ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jakob Carlén

Sidor: [1]
1
Om jag tror att året kan vara 1887 på Livgardisten - vilka förband är aktuella att söka igenom då?
2
Tack för hjälpen! Det är systern Anna Eleonora som jag försöker att länka samman med Sverige. En första anblick av familjen ger att de var precis som du är inne på flera stycken som tog sig till Amerika. Systern Ida Maria åkte också över men återvände. Jag har sett bouppteckningar i Sverige där personen var död i Amerika men ändå listades. Så jag tänker mig att de inte riktigt har svaren vid sammanställningen- jag letar vidare.

/Jakob

3
Tack för hjälpen!
Det är sannolikt att detta är Ernst. Då kan jag forsätta leta i USA.

Vilka spännande resor de gjorde - Malmö-Lübeck-Glasgow-New York. Är det någon som kan peka ut exempel där dagbok fördes under överresan av passagerare?

4
Denna källa pekar ut Ernst Wilhelm Andersson som resenär. Sidan innan och sidan efter anger skeppet till "Öresunds-ångare" men inget på Ernsts sida.
Överblickssidan på Ancestry anger att han reste till Lübeck. Kom han fram till Amerika?


5
@Anders - i Register bilden du klistrat in ser jag en referens året 1889 - var kan jag följa upp den referensen? Tack på förhand!

/Jakob

6
Hej! Jag har passagerarlistorna för ankomsten i New York den 25 sept 1904 m SS CELTIC. Info hämtad från libertyellisfoundation.org. Jag vet således när min individ anlände.
Finns det mer data att hämta i passagerarlistan för avresan från Liverpool som skedde den 16 sept? Vilken källa kan man använda för att hitta avreselistorna? Jag tittade på gjenvick.com men den avresan fanns inte med.

TACK!

7
Personliga hemsidor / SV: Personliga hemsidor
« skrivet: 2020-04-18, 19:14 »
Har startat en Wordpress-sida där jag ska försöka hålla ihop researchen om tre av mina släktingar som emigrerade till USA.
Den är på engelska då jag behöver mkt stöd från USA för att hitta vägen framåt.

https://theletterfromalaska.wordpress.com/


8
Tack så mycket!
Livgardisten (ej officer?) har något knutet runt armen? Har du sett något liknande tidigare?

På familjebilden är då min nästa gissning att fadern är fyrvaktmästare tidigt 1930 i Sverige. Jag får titta vidare på detta.


9
Hej! Skulle vilja få bedömning på dessa uniformer på bilderna. Detta är släktbilder som bevarats i ett fotoalbum.
De borde vara antingen svenska eller amerikanska. Det är inga årtal angivna, och jag vet ännu inte vilka personerna på bilderna är.
En bedömning på årtal på familjebilden är 1925.11
Hej! Söker ytterligare info baserat på de uppgifter jag hittat avseende det som är registrerat som "Utresehamn" Pensacola Nordamerika med skeppet "Gustafva". Ska jag tolka det som "inresehamn"? Eller har skeppet lämnat Pensacola med Axel ombord? Det borde finns mkt information jag kan hitta kopplat till informationen då tidpunkt är angiven, platsen och namnet på skeppet?

Sidor: [1]