskrevet [det må være det svenske stednavn] hun siger at efternavnet stammer fra hendes plejefadersom hed Johanson, men af hvem hun ej er adopteret således at hun ej har ret til at bære navnet.
 
Fodby Kirkebog 1919 - 1936 Side 293 nr. 1 B  
Død: 11. April 1923 Ines Marie Nathalia Petersen (døbt uden efternavn) Næstveds Bys Sygehus  
Begravet: 15. April 1923 Fodby kirkegård ved sognepræsten  
Bopæl Næstved Strandgade 7 Enke efter Husmand Peter Petersen Bidstrup. Født i Stockholm, Nicoliai Församlingen d. 16. April 1860. Dåbsattesten udviser at forældrene er ukendte  
62 år gammel.
 
Udover hvad jeg har fra danske kirkebøger,har jeg fået lidt hjælp på Genline: Kilde: Stockholm, Storkyrkoförsamlingen CIA1:18, födde 1854-1860. Gid: 2702.270.39600.
Jeg vil gerne bede om hjælp til tydning af opslaget.
Jeg ved ikke hvornår hun er rejst fra Sverige, har søgt i Emibas.
Jeg vil gerne vide lidt mere om hendes plejefar, hendes forældre, hvis de kan findes, og hvis der findes flere oplysninger.
På forhånd tak.
Mvh. Merete.

242
Sankt Göran / Äldre inlägg (arkiv) till 17 februari, 2009
« skrivet: 2003-05-13, 21:17 »
Enligt tidigare uppgifter jag fått här ifrån anbytarforum om Karl Otto Larsson f. 1881-03-13 i Näshulta, död 1957-12-03 i S:t Görans församling, han var gift med Elsa Viktoria f. Eriksson 1889-03-11 i Knivsta hon avled 1983-05-22, Karl Otto flytta från Ramsta sn. till Alby fs 1896-11-07 och sedan vidare till Adolf Fredriks fs. 18/11 samma år, är det någon som stött på honom i sin släktforskning? i så fall är allt om familjen av intresse, Karl Otto var min morfars bror.
Mvh
 
Tord Lindström

243
Maria Magdalena / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-07-23
« skrivet: 2009-04-18, 13:59 »
Dessa är från CD Begravda i Sverige, en guldgruva.
Han dog, enl Sveriges Dödbok, 4/6 1974:
19190320-0853
 
Lyrén, John Evert Emanuel
 
Katarina Bang 67 A, nb
116 39  Stockholm
(Boendeadress 1 nov 1970)
 
Död 4/6 1974.
 
Kyrkobokförd (1972) i Sofia, Stockholms stad (Stockholms län, Uppland). Mantalsskriven (1972) på samma ort.
 
Född 20/3 1919 i Maria Magdalena (Stockholms stad, Uppland).
 
Frånskild man (29/1 1969).
--------------
Födelseförsamling i källan:
MARIA MAGD. (Stockholms län)
 
Källor:
MTL 71 / RTB 74
 
 
Här har du graven om du vill besöka den:
 
1919-03-20-0853
 
Lyrén, John Evert Emanuel
f. 20/3 1919
 
Herr
 
Sofia, Stockholms stad, Stockholms stad
 
Död 4/6 1974
Begravd 18/6 1974
 
Stockholm, Skogskyrkogården, avd. 1, kv. 15, nr. 192 (kista, nr 8 i graven)
Graven upplåten i evärdlig tid (upplåtelse nr 1)
 
[l 1]
Stockholms kyrkogårdsförvaltning (Stockholms stad, Stockholms län)
 
Box 9
121 25  JOHANNESHOV
 
Tel. 08-508 301 00
kyrkogardsforvaltningen@kyf.stockholm.se
 
[k][1]Posten levererad 2008-08-25

244
Maria Magdalena / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-12-18
« skrivet: 2008-11-11, 21:02 »
Hej,  
hur finner jag dödsdatum i dessa Stockholmsförsamlingar. Nu vet jag att mina eftersökte levde vid år 1900, men hur kommer jag vidare för att finna när de frånfaller ? De jag söker efter är födda i Nyed, värmland och heter Johan Ågren ( f. 1831 ) och hustrun Stina Henriksdotter ( f. 1827 )
 
Mvh
/Kurt

245
Klara / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-05-16
« skrivet: 2009-01-10, 14:58 »
Tack för uppmuntran Maud. Jag har sökt henne från 1890 års början (mer än nödvändigt) tom den 31 december 1900 (jag var något otydlig när jag skrev fram till 1900, men jag menade tom 1900-års slut).  
 
Det här är förmodligen uppgifter som Stockholms Stadsarkiv skulle kunna plocka fram bra mycket snabbare än vad jag kan göra och då är ändå in- och utflyttningslängder alfabetiskt ordnade och det finns i de flesta fall register till vigsel- och dödböcker.

246
Jakob (och Johannes) / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-07-28
« skrivet: 2009-04-06, 10:07 »
Se svar under Stockholm - Okänd församling i Stockholm - måndagen 06 april 2009 - 09:23  
 
Helene

247
Jakob (och Johannes) / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-06-21
« skrivet: 2008-05-24, 10:57 »
Det är möjligen inte din Elsa Karlsson som är tjänare 1900 (eller ens 1910), enl rotemansarkivet verkar det som hon emigrerade 1903.

248
Hedvig Eleonora / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-10-07
« skrivet: 2008-09-16, 21:58 »
Hello!
 
Karolina Vilhelmina Berg (nee Qvick) (born in 07 January 1848 Åbo, Finland) is living at Fanan 8, Hedvig Eleonora rote 24, Stockholm with her two children in the 1900 census.
 
What are her movements from 1900?
 
Any help much appreciated,
 
Al from Wirral

249
Hedvig Eleonora / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-02-15
« skrivet: 2008-02-05, 07:00 »
Hej Stellan!
 
Carl Johan Eriksson Molinder är utskriven från Hedvig Eleonora till Halmstad 1/9 1876.
Källa: Hedvig Eleonora BIIA:14 s 115, GID 2732.286.6400.
Mvh
Christina

250
Hedvig Eleonora / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-07-15
« skrivet: 2007-05-15, 13:02 »
Karin!
Ett stort tack för hjälpen.
Nu har jag kommit fram till att Sven Carlsson var gift två gånger.
Första hustrun Herta M.L. blev gravsatt 1901-04-04.
Elsa Gunborg Bormann f. 1903-03-03 i Hedvig Eleonora fs, kan vara Sven Carlssons dotter i andra äktenskapet med Elvira Jönsson Tillborg.
Elsa Gunborg skilde sig 1953-12-03, så vem maken är har jag inte lyckats hitta.
Hälsningar
Anja

251
Engelbrekt / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-02-12
« skrivet: 2005-05-22, 13:23 »
Här är hon i Sveriges dödbok:
 
18910807-8248
 
Sjödin, Märta Elisabet Johanna
 
830 84  Alanäset
 
Död 26/2 1978.
 
Kyrkobokförd (1978) i Alanäs, Strömsunds kn (Jämtlands län, Jämtland). Mantalsskriven (1978) på samma ort.
 
Född 7/8 1891 i Alanäs (Jämtlands län, Jämtland).
 
Änka (11/2 1955).
--------------
Födelseförsamling i källan:
ALANÄS (Jämtlands län)
 
Källor:
RTB 78 / SPAR 80

252
Adolf Fredrik / Äldre inlägg (arkiv) till 2014-01-01
« skrivet: 2013-09-26, 13:27 »
Hej!
 
I SCB 1900 finns Lumphandlare Carl August Wahlberg f 1848 i Alunda med sin familj, som har en fosterdotter Margareta Elisabet f 1894 i Adolf Fredrik. Var hittar jag husförhörslängden för denna perioden, då de bor på Adolf Fredik rote 5, Stormkransen N:o 4,5,6  
Min undran är om denna fosterdotter kan vara Hanna Margareta Elisabet f 7/12 1894 i Adolf Fredrik.
Har i f-boken biologiska föräldrarna Elis Rosell och Johanna Lundgren.  
 
Mvh Roland Liljegren

253
Adolf Fredrik / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-09-03
« skrivet: 2009-05-22, 13:17 »
Hej!
 
Enligt gravböckerna på hittagraven.stockholm.se, var den Karolina Karlsdotter som begravdes 30/8 1933 född 1844 och mantalsskriven i Kvistbro, Örebro län.
Men i samma källa fann jag Karlsdotter, C. W., tjenarinna född 1869, död 8/8 1920 i Engelbrekt och begravd 12/8 på Norra Begravningsplatsen.
Dödsfallet bekräftas i Engelbrekts dödbok FI:4 (1920-1924), folio 16, nr. 152.:
Karlsdotter, Karolina Vilhelmina, född 26/8 1869, död 8/8 1920. Adress: Eriksbergsgatan 12.
Dödsorsak: 'Cholesystitis gangraenosa'. Det betyder väl ungefär kallbrand i gallblåsan, men på AF finns ju de som är bättre skickade än jag att översätta termen.
 
Hälsningar
Stefan
 
P.S.
Jag har inte skivan själv, men borde inte denna begravning finnas med på 'Begravda i Sverige? Eller innehåller CD:n bara ännu befintliga gravar?
D.S.
 
 
(Meddelandet ändrat av Bobbo 2009-05-22 13:24)

254
Kulltorp / Äldre inlägg (arkiv) till 16 december, 2011
« skrivet: 2008-10-19, 19:17 »
Hej
Abraham Almen, kyrkoherde flyttade in i Kulltorps ptästgård enl Hfl A1:4 SID 323 ÅR 1802. Kan någon se varifrån han kom och var han föddes?
Tacksam för svar är Birgitta

255
Spännande, vad du vet!
Tack så mycket!
MVH
Sandra

256
Hej!
 
Jag har tänkt att börja komma igång med att forska om denna släkten: Jag vet att Gotfrid Stridsberg var från en ort som heter Simris, vill veta lite om hans anor,har fastnat i sökandet. Är det någon somm vet något om Gotfrid och hans anor. Jagskulle vara tacksam om lite information. Tusen tack.
 
Anders faxe

257
Välinge / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-09-01
« skrivet: 2005-01-23, 21:56 »
I Välinge föddes 1860-09-21 (1860-01-21 enligt en senare vigselnotis) Olof Hansson.
 
Jag söker efter hans föräldrar.

258
Jag söker efter fadern till Per Wannquist (Wallstedt) f.1869 i Söderala och moder var Kristina Katrina Wallstedt f. 1846

259
Jag har fått stor hjälp av snälla personer i USA att hitta mina släktingar där, och nu undrar de om jag kan hjälpa dem med att hitta förfäder (eller nu levande släktingar) till:
Axel Henrik Karlsson f 1876-10-29, Hanebo
och hans hustru Emma Kristina Wallberg f 1884-01-09 i Loos. de gifte sig 1908-12-27 och emigrerade till USA från Göteborg, han  
1910-10-26 och hon 1911-02-16.
Någon som har någon information?

260
Ockelbo / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-08-26
« skrivet: 2005-03-15, 19:09 »
Christopher Olsson född 17741025 i Ockelbo. Utflyttad 1801 från Ockelbo.Gift 1802 med Carin Olsdotter.Död 18560907 i Västra Svartnäs,Svärdsjö.  
Finns det någon möjlighet att hitta hans föräldrar?
MVH
Kerstin Jeppsson

261
Hille / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-04-17
« skrivet: 2006-07-11, 11:11 »
Johan
Lena Stina Lindgren f 25/12- 1821 vid Stiglunds Tegelbruk, Hille.  
Far: Tegel brännaren, Eric Lundgren f 1/11-1786 i Hille.
Mor: Anna Greta Wallström f 13/8-1781 i ?NyEd?  
?Värmland?
Barn:
Anna Greta f 13/8-1813 vid Stigslunds Tegelbruk, Hille.
Lena Stina f 1/9-1819, d 1820 vid Stigslunds Tegelbruk, Hille.
Lena Stina f 25/12-1821 vid Stigslunds Tegelbruk, Hille.
Eric f 17/7-1826 vid Stigslunds Tegelbruk, Hille.
 
MVH
Don

262
Väskinde / Äldre inlägg (arkiv) till 15 juli, 2011
« skrivet: 2008-09-18, 10:10 »
Hej igen Åke!
 
Letandet gav dåligt resultat, tyvärr - ingen Rosenvik boende i Väskinde mellan 1881 och 1884, och ingen Nils Albert född 1888 i Gotlands län.
 
Fortsatt lycka till!
Hillevi
 
Ps. Jag antog att du hade kollat upp Nils Alberts dösdatum i Sveriges Dödbok, men om du inte har det kanske det vore nåt. Du skulle ju också kunna beställa hem bouppteckningen efter Nils Albert - om de var släkt kanske Karl Emil Samuel fick ärva? Där kanske det också framgår om han var en framgångsrik byggmästare.
 
(Meddelandet ändrat av Hillevi den 18 september, 2008)

263
Älvdalen / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-03-18
« skrivet: 2005-06-30, 10:27 »
Missade en detalj.
Dottern Margareta Kristina dog i N Amerika 1926.

264
Hej
Jag söker uppgifter om Martin Lorentsson.  
Vilka hans föräldrar var och neråt.
Var kan jag hitta sådana uppgifter?
Martin Lorentsson var min svärmors farfar.
Martin flyttade senare i livet till Jämtland/Döviken.
Mvh Kicki Larsson

265
Efterlysningar (stängd för nya rubriker) / Tjurkö, Augerum
« skrivet: 2006-03-05, 06:57 »
Hej!
Någon som kan hjälpa mig med följande? Vad heter dottern till Sven Persson f1789 och hans hustru Botil Olofsdotter f 1794? Flickan är född 1819-02-08 på Tjurkö, Augerum. Jag har lite svårt att läsa ut namnet.
 
Söker också dödsdatum/ort på hennes broder Ola Svensson f1822-05-16 och hans son Pehr Olsson f 1845.
 
Kan jag få hjälp med detta känns det som om helgens arbete (nöje) har gett gott resultat. Har för första, men inte sista, gången använt mig av genline.
 
mvh/ Mikael

266
Karlshamn / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-03-18
« skrivet: 2007-01-05, 19:28 »
Från folkräkningen 1890
 
Hemförsamling:  Karlshamns  
Hemort:  Fattigvårdens Utackorderade barn  
Kontrakt:  Listers & Bräken  
Län:  Blekinge  
Fam. nr 24
Barn Helga Natalia Svensson, f. 1878 i Khmn.  
barn Ernst Natanael Svensson, f. 1879 i Khmn.  
denna vet jag inget om
Karl August Svensson, f. 1881 i Snested Danmark  
 
Hemförsamling:  Elleholms annex  
Hemort:  Elleholm n:o 13.  
Kontrakt:  Listers o Bräkne  
Län:  Blekinge  
Fam. nr 6  
Emil Blomqvist, f. 1868 i Karlskrona, Lärl.  
 
 
Från 1900
 
Hemförsamling:  Asarum Blekinge län  
Hemort:  Froarp N:o 2 Granefors 76  
Kontrakt:  Lister o. Bräkne  
Län:  Blekinge län  
Edvard Nathanael Grisell, f. 1879 i Asarum Blekinge län, Båtsman Bruksarbetare  
hu Helga Nathalia Svensson, f. 1878 i Karlshamn Blekinge län  
d Svea Wahlborg, f. 1900 i Asarum Blekinge län  
 
Hemförsamling:  Asarum Blekinge län  
Hemort:  83 Tararp N:o 3  
Kontrakt:  Lister o. Bräkne  
Län:  Blekinge län  
Nils Nilsson, f. 1819 i Asarum Blekinge län, Gårdsman  
Inga Mikaelsdotter, f. 1819 i Asarum Blekinge län  
Sven, f. 1850 i Asarum Blekinge län  
fosterson Ernst Nathanael Svensson, f. 1879 i Karlshamn Blekinge län  
 
Hemförsamling:  Karlshamns  
Hemort:  Svarte mosse  
Kontrakt:  Listers och Bräkne  
Län:  Blekinge  
Emil Blomqvist, f. 1868 i Karlshamn Blekinge län, Arrendator  
Ida Bernera Månsson, f. 1869 i Mörrum Blekinge län  
Ernst Hugo, f. 1894 i Mörrum Blekinge län  
Einar, f. 1896 i Mörrum Blekinge län  
Hanna Matilda, f. 1899 i Karlshamn Blekinge län

Sidor: [1]