ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Leif Eriksson

Sidor: [1]
1
Genney / Tabellerna Event och Owner_Event
« skrivet: 2023-09-04, 21:08 »
Jag försöker reda ut databastabellerna i Genney. Mitt mål är att via ett script radera ca 5000 events som har importerats felaktigt. Alla events jag skall radera är personrelaterad (ej familje).

Jag hämtar alla personer och sedan alla events kopplat till den personen. Hur kommer "Owner_event"-tabellen in i bilden? Jag tittar i båda tabellerna och det känns som att allt är dubbellagrat (förutom att Owner_Event även innehåller en koppling till Familj).

Kan jag helt enkelt hoppa över kopplingen i Owner_Event-tabellen? Det känns som att den inte behövs, vilket jag har svårt att tro. Naturligtvis kommer jag att radera entryn i den tabellen om det behövs (dubbellagring).

Tacksam om någon kan reda ut detta åt mig

2
Genney / Eclipse och Apache Derby och Genney access problem
« skrivet: 2023-08-27, 13:15 »
Det här är väl egentigen en java fråga men samtidigt söker jag likasinnade. Jag har börjat använda Eclipse tillsammans med Apache Derby för att accessa databaserna (släktträden) jag har i Genney.

Ursäkta om inte jag använder rätt termer då jag är nybörjare på Eclipse och Java. Jag har jobbat med C# så jag blev glad då de är mycket lika.

Struktur I koden:
-----------------------
Under LeifDB finns foldern src och under den foldern net.codejava.jdbc. Här har jag x antal klasser (classes).

  • Några börjar på "ent" som enbart innehåller varaibler (attribut), används vid läsning av tabeller.
  • Sen har jag två metoder (methods) som hämtar data från tabeller. Den ena från Person tabellen och den andra från Event tabellen.
  • Yttermera har jag klassen "main" därifrån allt startar.

Parallelt med src foldern har jag en lib folder. Inkopierad från foldern med jar filer, vad jag kan se.  Även en "referenced Libraries" folder finns.

Settings.
------------
I properties under LeifDB har jag lagt in "bin/lib"-sökvägen till jar-filerna. Alltså i  "Java Build Path" -> fliken Library -> Module Path.

Flödet:
-----------
I Main börjar jag att läsa alla personer från person tabellen, sparas I en ArrayList. Fungerar alldeles utmärkt

I samma Metod (Method) itererar jag sen ArrayListan (en person i taget). Via nyckeln (t.ex. "I1343"). Alltså jag hämtar alla event kopplat till den person.

Problemet
----------------
Då får jag helt plötsligt felmeddelandet:

No suitable driver found for jdbc:derby:C:/Users/leif7/OneDrive/Dokument/Genney/db/Genney3

Är det inte märkligt att först fungerar det men vid nästa anrop till samma dabas fungerar det inte. Anropar jag dom var för sig så fungerar det.

Jag kan inte se någon skillnad på de två metoderna (Methods i de två Classes). Jag öppnar och stänger databasen enligt konstens alla regler, I alla fall vad jag vet.

Tänker jag fel? Borde ju funka med den strategi eller hur? Känns mycket märkligt att det inte fungerar.

Hoppas ni hänger med. Jag fattar inte detta då den första fungerar men inte den andra.

Jag skulle vara oerhört tacksam för hjälp.

3
Degerfors (Vindeln) / Olof Persson Tiger 1733
« skrivet: 2023-03-11, 13:02 »
Jag har börjat intressera mig för soldater, speciellt de som (eventuellt) deltog i Finska kriget 1808-1809. I mitt träd har jag Olof Persson (1773-1809), född i Lycksele med soldatnamn Tiger. Han verkar att ha flyttat till Degerfors när han blev soldat, 1791. Han var soldat fram till 1808 och dog sedan hemma i Degerfors, 1809/1810.

Jag är intresserad av att hitta material angående honom. Var han med i kriget? Var? När? Han verkar i alla fall inte av dött i kriget då det står att han dog i Degerfors.

I Kråken kan jag se:  Kompani ACU Rotenummer R092. ACU, Vad är det? Var låg det? Hur kan jag hitta dokument angående det kompaniet?

Jag har titta I Riksarkivet -> Arméns rullor -> Rullor 1724-  Här fann jag flera "Bilder" att leta i, bl.a. Karelska och Savolax. Är det rätt spår?

Har ni några tips? Kanske någon av er har honom i ert träd? Kanske ni har forskat om Olof vilket jag naturligtvis är mycket intresserad av.

Sidor: [1]