ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Anders WestinYH

Sidor: [1]
1
Det verkar vara så att det står Claas - my bad, vart tvungen att kolla och gå igenom längderna igen. Bifogar bild där Lars anges med annan roll.

Snillen spekulerar, men kan Lars och Claas vara bröder?

Tyvärr finns det då inget födelsedatum eller ort på Lars. Dito 1698 eller 1699

2
Här är ett utdrag från Livländska kompaniet 1697 (under Thiesenhausen). Lars Willman är 39 år och bör vara född 1658 då. Gift och har en dotter.

Det torde utesluta att Didrick Willman är son till Lars såvida inte det rör sig om en felskrivning. Möjligen yngre bror, men då är det ca 24-25 år emellan dem. Didrick kallas omväxlande för Larson Willman och Classon Willman i adelsryttarförteckningen. Med tanke på att en av hans söner heter Clas kanske det finns en koppling där. Noterar i övrigt att Didrick red för Överstelöjtnant Magnus Fleming

Har kollat några år 1710-1713 (hittar inte alla år) under adelsryttarna och ingenstans anges Didricks föräldrar. där Antar då att för att få reda på Didriks föräldrar är kyrkoregister från Reval/Tallin en väg fram. Var kan man hitta kyrkböcker eller motsvarande från 1680 talet i Tallin?

3
Ok, tack. Då läste jag helt fel (antar för övrigt att cautionsmannen är någon nära bekant), Under nr 69 på samma sida finns en Brita Skoug. Tillfällighet?

Samt, vad står det på slutet efter 30 juli? Antar det är prästen

För övrigt verkar det ha tagit lång tid att bli skomakarmästare

4
Här är lysningen för Didrik Willman och Brita Ekeroth 1711 i Hedvig Elenora. Där finns mor och morfar med, kan inte utläsa namnen och om det avser Johan Didrik eller Britta. Är det någon som kan?

Här är Didrik angiven som Classon men antar att det inte vimlar av adelsryttare 1711 som heter Didrick Willman och att det är samma person. Från 1711-1712 och framåt verkar de bo på Katarina. De fick barnen Johan Didrick, Clas, Carolus, Anders, Brita och Margareta vad jag kan se.

Margareta är vår Johan Didricks Lind mor och bodde på Repslagargatan 23, kvarteret Fatburen i Katarina. Hittar inte Kvarteret i detidigare versionera av Katarinas böcker. Och när hon avled flyttade således Johan Didrick Lind till Anders. Kan inte utläsa Anders titel men verkar vara bryggmästargesäll?


5
Lite övrigt resonemang kring när Lars Willman föddes, och om han därmed skulle kunna vara Didricks far (antaget född 1682).

Han gifte sig 1711 med M Byrelia som då var 39 år och född 1672. Gissar att Lars var några år äldre.

Han tog avsked från det militära 1720 och bör väl ha varit minst 55 år då?

Och enligt ovan trodde man att Beata Margareta Frondin född 1685 var hans dotter (enligt riddarhusgenealogin).

Det gör att jag tror han är född 1660-1665. Och skulle därmed kunna vara Didricks far. Kanske redan i rätt ung ålder.  De verkar ju båda också ha en koppling till runt Estland. Och någon form av förhållande (n) kan man anta att han haft innan giftet med M Byrelia.

6
Har kollat i boken Huddinge Kyrkor och präster av Robert Bennett. Under 1720-1737 var Erland Törn präst. Det finns ingen Jonas Brolenii/Brolenius som präst före eller efter heller.  Verkar född 1696? och avlider 1758. Torde utesluta honom som far även om det kan ha varit då Didrick dog 1733?

Däremot kan Brita Willman som dog 1768 i Wårby Gård skulle, tidsmässigt, möjligen kunna vara en dotter till vår Johan Didrick Larson Willman.

Har även sökt efter Lars Willman i adelskalendern men hittar inga föräldrar eller kopplingar bakåt. En ev möjlighet kan vara att Lars Willman som säg är född runt 1660-65?? har en "oäkta son" eller son i unga år, dvs Didrick. Didrick räknar jag som född 1682. Skulle kunna stämma namnmässigt. Frågan är dock varför Lars då adopterade sin styvson kaptenen och livdrabanten Henrik Frodin född 1702 som fick adelsresolution 1736. Skulle det i såfall spelat roll att Didrick gift sig med en piga 1711 eller att han dog 1733.

Läser i adelskalendern även "hans syster (dvs Henriks) Beata Margareta Frondin född 1685 har med orätt tidigare upptagits som dotter till sin styvfar Lars Wilsdorff". Dvs skulle kunnna motivera 1660-65. Samt Henrik Florin en dotter Margareta Brita Wilsdorfff född 1739. Samma namn som Didricks döttrar: Margareta och Brita.

Även samman namn som Johan Didrick Linds systrar där mamman heter Margareta Willman. Många Margareta och Brita så det blir svårt att hålla reda på.

7
Kan vara så. Det som talar emot Jonas Brolenii (där Johan Didrick anges som son) är bilagan från samma år. Där anges Greta Hedvig Törn som moder. strax därefter får de nya barn. Får då inte ihop tidslinjen. Hittar inte heller ngt Lars där men väl ett Jonas/Johan.

Annars så skulle det kunna vara Didrick rent tidsmässigt, ort osv.

8
Sidensjö / SV: Sidensjö
« skrivet: 2019-05-29, 20:52 »
Flera på Myheritage anger Jon Persson Blix som fader till Karin Johansson 1620-1685. I Sidensjö släkter och Gårdar är Karin född Nyland 2.1 som dotter till Johan Persson och Brita Andersdotter. Kan det stämma att Blix kan vara far, skulle varit 20 år då så inte omöjligt men inget som gått att härleda.

Det finns även de som anger att Britta Andersson Kråka från Norbotten skulle varit gift med Anders Olofssonm 1575. Hittar inget som stöder det, verkar osannolikt.

En annan mer eller mindre osannolik koppling som anges av flera på samma site är att Björn Giordsson född 1510 med son född i Rössjö skulle som fru ha en Kristin Björnsdottir - från Island.

9
Ok spännande, en del av Svenska Estland vid Didrichs födelse då. Kan det stämma att hans far är präst eller krävs det annat för att vara adelsryttare. Dvs vad kan vi tro om hans bakgrund?

10
Ok, vart ligger Revell? Eller har det med hans far att göra Rev (präst)

11
Här är han i Adelsfanorna (militia) 1711 i AB län. Bild 2590. Anges som Didrick Larsson Willman, 29 år vilket innebär att han bör vara född 1682.

Född i Resell, eller vad står det?

Vilka krav fanns det på att vara med i adelsfanorna? Har för mig att det fanns en Christina Willman i adelsfanonorn 1711 någonstans. Kan det vara modern?

Samt kan detta vara Didrich, dödsbok från Huddinge.   http://hhbf.se/dodbok.htm.
Död: 1733 1104
Johan Didrich
Prestgården
Anhörig: Pl. Rev. D? Jona Brolenii
Även Britta Willman finns med i listan dör 1768 i Wårby vid 57 års ålder men tror inte att det är hon med tanke på barnens födelsedatum mm.

12
Nytt försök med länk/bild på Johan Didriks faddrar mm dvs Margaretas bror.

Inbillar mig även att Peter Lind kommer från Katarina i Sthlm. Har gått igenom 1713 års dopbok och hittar möjligen något 16 mars som bifogas. Finns även något möjligt 18 feb 1713. Det är inte helt lätt att läsa vad som står alltid. Lättare att släktforska i Norrland än Sthlm verkar det. Men charmigt.

Hoppas bilderna funkar nu.

13
Peter Linds förra fru är således Annika Andersdotter dotter till Anders Larsson och Brita Johansdotter. Får dock inte kläm på Peter Linds bakgrund här.

Didrik Willman tituleras adelsryttare såväl när han gifter med Brita Eliasdotter (torde vara samma som Brita Johansdotter): http://digitalastadsarkivet.stockholm.se/bildarkiv/egenproducerat/kyrkobok/K035O0321-0340.pdf som i bouppteckningen efter Brita. Hittar i övrigt inget på honom.

https://app.arkivdigital.se/volume/v86989?image=36 (såg att länken inte funkar, ska uppdatera). Här kan man dock se faddrarna på en av sönerna (Johan Didrick!) till Didrick W (även här som adelsryttare). Kan inte utläsa alla namnen. Han anges med
ett s på slutet. Willmans.

14
Det verkar kunna hänga ihop då. Frågan är vart det tar oss. Wilman eller om det är Vilman är ju inte ett jättevanligt namn och Lind är väl ett hantverkarnamn.

Frun till Anders Vilman verka ha efternamnet Klingenberg. Allt enligt giftasdokument i digitala stadsarkivet.

15
Ok det är faddrarna det står således

16
Tänkte mer på från dopet 1749, dvs länken och texten därefter

17
försöker lista ut vad det står efter Petter Lind och Margareta Lind. Någon?

18
Gris / Grijs / Grise / SV: Gris / Grijs / Grise
« skrivet: 2019-05-19, 12:45 »
ja, med namnen på sönerna osv verkar det vara så. Noterar även att det är han som tar över hemmanet i Sörtjärn (vilket iofs kan ha sina olika skäl). Tack för svar och med dem kompletteringarna.

19
Domeij / SV: Domeij
« skrivet: 2019-05-19, 12:21 »
Försöker läsa ut ur Nordingrå boken vilka anor Karin Andersdotter, Lidböle 1:1    1585 c  då har. 

Är det som följer? (alla i Lidböle 1)

Herr Nils -far
Peder Nilsson - son
Anders Nilsson -son
Karin Andersdotter - dotter till Anders Nilsson (står Nilsdotter i versionen från 1975 men antar att det ska vara Andersdotter)


20
Gris / Grijs / Grise / SV: Gris / Grijs / Grise
« skrivet: 2019-05-12, 19:16 »
På sidan 14 högst upp i Nätra boken står det "Ingel Persson tilltalade sin svåger Per Joensson i Bergom om några pengar som hans son Per Persson var skyldig honom för några saker som han sig om handen tagit av Skepparen Jacob Grijs efter hans Sahl son..". Känns inte orimligt att Per Persson" fått tillgång till" Jacob Grijs (hus eller förtroende) om det är Per Joenssons morbror  (Per Perssons farmors bror). Om Per Joensson är styvson känns det långsökt med den närheten.  Och förtuom släktavståndet för en styvson har vi avståndet till Ulvön på det s a s.


21
Gris / Grijs / Grise / SV: Gris / Grijs / Grise
« skrivet: 2019-05-06, 21:10 »
Vad gäller skuldebrevet från Per Jonsson till Margareta Andersdotter Grijs mfl vid fastighetsupplåtelsen skulle det kunna läsas enligt följande där jag lagt till ordet "de" till ursprungligt skuldebrev:

och "de" till sin styvmoder -70 Dal som och Håkan skyldig var.

Vilket får en annan betydelse. Är inte expert på äldre ordföljder, men skulle kunna  läsas på detta sätt och skulle då innebära att det är Håkans styvmoder som åsyftas.
 

22
Particulair låter som viktig? Även om det inte år så particulair med att avsked.

23
Allmänt / SV: Israel Clementsson Gudmundrå
« skrivet: 2019-05-01, 11:07 »
Noterar för övrigt att det i Gärden 3:1 finns en Johan Clementsson från Gudmundrå en kortare tid.

Samt en Hans Jonsson från Frånö, Gudmundrå född 1640.


Det stora Gudmundrå inslaget i trakterna totatl sett förvånar lite.

Vilka är dessa herrars förfädrar mån tro?

24
Allmänt / SV: Israel Clementsson Gudmundrå
« skrivet: 2019-04-28, 21:27 »
Det känns som om det skulle kunna hänga ihop - men som sagt inte bevisat än. Vid närmare koll så visade det sig att Anna Israelsdotters ena dotter Sara Olofsdotter är släkt på min morfars sida, vilket jag inte förstått innan Annas namn kom upp!

Det mest intressant där är kopplingen till Måns Gullesson (1461) från Mellby i Överlännäs. "Byn Stocked, i Överlännäs socken i centrala Ångermanland, ingick under 1500-talet i det hemman som ägdes av landskapets mest välbärgade invånare - landsköpmannen Måns Gullesson och hans son, lappfogden Klement Månsson. Den stora egendomen splittrades under århundradets senare del och hemmanet i Stocked blev föremål för omfattande arvstvister under 1600- och 1700-talet. Han nämns första gången 1492 i Stockholms tänkebok."

25
Allmänt / SV: Israel Clementsson Gudmundrå
« skrivet: 2019-04-28, 10:36 »
Vad jag förstår skulle det då kunna innebära att Israel Clementssons (ca 1600) far troligen kan anses vara Klement Israelsson (1574)?

Det finns en Seger Israelson (född ca 1655) som verkar vara bror till Clement Israelsson (1640- 1650). Får runda årtalen lite.
Seger Israelssons förnamn kandå ha med Israel Clementsson (1600) fru´s efternamn Helena Seger (Gudmundrå) att göra?


Intressant med kopplingen till Öd 1, var bodde Anna Israelsdotter/Olf Nilsson någonstans. Domsjö, Själevad?26
Gris / Grijs / Grise / SV: Gris / Grijs / Grise
« skrivet: 2019-04-27, 12:18 »
Har hittat en tredje ev. Gris där jag inte får ihop tidslinjen riktigt. Dvs Per Jonsson född 1622 och son till Kyrkoherden i Nätra Jonas Bolenius. Frågan är om modern skulle kunna vara Margareta Andersson Grijs(Bolenia). Dels är det lite oklart om han föddes i Vibyggerå eller Nordingrå. Borde det inte finnas dokument från födelsen som anger far och mor.

Tidslinjen då:
Håkan Jonsson född 1602 + Olaus J Hosselius född 1604 +NN Jonsdotter född 1610 = NN moder(märkligt att en prästs fru finns dokumenterad)
Karin Thurdin Bolenia född 1619 = här anges Grijs som moder vilket kan stämma med tanke på namnet Bolenia
Per Jonsson född 1622 = oklart, borde vara Grijs om Thurdin är dotter till Grijs.
Bröllopp Boleinus och Grijs 1622 eller 1623. Hur förhåller sig Per Jonssons födelsedatum till bröloppet. Är det rimligt att om PJ haft en annan mor att omgifte skett så snart?
Övriga barn 1627 ff = Väntade de verkligen i så många år om Karin Thurdin och Per J inte var deras gemensamma barn.

27
Allmänt / SV: Israel Clementsson Gudmundrå
« skrivet: 2019-04-27, 11:21 »
Helena Segersdotter (född Frånö Gudmundrå) och Israel Clementsson verkar ha fått en son född på Sörväge 1 i Själevad 1650 som döps till Clement Israelsson. Det är väldigt många med likande namn och kanske lite ovanligt namn vilket inte känns helt slumpmässigt (man blir nästan snurrig av alla Clement och Israel). Dennes son döps till Måns Klementsson Steen vilket iofs kan vara en tillfällighet (Måns Gullesson). Måns K S bodde på Stensland 1, Själevad.


Det verkar ha varit väldigt infekterade släktfejder om arvegodset som var rätt stort. Kan det ha påverkat historieskrivningen. Det finns en skrift av en ättlling(Thelaus) till syskonen till Israel Clementsson (1545) som inte inkluderar Israel Clementsson (1600) vad jag förstår.

Det är många som inte lägger in någon far/mor till Israel Clementsson i sina släktträdpå Myheritage. Vilket man inte brukar vara sena med att fylla på. Kan vara följa john. Det vore ju kul om det fanns en koppling inte minst då Måns Gullesson 1480 var en stor landsköpman mm.

28
Allmänt / Israel Clementsson Gudmundrå
« skrivet: 2019-04-26, 17:13 »
Israel Clementsson är född 1600 på Öd 1 i Gudmundrå. Man skulle kunna tro att hans far är Clement Israelsson (1574- 1645) vilken är född på Mälsta och avliden på Öd 1 i Gudmundrå. Dennes far i sin tur är Israel Clementsson (1545-1616) och som också har kopplingar till Öd 1. Släktledet i sin tur går tillbaks till Gulle Björnsson 1430 landsköpsman och en av de rikare på sin tid i Ångermanland.

Men så verkar inte vara fallet utan det verkar inte finnas några kopplingar bakåt. Är det någon som vet Israel Clementssons (1600) bakgrund?

29
Samt Johan Johanssons (1797) mormors mor verkar vara Sofia Pedersdotter Blix. Dotter till Per Månsson Blix

Det går fort ibland att komma från "koja till slott":-). Kul30
Hur hittar man häradrättens dombok, behöver man vara registrerad? Kan det här stämma mån tro:

"Johan Hindriksson "Diedrik" Lind
ƒ 1730 Småland
∞ ?
∞ 1774
† 1790?
Ann Johansdotter
ƒ 17460414
∞ 1774
† 17970718? Björnån Nordingrå
Enligt båtsmansbasen skall Johan Hindriksson Lind vara född i Småland.
1762-63 var han båtsman på rote 76 i Sidensjö där han fått båtsmansnamnet Lind.
Därefter tycks han ha bott omväxlande i Ullånger och Nordingrå och uppges vara skomakare.
Olof Jansson 1787 var yngste sonen"

31
Älvdalen / SV: Lars Mattsson Kyrkbyn 2
« skrivet: 2019-04-24, 18:20 »
Ja, det verkar vara han. Tack! Föräldrarna avlidna i Ullånger Västernorrland.  Vilka fantastiska kyrkböcker, häftig läsning.

Hans far hette Kråk Lar Mattson, vet inte om det är bra eller dåligt. Men kråk kanske betyder något annat än kråka.

En äldre anfader heter Kiok. Kan det vara finskt?

32
Älvdalen / Lars Mattsson Kyrkbyn 2
« skrivet: 2019-04-24, 16:38 »
Hej

Söker förfäderna till Lars Mattson, född i Kyrkbyn 2 år 1785-10-15.

Lars flyttade till Västernorrland, där hans son Lars Petter Larsson föddes i Djuped Styrnäs. Styrnäs är en kyrkby i Kramfors kommun. Lars Mattsson dog 1851-01-16 i Gladom Nätra Ångermanland.

33
Då får Johan Lind vänta och "marinera" tillsvidare. Känns ibland som att när man hittar något intressant så tar det stopp.

Och Annas föräldrar är från Myre i Gudmundrä således som jag förstår det (dvs inte Sidensjö). Hur hittar man deras födelsedatum och anfäder?

34
Gris / Grijs / Grise / SV: Gris / Grijs / Grise
« skrivet: 2019-04-23, 20:46 »
Sprang på en Grijs till, Håkan Olsson Grijs född 1525. Sonen Olof Håkansson född 1555 och dennes son född 1589 och levde i Själevad.

Är det en riktig Grijs?

35
Johan Didrik Lind var vad jag förstår född i Gudmundrå ca 1750 och har även ett rätt ovanligt namn. Det kan ev. vara Fredrik Lind som är far - eller inte. Finns det någon annan teori om vilka föräldrar han kan ha haft.

Vad gäller hans fru Anna Jansdotter så har jag förstått hon också var född i Gudmundrå (och piga). Hittar namnet på fadern där, Johan Johanson men inget annat. Vilka var hennes föräldrar? Samt hon verkar ha dött på Björnån, Nordmaling. Är det samma som Björnås? Hittar inget i Björnån i Släkter och gårdar i Nordingrå.

36
Gris / Grijs / Grise / SV: Gris / Grijs / Grise
« skrivet: 2019-04-22, 21:43 »
Isak Johansson Hägg fick en son 1694 om det var det året som det avsåg och Ingel mönstrar på 1695. Har sökt på rote-länken men hittar inget om att Isak överlåter platsen men som sagt kan ha gått till så ja.

37
Såg att Johan Lind har två söner med bibliska namn, Petrus född 1777 samt Johannes född 1783. Inte jättevanliga namn, har inga med dessa förnamn i mitt träd i alla fall. Samt att har två söner med dem namnen känns inte heller vanligt. En av döttrarna heter Anna såsom modern men kan även vara farmors namn.

Läste också i någon tråd att sonen Olof för 1787 hamnade hos prästen i Nordmaling som föräldralös 10 åring. Inte heller så vanligt kan man anta.
"Föräldralös vid 10 års ålder uppfostrades han på socknens bekostnad hos prästen i Nordingrå sn.
Kom vid 17 års ålder till Spjute Nätra som dräng och skjutskarl hos bonden och lärfthandlaren Ivar Wallin.
Var i unga år en vild krabat som både drack och spelade kort, så att han ett år fick tjäna utan lön pga spelskuld."

38
Gris / Grijs / Grise / SV: Gris / Grijs / Grise
« skrivet: 2019-04-16, 11:08 »
Ja då hamnar vi som det verkar i sannolikheter tillsvidare.

Har googlat på Ingel Olofsson men hittar inget där, men frågan är varför flytta till Nätra? Ingel är väl också ett ångermanländskt namn i första hand. Det kan som sagt även vara taget, men hittar inga andra tagna Grijsar i Nätra boken. Fosterson är möjligt, men Anders Jacobsson har många barn och vet inte hur vanligt det var att ta någon under sitt "beskydd" i flottan. Eftersom Ingel blev uppfordrad till Kungl. Örlogsflottan så kan man dock anta att han besatt viss skicklighet.  Sen finns det en möjlighet att han var oäkta son till Anders Jacobsson. Eller äkta son, vilket hade varit trevligt med kopplingen till Bure då.

39
Gris / Grijs / Grise / SV: Gris / Grijs / Grise
« skrivet: 2019-04-15, 18:32 »
Det är ju väldigt intressant och med ev. koppling till Bure då.

Kan detta vara en möjlig koppling?

Gris, Jakob Andersson. Borgare. Bonde. Född 1595 i Grisbacka, Umeå
     landsförs (AC) (Olof Broman). Död 1676 i Ulvön, Nätra (Y) (Jan
     Nordvall). Bonde 1635-1676 i Ulvön 1:1, Nätra (Y)


40
Gris / Grijs / Grise / SV: Gris / Grijs / Grise
« skrivet: 2019-04-15, 16:28 »
Ok, intressant. Dvs Griisarna i Umeå?

Kan det finnas någon möjlig koppling till prästfrun Grijs i Nätra?41
Gris / Grijs / Grise / SV: Gris / Grijs / Grise
« skrivet: 2019-04-15, 14:50 »
Hej,

Hur kommer då Ingel Grijs in i bilden som född i Nätra.

2206002: Grijs, Ingel Christoffersson
Antagen som ordinarie båtsman 1695...
Kvar i Karlskrona=1700. Profoss 1703. Uppfordrad till Kungl örlogsflottan år 1706.

Är det troligt ett taget namn som ska vara Griis?

42
Sidensjö / SV: Angermannus
« skrivet: 2019-03-30, 12:27 »
Hej,

Vad gäller Björn / Jon så verkar det finnas rätt detaljerade fortsättningar. Såsom denna:http://www.bagen.se/Samtliga%20personer/000/0056/738.htm.
Så pass detaljrik så borde inte vara någon rök utan eld.

Vad gäller Angermannus så finns det tydligen en bok om honom som heter "mot undergången". Ärekbiskopen Angermannus i apokalypsens tid.

Vi verkar även ha gemensamma släktingar även på Nikolaus Laurentii´s sida (1565) . Där har jag fler kopplingar och ser att vi har samma släkt ned till Olof Jonsson 1711. Där verkar det också finnas en  "tvist för de lärde" om han är släkte med Lars Beronius. Verkar inte helt osannolikt med en koppling till en tidigare präst? Och NLL som var hans signum skulle kunna betyda Nikolaus Laurentii Larsson? Vore intressant att få din syn där.


/ Anders

43
Sidensjö / SV: Angermannus
« skrivet: 2019-03-29, 21:42 »
Hej,

Tack, då är jag med (vad gäller Alfsson). I övrigt får jag dalakänsla på Anders O. Intressant historia och levnadsöde för Angermannus för övrigt, helt fantastisk egentligen för en bondpojke från By.

Är släkt med Björn (1510) och Jon Olofsson (1515) i Skalmsjö på flera håll. Samt även Fåle Olofsson Hämra (1500) om han kan ses som bror.  Ser i dina rullar att du anger Olof NN som deras far. Som jag förstår det borde det vara Olof Eriksson i Skalmsjö? Det bodde väl typ bara en person där då.

Anders

44
Sidensjö / SV: Angermannus
« skrivet: 2019-03-29, 17:47 »
Hej,

tack, då har vi samma släkt på den sidan, dvs Anders Alfsson sidan fram till Markus Abrahamsson. Kul

Fick inte upp länken du skickade, var hittar jag den på hemsidan/hur får jag upp den? Och hittade inte ngn länk på Herr Anders heller, hur söka? Antar att hans far är Olof Eriksson i Skalmssjö (som jag också är släkt på flera håll med).

45
Sidensjö / SV: Angermannus
« skrivet: 2019-03-29, 13:23 »
Intressant

Får inte ihop helheten riktigt. Är prästen herr Anders Olofsson densamma som Anders Alfsson?  De verkar ha samma årtal på flera siter / släktforum och verkade ungefär samma tid.

Samt är Olaus Angermannus ättling till prästen Anders Olofsson? Och vems far är då Anders Olofsson. Olof Eriksson i Skalmsjö?

Sidor: [1]