ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Åsa Hele'n Waara

Sidor: [1]
1
Människor / SV: Finska krigsbarn + översättning
« skrivet: 2021-01-12, 18:25 »
Hej, vad spännande! Jag har frågat lite och fick till svar att mamma kanske var tre år och då måste Martti ha varit kring 8 år.  Jag vet tyvärr inte hur länge de stannade där. Tyvärr är ingen i livet mer, mamma gick bort 2011 och Martti 2019. Mamma fick diagnosen parkinson vid 40 års ålder. Mamma kunde svenska men pratade helst inte, vi är ju ett tvåspråkig samhälle så hon klarade sig bra ändå. Var din pappa i deras ålder då de var i Sverige?  Hoppas vi hörs ännu, Mvh Åsa

2
Människor / SV: Finska krigsbarn + översättning
« skrivet: 2021-01-10, 10:58 »
Hej, sökte på Marttis och Maires mormor och råkade komma på denna sida. Första fotot föreställer min mamma Maire mormor Nanni och morbror Martti Toppala. Min mamma var född 1940, och kommer ihåg att hon sa att hon var liten då hon skickades iväg som krigsbarn. Martti var född 1935. De bodde i Pirkkiö, Finland som är gränskommun till Haparanda. Mamma flyttade till Haparanda när hon gifte sig.
Både Martti och Maire har tre barn. Hör av dig om du vill veta mer! Med vänlig hälsning Åsa Waara❤️

Sidor: [1]