ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Torbjörn Stenberg

Sidor: [1]
1
09 - Fader okänd / Hittelön okänd far
« skrivet: 2017-12-11, 15:25 »
Hej
Min mormor Elsa Margareta Johansson (1900-12-23 i Västerås domk. förs) har noterats som u.ä. Hennes äldre syskons far snickaren Anders Johan Johansson avled 31 januari 1899 i Västerås. Så han kan det ju inte vara, det var innan frysboxen infördes. Vem är fadern??


Jag har skannat av övriga släktingar som är i livet utan framgång. Har följt modern Edla Kristina Johansson (Pettersson) och hennes resa genom kyrkoböckerna tills Edlas död. Min mormor har varit väldigt förtegen om detta till sina döttrar. De som finns kvar vet ingenting om detta.
Jag har själv mycket små möjligheter att besöka landsarkivet Uppsala för ett noggrannare detektivarbete i sjukhuspapper eller domstolsdokument. Finns det någon envis forskare som vill volontära och hjälpa mig finna en lösning? Det tas tacksamt emot. Det kan till och med bli fråga om en symbolisk hittelön efter överenskommelse.
Intresserade får gärna ta kontakt.


/Torbjörn Stenberg
tobbe_s(a)ugglebos.com

2
Allmänt / Ryttare eller värnpliktig?
« skrivet: 2012-09-09, 11:33 »
En Karl Emil Gerhard Henriksson (f. 04-12-24 i Vårdinge, Sörmland) flyttar 1922-11-06 från Hyltinge till Skövde, Kungl. Livreg. husaren. Betyder det att han verkligen blev soldat, eller kan han bara ha ryckt in som värnpliktig?  
Jag hittar honom inte i någon av de inflyttningslängderna i AD, Genline eller SVAR som finns åtkomliga på Internet.  
Hur kommer jag vidare? Tillgängliga soldatregister?

3
Har någon information om Andreas Bengtsson-Hessén, f 12 sept. 1745 i Hesse by i St Tuna, som senare for till Frankrike och blev hovurmakare. Avled i Paris 1805. Ättlingar eller forskningsrsultat efterfrågas

Sidor: [1]