ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Lennart Högberg

Sidor: [1]
1
Sköldinge / Äldre inlägg (arkiv) till 2012-09-14
« skrivet: 2011-01-19, 13:27 »
Letar efter Anders Abrahamsson som enl HFL 1825-1829 Årdala, Kallvik är född 17910519 i Sköldinge.
Någon Anders med fader Abraham född detta datum kan jag inte hitta i aktuell husförhörsbok eller födda. Som jag kan se och jag är ingen mästare att läsa 1700-tals skrift finns bara detta är en Anders Abrahamsson född i Fyrö. Kan någon hjälpa mig?

2
Malung / Äldre inlägg (arkiv) till 14 oktober, 2007
« skrivet: 2007-02-26, 16:38 »
Arfs Erik Halfwarsson kom till Romarheden på 1700-talet och gifte sig med en Ingeborg Hansdotter och från det paret utgår Öjessläkten. Vem är hennes föräldrar?  
Om man följer mantalslängderna frammåt i tiden  kan man se att de första gårdarna överst i mantalslängden för Hohlen (Hole by) är gårdarna i det som sedermera skulle bilda Romarheden. Romarheden bröts ut ur Hole by och  blev en egen by.
Beträffande Sjögrens AGM så har han i vissa fall inte tagit hänsyn till detta vilket gjort att en del som skulle vara placerade i Romarheden hamnat i Hole by. Han har även försökt identifiera personer i MTL och en del torde vara feltolkade.
Har en känsla av att Romarheden tappat sin historia när forkare inte tagit hänsyn till by-delningen.
För 40 år sedan satt jag och lyssnade på en farbror i Mobyn som berättade  att Hannis, Hars och Öjes från börjat kommit från samma gård i Romarheden. Var detta en skröna ?  
 
Varför blev Romarheden en egen by.?  Var det stora starka bönder som ville vara egna eller? Finns detta i något domstolsprotokoll eller vem beslutade om delning av byar..  
 
Har någon studerat detta närmare.

Sidor: [1]