ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - abelone

Sidor: [1]
1
Hej! Har någon hittat fler uppgifter om denna Kristina? Jag har en ana som hette Kerstin Mårtensdotter och var född 1812 i Hanebo, Gävleborg. Hon hade 2 flickor med samma namn och födda samma år som Kristinas döttrar. Hoppas att ni har hittat några fler uppgifter om Kristina för jag hittar inte henne eller hennes döttrar i några födelseböcker. Jag vill bara se om det är samma kvinna.
Häsningar Ann-Marie Lindblom

2
Hej Sonia!
Jag har läst dessa 2 brev och inte sett någon anvisning om att det skulle vara en dotter.
Vart har du sett att det skulle vara en dotter ? Bild 470 har inget med min fråga att göra, det är ett annat ämne. Det som rör min ana är på bild 460. Det är 2 brev skrivna från både Bollnäs och Söderhamn.

3
Sonia!
Jag kanske inte formulerade min fråga riktigt. Det är denna Kerstin Mårtensdotter som är mamman till ett barn. Fattigvårdsstyrelsen skriver brev och vill ha underhåll för ett barn. Som alltså min Kerstin är mamma till. Där står att Kerstin ( Stina ) är kringvandrande och tydligen vet ingen vart hon är. Sist jag hittar Kerstin är 1833. Sen hittade jag dessa brev i Söderhamn HI:2 bild 460 och dom är daterade 1845. Så jag blev ju återigen hoppfull för då vet jag åtminstone att hon fått ett barn.

4
Jag har en ana som jag inte hittar någonstans! Efter idogt letande hittar jag brev som är skrivna till Söderhamn från Uppsala län. Där det står att dom vill ha underhåll för ett barn. Svaren blir att ingen vet vart mamman är. Att hon varit kringstrykande. Dessa brev finns Söderhamn HI:2 bild 460
Året är 1845 i mars.
Min ana heter Kerstin Mårtensdotter och är född 18120914 i Hanebo. I breven nämns hon med namnet Stina.
Jag har tittat i varje församling i Uppsala län i fattigstugorna för att kunna hitta detta barn. Men jag finner ingenting!
Kan någon ge mig råd vart jag kan leta efter detta barn? Hur går jag vidare?

5
Hälsingland / SV: Läshjälp vart befinner hon sig?
« skrivet: 2018-01-18, 18:23 »
Leif jag vet att hon inte är på spinnhuset. Hon var dessutom dömd för första resan stöld och i regel kom dom inte till spinnhuset för det. Det står något annat som jag tyvärr inte kan tyda. Hon måste vara död någon gång mellan 1833-1848. Hennes pappa dör 1848 och Kerstin är inte upptagen i bouppteckningen efter honom.

6
Hälsingland / Läshjälp vart befinner hon sig?
« skrivet: 2018-01-17, 22:21 »
Kerstin Mårtensdotter i Acktjära Hanebo blir straffad för stöld 1833.
Jag kan tyvärr inte se vart hon befinner sig, och hon är inte med i husförhören längre fram.
Hanebo A1:9b sidan 139
Kerstin Mårtensdotter född 14/9-1812
Hoppas att någon kan se vad det står så jag kan hitta henne.

7
03 - Hur hittar jag... / Födelseböcker Malung
« skrivet: 2017-03-27, 10:39 »
Hur kan man hitta födelseböcker för Malung från 1740 talet? Jag har en anmoder som ska vara född i Malung 1750. Nu har jag hittat en möjlig släkting som skulle vara född 1740 i Malung.
Han var soldat och min anmoder var dopvittne när hans barn föddes. Likaså var han dopvittne när hennes barn föddes. Men jag vet inte vart jag kan få tag på födelseböckerna.

Sidor: [1]