ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Kent Lindkvist

Sidor: [1]
1
Grythyttan / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-04-30
« skrivet: 1999-08-19, 18:25 »
Hej!
Känner någon forskare till Erik Israelsson, * 1655-02, + 1728-03-12 i Bovik, g m Malin Görandotter? Eriks mor var troligen Sigrid Svensdotter. Erik och Malin fick en son som blev bergsman i Älvhyttan, Nora. Kan någon komplettera/ev rätta mina kunskaper?
Mvh
Egon Rosell

2
Bjurtjärn / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-03-21
« skrivet: 2005-08-08, 09:52 »
Anders Nelson, han föddes den 24 maj, 1830 i Bjurkärna, Värmland.  
 
Utvandrade 1853 och kom att sysselsätta sig med järnvägsarbete vid Pontiac, Illinois den första tiden. Blev sedan vedhuggare i närheten av Vicksburg, senare arbetade han vid ett sågverk i McComb, Illinois och for därefter till Galesburg. Men där erhöll han underrättelsen om att ett sällskap värmländska emigranter anlänt till Chicago; han for därför dit och kom att möta sin broders familj, men ej en brodern, ty han hade koleran skördat i Qubec. Han gjorde nu en resa till Minnesota, men återvände snart till Chicago och fann då att koleran hade bortryckt hela broderns familj. Läs mer om hans liv och leverne på sidan 368 uti boken ”Svenskarne i Illinois”.  
 
Ps: Har ej kontrollerat om årtal och andra fakta stämmer.

3
Daniel Wickström föddes 1753 och avled den 8 mars 1821. Enligt de uppgifter jag funnit om honom blev han lärling hos instrumentmakaren Eric Sandberg år 1773. År 1779 arbetade han hos Johan Öberg d.y. Han blev självständig fiolmakare år 1789, och hans adress då var Stora Nygatan 125. Han var gift två gånger och skall ha haft sju barn. Har någon Stockholmsforskare hittat uppgifter om denne man? Var han född i Stockholm eller inflyttad? Vilka var hans föräldrar?
Alla upplysningar emottages tacksamt.

4
Jag har kontakt via e-post med Curt Alsterlund och Norma Jean Alsterlund Caturia i USA.
De är intresserade att få veta mera om eventuella släktingar till sin farmor som utvandrade till Amerika år 1892. Hennes namn var Sofia Valentina Larsson, och hon var född den 13 februari 1861 på Gotland. Hon dog den 20 november 1941 i Plum City, Wisconsin, USA.
På Karlskoga kommunbibliotek finns en dator med CD-rom Emigranten där jag har hittat en uppgift om Sofia W Larsson, som utvandrade till Chicago den 19 augusti 1892 vid en ålder av 30 år. Det står att hon kom från Eskilshem. Det kan vara rätt person, eftersom deras farmor kom till Chicago där hon träffade deras farfar Nils Emil Alsterlund, som hade utvandrat från Stensviken, Bjurtjärn i Värmland på 1880-talet. De gifte sig i Chicago år 1893 men flyttade till Plum City, Wisconsin där de köpte en bondgård i ett område där det redan bodde många utvandrade Bjurtjärnsbor.
Sofia Larsson skall enligt uppgift ha haft följande syskon: Amanda, Oskar, Emma och Vendla. Två syskon skall också ha utvandrat till Amerika. Systern Emma kan ha haft följande adress: Fru Emma Hansson, Valda, Eskelhem, Visby, Gotland.
Syskonen Curt och Norma Jean är mycket intresserade att få veta om det finns några nu levande släktingar till dem på Gotland. Om det finns någon som kan ge ytterligare information om Sofia Larsson från Gotland, så är jag mycket tacksam att få dessa uppgifter för att skicka vidare till Amerika.

Sidor: [1]