ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Carolina Hofgren

Sidor: [1]
1

Hej,


Den 13 augusti 1643 gifter sig kungliga kanslisten Johan Eberhard Schantz med Maria (CI:1a, s.2) men jag har svårt att tyda vad som står efter hennes namn. Tycker mig tyda Hans Seyfridz, men efter det går jag bet.
Elgenstierna nämner henne som dotter till körsnären Hans Seyfritz, men vad hennes patronymikon kommer ifrån får jag då inte ihop eftersom David och Hans är olika namn. Jag snubblade över en annan källa som behandlar fastigheterna vid Stortorget och där nämns hon i stället som änka till denne Hans Seyfritz. Något som stött på dessa personer eller har tips om var jag kan söka för att få klarhet i släktskapet?
Med vänlig hälsning
Carolina Hofgren

2
Hej,
Ovan nämns betjänten Anders Wibeck i Simonstorp. Detta gjorde mig nyfiken då jag i många år försökt spåra en anfader med detta namn i Östergötland. En Anders Wibeck uppges vara far när den oäkta dottern Anna Kajsa föddes i Drothems socken 27/1 1793. I hennes födelsenotis uppges han vara betjänt hos häradshövdningen Wadström i Norrköping. I Östra Enebys sockens husförhör AI:3 1791-1800 sidan 2, under gården Himmelstalund, finns häradshövdningen Lars Niclas Vadström med hushåll. Vadström dog 1794-11-12 i Östra Eneby. På sidan 3 står betjenten Anders Vibaek uppskriven, namnet är överstruket och inga anteckningar finns om flytt eller födelseår.

Det nämns ovan att Anders Wibeck står uppskriven i Simonstorp men jag kan inte hitta honom där?

Mvh

Carolina W Hofgren

3
Okända personer / Okänd man från Roslagen
« skrivet: 2019-07-24, 10:13 »

Hej,
Detta är en kopia av ett gammalt foto som länge legat i min mormor och morfars familjebibel. Utifrån hans ansiktsdrag att döma tror vi att det måste vara från mormors sida, hon föddes i Edebo 1923. Hennes mor Anna-Greta Jansson föddes på Gräsö 1879 och hennes far Hildor Gustavsson i Edebo 1874. Löst gissat tänker jag att fotot kan föreställa antingen Anna-Gretas far Henrik Jansson, född 1843 i Harg, eller Hildors far Erik Gustav Bergman, båtsman i Häverö och född där 1842. Ingen finns dessvärre kvar i livet att fråga vem detta var. Lägger upp den här som en chansning.
/Carolina

4
Ekshärad / Äldre inlägg (arkiv) till 11 januari, 2016
« skrivet: 2015-09-17, 20:33 »
Hej Stefan,
 
Tusen tack för hjälpen!
 
Mvh/Carolina

5
Ekshärad / Äldre inlägg (arkiv) till 11 januari, 2016
« skrivet: 2015-09-16, 20:32 »
Hej,
 
Efterlyser en familj i Basterud. Anders Johansson född 1794 i Ny och hans hustru Gunilla Ersdotter född 1797 i Ekshärad lever i Basterud tills de helt plötsligt försvinner på 1830-talet. I AI:18 s.63 finns familjen men är överkryssad utan hänvisning. Hittar dem inte i flyttböckerna heller. Har någon stött på dessa någonstans eller har ett tips månne?
 
Mvh/Carolina

6
Adolf Fredrik / Äldre inlägg (arkiv) till 14 november, 2014
« skrivet: 2014-10-05, 15:36 »
Hej Maud,
Tusen tack, har nu lusläst husförhörsboken för Härnösand från 1835-1845 utan att hitta min Axel, vilket jag tolkar som att han flyttade in i staden i början av 1846, vilket också stämmer bra med det bevarade flyttbetyget där det står att han flyttat in 1846-47. Tyvärr verkar inte flyttlängder finns där för den tiden vilket ju känns nesligt. Om han nu flyttade från Stockholm dit finns ju några församlingar att kolla, har kollat alla utom Adolf Fredrik, Kungsholmen och Katarina, men det kan ju hända att det är någon av kranskommunerna också. För många år sedan lusläsa jag husförhör i Stockholm från tiden efter hans födsel utan att finna honom. Har även försökt finns barnmorskan Schottenius och änkan Nyman som var dopvittne utan resultat. Verkar som att jag måste ge upp tyvärr. Tack åter igen för all hjälp. Lustigt med namnet, hette han först Hogren som liten och lade till ett f sen själv - lite mystiskt är det allt.
Med vänlig hälsning,
Carolina

7
Adolf Fredrik / Äldre inlägg (arkiv) till 14 november, 2014
« skrivet: 2014-10-04, 14:31 »
Hej Maud!
Tack för tipset om konfirmation, har nu kollat alla församlingar som har längder över dessa i Stockholm under den tiden men inte hittat något.  
 
Jag hittade honom i Härnösand via ett flyttbetyg som finns i bilagorna till Skeppsholms församling där han 1856 gifter sig med Anna Maria Moberg. Flyttbetyget är utfärdat i Härnösand och där hittade jag honom i AIa:10b s-60 i Per Ulrik Segerborgs hushåll. Segerborg var skräddarmästare och när Johan Axel Rudolf Hofgren återvänder till Stockholm och Hedvig Eleonora 1854 (efter att ha varit i Västerås enl. flyttbetyget men där jag dessvärre inte hittat honom) är han skräddargesäll.  
 
Jag har inte funnit honom i några barnhemsrullor eller som fosterbarnsplacerad, men någon måste ju ha tagit hand om honom som liten innan han kommer till Härnösand så det är det jag försöker ta reda på, vart han befunnit sig, för att förhoppningsvis få en ledtråd till modern. Flyttbetyget från Härnsösand återfinns i Skeppsholms HIa/6, bild 454.
 
Jag tror nyckeln till hans bakgrund ligger i att som sagt få reda på vart han befann sig som liten, men det verkar som han är uppslukad av jorden mellan födseln i Adolf Fredrik 1831 och uppdykandet i Härnösand. Det uppstår så många frågor, varför Härnösand, hur kom han dit och vem betalade resan?
 
Mvh/Carolina

8
Adolf Fredrik / Äldre inlägg (arkiv) till 14 november, 2014
« skrivet: 2014-10-01, 21:39 »
Hej
En förfader till mig föddes i Adolf Fredrik den 11/5 1831 av okända föräldrar. Dock står att modern ska ha varit 27 år och bosatt i kvarteret Islandet 5,6. När jag tittade i husförhören där för året innan finns två mamseller vid namn Schönborg, ingen av dem passar åldersmässigt, sedan finns två pigor, en född 1781 så hon går bort och en bara nämnd pig. Nehrman Mar. Chr.  skatteskriven hos Bryggaren Arenander. Kan detta vara modern? Varför bodde hon där tillfälligt annars, om inte för att föda sitt oäkta barn, eller? Har försökt hitta henne nu febrilt men inte lyckats, skannat av massor av register efter hennes namn men kommit ut noll. Det enda jag hittar är en namne som gifter sig 1833 men är född 1793 så det är ju fel ålder. Tacksam för alla tips jag kan få om hur jag går vidare, eller om någon har någon info. Gossen hon födde hette Johan Axel Rudolf och är som bortblåst ur arkiven fram tills han dyker upp i Härnösand runt 1848 som inflyttad från Stockholm med namnet Hofgren. Har dock inte hittat honom i någon utflyttningslängd runt den tiden.
Med vänlig hälsning,  
Carolina W Hofgren

9
Hej Leif, tack för tilläggen. Jo jag har följt dem dit och jag har lokaliserat var maken Nils Svensson kom ifrån, men jag kan dessvärre inte hitta dem i Nässjö AI:1, förmodligen är ju Margareta Zackriskdotter född i någon närsocken till Nässjö eftersom dödsnotisen nämner att hennes föräldrar är därifrån, dock finns hon ej i Nässjö födelsebok 1753 eller omkringliggande år.

10
Kan tillägga att dödsnotisen är från 1798-04-18 i Rödjö, Barkeryd.

11
Hej,
I Nässjö föddes omkring 1753 lilla Margareta Zachrisdotter. I hennes dödsnotis står det Hon var född oäckta efter berättelse af Corporalen Zachris Levin i Nässjö och då varande Pigan Ingeborg Nilsdotter i Nässjö. Problemet är att jag dock inte hittar henne där eller de förmodade föräldrarna i fråga. Har någon stött på en korpral Levin någonstans eller pigan Ingeborg?  
Mvh/Carolina W Hofgren

12
Hej, skulle behöva hjälp med att tyda vad det står efter namnet här. Utdraget är från Generalmönsterrullan 1838 under Vedbo kompani. Det jag kan tyda är något i stil med Inn? gammal förare, indelning vid Wedbo Compagni? på indragningsstat? Sergeantslönen ??? adisp??? och för Regementets lönsfond? besp? Tacksam för hjälp om någon dels kan tyda och dels kanske förklara innebörden av texten? I Generealrullan för Västgöta-Dals reg 1841 finns han inte längre med så jag antar att han måste fått avsked men jag hittar inte vart detta skulle framgå?
 
Mvh/Carolina W Hofgren


13
Möller / Meuller / Möller / Meuller
« skrivet: 2013-11-07, 15:47 »
Hej
 
Återknyter en gammal efterlysning om Möllrar i Stockholm. Bargaren Hans Hansson Möller föddes ca 1680 och dog 1735 i Stockholm. (Se min efterlysning från 16 juli 2001). Han var gift med Barbara Herdman död 1742 och de hade ett antal barn.  
 
Efter att ha tittat i bouppteckningsregister över Stockholm har jag funnit Hans föräldrar, bagaren Hans Olofsson Möller och hans hustru Brita Johansdotter Hoffman. Dessa två gifte sig i Maria församling Sthlm 1676-11-05.  
 
Finns det någon som stött på denna Möllersläkt som verkar vara bagare och känner någon till något om släkten Hoffman som Brita verkar komma ifrån?
 
Mvh/Carolina

14
Grevesmühl / Grevesmühl
« skrivet: 2013-10-01, 13:46 »
Hej Berit, Såg detta först nu, så otroligt kul att äntligen få bekräftat att Häradshövding Jansonius hustru säkerligen var Ingrid Grevesmöhl. Jag härstammar från deras dotter Katarina, som jag dock inte hittat födelsenotis på. Jag ska titta vidare i rådshusrättens arkiv, har du mer information av intresse får du gärna dela med dig, jag kan bidra med det jag vet om Ingrids dotter, vad som hände sonen Petrus vet jag dock inte, ska försöka se om jag kan hitta bouppteckningen efter Jansonius, där kanske man kan hitta lite, och se om det ev också fanns ytterligare barn. Mvh/Carolina

15
Ståle / Ståhle / Ståle / Ståhle
« skrivet: 2012-08-31, 17:35 »
Hej  
Stina Beata Ståhle är en anmoder till min svåger i Värmland, vars anor jag håller på att kartlägga. Han härstammar från dottern Maria Elisabet Wessman 1742-1816, vars dotter Ulrika gifte sig Löfqvist och vars barnbarn, barnkdirektören Peter Löfqvist, dog 1937 i Ljusdal och är min svågers farmors far. Har du mer information än det som framkommer i diskussionen ovan är jag självklart intresserad om du vill dela med dig.
Mvh/Carolina

16
Åkerman / Åkerman
« skrivet: 2012-07-20, 23:38 »
Hej
 
I Kvidinge 1748-07-29 gifte sig Beridaren på Tommarp Lars Åkerman, med Hanna Olsdotter i Falehus, Kvidinge socken. Hanna, eller Johanna som hon även kallas, dör redan 1749 och paret har då fått sonen Ola detta år. Ola kom sedan att flytta till Västra Sönnarslöv och bodde där i Sönnarslövs by där han gifte sig med bondedottern Elsa Pålsdotter 1777. Ola nämns genomgående med patronymikon Larsson men kallas i vissa källor för Åkerman (bl.a. i svärmoderns bouppteckning), och i vissa av hans barns födelsenotiser nämns han som mäster. I alla fall två av sönerna kallade sig Åkerman. Ture född 1794, död 1822 som ogift gesäll i Kvidinge, samt sonen Olof född 1796 i V.Sönnarslöv, som sedan blev skräddarmästare i Kristianstad. Har någon stött på denna beridare Åkerman? Jag har inte hittat vart han tog vägen efter att hustrun dött 1749, ej heller vilken sorts mäster sonen Ola kan ha varit.
 
Mvh/Carolina

17
Humble / Humle / Äldre inlägg (arkiv) till 05 juni, 2012
« skrivet: 2012-06-05, 22:56 »
Hej alla Humbleforskare,
 
I Genealogica, vol. 241 finns en släkttavla över släkten Monthan. Där framgår att Georg Monthan gifte sig med Johanna Maria Haumbler, dotter till assessoren Haumbler. Detta är känt sen tidigare (se mitt inlägg från 13 mars 2009. Va som i denna släkttavla framkommer på sidan 2 är följande tillägg Assesoren Johan Haumbler som å andra sidan nämnes och Biskop Humble i Wexsjö woro syskonbarn. Släkttavlan är upprättade under 1700-talet. Det intressanta är ju här att han alltså skulle varit kusin till biskop Gustav Adolf Humble och då bör hans farfar alltså ha varit Haquinus Nicolai Humble, kh i Gränna. Ingen av de barn till Haquinis som jag kunnat se på nätet har dock namnet Johan, och enligt Uppsala uni matrikel (se inlägget från 2009) hette han ju som inskriven där Johan Johannis Humble. Om det nu är samma person överhuvudtaget? Är det någon som vet om Haquinis eventuella koppling till Haumbler, och om han hade fler söner än Esias, Nils och Petrus?
 
Mvh/Carolina Hofgren

18
Ladehoff / Ladehoff
« skrivet: 2012-06-04, 19:26 »
Hej,
Tack för den infon. Låter ju onekligen som tyskar som invandrat hit. Fick inte träff på någon sökmotor alls med svensk anknytning, däremot en del tyska länkar. Hans hustru Catharina Pihl verkar, om nu åldern stämmer, varit hela dryga 40 år yngre än Joakim, då hon dör 1770 i Igelösa 89 år gammal. Dessvärre verkar det inte finnas någon bouppteckning efter Joakim bevarad.
Mvh/Carolina

19
Ladehoff / Ladehoff
« skrivet: 2012-06-03, 12:50 »
Hej,
Är det någon som stött på detta namn förut? Har en person vid namn Brita Joakimsdotter Ladehoff som gifter sig 7 juni 1731 i Igelösa socken i Skåne med trädgårdsmästaren Jakob Lindström. I samma socken samma år dör en viss handlare Joakim Ladehoff den 3 september, då uppges han vara 92 år gammal. Brita och Jakob bodde senare i Tranås där han dog 1767 och de efterlämnade en del barn, varav äldsta sonen fick namnet Joakim. Husförhörslängder för denna tid där saknas så det är lite klurigt. Hoppas på napp här.
Mvh/Carolina Hofgren

20
Schultz / Äldre inlägg (arkiv) till 15 december, 2013
« skrivet: 2012-06-03, 12:44 »
Hej Marcus,
Supertack för hjälp med tydningen, inte alltid så lätt.
Mvh/Carolina

21
Schultz / Äldre inlägg (arkiv) till 15 december, 2013
« skrivet: 2012-06-02, 12:55 »
Hej,
Hej Markus, det var en Cecilia Catharina Schultz som fadder vid Reinholds dotter Ulrika Lovisas dop i Bjäresjö 1770-04-02. Stärker ju onekligen idén om nära släktskap.
 
I Herrestads häradsrätt AIa:8 bild 1380, vilket är saköreslängd för 1768, står det att Skräddaren Schultz i Bjeresiö (Christian Schultz) fått böta för något. ÄR det någon som kan hjälpa mig att tyda detta? I samma volym på bild 1440 finns ett förmyndareprotokoll från 31 maj 1768 där Christian Schultz nämns i ett sammanhang jag inte lyckats klura ut. Texten är lite svårläst och med många överstrykning och tillägg. Men om någon vill göra ett försök där så kanske lite mer klarhet om släkten kan utrönas om intressant info finns i protokollet. Bland annat verkar sonen Reinhold nämnas.
 
Mvh/Carolina

22
Almundsryd / Äldre inlägg (arkiv) till 11 juni, 2012
« skrivet: 2012-04-26, 11:40 »
Hej Åke,
Du ska ha stort tack för hjälpen och en trevlig dag!
Mvh/Carolina

23
Almundsryd / Äldre inlägg (arkiv) till 11 juni, 2012
« skrivet: 2012-04-26, 09:14 »
Hej,
Har någon stött på en viss Karl Davidsson Levini, född 1827? Han flyttade 1854 in i Hedvig Eleonora fs i Stockholm och uppges då komma från Almundsryd, före detta gardist. Eftersom flyttböcker saknas har jag försökt gå igenom hela husförshörsboken för denna tid men utan resultat, så det har tagit stopp.  
Mvh/Carolina W Hofgren

24
Hej, tack. Det var synd, blir till att kontrollera alla 43 socknar då.
Vh/Carolina

25
Hej,
Har en anmoder som figurerar i Naglum socken där hon är gift i början av 1800-talet. Maken dör och och flyttar som omgift in till Vänersborg 1844. Genomgående står hennes födelseort som Dahl. Vilken socken kan menas med det tro? Kollat Dalskog och Dals-Ed utan framgång.
Mvh/carolina

26
Vassända-Naglum / Äldre inlägg (arkiv) till 30 mars, 2012
« skrivet: 2012-03-30, 16:48 »
Hej,
Har någon stött på soldaten Anders Hansson Hed och hustrun Sara Jansdotter, som bodde i Hede i början av 1800-talet. Deras barn föddes där och Anders och Sara gifte sig i socknen 1804. I husförhören står det att båda ska vara födda 1774 i Frändefors. Har dock inte kunnat hitta dem där.
Mvh/Carolina

27
Gerard / Gerard
« skrivet: 2012-03-09, 10:52 »
Hej Maria,
Varitfrån kommer uppgiften om att Godefroy var gift med Ida Gerard och är det säkert att hon är moder till barnen?
Mvh/Carolina

28
Råneå / Äldre inlägg (arkiv) till 15 december, 2011
« skrivet: 2011-11-26, 22:35 »
Oj vilket snabbt svar! Tusen tack!
Mvh/Carolina

29
Råneå / Äldre inlägg (arkiv) till 15 december, 2011
« skrivet: 2011-11-26, 22:08 »
Hej,
Stött på en Paul Poplawski född 1778 boendes och gift i Råneå. Antar att han också var rysk desertör som många andra här skrivit om. Någon som stött på honom och har mer information?
Mvh/Carolina

30
Stubbe / Stubbe
« skrivet: 2011-11-11, 10:28 »
Hej Peter,
Ja det är nog en bra gissning. Återstår isf att försöka utröna om en commissarie Stubbe funnits i Skåne i slutet av 1600-talet.
Mvh/Carolina

31
Stubbe / Stubbe
« skrivet: 2011-11-07, 17:33 »
Här är utdrag från Weidnes samling i Linköping. Vad tror ni Comrsdr är förkortning för?32
Stubbe / Stubbe
« skrivet: 2011-10-28, 16:14 »
Hej Peter!
Detta med Hedvig Sara Stubbe har hängt med ett tag och varit en surdeg. Det lystes för henne och Johan Haumblair i Järfälla församling 1710, men det står där att de vigdes i Stockholm. Det har fått mig att tänka att hon skulle haft en anknytning dit, eftersom man ju traditionsenligt lyst i brudens hemförsamling. Jag tror det var i Klerkerska samlingen det står att hon ska härstamma från Skåne. Hur som helst så bodde de ju där sedan. De får även en dotter i Malmö i slutet av 1710, men jag har inte kollat vittnena där.  
Mvh/Carolina

33
Ståle / Ståhle / Ståle / Ståhle
« skrivet: 2011-10-25, 13:39 »
Hej,
Tusen tack för denna information. Lite svårforskat i Skånes församlingar när så mycket av husförhören under 1700-talet saknas. Tack ska ni ha.
Mvh/Carolina W Hofgren

34
Ståle / Ståhle / Ståle / Ståhle
« skrivet: 2011-10-23, 20:09 »
Hej,
Är det någon som har kommit i kontakt med Stina Beatha Ståhle, gift i Perstorp 1741-10-09 med bokhållaren vid bruket där, Jakob Wessman. Hon står som jungfru från (oläsligt...torp) men boendes på glasbruket.  
Mvh Carolina

35
Schultz / Äldre inlägg (arkiv) till 15 december, 2013
« skrivet: 2011-10-18, 11:04 »
Hej Claes
 
Tack för ditt svar. Jag lyckades hitta Christian i Bjäresjö dödbok i april 1768, där det står att han dött av slag och sedan vidare en svårtydd text i några rader om att han fått något att äta? Iallafall uppges hans ålder till 82 år, vilket alltså innebär att han måste varit född runt 1686. Han får ju sonen Reinhold 1746 och var då alltså runt 60 år. Har även hittat en son Stefan född runt 1734, död i Bjäresjö 1753, samt en dotter Ulrika död i Bjäresjö 1755, 16 år gammal. Med så unga barn måste hustrun varit betydligt yngre. Jag har dock inte hittat henne i dödboken. Han kan ju även varit gift tidigare.  
 
Det är ju intressant att de båda släkterna haft liknande yrken, så det är väl kanske inte helt otroligt att de skulle kunna ha ett gemensamt ursprung. Synd att bristen på tidiga husförhörslängder i församlningarna i Skåne gör det svårforskat, men man kanske kan gå andra vägar, via domböcker, mantalslängder och boupptecknigar.  
 
Hoppas att gåtan får en lösning en dag. Hör gärna av dig om du hittar nåt spår så ska jag göra detsamma.
 
Mvh/Carolina W Hofgren

36
Schultz / Äldre inlägg (arkiv) till 15 december, 2013
« skrivet: 2011-10-17, 18:17 »
HEJ,
Har någon stött på en släkt Schultz i Skåne? Närmare bestämt hovskräddare Christian Schultz som 1746 får sonen Reinhold i Bjäresjö. Ungefär samtida finns vävaren Lorentz Scultz i Slimminge men jag har inte hittat något samband. Tacksam för tips.
Carolina

37
Meisner / Meissner / Meisner / Meissner
« skrivet: 2011-01-03, 12:19 »
Hej Kent
 
Han härstammar från dottern Anna Dorotea född 1763 i Kristianstad. Hon gifte sig med sadelmakaren Fredrik Möller från Sölvesborg. Har inte lyckats hitta hans härstamning, finns så många Möller att det ibland känns som omöjligt att reda ut vem som var vem.
 
Har också noterat vigseln i Vittskövle, där det står att Ingri är jungfru i Herrgården, men några husförhör ifrån den tiden finns inte bevarade vad jag vet. Vittne när Anna Dorotea döps i Kristianstad är bland annat en jungfru Cecilia Hasselberg, men vilken relationn till Ingri hon hade vet jag inte.  
 
Varifrån kommer uppgiften om att hon var tullmästaredotter?
 
Mvh/Carolina

38
Meisner / Meissner / Meisner / Meissner
« skrivet: 2011-01-02, 23:16 »
Hej Kent!
Du vet möjligen inte vart Johan Fredrik Meissner, född ca 1732, tobaksspinnare i Kristianstad, död där 1809, var född någonstans? Min man härstammar från en av hans döttrar.
Mvh/Carolina Hofgren

39
Ekerö / Ekerö AI:6, s. 112
« skrivet: 2010-12-27, 18:24 »
Hej,  
Behöver hjälp med att tyda en mening. Längst ner på sidan finns torparen Anders Andersson med familj. Hustrun Anna Andersdotter antecknas död 1809 men under det står en mening jag inte alls lyckats tyda, vet inte var Anders och barnen tar vägen eftersom de är överstrukna. Nån som ser vad det står?
Mvh/Carolina

40
Mariefred-Kärnbo / Kärnbo
« skrivet: 2010-04-29, 19:39 »
Oj det missade jag visst. Tusen tack Camilla!
Carolina

41
Psykiska sjukdomar / Sinnessjuk
« skrivet: 2010-04-28, 20:14 »
Hej,
Vart kan jag hitta journaler från Uppsala hospital från 1880-talet? Är det UL som gäller?
Carolina

42
Mariefred-Kärnbo / Kärnbo
« skrivet: 2010-04-28, 19:45 »
Hej,
Kärnbo husförhör AI:21, s.129, vad står det i anteckningsfältet på Karl Oskar Åkerlind. Tycker mig tyda ordet hospital men det övriga icke.
Carolina

43
Södertälje / Södertälje församling
« skrivet: 2010-04-24, 13:07 »
Tusen tack Carl-Johan. Nils Palm dyker upp 1832 i Dunker socken, som från ingenstans, skumt.  
Mvh/Carolina

44
Södertälje / Södertälje församling
« skrivet: 2010-04-24, 10:20 »
Hej,
I Södertälje AI:11 1826-1830, s. 23 finns smeden Nils Palm med familj. Familjen är dock överstruken och det står att de 26 har flyttat någonstans, men jag kan bara inte tyda vad det står. Någon som har ett mer vältränat öga?
Carolina

45
00 - Fosterbarn / Fosterhemsplacering
« skrivet: 2010-04-06, 21:19 »
Hej
Har en gosse som ca 1912 blev fosterson hos ett barnlöst par i Mariefred. Han föddes 1910 i grannsocknen Åker och ska ha vistats på barnhem i Mariefred först innan han togs som fosterbarn. Nu är frågan vart jag ska leta. Jag kontaktade kommunarkivet i Strängnäs men de påstod att de inte kunde hjälpa mig, inga handlingar från barnhem vid den tiden i Mariefred finns. Men så sent som 1912 måste det väl ändå ha funnits någon sorts kontroll över vart barnen placerades, till vem och hur det gick till, eller? Hur får jag reda på mer, vet inte vart jag ska leta.
Mvh/Carolina

46
Humble / Humle / Äldre inlägg (arkiv) till 05 juni, 2012
« skrivet: 2009-03-13, 13:22 »
Hej,
Blåser liv i en gammal surdeg om Johan Haumbler ursprung. Enligt Namnlistor över officerskårerna vis svenska s.k. männingsregementen till fot under Stora nordiska kriget (E.Leijonhufvud, var han regementsauditör vid Västgöta femmänningsregementet till fot åren 1713-1718.  
 
Haumbler, Johan; f. i Uppsala 1675; efter avlagda studier vid Uppsala akademi varit auskultant vid rätterna i Stockholm under 6 år; vice notarius; 1709 och 1710 förrättat mantalsskrivningarna därstädes; 1710 anställd vid gen.krigskommissariatet i Skåne; interimsauditör och sekreterare vid kommendantskapet i Landskrona 12/12 1710 (Stenbocks fm); reg:tskrivare här 14/1 1711 (krigskoll. fm.); auditör 31/12 1713 (senat. fm.); assessor i Göta hovrätt 13/9 1718.
 
Det finns ingen Haumbler i Uppsala universitets matrikel, däremot finns en Johannes Johannis Humble, Uplandus, som blev inskriven vid universitetet 1691.
 
Enligt Hülphers heter fadern Humble och är borgmästare i Uppsala. Johan gifte sig 1710 i Järfälla med Sara Hedvig Stubbe. Han avled 1736 på Öjeby, Askeby (E).
 
Någon som har en aning om hans ursprung? Fadern borde ju ha hetet Johan.
 
Trevlig helg!
Carolina

47
Järfälla / Äldre inlägg (arkiv) till 02 augusti, 2009
« skrivet: 2009-03-09, 23:06 »
Hej, finns det någon som vet om det i Järfälla runt 1710 bodde några med namnet Stubbe/Stoub? Den 13 april det året lystes det mellan Johan Haumbler och Sara Hedvig Stoub, (i senare källor kallad Stubbe). Johan bodde i Stockholm så jag tänker mig att det var bruden som hade anknytning till Järfälla. Långsökt kanske men jag har inga andra ledtrådar om hennes ursprung.
Carolina

48
00 - Barnhem / 01 - Barnhem
« skrivet: 2009-02-23, 11:10 »
Barnhem i Åker, Mariefred. Är det någon som vet var barn födda i Åker och Mariefred kan ha hamnat på för barnhem 1910? Sökt i kommunernas barnavårdsnämnder men inte hittat nåt, deras tips var barnhemsarkiv.
Carolina

49
Hej,
Tack för hjälpen, nu har jag lite mer att bita i.  
Mvh/Carolina

50
Hej alla ni som har koll på Gervert!
Har hittat en Katarina Eriksson Gefvert (Står faktiskt Eriksson) som gifter sig 1777-11-21 i Sullerud (S) med Samuel Zellinger, inspektor och bruksbokhållare i bl.a. Forsbyn, Sillerud, sedan Våla i Ekshärad (S). När sonen till dessa två Erik föds i Sillerud 1778-01-03 står följande modren Madame Catharina Erickson, M.f voro frånvarande Brukspatron Herr Adam Ericksson och dess fru G.Caj? (svårtytt) Beyer på Hillringsberg.
 
I husförhören står Catharina ibland med ibland utan namnet Gefvert och ska vara född 1749. Känner någon till dess personer?
Mvh/Carolina

51
Huggenäs / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-05-12
« skrivet: 2008-01-15, 12:46 »
Hej,
Känner någon till Samuel Zellinger, vars dotter Greta föddes i Huggenäs 1776? Moderns namn Ingrid Olsdotter.
Hälsningar
Carolina

52
Kristianstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-02-22
« skrivet: 2006-12-06, 15:01 »
Hej igen
Tack för all uppgifterna!
Mvh/Carolina

53
Kristianstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-02-22
« skrivet: 2006-12-05, 13:22 »
Hej,
 
Är det någon som stött på Fredrik Möller, gift 1782-09-18 med Anna Dorotea Meisner. Deras dotter Anna Elisabeth, född 1785 i staden, gifte sig 1814-11-04 med kopparslagaren Sven Petter Möller, född 1780-12-28 och son till Karl Möller och Katarina Fynberg. Alla tips om var dessa personer kan tänkas härstamma ifrån är av intresse.
 
Mvh/Carolina

54
Hej igen, jo hans fördelsenotis har jag kollat. Men efter han fötts så kan jag inte finna honom någonstans. Följt honom bakåt från Skeppsholmen men kommer bara till 1848 då han flyttar in till Härnösand från Stockholm. Har kollat alla utflynningslängderna men ingen napp. Känns som ett riktigt dödläge.
 
Mvh/Carolina

55
Tack, det var också vad jag trodde det stod, men när jag sen tittar i Ad.Fr. dopbok det datumet så står inget av nytta, dessutom var han ju född 1831? Fattar ingenting, och inte hittar jag honom mellan åren 1831 till 1848, finns inte inskriven på barnhuset, mystiskt.

56
Kan någon hjälpa mig tyda vad som står efter föräldrar okända?
 
Mvh/Carolina

57
Janzonius / Janzonius
« skrivet: 2006-10-05, 15:51 »
Hej
I Uppsala domkyrkoförsamling döps 1708-06-02 en gosse till Petrus. Föräldrar antecknas vara Petrus Jansonius och Ingrid Grevsmöhlen. Kan det vara samme Petrus och här med hustrun angiven? Namnet Grevesmöhlen återkommer ju som faddrar i Norrala.
 
Mvh/Carolina Hofgren

58
Luth / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-08-15
« skrivet: 2006-07-31, 21:22 »
Hej!
 
Blev lite nyfiken på gravstenens mitt. Står det Olofs och hans 2a och 3e hustrurs initialer? Har för mig att hustru 2 hette Ingeborg Siggesdotter och nr 3 Gertrud Bengtsdotter (Herdaminnet). Är det förresten någon som har ett hum om vem Ingeborg var och hur många barn vår kära Olof fick?
 
Sommarhälsningar
Carolina Hofgren

59
Gesäter / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-12-25
« skrivet: 2005-11-16, 11:13 »
Hej på er
 
Har varit osynlig från forumet en längre tid pga mycket jobb och ingen dator. Kul att du forskat vidare om Schagerholmarna Leif.  
Mvh/Carolina Hofgren

60
Grevesmühl / Grevesmühl
« skrivet: 2005-01-21, 15:47 »
Hej hej
 
I Uppsala domkyrka döptes 1708-06-02 en gosse till Petrus. Föräldrarna uppgavs heta Petrus Jansonius och Ingrid Grefvesmuhl. Har någon stött på denna Ingrid och hennes make? Var hon möjligen den Ingrid född 1686 som nämns som dotter till Engelbrekt Grevesmühl och Ingrid Törne? Vet någon deras vidare öden?

61
Människor / Intresse av skolfoton i Filipstadtrakterna
« skrivet: 2004-11-18, 08:56 »
Hej igen
Här är Johan August Schagerholms barn
Rut Julia Maria född 1886
Ture Oskar Adolf född 1887
Yngve Oskar Adolf född 1887
Judit Tekla Katarina född 1889
Ella Märta Bernice född 1891
Knut Harald Robert född 1894
Uno Bernhard Folke född 1898
Sigrid Ingeborg Natalia född 1901
 
Så barnet på bilden bör rimligen vara Knut eller Uno, men är det inte en flicka på bilden? (nr 9).

62
Människor / Intresse av skolfoton i Filipstadtrakterna
« skrivet: 2004-11-17, 12:47 »
Hej Sari, vad roligt att se dessa bilder. Om du vill får du gärna skicka dem till carolina.hofgren@culture.ministry.se så jag kan trycka ut dem. Av lappen så verkar det som om nr 4 från vänster i mellersta raden är S.Schagerholm och skulle kunna vara Johan Augusts yngsta dotter Sigrid, som var född 1901. Stämmer även med ålder om fotot är från ca 1910. Lägg gärna ut eller skicka det du har till mig. Tackar så jättemycket. Hur kom du över dessa foton, är de ärvda?
 
Mvh/Carolina

63
Människor / Intresse av skolfoton i Filipstadtrakterna
« skrivet: 2004-11-16, 16:11 »
Hej Sari!
 
Läraren i Långbanshyttan i Färnebo vid denna tid hette mycket riktigt Johan August Schagerholm och han var min farmorsfarmorsfar. Så lägg gärna ut bilderna så vi får se. Kanska finns Schagerholms egna barn med på några bilder.
 
mvh/Carolina

64
Malmö Sankt Petri / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-09-13
« skrivet: 2004-10-28, 11:37 »
Hej Lena!
 
Tack så jättemycket för bilden.
 
mvh/Carolina

65
Malmö Sankt Petri / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-09-13
« skrivet: 2004-10-26, 15:34 »
Hej
 
Enligt familysearch döps 14/9 1710 en flicka med namnet Katarina Sofia. Föräldrarna ska vara Jean Haumble och Sara Hedvig Stoub. Är det någon som kommit i kontakt med dessa? Jag håller på att få fatt på deras härkomst och all nyttig info välkomnas. Andra barn och faddrar vid dopet?
 
mvh/Carolina

66
Segerstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-01-29
« skrivet: 2004-10-13, 16:06 »
Hej hej
 
Stina Nora Nyman ska enligt Stavnäs husförhör vara född i Segerstad 1745. Känner någon till henne eller andra med namnet Nyman?
 
Häls.Carolina

67
Hjerpe / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-11-16
« skrivet: 2004-07-02, 10:31 »
Hej
 
Finns det någon som kommit i kontakt med släkten Hjerpe från Norrbärke och Grangärde socknar?
 
mvh
Carolina

68
Grangärde / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-07-21
« skrivet: 2004-05-25, 09:52 »
Hej
 
Har någon stött på denna person?
Bengt Jonsson Rufwall i Frugården, sedan Heden. Enligt HFL född i augusti 1702 i vad jag tror mig tyda som Borås? När han den 10/10 1728 gifter sig med Elisabet Larsdotter från Frugården står en titel framför namnet och jag tror det börjar på kiöp? men det är svårläst. Har någon annan stött på honom?
 
mvh/Carolina

69
Adelsö / Äldre inlägg (arkiv) till 11 augusti, 2008
« skrivet: 2004-02-02, 15:26 »
Hej allesamman!
 
Håller på och luskar lite åt en vän. Letar efter hans farfar, och det enda jag vet är att han ska ha hetat Lundgren i efternamn och jobbat med att köra Adelsö-färjan på 30-talet. Är det någon som på rak arm känner igen namnet eller kan ge mig tips om hur jag kan få reda på vem han var?
 
Mvh/Carolina

70
Munsö / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-03-20
« skrivet: 2003-11-17, 09:45 »
Hej Inger!
 
Nu har jag kollat igenom Munsös äldsta husförhörslängd. Där hittade jag namnet på fru nummer 2 till Lars Hedman. Ca 1734 står han som trädgårdsmästare vid Bona, med hustrun Greta Ekström.  
 
Efter att ha tittat upp deras barns födelser och kollat faddrarna, så är folk med efternamnet Ekström faddrar och bl.a en Zackris Ekström från Sundby. En viss Anders Zackrisson Ekström får 1719 en dotter vid namn Margareta. Kan det vara min Greta? Var hon i så fall syster till Zackris i Sundby. Synd att det är ett sånt glapp i vigselboken.  
 
Har du stött på släkten Ekström?
 
mvh/Carolina Hofgren

71
Kruusbart (Heijdrath) / Kruusbart (Heijdrath)
« skrivet: 2003-11-14, 14:16 »
Hej Barbro!
 
Efter att jag har läst alla inlägg som berör släktern Schaeij och Krusbarth/Heijdrath så är jag mäkta förvirrad.  
 
Ett problem är ju att vissa vill sätta Margareta som Peter Schaeijs första fru, men om hon dog 1668 och det på Eva Krusbarths grav står att hon dog 1660 så stämmer det ju inte alls.
 
En annan sak som jag tycker är väldigt konstigt är varför en person kallar sig med två helt olika efternamn. Var det vanligt på den den tiden?  
 
Jag blir även nyfiken på vilka de där Rolof och Gesbert var för ena. De verkade vara en stor syskonskara som invandrade till Sverige.  
 
Jag har inte kollat upp så mycket, men om det finns brev bevarade från omnämnda personer så kanske man kan få klarhet i lite saker. Vet du om någon har undersökt detta?  
 
Själv härstammar jag från Johan Schaeij (1650-1735) och hans 1:a hustru.
 
Lycka till med din forskning, jag ska försöka kolla efter ledtrådar nästa gång jag är på Riksarkivet, vilket tyvärr är alldeles för sällan.
 
Mvh/Carolina

72
Hejsan!
 
Söker uppgifter om följande personer. Alla synpunkter och eventuella rättelser mottages tacksamt.
 
FAMILJ 1
Hans Persson född 4/10 1674 i Staden, Lindesberg. Glasmästare i Staden. Gifte  
sig först ca 1694 med Anna Andersdotter och efter Karins död 1715 gifte han sig en tredje gång 15/9 1717 med Maria Johansdotter. Han dog i Staden 1727.
Gift 2:a gången 4/2 1700 i Lindesberg med
Karin Hedensdotter född 28/6 1678 i Staden, Lindesberg. Död där och begravd 25/2 1715.
 
Barn
1 Jakob Hansson Norman född 22/1 och döpt 25/1 1708 i Staden, Lindesberg
2 Maria Hansdotter
 
FAMILJ 2
Hans Olsson född 1644/41? i Lindesberg. Vid vigseln från Staden. Död där 7/11 1734/35?
Gift 10/10 1699 i Lindesberg med
Malin Johansdotter född ca 1667 i Lindesberg. Vid vigseln från Gussleby. Död i Staden 1759.
 
Barn
1 Olof Hansson född 26/8 1699
2 Kerstin Hansdotter född 4/10 1700 i Staden
3 Maria Hansdotter Lindblad född 1701
4 Johan Hansson född 3/10 1703  
5 Kerstin Hansdotter född 26/1 1705
6 Johan Hansson Lindblad född 5/11 1711, gift med Malin Moberg från Ramsberg.
 
FAMILJ 3
Johan Larsson född ca 1683 i Gussleby, Lindesberg. Död där 6/3 1752
Gift 7/9 1702 i Lindesberg med
Karin Andersdotter född 24/9 1683 i Gussleby, Lindesberg. Död där 1767.
 
Barn
1 Lars Johansson född 11/4 och döpt 13/4 1706 i Gussleby, Lindesberg.
2 Anders Johansson  
3 Kerstin Johansdotter
4 Peter Johansson
5 Erik Johansson
6 Lisa Johansdotter ?
7 Margareta Johansdotter ?
8 Daniel Johansson ?
 
FAMILJ 4
Bengt Embjörnsson född(?) i oktober 1661 i Staden, Lindesberg. Vid vigseln från Staden Död i Torphyttan, Lindesberg och begravd 7/7 1741.
Gift 7/11 1694 i Lindesberg med
Elisabeth Andersdotter född 1662 i Torphyttan, Lindesberg. Död där 19/1 1755.
 
Barn
1 Maria Bengtsdotter född 21/9 1700 i Torphyttan
2 Elisabeth Bengtsdotter född 4/7 och döpt 6/7 1702 i Torphyttan, Lindesberg
3 Kerstin Bengtsdotter
4 Annika Bengtsdotter
5 Anders Bengtsson född 27/3 1705 i Torphyttan
6 Ingrid Bengtsdotter född 1/6 1711 i Torphyttan
 
FAMILJ 5
Peder Hansson döpt 10/2 1633 i Garphyttan, Lindesberg. Faddrar vid dopet var Sten Andersson Bergsfogden, Nils Eriksson på Mårtenshyttan?, hustrun Ingeborg, Lars Göranssons i ?bo, Margareta, Lars Anderssons dotter ibedem. Gifte efter Margaretas död om sig 15/9 1715 med Maria Johansdotter. Peder dog före 1720.
Gift 1:a gången ca 1671 med
Margareta Tomasdotter född ca 1651 i Staden, Lindesberg. Död före 1715.
 
Barn
1 Hans Persson (familj 1)
2 Thomas Persson född 3/1 1678 i Staden
 
FAMILJ 6
Heden Svensson född 1645. Skinnare i Staden, Lindesberg. Död där och begravd15/1 1699 ”Heden Svensson Skinnare, en saktmodig man, begravd väster om kyrkan”.
Gift med
Gertrud Olofsdotter döpt 25/1 1635 i Munkhyttan, Lindesberg. Faddrar vid dopet var Lars Trygnisson? vid Åsen, Olof Eriksson vid S??ade hammare, hustrun Cecilia, Nils Hanssons i Torp, Gertrud, Jon Nilssons dotter ibm. Gertrud dog i Staden och begravdes 20/1 1715.
 
Barn
1 Malin Hedensdotter född ca 1670
2 Inger Hedensdotter född 1672, begravd 29/11 1690
3 Per Hedensson född 1673, död 1701
4 Maria Hedensdotter född ca 1675
5 Karin Hedensdotter (familj 1)
6 Elisabeth Hedensdotter född 29/9 1682
 
FAMILJ 7
Anders Andersson, levde i Gussleby, Lindesberg.
Gift med
Anna Nilsdotter född 1648/63?. Död24/11 1740 i Lindesberg.
 
Barn
1 Anders Andersson
2 Lars Andersson
3 Elias Andersson
4 Brita Andersdotter
5 Karin Andersdotter (familj 3)
6 Dordi Andersdotter
7 Hans Andersson  
8 Israel Andersson
 
 
FAMILJ 8
Embjörn Ersson, skomakare i Staden, Lindesberg. Namnges i sonen Bengts vigselnotis.
Gift med
Kerstin Persdotter
 
Barn
1 Per Embjörnsson född i december 1660 i Staden 2 Bengt Embjörnsson (familj 4)
 
FAMILJ 9
Anders Olofsson i Torphyttan, Lindesberg. Namnges i dottern Elisabets vigselnotis.
Gift med
Anna Johan/Jönsdotter
 
Barn
1 Elisabet Andersdotter (familj 4)
 
 
FAMILJ 10
Hans Persson född 1604. Död 1697 i Garphyttan, Lindesberg. Kallas ibland Pedersson.
Gift med
Malin Hansdotter född 16/12 1609 i Lindesberg.
 
Barn
1 Peder Hansson (familj 5)
2 Brita Hansdotter döpt 22/2 1635 i Garphyttan.  
3 Erik Hansson döpt 19/3 1637 i Garphyttan.  
 
FAMILJ 11
Olof Andersson, bodde i Munkhyttan
Gift med
Elisabeth Stensdotter  
 
Barn
1 Gertrud Olofsdotter (familj 5)
 
MVH/Carolina Hofgren

73
Betjänt / Betjänt
« skrivet: 2003-10-28, 10:40 »
Hej Ingrid!
 
Jag har också hittat en anfader som var betjänt på en större gård vid den tiden. Jag gick in på Svenska Akademiens ordlista SAOB, slog på betjänt och fick upp många sidor om dess betydelse i olika sammanhang och tider. Väl värt ett besök.
 
http://g3.spraakdata.gu.se
 
mvh/Carolina Hofgren

74
Östra Eneby / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-03-02
« skrivet: 2003-10-28, 09:59 »
Hej Lennart!
 
Tack så hjärtligt för uppgifterna. Jag får ta och luska vidare. Tänkte ta och kolla upp Börrum och se om jag kan hitta något på det spåret. Ännu en gång tack!
 
mvh/Carolina

75
Östra Eneby / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-03-02
« skrivet: 2003-10-27, 11:14 »
Hej allihop!
 
Efter en viss efterforskning har jag fått veta att vice häradshövdingen Lars Niclas Wadström dog i Östra Eneby 1794. Jag är sedan länge på jakt efter en person som skulle ha varit hans betjänt vid denna tid, Anders Wibeck. Känner någon igen dessa namn? Finns husförhörslängder bevarade i socknen från denna tid?
 
mvh/Carolina

76
Hej på er!
 
Tack för all info!
 
mvh/Carolina

77
Hejsan
 
Såg för ett tag sedan filmen Elvira Madigan med Pia Degermark och Tommy Berggren. Blev nyfiken på hennes anor. Finns det någon som vet något om hennes härstammning?
 
mvh/Carolina

78
Munsö / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-03-20
« skrivet: 2003-10-15, 12:35 »
Hej Inger
 
Jo det är han! Jag ska försöka se om det finns någon bouppteckning efter honom eller efter fadern, där man kanske kan få mera information, till exempel om moderns namn. Tack för all din hjälp!
 
mvh/Carolina

79
Luth / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-05-25
« skrivet: 2003-10-13, 14:46 »
Hej
 
Har nu tittat i herdaminne om Olof Simonsson Luth (Olaus Simonis Clarevallensis) och den enda information jag fick var att hustru nummer två hette Ingeborg Siggesdotter. Ingenting om vem hon var eller vart uppgiften kommer ifrån. Att hustru nummer 3 hette Gertrud Bengtsdotter Retzia vet jag nu också och hennes anor finns visst utredda. Men varken barn med Ingeborg eller Gertrud har jag kunnat hitta. Någon som kan sprida ljus över detta?
 
mvh/Carolina

80
Hej Jonas,
 
Okej, då vet jag. Om man skulle beställa kopior på dessa testamenten, hur svåra tror du att de är att tyda?
 
mvh/carolina

81
Hej allihop!
 
Jag har en fråga angående Janetta Rynd. Enligt mina anteckningar var hon gift med Jakob Simson i Arbroth, Skottland och hade med honom dottern Eufemia Simson, gift med Patrick Lyell, föräldrar till de invandrade bröderna Leijel. Är det samma Janetta eller Joneta som nämns ovan eller är det två helt skillda personer. I så fall, vet någon vem min Janetta var dotter till?
 
mvh!
Carolina

82
Munsö / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-03-20
« skrivet: 2003-08-15, 09:16 »
Hejsan Inger!
 
Jo just den Hindrik är det. Han var rättare och flyttade runt en hel del.
 
Mvh!
Carolina

83
Åker / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-02-08
« skrivet: 2003-06-05, 10:38 »
Hej Barbro!
 
I folkräkningen över Södermanland 1890 hittar jag en viss Adolf Fredrik Loberg född 1842 i Åker, gjutare och bosatt i Eklund, Åker sn. Gift med Anna född 1841. Det finns även en sadelmakare vid namn Johan Peter Loberg född 1836 i Åker. Även han gift med en viss Anna född 1834.  
 
I folkräkningen för 1900 står det att Adolf Fredriks fru hette Anna Sofia Wallin. Även Johan Peter finns kvar i Åker, men står som änkling.
 
Några uppgifter om Anna Fredrika kan jag inte hitta. Vad hette hennes make i förnamn? Vet du vart de var bosatta?
 
Lycka till med din forskning!
 
mvh/Carolina Hofgren

84
Flen / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-06-14
« skrivet: 2003-05-15, 15:18 »
Hej Johannes och ni andra! Detta är vad jag har med utgångsounkt från min anmoder Johanna Wilhelmina Andersdotter. Denna antavla gjorde jag för mycket länge sedan och det kan förekomma felaktigheter.
 
1 Johanna Wilhelmina Andersdotter född 13/2 och döpt 15/2 1824 i Krukmakartorp, Floda sn. Gift med Klas Flodqvist, skräddare i Klastorp, Floda.
 
---I---
2 Anders Olsson Klang född 22/12 och döpt 23/12 1787 i Krukmakartorp, Floda. Antagen som menig soldat 1809 för Hallsta rote, Dillnäs. Dit kom han det året från Lilla Mellösa. Vid mönstringen var han 1,61 m lång. Dillnäs tillhörde Gripsholms 8:8 kompani under Södermanlands regemente. Anders fick avsked redan 13/10 1813 och flyttar då till barndomshemmet Krukmakartorp i Floda. Arbetade sedan som gruv- och bruksarbetare vid Hällefors bruk. Han dog 12/11 1852 av bröstfeber i Krukmakartorp, Floda.
Gift 17/4 1809 i Lilla Mellösa med
3 Maria Andersdotter född 12/2 och döpt 15/2 1784 i Salstad, Flen. Hon dog 4/6 1861 i Krukmakartorp, Floda.
 
Barn
1 Anna Maja Andersdotter född  13/1 1809 i  Lilla Mellösa  
2 Kristina Sophia Andersdotter född 28/3 1811 Dillnäs  
3 Eva Lotta Andersdotter född 16/5 1814 ofärdig i höften  
4 Anders Andersson Flodqvist född 9/8 1818,död 1890 i Husby-Rekarne.
5 Fredrika Elisabeth Andersdotter född 19/11 1821
6 Johanna Wilhelmina Andersdotter (nr 1)  
7 Fredrik Wilhelm Andersson född 14/6 1827
 
---II---
4 Olof Nilsson född 14/2 och döpt 17/2 1751 i Hällefors bruk, Lilla Mellösa. Olof blev kolare i Hällefors, sedan i Krukmakartorp, Floda.
Gift i Lilla Mellösa med
5 Anna Katarina Andersdotter född 22/4 och döpt 24/4 1759 i Hällefors bruk, Lilla Mellösa. Död 18/7 1834 i Krukmakartorp, Floda.
 
Barn
1 Anders Olsson född 1778  
2 Anna Caisa Olsdotter född 1779  
3 Dorotea Olsdotter född 1781  
4 Maja Stina född 11/10 1783  
5 Per Olsson född 1785  
6 Anders Olsson Klang (nr 14)  
7 Greta Lisa Olsdotter född 1790  
8 Johanna Magdalena Olsdotter född 1/5 1792  
9 Sofia Olsdotter född 22/8 1794  
10 Beata Charlotta Olsdotter född 14/9 1796  
11 Nils Erik Olsson född 8/1 1799  
 
 
6 Anders Andersson född ? och döpt 3/2 1758 i Mellösa by, Lilla Mellösa. Flyttade till Flen 1775. Bonde där. Bodde först i Salstad, sedan i Bräntorp och sist Bönan.  
7 Anna Andersdotter född 29/9 och döpt 3/10 1760 i Sollida, Flen.  
 
Barn
1 Katarina Andersdotter född 14/7 1782-07-14, död 9/9 1789  
2 Maria Andersdotter född 12/2 1784, död 4/6 1861
3 Anders Andersson  född 2/10 1786
4 Peter Andersson född 16/8 1789
5 Anna Andersdotter född 9/9 1792
6 Ingrid Andersdotter född 23/6 1795
7 Catharina Andersdotter född 9/4 1799
8 Brita Andersdotter född 4/8 1803-08-04  
 
---III---
8 Nils Nilsson född 6/4 1725 i Hällefors bruk, Lilla Mellösa. Fjärdingsman i Sörtorp, Lilla Mellösa.
Gift med
9 Anna Ragvaldsdotter född 25/7 och döpt 27/7 1728 i Sörtorp, Lilla Mellösa. Anna flyttar 1748 till bruket där hon troligen träffar Nils och de flyttar 1753 tillsammans till Sörtorp.
 
Barn
1 Olof Nilsson (nr 28)
 
10 Anders Persson född 25/12 och döpt 28/12 1733 i Hällefors bruk, Lilla Mellösa. Grytgjutare vid bruket och död där 13/7 1810.
Gift 8/10 1757 i Lilla Mellösa med
11 Anna Johansdotter född 23/6 och döpt 24/6 1736 i Hällefors bruk, Lilla Mellösa. Anna dog 24/4 1814 vid bruket.
 
Barn
1 Anna Katarina Andersdotter (nr 5)
2 Petter Andersson född 1762
3 Dorotea Andersdotter född 1765
4 Johan Andersson född 1772
 
12 Anders Larsson född 16/4 1709 i Mellösa by, Lilla Mellösa.
Gift med
13 Karin Persdotter född 20/9 1716 i Lilla Mellösa. Död 1769 i Mellösa by, Lilla Mellösa.
 
Barn
1 Anders Andersson (nr 6)
 
14 Anders Persson född 24/4 och döpt 26/4 1736 i Skogen, Flen. Bodde med sin familj i Sollida 1759-61, sedan i Västra Lida och från 1781 i Salstad, alla i Flen. Död 1808 i Flen.
Gift med
15 Maria Andersdotter född 8/11 och döpt 12/11 1738 i Sollida, Flen. Maria dog 1807 i Flen.
 
Barn
1 Anna Andersdotter (nr 7)  
2 Maria Andersdotter född 6/10 1761, död 8/8 1783  
3 Anders Andersson född 4/2 1764
4 Per Andersson född 18/10 1765  
5 Katarina Andersdotter född 6/7 1767, död 5/10 1767.
 
---IV---
16 Nils Andersson född 169(3) i Hällefors bruk, Lilla Mellösa.
Gift med
17 Ingeborg Jönsdotter född i december 1695. Inflyttade till Hällefors bruk, Lilla Mellösa från Hyltinge.
 
Barn
1 Brita Nilsdotter född 172(0)
2 Anders Nilsson född 172(3)
3 Nils Nilsson (nr 56)
 
18 Ragvald Larsson född 168(0) i Sörtorp, Lilla Mellösa. Bonde i Sörtorp och häradsdomare i Villåttinge häradsrätt. Död i Sörtorp 1753.
Gift med
19 Anna Jansdotter född 1686 i Sörtorp, Lilla Mellösa. Bodde som änka hos dottern Anna med familj i Sörtorp, död där 7/12 1766.
 
Barn
1 Brita Ragvaldsdotter
2 Katarina Ragvaldsdotter
3 Anna Ragvaldsdotter (nr 57)
 
20 Per Hansson född 28/9 1704 i Hällefors bruk, Lilla Mellösa. Grytgjutare vid bruket och död där 24/12 1777.
Gift med
21 Dorotea Persdotter född 24/10 1706 i Hällefors bruk, Lilla Mellösa. Död vid bruket 10/9 1768.
 
Barn
1 Hans Persson född 1726
2 Per Persson
3 Kajsa Persdotter
4 Stina Persdotter född 30/4 1732
5 Anders Persson (nr 10)
6 Agneta Persdotter född 20/6 1736
7 Erik Persson född 1738
8 Lars Persson född 3/10 1741
9 Johan Persson född 13/2 1745
10 Brita Lisa Persdotter född ? 1747
11 Maria Persdotter född 6/9 1750
 
24 Lars Andersson född 1683. Bonde på Storgården i Mellösa by, Lilla Mellösa. Död där 1754.
Gift med
25 Brita Ersdotter född 1684 i Mellösa by, Lilla Mellösa sn,  
 
Barn
1 Anders Larsson (nr 12)
 
28 Per Eriksson född 6/5 och döpt 10/5 1707 i Skogen, Flen. Per dog 8/10 1781 i Salstad, Flen.
Gift med
29 Anna Andersdotter född 1700. Död 177? i Västra Lida, Flen.
 
Barn
1 Anders Persson (nr 14)
 
30 Anders Johansson född 27/8 och döpt 30/8 1711 i Sollida, Flen. Anders dog 1775 i Nysäter, Flen.
Gift med
31 Maria Staffansdotter född 1713
 
Barn
1 Maria Andersdotter (nr 15)
 
Som sagt, felaktigheter förekommer säkert!
 
mvh/Carolina

85
Floda / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-08-06
« skrivet: 2003-05-14, 13:38 »
Hej Monica!
 
Tyvärr har inte heller jag möjlighet att kontrollera uppgiften så han kan ju ha hetat Klas Elis men det står aldrig i husförhören, bara Klas. Han blir sedan skräddare i Klastorp med namnet Flodqvist och gifter sig med Anders Olsson Klangs dotter Johanna Wilhelmina född 1824.  
 
mvh/Carolina

86
Östra Vingåker / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-06-25
« skrivet: 2003-05-09, 14:39 »
Hej allihop!
Jag har ett par anor från Östra Vingåker som jag tänkte skriva in här. Källor jag använt är det vanliga, födda vigde döda samt husförhör. Hittar ni felaktigheter eller annat, hör gärna av er.
 
1 Anna Axelina Karlsson f 1881 i Oskarsgruvan, Sköldinge sn. Gift med Hjalmar Fredrik Karlsson.
 
---I---
 
2 Lars Johan Karlsson f 18/11 1848 i Kärrsäter, Ö.Vingåker. Gruvarbetare i Oskarsgruvan, Sköldinge sn.  
Gift med  
3 Edla Charlotta Klasdotter född 26/6 1851 i Stora Malm.
Barn
Alma Cecilia f 1875
Ida Charlotta f 1878
Anna Axelina f 1881 (min farfars mormor)
Edla Gabriella f 1881
Ernst Edvin f 1883
Karl Heribert f 1888
 
---II---
 
4 Karl Persson f 19/2 1809 i Kärrsäter, Ö.Vingåker. Torpare i Kärrsäter.  
Gift 1829 med  
5 Susanna Maria Andersdotter född 1808 i Stora Malm.
Barn
Johanna f 1831
Anders Peter f 1833
Klas August f 1842
Karl Gustav f 1845
Lars Johan (nr 1)
 
6 Klas Larsson Blix f 1822 i Holmatorp, Ö.Vingåker. Soldat i Stora Malm.  
Gift med
7 Anna Maja Wed f 1821 i Bjökrvik.
Barn
Johanna Sofia f 1845
Klas August f 1848
Edla Charlotta (nr 3)
Augusta Maria f 1854
Eva Wilhelmina f 1857
Karl Adam f 1859
 
---III---
 
8 Per Larsson f 30/3 1776 i Borgölet, Ö.Vingåker. Torpare i Kärrsäter.  
Gift 14/9 1800 med
9 Greta Persdotter f 10/8 1774 i Stora Malm.
Barn
Anna Lovisa f 1800
Petter f 1805
Karl (nr 4)
Johan f 1811
 
12 Lars Jonsson f 8/12 1794 i Kärrsäter, Ö.Vingåker.  
Gift 14/10 1820 med
13 Anna Kajsa Klasdotter f 16/7 1799 i Karlstorp, Ö.Vingåker. (Modern dog vid födseln)
Barn
Klas (nr 6)
 
---IV---
 
16 Lars Persson f 11/9 1745 i Bagghult, Ö.Vingåker. Torpare. D 3/7 1804 i Kärrsäter, Ö.Vingåker.  
Gift 29/9 1767 med.
17 Anna Jönsdotter f 24/6 1733 i Grantorp, Ö.Vingåker. D 14/6 1810 i Kärrsäter, Ö.Vingåker.
Barn
Kerstin (nr 25)
Per (nr 8)
 
24 Jonas Jansson f 28/10 1762 i Biltstorp,Ö.Vingåker. D 1810 i Gillershult, Ö.Vingåker.  
Gift 2/10 1791 med
25 Kerstin Larsdotter f 20/7 1769 i Borgölet, Ö.Vingåker. D 1831.
Barn
Lars (nr 12)
 
26 Klas Andersson f 9/4 1769 i Stengaveln, Ö.Vingåker. Torpare. D 4/3 1814 i Karlstorp, Ö.Vingåker. Gift 3 gånger.  
Gift 2:a gången 30/9 1798 med
27 Anna Kajsa Persdotter f 176(6), d i barnsäng 18/7 1799.
Barn
Anna Kajsa (nr 13)
 
---V---
 
32 Per Persson f 5/10 1706 i Sjöholm, Ö.Vingåker. D 8/5 1773 i Bagghult, Ö.Vingåker.  
Gift 3/10 1736 med
33 Ingeborg Larsdotter f 30/6 1701 i Ladäng,Ö.Vingåker. D 9/8 1773 i Bagghult, Ö.Vingåker.
Barn
Lars (nr 16)
 
34 Jöns Jönsson f 167(0), d 1748 i Grantorp, Ö.Vingåker.  
Gift 9/10 1726 med
35 Kerstin Olofsdotter (tvilling) f 1700 i Källtorp, Ö.Vingåker. D 1739 i Grantorp, Ö.Vingåker.
Barn
Anna (nr 17)
 
48 Jan Jansson Ruda f 171(5), d 23/8 1798 i Porten, Ö.Vingåker, skräddare.  
Gift 4/10 1747 med
49 Kerstin Mårtensdotter f 4/12 1727 i Lilla Toltorp, Ö.Vingåker sn. D 1802 på fattighuset, Ö.Vingåker.
Barn
Jonas (nr 24)
 
50 = 16
51 = 17
 
52 Anders Jönsson Knutman f 1738, d 1824 på fattighuset, Ö.Vingåker. Soldat.  
Gift 9/10 1763 med
53 Anna Jonsdotter f 19/11 1738 i Bagghult, Ö.Vingåker. D 1820 på fattighuset, Ö.Vingåker.
Barn
Klas (nr 26)
 
---VI---
 
64 Per Persson d 1761 i Rom, Ö.Vingåker.
Gift 22/1 1705 med
65 Kerstin Olofsdotter d 1748 i Rom, Östra Vingåker.  
Barn
Per (nr 32)
 
66 Lars Larsson
Gift 21/10 1700 med
67 Ingeborg Larsdotter
Barn
Ingeborg (nr 33)
 
68 ?Jöns Larsson d 1725 i Grantorp, Ö.Vingåker.
Gift med
69 ?Anna Eriksdotter d 1716 i Grantorp, Ö.Vingåker.  
Barn
? Jöns (nr 34)
 
70 Olof Olsson f 1675 i Källtorp, Ö.Vingåker. D där 1739.  
Gift 1699 med
71 Gertrud Andersdotter d 1751 i Källtorp, Ö.Vingåker.
Barn
Kerstin (nr 35)
 
98 Mårten Mårtensson f 1706 i Stenbacken, Ö.Vingåker. D 1738 i Lilla Toltorp, Ö.Vingåker.
Gift 18/9 1726 med
99 Brita Persdotter d 2/11 1751 i Lilla Toltorp, Ö.Vingåker.
Barn
Kerstin (nr 49)
 
106 Jon Andersson f 26/2 1714 i Stubbetorp, Ö.Vingåker. D 1788 i Östmossen, Ö.Vingåker.
Gift 16/10 1737 med
107 Ingeborg Olofsdotter f 26/1 1722 i Bagghult, Ö.Vingåker. D 30/3 1797 i Östmossen, Ö.Vingåker.
Barn
Anna (nr 53)
 
---VII---
 
140 Olof Jönsson
Gift 22/11 1674 med
141 Kerstin Jonsdotter
Barn
Olof (nr 70)
 
196 Mårten Mårtensson
Gift 3/4 1705 med
197 Kerstin Olsdotter
Barn
Mårten (nr 98)
 
212 Anders Persson d 4/5 1746 i Östmossen, Ö.Vingåker.  
Gift med
213 Anna månsdotter d 27/2 1743 i Bagghultsstugan, Ö.Vingåker.
Barn
Jon (nr 106)
 
214 Olof Olofsson (tvilling med ana nr 35) f 1700 i Källtorp, Ö.Vingåker. D 1735 i Bagghult, Ö.Vingåker.  
Gift 2/10 1720 med
215 Ingeborg Larsdotter = nr 33
Barn
Ingeborg (nr 107)
 
Den äldsta ministerialboken från Ö.Vingåker med födda vigda döda från 1670- tyckte jag var mycket svårläst och jag kan mycket väl ha tolkat fel, dessutom återstår många frågetecken och det går med all säkerhet att forska mer på dessa personer.
 
Mvh/Carolina

87
Floda / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-08-06
« skrivet: 2003-05-09, 10:51 »
Hej Monica!
 
I ditt inlägg den 7 maj står det att Johan Heds son som föds 11/1 1823 heter Elis. I mina anteckningar har jag skrivit Klas och han är min anfader. Har jag sett helt galet eller är det du som läst fel?
 
mvh/Carolina

88
Flen / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-06-14
« skrivet: 2003-05-09, 10:35 »
Hej Per
 
Det var längesedan jag forskade på Flen, men här är min koppling till Anna.
 
Anna Andersdotter, gift med Anders Andersson.
 
deras dotter Maja Andersdotter, gift med Anders Olsson Klang.
 
deras dotter Johanna Wilhelmina Andersdotter född 1824, gift med skräddaren Clas Flodqvist, (son till Johan Hed och Ingeborg Persdotter). De bodde i Klastorp, Floda sn.
 
deras dotter Anna Fredrika Flodqvist född 1866 i Floda, död 1954 i Malmö, gift med gjutaren Konrad Hellqvist från Lilla Mellösa sn. Dde bodde i Hällefors bruk, Lilla Mellösa.
 
deras dotter Judit Anna Wilhelmina Hellqvist född 1889, som är min morfarsmor.  
 
mvh/Carolina

89
Flen / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-06-14
« skrivet: 2003-04-28, 10:00 »
Hej allihopa!
 
Jag härstammar också från Anna Andersdotter född 1760, dotter till Anders Persson och Maria Andersdotter. Det var i början av min forskning som jag forskade lite i Flen. Hon gifte sig ju sedan med Anders Andersson från Mellösa by, Lilla Mellösa sn. Jag kom dock inte längre bak än ni med hennes anor. Hur är ni släkt med Anna?
 
Mvh!
Carolina

90
Hej Johanna!
 
Jag föreslår att du tar kontakt med Forum För Levande Historia på Regeringskansliet i Stockholm, De jobbar bl a med seminarier om förintelsen och kan säkert hjälpa dig med tips och råd om material och människor. Ring växeln på Regeringskansliet och be om att få bli kopplad.
 
Mvh!
Carolina Hofgren

91
Gesäter / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-08-16
« skrivet: 2003-03-23, 17:51 »
Haj Leif
 
Lerbo socken ligger i Södermalnland, strax söder om Sköldinge
 
Mvh!
Carolina

92
Gesäter / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-08-16
« skrivet: 2003-03-21, 09:25 »
Hejsan alla ni som forskar på Schagerholm!
 
Jag har ju under flera års tid försökt ta reda på vad som hände med min farmors farmor Ella Märta Bernice Schagerholm. Jag lyckades spåra henne till Göteborg och att hon därifrån tog en båt till USA. Sen vart det stopp. Igår fick jag dock efter en tid hem kopior på två bouppteckningar. Närmare bestämt hennes föräldrars. Modern Maria Kajsa dog 1933 och bland de uppräknade barnen finns min anmoder med, som gift hustru och moder i Spånga, Lerbo sn. Min farmor fick en smärre chock eftersom hon alltid fått höra att hennes riktiga farmor dog i spanska sjukan. Nu levde hon 1933. Men 1943, då bouppteckninigen efter hennes far, folksskoleläraren Johan August Schagerholm upprättades, står hon som avliden, men då uppräknas 4 barn. Min farmor har således 1 farbror och 4 fastrar och säkert en hel drös med kusiner. Tyvärr visste ju aldrig hennes pappa Nils om att han hade syskon. Han blev bortadopterad i späd ålder. Nu gäller det bara att få fram Märtas (hennes tilltalsnamn) bouppteckning för att spåra vad som hände med barnen.  
 
En annan sak värd att nämna är att Märtas 4 bröder alla utvandrade till USA och i bouppteckningarna står deras adresser. Så ett tips för alla USA-forskare är att kolla bouppteckningar.
 
Trevlig helg allihop!
Carolina

93
Gesäter / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-08-16
« skrivet: 2003-03-14, 20:38 »
Hejsan Leif! Nej tyvärr det har jag inte. Har du prövat att kopiera uppgiterna till ett worddokument?
 
Mvh
Carolina

94
Gesäter / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-08-16
« skrivet: 2003-03-14, 10:11 »
Hejsan Leif! Jag har sett Elle Märta Bernice i emigrantskivan, men tyvärr så står det inte vart i USA hon tänk resa, bara att hon reser ett visst datum. Hon finns heller inte med i Ellis Island record över immigranter till USA, men det är ju möjligt att hon anlöpte en annan hamn, frågan är bara vilken. Om man kunde få reda på vilken båt och rederi hon reste med så kunde man kanske lista ut det. Själv har jag inte emigrantskivan. Jag skulle jättegärna få ta del av det som finns om Schagerholmare på skivan, men jag har ingen fax. Går det att maila över? En del av Elles bröder emigrerade också till USA så om man kan lista ut vart de bodde så kanske man hittar Elle, eller Edla som hon troligen hette.
 
Trevlig helg!
 
Carolina

95
Gesäter / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-08-16
« skrivet: 2003-03-11, 10:21 »
Hejsan Leif och Monica!
 
Jaha, Carl Magnus hade inga söner, det förklarar ju varför det inte finns så många som bär namnet idag, då bara Erik Gustavs barn var de som förde de vidare. Skulle ändå vara kul att se vad som hände med de 5 systrarna. Något att bita i för framtiden.
 
Själv har jag tagit nya tag när det gäller att komma fram till vad som hände min farmors farmor Edla Märta Berenice Schagerholm. Jag har skickat ut förfrågningar till alla möjliga instanser i USA men utan resultat. Hon finns inte i Ellis Island records och jag vet inte riktigt hur jag ska gå vidare. Jag har dock bett Värmlands arkiv att sända mig en kopia på hennes föräldrars bouppteckningar, så har jag tur kanske hon står med där. En historia inom släkten har ju dock varit att hon skulle ha dött mycket tidigt, så jag väntar med spänning på kopian.
 
Ha de gott mina avlägsna släktingar!
 
Carolina

96
Gräsö / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-09-12
« skrivet: 2003-03-06, 09:32 »
Hej Thomas!
 
Tyvärr måste jag meddela att jag blev av med nästan hela min inmatning när datorn bröt ihop för ett tag sedan. Jag hade gjort säkerhetskopior men disketten bets olyckligt nog sönder av en viss valp. Luften gick liksom ur mig efter det och jag får börja om från böjan. Det är så himla trist när sånt här händer, men lyckligtvis hann jag rädda min övriga forskning från att sluta i valpens mage!
 
Mvh!
Carolina Hofgren

97
Alseda / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-06-04
« skrivet: 2003-03-05, 13:42 »
Hejsan!
 
Jag söker uppgifter om Sven Persson den äldre, enligt Alseda husförhör född 1722. Bodde på Björkholms Kassagård och synes ha dött där omkring 1792. Han var bonde och bergstingsnämndeman och gift med Maria Svensdotter född 1740. Tillsammans hade de barnen  
 
Katarina
Annika född 1761
Maria född 1764
Petter född 1769
Stina
Magnus född 1775
Ingrid född 1781
 
Någon som har stött på dessa personer?
 
Mvh!
Carolina Hofgen

98
Wolfer / Wolfer
« skrivet: 2003-03-03, 08:47 »
Har någon stött på detta namn? Jag har hittat en viss Kajsa Lisa Wolfer född 1820 i Garpenberg och 1890 boendes med sin son, gruvarbetaren Per Erik Wennström.  
 
Mvh!
Carolina Hofgren

99
Hej alla glada forskare!
 
Jag söker en viss Elna Wennerström/Wennström? som var född 1893 och 1917 bor i Falun. Jag behöver veta vart hon var född så om någon kan hitta henne så vore jag tacksam.
 
Mvh
Carolina Hofgren

100
Tack för det Jan! Jag får kontakta registret.
 
Mvh!
C

101
Gesäter / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-08-16
« skrivet: 2003-02-17, 15:14 »
Hejsan Leif
 
Det var intressant med syskonen till Anders där. Erik Gustavs ättlingar har vi ju någurlunda kartlagda. Anders hade alltså inga barn. Återstår att se om Carl Magnus hade några barn. Vet du vart någonstans han var soldat?  
 
Mvh!
Carolina Hofgren

102
Hejsan!
 
Jag söker information om tre generationen soldater från Närke.  
 
1 Anders Andersson Glugg eller Röö född 1781 i Höre, Asker sn. Soldat i Stora Mellösa sn.
 
2 Anders Andersson Hörman född 1760 i Löksätter, Asker sn. Sedan soldat i Höre, Asker sn.
 
3 Anders Löckman född 1737. Soldat i Löksätter, Asker sn.
 
Söker även uppgifter om soldaten Johan Sundman, som var soldat i Sundby, Almby sn på 1760-talet.
 
Mvh!
Carolina Hofgren

103
Gesäter / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-02-16
« skrivet: 2003-02-09, 12:31 »
Hejsan Leif!
 
Ingresserna vore trevligt att få!
Min släktforskning har legat nere ett tag men jag räknar med nya tag fram emot våren!
 
Mvh!
Carolina Hofgren

104
Munsö / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-03-20
« skrivet: 2003-02-05, 13:02 »
Hejsan
 
Letar efter uppgifter om trädgårdsmästaren Lars Henriksson Hedman. Var verksam vid Bona vid sonen Hindriks födelse 1739. Maka okänd.
 
Känner någon igen honom?
 
Mvh!
Carolina

105
Hejsan Magnus!
 
Hon var gift med skepparen Karl Åhrstedt, och bodde fram till 1801 med honom på Kalkudden, Kärnbo sn.  
 
Mvh
Carolina Hofgren

106
Hejsan
 
Ett sent tack till Camilla och Per.  
 
Ja det var ju konstigt att han står som hustru??!! Har haft problem med den anan i många år men nu ska den redas ut.
 
Har en till efterlysning och det gäller
 
Brita Persdotter Kiellström (Källtröm) som jag inte hittar efter 1800 men borde ha dött under första delen av 1800-talet. Född 1762. Bodde då jag tappade spåret i Kärnbo sn.
 
Mvh  
Carolina Hofgren

107
Gesäter / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-02-16
« skrivet: 2002-12-19, 15:12 »
Hej alla som är intresserade av släkten Schagerholm! Titta in på porträttfynd över Dalsland, där har jag lagt in två bilder som jag fått i ett mail från Crystal i USA.  
 
GOD JUL!

108
Gräsö / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-09-12
« skrivet: 2002-12-18, 16:26 »
Hej alla med intresse i Gräsö!
 
Jag håller på att mata in personer från socknen.  Detta är så klart ett hästjobb och eftersom jag arbetar heltid så blir det inte mycket tid över till forskning. Men jag tänker ialla fall börja med detta register, så om ni vet namn och datum på utflyttade Gräsöbor, och sådana som dött utomsocknes så får ni gärna höra av er. Till en början har jag tänkt mig tiden fram till början av 1800-talet (alltså innan glappet med de brunna böckerna) men jag är även väldigt intresserad av att få in folk som är födda i Gräsö mellan 1805-1860, och som flyttat.
 
En God Jul & Gott Nytt År önskar jag alla här på anbytarforum!
 
Carolina

109
Gesäter / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-02-16
« skrivet: 2002-12-18, 16:14 »
Hejsan Leif!
 
Om prästen Erik Schagerholm vet jag inte mer än det som står i herdaminnet. Men det finns säkert en del att få fram där. Jag har ett par generationer bak på honom i Stavnäs sn. Har länge försökt leta reda på vad som hände med hans hustru Katarina, men har inte lyckats hitta henne i Vänersborg, dit det sägs att hon ska ha flyttat 1812. Bouppteckning borde väl annars gå att få fram över Erik? Jag vet inte om det finns något bouppteckningsregister för denna del av Sverige, vet du?
 
God Jul och gott nytt år, önskar din avlägsna släkting Carolina.

110
Socknar / Mariehamn
« skrivet: 2002-12-03, 16:12 »
Hej Håkan
 
Tack så jättemycket för denna information. Så då blir det till att forska i Österbotten.  
 
Ha det bra!
Mvh!
Carolina

111
Gesäter / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-02-16
« skrivet: 2002-12-03, 16:10 »
Hello Crystal!
 
This is Carolina Hofgren. My research on the Schagerholms has been laying on ice for a while but now I'm ready to take it up again. I hope you are OK and if you list who you want data on I will do my best to try and help you.
 
Best regards!
Carolina

112
Socknar / Mariehamn
« skrivet: 2002-12-03, 10:42 »
Hejsan
 
Är på jakt efter en viss Susanna Holm. Hon gifte sig 1872 med Johan Sommarström från Föglö sn. De bosatte sig sedan i Mariehamn och fick en massa barn. Hon dog där 1894. Jag har letat i födelseböcker över hela Åland men inte hittat henne. Känner någon igen detta namn? Kom hon kanske från fastlandet?
 
Mvh  
Carolina

113
Hej Leif
Tack så väldigt mycket!
 
Carolina!

114
Hej alliohop!
Den 5/12 1785 föds gossen Lars Olof i staden och föräldrarna uppges heta Erik Kihlman och Stina Olsdotter. Orten uppges heta Kyrkbacken? Vart låg den. Har tittat igenom hfl för Västerås denna tid men ej hittat dem. Låg den i St Ilians fs?
 
Mvh
Carolina Hofgren

115
Humble / Humle / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-03-07
« skrivet: 2002-10-31, 20:18 »
Hej allihop!
 
Min anfader Johan Haumbler som jag tidigare efterlyst, ska ha haft Johansson som patronymikon och vara född 1675 i Uppsala. Någon som har en aning om vilken Humblesläkt ha kan ha tillhört?
 
Mvh!
Carolina Hofgren

116
Gillberga / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-03-28
« skrivet: 2002-10-03, 14:02 »
Hejsan!
Jag har några Gillbergaanor som jag inte kommer till rätta med. Det gäller följande personer
 
Jon Olofsson och hans hustru Karin Nilsdotter i Torp. Jag hittar dem ej i vigselboken, men de får en dotter vid namn Kerstin den 14/3 1748. Vet någon något om Jon och Karin?
 
Det andra gäller Sven Svensson och Karin Håkansdotter i Hösås. Jag härstammar från deras son Anders född 1730, Jag hittar dock ej honom i Gillberga födelsebok, ej heller Sven och Karins vigsel. Det troliga är väl att de flyttat in från en annan socken men jag undrar ändå om någon känner igen dessa.  
 
Mvh!
Carolina

117
Gillberga / Gillberga
« skrivet: 2002-10-01, 14:24 »
I Gillberga husförhör A1:13 sidan 116, i kolumnen längst till höger efter inhysta änkan Kerstin Andersdotter född 1793, så står det två rader text. Kan någon hjälpa mig tyda var där står?
 
Mvh  
carolina

118
Nedre Ullerud / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-05-06
« skrivet: 2002-09-09, 09:53 »
Hejsan
 
1841 föds gossen Niklas i Åsen. Fadern hette Sven Kristoffersson. Men när jag skulle slå upp Åsen i husförhöret så fanns det ej med i ortregistret. Finns det något annat namn på stället?
 
Mvh
Carolina H

119
Hej Fredrik!
Härstammar du själv från ätten Rynd? Om jag inte minns fel nu så har jag en anmoder med namnet Janetta Rynd, gift med en Lyell och bosatta i Arbroth, Skottland. Är mycket intresserad av denna ätts historia. Har du något tips om hur jag går vidare.
 
Mvh
Carolina

120
Förnamn - M / Majrom
« skrivet: 2002-07-04, 10:53 »
Hejsan
 
1888 föds en flicka vd namn Majrom Maria i Västerlövsta sn. Någon som stött på namnet någon annanstans. Hon hade även en bror född 1884 med namnet Tremando.
 
Mvh
Carolina

121
Linköpings stift / SV: Linköpings stifts herdaminnen
« skrivet: 2002-07-04, 08:55 »
Tackar så mycket, det måste jag ha missat!
 
Carolina

122
Linköpings stift / SV: Linköpings stifts herdaminnen
« skrivet: 2002-07-03, 08:53 »
Hejsan
 
Jag har försökt kolla upp en präst i Horns sn men den verkar inte finnas i Linköpings herdaminnen. Är serien inte komplett?
 
Mvh
Carolina

123
Alseda / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-06-04
« skrivet: 2002-07-01, 11:02 »
Tack så jättemycket Sam, nu kan jag nog gå vidare utan problem.
 
Mvh!
Carolina

124
Alseda / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-06-04
« skrivet: 2002-07-01, 08:38 »
Hej igen, jag har lyckats tyda faderns namn till Sven Grönlund och moderns namn ska vara Maria Jönsdotter och inte Stina. Jag har dock fortfarande ej hittat dem i husförhören, vigselboken eller som föräldrar till ytterligare barn. Hjälp!
 
Mvh!
Carolina

125
Alseda / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-06-04
« skrivet: 2002-06-28, 08:41 »
Hej!
 
13/4 1779 föds gossen Magnus i Germundsryd, Alsheda. Fadern uppges heta Sven ???? och modern Stina Jönsdotter. Efter att ha tittat i samtida husförhör utan resultat undrar jag om någon känner igen personerna.
 
Mvh
Carolina

126
Hejsan!  
Om någon har tid och ork i dessa semesterdagar så vore jag oerhört tacksam om denna någon kunde kolla upp om följande personer finns i registret.
 
Nils Palm, död efter 1823, soldat och smed.
Sven Hellqvist död 1838-talet, Lilla Mellösa.
Erik Hellström död på 1835-talet, Lilla Mellösa.
Claes Flodqvist död efter 1880, skräddare i Floda sn.
Karl Århstedt, död efter 1801, skeppare, Mariefred.
Johan Petter Herr, död efter 1833.
Johan Ersson Hed död i Floda.
Anders Olsson Klanf död 1852 i Floda.
Olof Hellqvist död 1831 i Lilla Mellösa.
Sven Stafkvist död 1788 i Stenkvista.
Petter Hagberg död 1828 i Östra Vingåker.
Erik Ersson Wirström död 1799 i Östra Vingåker.
 
Tack på förhand
Mvh!
Carolina

127
Norrköping / Äldre inlägg (arkiv) till 28.11.2002
« skrivet: 2002-06-19, 10:51 »
Hej igen allihop!
 
Nu har jag finkammat Norrköpings församlingars böcker efter betjänten Anders Wibeck, men utan resultat. Jag kan ju dock ha missat något, men just nu känns det hopplöst. Kan någon tipsa om alternativa längder. Kan jag kanske finna honom i mantalen?  
 
Mvh!
Carolina

128
Luth / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-05-25
« skrivet: 2002-06-17, 08:33 »
Hej Gert!
 
Vilka var Olofs andra hustrur och vilka barn är kända?  
 
Mvh!
Carolina

129
Luth / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-05-25
« skrivet: 2002-06-14, 11:15 »
Till Gert Påhlsson
 
Tackar än en gång för den fina antavlan under Rök. Jag undrar en sak angående Kerstin Olofsdotter Luth. Är det helt omöjligt att hon är dotter till prästen Olof Simonsson Luth? Det skulle också vara kul att få reda på vad hennes första make hette mer än Anders. Har du något tips var jag kan börja leta, eller har du gått igenom alla tänkbara källor?
Med vänlig hälsning
Carolina

130
Rök / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-02-03
« skrivet: 2002-06-13, 08:44 »
Hej Chrstister!
 
Det var väldigt vänligt av dig. Tackar och bugar.
 
Mvh!
Carolina

131
Rök / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-02-03
« skrivet: 2002-06-10, 08:22 »
Hejsan Gert!
 
Tack så jättemycket för den fina antavlan. Väldigt intressanta uppgifter. Själv härstammar jag från Hedvigs syster Catharina Maria född 1729 i Rök sn. Sedan har jag uppgifter om att modern hette Maria Catharina Nilsdotter? och jag har även antecknat att Hedvig även hette Ebba.  
 
Så Anders Strandberg blev halshuggen, detta var mycket intresant. Kanske någon annan här på forumet kommer ihåg i vilken SHF som artikeln finns i.
 
Än en gång tack och hemsidan din var mycket intressant och fin.
 
Mvh!
Carolina

132
Rök / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-02-03
« skrivet: 2002-06-06, 08:20 »
Hejsan Gert!
Detta var verkligen intressant! Vilket nummer av Släkthistoriskt forum finns artikeln i? Sedan undrar jag om du har lust att lägga ut deras anor här, så att vi kan ta del av dem! Kan man köpa gamla nummer av SHF någonstans?
 
Med vänlig hälsning
Carolina!

133
Rök / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-02-03
« skrivet: 2002-06-04, 11:56 »
Tackar så mycket Christer!
 
Jag hade problem att läsa namnen på Fredriks föräldrar. Fadern tydde jag till Jon S??? och modern till Brita Andersdotter, stämmer det. Vet du förresten när de dog så jag kan kolla upp det.
 
Mvh!

134
Rök / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-02-03
« skrivet: 2002-06-03, 14:29 »
Hejsan!
 
Jag undrar om det finns någon som forskat runt Häathaga/en i början av 1700-talet.
 
Mvh
Carolina

135
Norrköping / Äldre inlägg (arkiv) till 28.11.2002
« skrivet: 2002-05-31, 08:50 »
Tackar så mycket! Nu har jag lite mer att gå efter.  
 
MVH!
Carolina

136
Norrköping / Äldre inlägg (arkiv) till 28.11.2002
« skrivet: 2002-05-29, 08:50 »
Hejsan!
 
Jag söker en betjänt vid namn Anders Wibeck. Han skall ha arbetat för häradshövdingen Wadström vid tiden runt 1793. Nu vet jag bara att det handlar om Norrköping, så om någon känner igen namnen och kan säga mig vilken församling det kan röra sig om, så besaparar det mig timtals arbete med att gå igenom alla Norrköpings församlingars husförhör under denna tid.
 
MVH!

137
Drothem / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-03-24
« skrivet: 2002-05-29, 08:45 »
Hej Mats!
 
Nu har jag äntligen hittat rätt. I Linköpings husförhör i början av 1800-talet, hittade jag modern, pigan Carin Nilsdotter, och hennes oäkta dotter Anna Cajsa, född 1793 i Drothem sn. Jag kollade upp drothem, och mycket riktigt, där fanns hon. Modern Carin var amma på Loddby och t.o.m. en fader anges, nämligen en betjänt vid namn Anders Wibeck (Anna Cajsa bär ju det namnet hela livet), och det står också att denna Anders arbetare hos häradshövdningen Wadström i Norrköping. Återstår att kolla upp honom.
 
Med vänlig hälsning
Carolina
 
Detta inlägg flyttades den 26 september 2009 från Socknar, Vreta Kloster.
Magnus Hjärtström, moderator

138
Drothem / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-03-24
« skrivet: 2002-05-27, 22:01 »
Hej Mats!
 
Jo, jag har hittat henne i Landeryd runt 1811, som piga i Övre Ullstämma. Där står hon som född 1792. Desutom finns hon i Linköping med modern från ca 1802.
 
Mvh!
Carolina Hofgren
 
Detta inlägg flyttades den 26 september 2009 från Socknar, Vreta Kloster.
Magnus Hjärtström, moderator

139
Drothem / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-03-24
« skrivet: 2002-05-27, 09:04 »
Hajsan Mats!
 
Tack för snabbt svar, men den Anna Cajsa jag söker, bodde i början av 1800-talet i Linköping, med modern Carin Nilsdotter, och tjänar sedan piga i bl.a. Landeryd och S:t Lars socknar. Men jag tackar ändå. Då återstår för mig att kolla upp Häradshammar antar jag.
 
Med vänlig hälsning
Carolina
 
Detta inlägg flyttades den 26 september 2009 från Socknar, Vreta Kloster.
Magnus Hjärtström, moderator

140
Drothem / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-03-24
« skrivet: 2002-05-25, 09:36 »
Hejsan!
 
Har en ana med namn Anna Kajsa Vibäck. I Kaga husförhör uppges att hon var född 1/7 1789 i Vreta Kloster men ibland Häradshammar. Finns det någon som råkar ha Vretas födelsebok tillhands som kan kolla upp detta. Hennes mor hette Carin Nilsdotter.
 
Med vänlig hälsning
Carolina Hofgren
 
Detta inlägg flyttades den 26 september 2009 från Socknar, Vreta Kloster.
Magnus Hjärtström, moderator

141
Grums / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-11-12
« skrivet: 2002-05-14, 12:00 »
Hej allihop!
 
Jag har lite Grumsanor som vållar mig problem.
Det gäller följande personer.
 
Jonas Andersson född 1/11 1759, fadern uppges vara soldat Anders Ersson i Kärr????, och modern Margareta Jonsdotter i Sand???? Kan inte hitta dessa personer någonstans, någon som känner igen dem.
 
Jonas Andersson gifte sig 1785 i Grums med Katarina Persdotter född 1759 i Ängen, Grums (HFL) men jag kan inte hitta henne i födelseboken.
 
Jonas och Katarina får en son 1786 vid namn Anders Jonsson, som i sin tur gifter sig 1808 med Stina Pettersdotter. Hon uppges i HFL vara född 1786 i Grums och jag hittade henne som dotter till skomakaren Petter Jansson och Annika Jonsdotter, men orten oläslg. Har lusläst husförhöret från denna tid men utan resultat.  
 
Känner någon igen dessa och kan hjälpa mig?
 
Tack på förhand, med vänlig hälsning
Carolina

142
Gesäter / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-02-16
« skrivet: 2002-05-02, 08:46 »
Hejsan Leif
 
Jag har mycket information om släkten Schagerholm.
Vet du vad hon hette och när hon var född?  
 
Mvh!
Carolina Hofgren

143
Hejsan!
 
Fick idag veta att min anmoder Ella Märtha Berenice Schagerholm utvandrade till USA den 17/5 1912 från Göteborg. Kan ej finna henne på Ellis Island hemsida. Någon som har ett tips vart jag kan leta?
 
MVH!
Carolina Hofgren
 
P.s. Ett stort tack till Monica Johansson för all hjälp.

144
Åkerlind / Åkerlind
« skrivet: 2002-03-18, 08:59 »
Hej Peter!
 
Vart var Per född? Har du kollat Dunkers husförhör? Jag har namnet Åkerlind i min släkt och den härstammar från Åker sn, inte så värst långt från Dunker. Jag ska kålla mina anteckningar, men har du mera info om personerna vore det bra.
 
Mvh!
Carolina
 
 
Ovanstående inlägg flyttades hit 12 mars 2009 från Södermanland: Efterlysningar: Charlotta Christina Åkerlind f 27/11 1823 i Dunker.
Camilla Eriksson, moderator Södermanland

145
Hej släkting Tord! Du skulle inte kunna mejla Hofgrenarna till mig, eller om du ej har tid, så är jag nyfiken på de två kvinnorna som hette Hogren. Har du mer info om dem?
 
Mvh!
Carolina

146
Hej allihop!
 
Jag undrar om en viss Johan Axel Rudolf Hofgren/Hogren finns med i registret. Han var född 1831 i Stockholm.  
 
Mvh!
Carolina

147
Förnamn - E / Emogine
« skrivet: 2002-02-04, 09:08 »
Hej! I Degerby, Föglö sn på Åland föds 17/4 1885 en flicka med namnet Erika Emogine Kristina. Vet någon vad detta ovanliga namn härsammar från?
 
Mvh!
Carolina Hofgren

148
Häverö / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-10-29
« skrivet: 2002-01-29, 09:59 »
Hej allihop!
 
Har inte forskat på ett tag då jag är mitt uppe i en flytt. Men forskarivern har börjat sprida sig, så jag tänkte efterlysa lite fakta.
 
Det gäller en viss Mats Persson som antecknas vara född 1742 i Häverö. Han flyttar 1761 till Norrhenninge, Ununge sn där han gifter sig med Brita Eriksdotter f  1748. Informationen kommer från Ununges husföhör vid denna tid. Har någon information om denna Mats. Har sökt honom i Häverö födelsebok utan resultat, men jag kan ju ha missat något.
 
Sedan vill jag passa på att tacka alla underbara forskare som lägger ner tid på att hjälpa andra. En stor kram till er alla.
 
Med vänlig hälsning  
Carolina Hofgren

149
Hej igen!
 
Nu skulle jag vilja ha hjälp med två soldater i Gryt sn, Södermanland. Det handlar om Johan Ersson Åhrstedt och Karl Lust. Båda soldater i Gryt under 1700-talets första hand.
 
Tack på förand, mvh, Carolina.

150
Tackar så mycket för infot!
 
Carolina

151
Hej allihop!
 
Jag har en hel del indelta soldater i släkten. Några har dock varit svåra att följa bakåt i tiden eftersom deras patronymikon inte varit antecknade. Det är särkillt 2 gubbar jag haft problem med. Den ena är Nils Palm, född 1787, soldat i Dillnäs sn, Södermanland runt 1815. Den andra är Anders Wid/Wed? f  1788, soldat i Björkviks sn, Södermanland, på 1820-talet. Finns dessa måhända med på skivan?
 
Med vänlig hälsning
Carolina

152
Barfot (Barfoed) / Barfot (Barfoed)
« skrivet: 2002-01-04, 09:03 »
Hej Magnus!
 
Jag härstammar från prästen Ejlert Barfoth i Skåne. Hans anor går att följa bak till 1400-talet, om dock något osäkra. Vad har du själv för uppgifter om de medeltida Barfoths, jag är mycket nyfiken.
 
Mvh!
Carolina

153
Sorunda / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-03-16
« skrivet: 2002-01-03, 08:45 »
Hej Pierre!
 
Mats Holvastersson är min fm mf fm mm mf mf. Jag härstammar också från dottern Brita och hennes son Lars.
 
Mvh!
Carolina

154
Sorunda / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-03-16
« skrivet: 2001-12-20, 11:13 »
Hej allihop!
 
Undrar bara om det har uppdagats något nytt om Holvasterbarnen! Själv härstammar jag från Mats Holvastersson i Grödinge.
 
MVH!
Carolina

155
Hofgren / Hofgren
« skrivet: 2001-12-11, 16:03 »
Hej allihop!
 
Jag har börjat samla på alla med namnet Hofgren. Har ni en sådan i släkten så tar jag gärna emot informationen. Här är min Hofgrenådra.
 
Johanna Maria Carolina Hofgren f  1978 i Järfälla
 
m Gunhild Christina Hofgren f  1943 i Stockholm
 
mf Bengt Gustav Hofgren f  1920 i Stockholm, d  1998 i Kista. Typograf.
 
mff Herman Rudolf Hofgren f  1889 i Stockholm, d  där 1969. Packmästare.
 
mfff Karl Rudolf Sten Hofgren f  1861 i Stockholm. Metallgjutare.
 
mffff Johan Axel Rudolf Hofgren f  1831 i Stockholm, d  1892 i Skultuna. Skräddargesäll och bruksarbetare. Han ska enligt en muntlig tradition, berättad av honom själv ner till sina barn, ha varit oäkta son till apotekaren Nils Wilhelm Lychou i Stockholm.
 
Med vänlig hälsning
Carolina Hofgren

156
Widell / Äldre inlägg (arkiv) till 04 februari, 2007
« skrivet: 2001-12-06, 09:51 »
Hejsan!
 
Jag är på jakt efter en viss Anna Sofia Widell. Hon var 2:a hustrun till Olof Hofgren i Västerås. De fick barnen Sofia Ulrika 4/7 1804, Carl Wilhelm 3/12 1808 och Lovisa WIlhelmina 5/11 1811. Är det någon som vet var denna Anna Sofia kommer ifrån?
 
MVH!
Carolina Hofgren

157
Rök / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-02-03
« skrivet: 2001-11-26, 16:16 »
Hejsan!
 
Söker uppgifter om Fredrik Johansson f  1700 och hans hustru Maria Katarina Andersdotter Strandberg f  1700. De får bland annat dotter Katarina 1729 och flyttar sedan till Vreta Kloster sn. All info om dessa välkomnas.
 
MVH!
Carolina

158
Målningar / Porträtt
« skrivet: 2001-11-22, 08:52 »
Hejsan
 
Tack för tipsen! Det ska bli riktigt kul att se hur de såg ut!
 
MVH!
Carolina

159
Målningar / Porträtt
« skrivet: 2001-11-21, 14:15 »
Hej!
 
För ett par år sedan läste jag i en bok som hette något med svenska porträttgalleriet eller liknanade. Där stod uppställt alla gamla tavlor på folk i gångna tider (främst då rikt folk), och där stod också vart tavlan fanns. Jag hittade till min glädje många släktingar avmålade. Men de flesta var då i privat ägo. Sen vill jag minnas att detta var på 20-talet. Hur får man reda på vart tavlan finns idag? Skulle vara kul att kunna ha med bilder i antavlan.  
 
MVH!
Carolina

160
Vårdsberg / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-12-23
« skrivet: 2001-11-14, 10:31 »
Hej!
 
Jag har kört fast på en familj i denna socken.
Det gäller torparen Johan Johansson och hans hustru Kirstin Månsdotter. 2/4 1766 föds deras dotter Maja Brita i Örminge. 1763 deras son Johan och 1771 deras dotter Stina. Men vart tog dom vägen. Dottern Maja Brita flyttar runt som piga i olika socknar och hamnar sedan i Vreta Kloster. Jag har lusläst Vårdsbergs 1:a husförhör och dödböcker från och med 1771. Men inget resultat.
 
Har någon stött på dessa personer? Alla ledtrådar välkomnas.
 
MVH!
Carolina

161
Norrbärke / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-03-03
« skrivet: 2001-10-24, 12:59 »
Hej alla glada släktforskare!
 
Efterlyser anor till;
 
Kristina Hansdotter f  25/11 1742 i ?, Norrbärke. Föräldrarna hette Hans Olofsson och Katarina Andersdotter. Jag kunde inte tyda födelseorten. Kristina gifte sig 21/10 1770 i Grangärde med Erik Jansson från Persbo.
 
MVH!
Carolina

162
Grangärde / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-12-29
« skrivet: 2001-10-24, 12:55 »
Hej Torsten!
 
Tackar så mycket för all information!
 
Tänkte passa på att efterlysa lite anor som jag fastnat på.
 
Johan Olsson d  1804 i Norssån
Gift 1/11 1754 med
Elisabet Olsdotter d  1797 i Norssån.
De levde i Norssån, Grangärde.
Anor till dessa?
 
Karin Andersdotter f  1703, gift 20/9 1730 med Johan Larsson i Björnhyttan, där hon levde. Hennes anor?
 
Samuel Larsson i Torrfasten, f  1699, gift med Karin Mårtensdotter från Torrfasten. Hans anor?
 
Marit Eriksdotter f  1664, gift med Hans Olsson i Botåker, där de också levde. Hennes anor?
 
Karin Hansdotter f  20/5 1667 i Botåker, fadern var Hans Eriksson. Vem var hans fru och deras anor?
 
Till sist efterlyses anor till Olof Andersson f  25/6 1622 i Botåker, d  där 25/4 1694, och hans hustru Margit Hansdotter f  1624, d  20/4 1678 i Botåker.
 
All hjälp och info mottages med tacksamhet.
 
MVH!
Carolina

163
Grangärde / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-12-29
« skrivet: 2001-10-17, 11:42 »
Hej Torsten!
 
Tack så jättemycket för all information. Nu ska jag försöka få tag på Släktfosrskaren. Kan man köpa gamla exemplar någonstans?
 
MVH! Carolina

164
Grangärde / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-12-29
« skrivet: 2001-10-16, 13:32 »
Hej Torsten!
 
Jag niger och tackar för dessa uppgifter. Detta har förbryllat min skalle ända sen jag såg inläggen ovan om Göran Matsson och hans hustru Brita.  
 
Frågan är ju då bara, var Göran redan gift när han fick Karin med Kerstin, i så fall hade de ju begått enkelt hor, eller? Vart växte Karin upp, hos modern eller fadern? Var han underhållspliktig? Någon som vet om domböcker från den tiden finns bevarade?
 
Många hösliga hälsningar från Carolina!

165
Grangärde / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-10-12
« skrivet: 2001-10-12, 13:49 »
Hej Daniel, Else-Marie och Nils-Gunnar.
 
Angående era inlägg om Erik Jönsson från Gruvberget. Jag är ättling till Erik och hans andra hustru Karin. Jag har antecknat hennes födelse i Ludvika till 16/1 1647. Hon står ju i alla husförhör som oäkta och i födelseboken står det att fadern heter Göran Mattsson och modern Kerstin Ersdotter från Östanmyra. Alltså inte Brita Hansdotter. Eller är det jag som läst helt fel?  
 
Hur har ni kommit fram till att Göran och Brita är Karins föräldrar? Var inte straffet för att föda oäktingar mycket stort vid den tiden?  
 
Slutligen har jag en fråga som gäller Lars Larsson f  oktober 1667 vid Hagge Bruk, gift 1700 med Kerstin Eriksdotter i Björnhyttan. Har någon vetskap om hans härkomst?
 
MVH!
Carolina

166
Katarina / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-11-13
« skrivet: 2001-10-10, 13:02 »
Hej!
 
1724 gifter sig slaktaren Johan Djurberg med Elisabeth Nobell i Katarina kyrka. Elisabeth uppges vara född i Katarina men jag har ej kunnat hitta något om henne! Vet någon något om en släkt med hennes namn?
 
Deras son Johan Djurberg f  1724 gifter sig 2/4 1751 med en Margareta Lindberg. Har heller inget spår efter hennes härstammning.  
 
All hjälp om ovanstående tas tacksamt emot.
 
MVH!
Carolina

167
Salpetersjudare / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-08-13
« skrivet: 2001-10-09, 14:24 »
Hej!
Jag har hittat en salpetsersjudare i Östra ?Vingåker sn. Han hette Petter Hagberg och bodde i Kärrsäter, Östra Vingåker i slutet av 1700-talet. Han var även skomakardräng. Var det vanligt att man hade ett till yrke om man var salpetersjudare? För övrigt, känner någon till denna Petter?
 
MVH!
Carolina

168
Björkvik / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-06-17
« skrivet: 2001-10-05, 14:43 »
Hej!
 
Jag ställde en fråga 1 juli 2000 om en soldat vid namn Anders Wid. Nu visar det sig att han faktiskt hette Wed och inte Wid. Kanske någon kan hjälpa mig nu. Han var alltså soldat i Björkvik på 1820-talet. Fick en dotter 1827 vid namn Anna Maja.
 
MVH! Carolina

169
Pousette / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-09-19
« skrivet: 2001-09-21, 12:51 »
Hej!
 
Jag har en viss Johanna Pouset, som levde 1715. Hon var gift med Jean Maniet, räckarmästare vid Gimo. Har någon vetskap om hennes anor?
 
MVH!
Carolina

170
Hej!
 
Jag har en ana vid namn Christina Staffansdotter död 1651 i Norrköping och gift med tullförvaltaren där Henrik von Brobergen.
 
Hon uppges enligt Elgenstierna vara dotter till slottsfogden på Johannisborg, Staffan Svensson.  
Har någon hört talas om honom? Var kan jag hitta uppgifter om Johannisborg? Vad jag förstår så brann det ner för länge sedan.

171
Höijer / Äldre inlägg (arkiv) till 13.9.2001
« skrivet: 2001-09-11, 13:04 »
Hej allihop!
 
Göran Jonsson!
 
Du skriver att Lorentz Höijers maka hette Elisabeth Petri. Varifrån kommer denna uppgift och vet man något om hennes anor?
 
MVH!
Carolina

172
Höijer / Äldre inlägg (arkiv) till 13.9.2001
« skrivet: 2001-08-30, 11:23 »
Hej!
 
Till Lorentz,
 
I mina anor finns finns en Margareta Höijer, gift med handelsmannen och brukspatronen i Arboga Robert Petre. Vem var hon dotter till och hade hon några syskon?
 
MVH!
Carolina Hofgren

173
Stora Skedvi / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-08-21
« skrivet: 2001-07-24, 19:27 »
Hej!
 
I denna socken skall det under andra delen av 1600-talet funnits en organist vid namn Herdman. En son till honom Gustav Herdman f  1684 blev kyrkoherde i Glanshammar. Nu är det så att jag vill veta om denne Gustav hade syskon och vad de isåfall hette. Har nämligen en Barbara/Barbro Herdman i släkten.  
 
MVH!Carolina

174
Stavnäs / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-07-23
« skrivet: 2001-07-18, 23:38 »
Hej!
 
Till Gerd Sandberg
 
Det dör en person vid namn Johan Eriksson den 30/4 1770 i Näbbol av bröstsjuka, 65 år gammal. Han borde alltså vara född runt 1705. Den enda Johan med en far som hette Erik det året föddes 11/8 1705 i Nygård av föräldrarna Erik Tolsson och Anna Tolsdotter. Erik dör 9/5 1720 i Ämnebol, 45 år gammal. Anna dör 31/3 1751 i Ämnebol, 72 år gammal.
 
En Kerstin Ersdotter i Näbbol dör där som änka den 4/1 1786 av vattusot, 66 år gammal, alltså född ca 1720. Det finns ett par Kerstin födda vid den tiden med Erikar som fäder.  
 
Föreslår att du ser efter i vigselboken igen, det brukar stå vartifrån de kom i den. Kolla också faddrarna till barnen, vilka ofta var syskon. Med lite pusel brukar det gå.
 
Lycka till!
MVH!
Carolina

175
Tystberga / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-05-23
« skrivet: 2001-07-18, 23:15 »
Hej!
Jag söker anorna till en viss Maria Andersdotter. Enligt Björnlunda hfh, där hon lever på sin ålders höst med sonen Anders Pamps familj i Harbro soldattorp, står det att hon skall vara född 1733 i Tystberga. Sonen Anders ska vara född 1759 i Torsåker.
 
MVH!
Carolina

176
Länna / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-06-11
« skrivet: 2001-07-17, 00:23 »
Hej  
 
Söker uppgifter om Johan Olofsson f  17/4 1727 i Länna. G m Brita Andersdotter från Björnlunda. Paret bor 1754 i Åker där det får en son Olof.
 
MVH!
Carolina

177
Möller / Meuller / Äldre inlägg (arkiv) till 17 april, 2007
« skrivet: 2001-07-16, 16:40 »
Hejsan!  
 
Söker efter uppgifter om följande personer.
 
Hans Möller d 1735, bagare i Stockholm
G m
Barbara Herdman d  1742
 
deras dotter Barbara Möller f 1724 d 1762 gifte sig 2/4 1751 i Katarina fs, Stockholm med hovbagaren Nils Lychou (1724-1800).
 
All info om vart dessa Möllrar kan härstamma ifrån tas tcksamt emot.
 
Mvh!
Carolina Hofgren

178
Lychou / Lychou
« skrivet: 2001-07-16, 16:33 »
Söker kontakt med alla som forskar på släkten Lychou från Blekinge, varav en gren bosatte sig i Stockholm på 1700-talet.
 
MVH!
Carolina Hofgren

179
Keijsberg / Keijsberg
« skrivet: 2001-07-02, 09:15 »
Hej!
 
En ana till mig heter Hedvig Elisabeth Keijsberg. Hon uppges enligt Svenska släktkalender vara död 15/11 1740. Hon finns där noterad som ingift i släkten Lychou. Hon var gift med bagaren Casten Lychou som dör 1774 i Karlskrona, så hon borde ju rimligtvis också ha dött i staden.  
 
Har någon stött på detta efternamn eller personen ifråga?
 
MVH!
Carolina

180
Jämshög / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-10-20
« skrivet: 2001-06-24, 17:37 »
Hej!
 
är det någon som vet något om kyrkoherden Peder Olsson. Han fick en son, Anders 1605, och var enligt sonens notis i herdaminnet kh i Jämshög.
 
MVH!
 
Carolina

181
Gestad / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-07-02
« skrivet: 2001-05-16, 15:05 »
Ja här kommer lite av mina anor i Gestad. Synpunkter, rättelser och tillägg mottages gärna!
 
Karl Johan  
f  11/11 1876 i Takan
 
Mor: Britta Maja Andreasdotter, ogift.
 
Takan husförhör  
inhyst Andreas Andersson f  1817 i Gustava
G  m
Anna Eriksdotter f  1822 i Brålanda
d  Anna Kristina f  25/12 1846
s  Anders Johan f  14/6 1850
d  Britta Maja f  2/6 dp  5/6 1853 i Gestad-----inflyttade 14/11 1876 från bonden Olof Johansson i Timmervik Norra, där hon var piga.------lysning nr 6 år 1877------flyttar 17/12 1777 till Timmervik Södre, med sin man.
o.ä.s. Karl Johan  
 
Timmervik Södre  
Arb.  Anders Andersson f  27/6 dp  29/6 1823 i Balltorp, Gestad, änkling 17/8 1869
G  m
Märta Andersdotter f  5/9 dp  8/9 1826 i Södra Timmervik, Gestad.
s  Lars f  28/9 1849 ---död späd
s  Anders f  5/6 1852  
s  Lars f  25/4 1856 i S.Timmervik -------gift 16/12 1877 med Britta Maja Andreasdr. i Takan.
 
Britta och Lars får förutom Karl Johan barnen.
 
Albin f  16/1 1879
Hilma f  15/2 1881
Gustav Adolf f  26/7 1883
Anna Sofia f  22/8 1886
 
Alla barnen föddes i Timmervik Södre.
 
Balltorp
 
Anders Olofsson f  16/7 dp  19/7 1789 i Åstebo, w: Per Bryngelsson och Elin Andersdotter i Åstebo.
G  m
Britta Matssdotter
s  Johannes f  1819
s  Olof f  1721 d  1722
s  Anders f  1823
 
 
Timmervik Södre
Anders Olsson f  9/9 dp  11/9 1792 i Slommehagen w: Olof Olsson och h: Maria Hansdotter ibm.
G  m
Maja Larsdotter f  24/9 dp 28/9 1798 i Timmervik södre, d  där 2/4 1854
d  Maja Stina f  12/12 1820 d  1821
d  Kerstin f  1822
d  Märta f  1826
d  Maja Stina f  1835
d  Johanna f  1840
 
Balltorp
Olle Olsson f  1758
G  21/12 1782 i Balltorp  m
Karin Andersdotter f  1759, levde 1823
s  Olof 16/5 1784
s  Anders f  1789
d  Katarina f  1792
s  Lars f  25/7 1795
s  Johanns f  28/7 1797, d  1798
d  Merta f  27/8 1799
 
Slommehagen-Timmervik Södre
Olof Ersson
G  m
Brita Jakobsdotter f  1760
D  Kerstin f  1780
S  Lars f  1790
S  Anders f  1792  
Brita omgift 9/1 1796 med Lars Petersson från S. Timmervik
S  Peter f  1796
S  Olof f  1799-d  späd
S  Jakob f  1803
 
Timmervik Södre
Lars Andersson f  1761, levde 1823
G  m
Ellika Persdotter f  1765
d  Karin f  21/9 1791
d  Kerstin f  1795, d  31/8 1798
d  Maria f  1798
 
Balltorp
Anders Andersson f  1725
G  m
Karin Andersdotter f  1739
d  Karin f  1759
d  Elin f  1761
s  Anders f  1765
 
Timmervik Södre
Anders Larsson f  1722
G  m
Karin Hindriksdotter f  1728
s  Johan f  1750
d  Brita f  1754
s  Anders f  1753
s  Lars f  1761
d  Kerstin f  1765
 
Balltorp
Korpral Anders Kraft f  1693
G  m
Merta Larsdotter f  1690
s  Anders f  1725

182
Gestad / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-07-02
« skrivet: 2001-05-15, 11:33 »
Ser att Gestad inte har någon diskussion så nu startar jag en. Jag har själv anor där i bl.a Balltorp, Södra Timmervik m.m. Finns det fler Gestadare där ute månntro?
 
Med vnlig vårhälsning!
Carolina

183
Hej!
 
Jag har ett problem. Jag har windows 2000 på min dator och har in?te hittat något program som kan köras på den! Vet någon om det finns nåt program att köra på 2000?
 
MVH!
Carolina

184
Långserud / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-07-27
« skrivet: 2001-04-10, 17:20 »
Hej
 
Söker uppgifter om dessa personer.
 
Nils Eriksson i Ed f  1723, d  1791
G  22/11 1747  m
Brita Hansdotter f  1724, d  1799
 
Nils var bonde och nämndeman. Har någon information om deras anor?
 
MVH!
Carolina

185
Häverö / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-11-18
« skrivet: 2001-03-23, 07:15 »
Hej Solveig!
 
Tack så jättemycket för alla dessa uppgifter. Nu återstår bara att ta reda på vart Jonas f  1763 var född någonstans.
 
Angående hans hustru Anna Persdotter f  4/3 1760 i Gribby. Har tittat i Husförhören men hittar verken henne eller hennes föräldrar. Vet någon vart de bodde? Husförhören börjar ju först 1766!
 
MVH!
Carolina

186
Häverö / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-11-18
« skrivet: 2001-03-21, 15:41 »
Hej allihop!
 
Söker efter förfäderna till  
 
Jonas Dahlgren/Lindstedt f  1759 (hf) drunknad 2/5 1804 i Gribby, Häverö sn. Jonas var först snickare i Rönöholm, Edebo socken, senare båtsman i Gribby med namnet Lindstedt. G  1780 i Häverö m
Anna Persdotter f  1760.
 
Deras barn var
Erik f  1781
Anna f  1782
Per f  1785
Olof f  1792
Anna Stina f  1795
Jonas Lindstedt f  1802 (min mormors farfars far) som också blev båtsman i Gribby och drunknade 26/12 1848. Hans son Erik Gustav f  1842 i Gribby blev också han båtsman med namnet Bergman i Berga, Edebo socken.  
 
Har nu någon stött på denna Jonas f  1759 och hans fru Anna Olsdotter f  1760?
 
MVH!
Carolina

187
Harg / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-01-12
« skrivet: 2001-03-21, 14:30 »
Hej Lars!
 
De var ett tag sedan jag forskade på Harg, och på den tiden var jag väl inge vidare duktig forskare.
 
Jag har en anteckning från husförhör i Kråkmötet 1801-1814 som ser ut så här
 
Mats Persson f  1731
h: Cajsa Olsdotter f  1730
s  Per f  1764
d  Cajsa f  1751
måg Anders Eriksson f  1752.
 
Det är möjligt att jag kan ha läst fel och ska kolla upp dessa gamla anteckningar så fort som möjligt. Återkommer då med korrekta uppgifter.
 
MVH!
Carolina

188
Harg / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-01-12
« skrivet: 2001-03-21, 07:20 »
Hej allihop!
 
Söker uppgifter om följande personer
 
Erik Andersson f  1778  
G  m
Greta Jansdotter f  1783
De bodde i Kråkmötet, Harg och hade barnen Anders 1813, Jan (Johannes) 1816 Anna Cajsa 1820, Erik 1826.
 
Sonen Jan var min förfader.
 
Erik Anderssons föräldrar var Torparen Anders Eriksson i Kråkmötet, d  1826 i Ängstorp. - G  m
Cajsa Matsdotter f  1751, d  1819 i Ängstorp.  
 
Cajsa Matsdotters föräldrar är troligen Mats Persson d  1811 i Kråkmötet och hans hustru Cajsa Olsdotter d  1807 i Kråkmötet.
 
Tack på förhand!
MVH!  
Carolina

189
Gryt / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-10-16
« skrivet: 2001-03-15, 11:45 »
Hej!
 
21/3 1764 föddes Karl i Enstubben.  
Far: Soldat Johan Åhrstedt f  1722, d  17/3 1766  
Mor: Annika Karlsdotter f  1722
När dottern Stina föds 2/3 1751 så står faderns som Johan Eriksson i Kvarnbergskog, Lida. I hushållet finns även inhysta änkan Annika Jansdotter f  1691.
 
Efter Johans död flyttar Annika och barnen till Gåsinge socken.
 
Har någon stött på dessa?
 
MVH! Carolina

190
Överselö / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-08-15
« skrivet: 2001-03-15, 11:40 »
Hej!
 
Anna Ulrika Larsdotter föddes 1/11 1783 i Årby soldtatorp. Fader var inhysemannen Lars Ersson och hans hustru Cajsa Ersdotter.
 
Lars och Cajsa vigdes 28/9 1782 i Ö-selö då han var dräng i Nybble och hon amma i Årby. Cajsa fick tvillingar 10/3 1780 med okänd fader. Båda dog späda.  
 
Cajsa föddes 21/4 1759 i Näset och föräldrana hette Erik ANdersson och Carin Olofsdotter.
 
Lars föddes 22/4 1748 i Årby och föräldrarna hette Erik Jansson och Anna Larsdotter.  
 
Har någon stött på dessa personer? Alla info om förfäder och vidare öden välkomnas.
 
MVH!
Carolina

191
Grödinge / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-09-15
« skrivet: 2001-03-15, 11:32 »
Hej! Nu var det ett tag sen jag var här!
 
Detta är mina Grödingeanor m.m som jag delvis själv forsket fram, men också till stor del fått med hjälp av inte minst Anders Larsson och alla ni andra som bidragit. Ni ska ha ett stort tack. Kompletteringar och synpunkter på antavlan tas gladeligen emot.
 
Med Vänlih Hälsning  
Carolina Hofgren!
 
1    Johanna Helena Eriksdotter f  19/7 dp  21/7 1818 i Åvinge
 
---I---
 
2    Erik Persson f  26/12 1783 i Åvinge, d  26/12 1859 i Norrfjäll, Turinge sn.
- G  6/10 1808  m
3    Brita Helena Persdotter f  10/3 1788 i Iselsta, d  13/9 1859 i Norrfjäll, Turinge  
      sn.
 
---II---
 
4    Per Ersson f  1754 i Åvinge, d  där 25/5 bg  29/5 1831, åbo.
- G  m
5    Brita Larsdotter f  25/2 dp  28/2 1755 i Uppinge
 
6    Per Ersson f  11/12 1754 i Stora Nackdala, Botkyrka sn, d  10/11 bg  30/11 1817 i Iselsta.  
- G  21/9 1783  m
7    Anna Andersdotter f  24/4 dp  26/4 1768 i Iselsta, d  där 18/2 bg  1/3 1807.
 
---III---
 
8    Erik Persson f  24/12 1725 i Byrsta, d  17/11 bg  24/11 1797 i Åvinge
- G  23/9 1750  m
9    Magdalena Persdotter f & dp  13/10 1730 i Byrsta kvarn, d  4/12 bg  10/12 1820 i  
        Tyskbotten.
 
10    Lars Olofsson f  10/9 1717 I Björksta, bonde i Uppinge från 1737.
- G  m
11    Kristina Olofsdotter f  1719 i Österby, d  1794 i Uppinge
 
12    Erik Andersson f  171(5), bonde i Stora Nackdala, Botkyrka sn.
- G  m
13    Anna Johanna Helena Jakobsdotter f  11/11 1719 i Alby, Botkyrka sn, d  19/12 bg  
           27/12 1807 i Iselsta.
 
14    Anders Persson f  30/1 1727 i Iselsta, d  där 23/5 1773.
- G  8/7 1764  m
15    Brita Larsdotter f  ? dp  9/2 1730 i Tyttinge, d  27/12 1787 bg  1/1 1788 i Iselsta.
 
---IV---
 
16    Per Svensson f  1684 i Lilla Brink, d  1766 i Åvinge
- G  m
17    Anna Nilsdotter f  1687 i Byrsta, d  1757 i Åvinge
 
18    Per Andersson f  169(1), d  15/7 1741 i Byrsta Kvarn
- G  m
19    Karin Andersdotter dp  12/4 1703 i Brakängen, d  3/2 1797 i Byrsta nedre kvarn.
 
20    Olof Nilsson d  1740 i Uppinge
- G  m
21    Ingrid Larsdotter f  maj 1694 i Björksta, d  27/5 1776 i Åvinge
 
22    Olof Persson f  167(4), d  1752 i Gullhamra
- G  m
23    Katarina Jakobsdotter f  1672 i Österby, d  1747 i Gullhamra
 
26    Jakob Johansson, hemmansägare i Alby, Botkyrka sn.
- G  7/7 1718 i Botkyrka sn  m
27    Ingeborg Persdotter
 
28    Per Johansson f  1699 i Iselsta, d  där 1762
- G  m
29    Ingrid Mikaelsdotter f  1702 i Västerbröta, d  1760 i Iselsta.
 
30    Lars Eriksson f  1704 i Brötsta, bonde i Åvinge.
- G  m
31    Anna Andersdotter f  1709 i Skälby, d  1768 i Iselsta.
 
---V---
 
32    Sven Andersson f  före 1664, d  1698 i Lilla Brink.
- G  m
33    Marina Persdotter f  164(7), d  1728 i Byrsta
 
34    Nils Olofsson f  före 1660, d  1695 i Byrsta. Sexman.
- G  m
35    Brita Eriksdotter f  165(3), d  1728 i Byrsta.
 
36    Anders Matsson f  ca 1660, bg  30/5 1714 i Byrsta Kvarn.
- G  m
37    Anna Larsdotter f  165(8) i Klippsta, bg  11/3 1739 i Byrsta Kvarn.
 
38    Anders Mårtensson dp  25/10 1668 på Gullhamra ägor, d  12/4 1759 i Byrsta Kvarn.
- G  m
39    Magdalena Andersdotter f  1677 i Roslagen, d  19/11 1747 i Gulltorp.
 
42    Lars Larsson f  166(4) i Björksta, bg  där 30/5 1717.
- G  m
43    Ingrid Eriksdotter f  165(1) i Berga, bg  15/3 1725 i Björksta.
 
46    Jakob Nilsson d  1711 i Österby.
- G  m
47    Anna Tomasdotter d  1707 i Österby.
 
56    Johan Johansson f  166(2) i Stora Uringe, d  1739 i Iselsta.
- G  m
57    Anna Andersdotter f  165(9) i Brännkyrka sn, d  1717 i Iselsta.
 
58    Mikael Hansson f  167(9), d  1742 i Tegelvreten.
- G  m
59    Anna Jonsdotter f  1672 i Råby, d  1747 i Iselsta.
 
60    Erik Persson f  1666 i Björksta, d  1725 i Tyttinge.
- G  m
61    Brita Matsdotter f  166(0) i Österbröta, bg  2/12 1739 i Tyttinge.
 
---VI---
 
76    Mårten Mjuk f  ca 1650, bg  21/6 1713
- G  m
77    Kerstin Botvidsdotter f  1652 i Grödinge, bg  6/5 1700
 
79    Katarina Ersdotter f  1634 i Faringe sn, d  1726 i Gulltorp.
 
113    Ingeborg Johansdotter
 
114    Anders Stensson d  1691 i Stuvsta, Huddinge sn.
- G  m
115    Anna Staffansdotter d  1706 i Iselsta.
 
116    Hans Månsson d  1705 i Västerbröta.
- G  m
117    Ingrid Mikaelsdotter d  1701 i Västerbröta.
 
118    Jon Persson d  1697 i Råby.
- G  m
119    Kerstin Ebbesdotter d  1713 i Råby.
 
120    Per Larsson f  164(3) i Björksta, bg  28/6 1713 i Sibble.
- G  m
121    Anna Eriksdotter bg  4/12 1704 i Sibble.
 
122    Mats Holvastersson bg  21/9 1704 i Berga.
- G  m
123    Marina
 
---VII---
 
228    Sten Andersson, bonde i Iselsta.

192
Efterlysningar (stängd för nya rubriker) / Gustava socken
« skrivet: 2001-03-09, 11:48 »
Tack så mycket, nu kan jag gå vidare.
 
MVH!
Carolina

193
Efterlysningar (stängd för nya rubriker) / Gustava socken
« skrivet: 2001-03-09, 07:36 »
Hej!
 
Har i Gestads socken hittat en anfader som ska vara född i Gustafva socken. Har febrilt letat efter denna men utan resultat. Vart låg den? Har letat i Svar-katalogen och sveriges församlingar geom tiderna men hittat noll. Hjälp!
 
MVH!
Carolina

194
Stora Malm / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-07-20
« skrivet: 2001-03-06, 07:32 »
Rune
 
Tack så jättemycket! Härstammar du också från dem!
 
MVH!
Carolina

195
Adolf Fredrik / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-03-16
« skrivet: 2001-02-28, 11:41 »
Hej!
 
Johan Axel Rudolf föddes 11/5 1831 i kvarteret Islandet, Adolf F. Hans föräldrar var okända. Jag har dock inte kunnat spåra vart han tar vägen. Han dyker upp 1856 i Skeppsholms församling, då han gifter sig 16/12 med Anna Maria Moberg. Han har då efternamnet Hofgren.  
 
Nu undrar jag om någon kan komma med förslag om vart jag ska leta. Vart vistades han mellan 1831 och 1856? Eftersom det är hans efternamn jag bär så är jag extra nyfiken på honom.
 
Jag har en historia om att hans far skulle ha varit apotekaren Nils Wilhelm Lychou i Stockholm. Detta skall först ha berättats av hans ena son Frans Hofgren. Vem modern var är dock okänt, förutom att hon eventuellt var tysk.  
 
Vet någon något?
MVH!
Carolina Hofgren, Johans sonsonsondotterdotter!

196
Kaga / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-11-05
« skrivet: 2001-02-18, 18:27 »
Hej Mats!
 
Tack så jättemycket för uppgifterna, har haft ett problem med dessa anor. Nu kan jag gå vidare.
 
MVH!
Carolina

197
Stora Malm / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-07-20
« skrivet: 2001-02-01, 23:35 »
Hej!
 
Har kommer lite anor
 
1 Susanna Maria Andersdotter f 2/11 1822 i Bålsnäs, Stora Malm.
 
2 Anders Persson f 5/7 1769 i Dal, Stora Malm
G  m
3 Maria Larsdotter f 11/1 1771 i Nimtorp, Stora Malm
 
4 Per Andersson f 30/11 1744 i Melån, Stora Malm
G  m
5 Anna Olsdotter f 13/5 1748 i Karinboda, Stora Malm
 
6 Lars Andersson f 14/7 1736 i Bronäs, Stora Malm
G m
7 Maria Jonsdotter f 21/7 1769 i Borgölet
 
Har ni stött på dessa?
 
MVH!
Carolina Hofgren

198
Gräsö / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-07-30
« skrivet: 2001-01-22, 19:15 »
Hej!
 
Vad är denna bok om Tomas Jupiter. Vad handlar den om och går den att köpa?
 
MVH!
Carolina Hofgren

199
Hej!
 
Jag har haft en så enorm glädje av denna sajt och tackar ödmjukast alla som hjälpt mig. Tyvärr har jag inte kunnat hjälpa lika många i gengäld, men det beror inte på ignorans utan på att den forskning jag har fått fram inte har kommit upp på någon diskussion här, men så fort det gör det så kommer jag att vara där och hjälpa till.
 
Jag har bla Lilla Mellösa sockens C:1 till mitt förfogande och omfattar åren 1725-1760, födda, vigda och döda. Så har ni frågor känn er fria att fråga mig.
 
MVH!
Carolina

200
Harg / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-01-12
« skrivet: 2001-01-20, 21:44 »
Hej!
 
Tack för all info om mina förfäder. Hittar Ni något mer så tar jag gärna del av det!
 
Trevlig helg!
 
Med vänlig hälsning
Carolina!

201
Häverö / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-11-18
« skrivet: 2001-01-18, 22:45 »
Såg till min fasa att det faktiskt inte fanns någon diskussion om Häverö socken. Startar en nu och vill gärna få kontakt med andra Häveröforskare.
 
MVH!
CarolinaH

202
Harg / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-01-20
« skrivet: 2001-01-18, 22:41 »
Hej!
 
Känner någon igen Johan Ersson och Kerstin Jansdotter. De fick en dotter 1732 i Harg vid namn Anna.
 
MVH!

203
Edebo / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-03-21
« skrivet: 2001-01-18, 22:38 »
Hej!
Jag undrar om någon kan hjälpa mig med några anor eftersom jag kört fast ordentligt.
Dessa personer gäller det.
1  Erik Jansson g  9/10 1768 med Margareta Ersdotter, de antecknas vara dräng samt piga i Skälby. Får en son 1/3 1772 i Kallvassen vid namn Erik.  
2  Anders Eriksson g  20/10 1771 med Anna Johansdotter f  1755, båda antecknas komma från Gräsö, Edebo.  
 
All info om dessa välkomnas, förfäder, dödsdatum m.m. Har själv försökt tyda böckerna men drar mina små grå i frustration.
 
MVH!
Carolina

204
Turinge / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-02-13
« skrivet: 2001-01-17, 18:17 »
Hej!
 
Söker efter uppgifter om Erik Johansson och Katarina Svensdotter i Björnsnäs. De fick en dotter 1742 vid namn Kerstin, hon flyttade senare till Ytterenhörna där hon gifte sig med bonden Lars Andersson i Tuna. Känner någon till Erik och Katarina?
 
MVH!
Carolina

205
Slaka / Äldre inlägg (arkiv) till 22.8.2001
« skrivet: 2000-12-15, 09:47 »
Hej!
 
Tack kallewille och Bo för uppgifterna, det är alltit kul att folk här i anbytarforum är så hjälpsamma!
 
Trevlig helg!
Carolina

206
Tack så jättemycket för detta Bo! Du har möjligtvis inte födelsedata på Lars och Maria?
Hur kommer det sig förresten att du har koll på bouppteckningarna?
 
MVH!
Carolina

207
Hej!
Söker uppgifter om Jonas Nilsson i Boo, f  1744. Gift 2 ggr, 2:a med Maria Larsdotter f  1758. Hittar dem inte i födelse eller vigselboken. Fick sonen Johan Petter 1789. Jonas dör i Bo 1797.
Någon som känner sig träffad?

208
Slaka / Äldre inlägg (arkiv) till 22.8.2001
« skrivet: 2000-12-05, 11:39 »
Hej!
 
1727 föddes Olof i Åsmestad. Fadern antecknas vara soldaten Jon Åkerkrantz. Men sedan verkar denna Jon vara borta. Olof gifter sig sedan och bosätter sig i Örkällebacken. Men vad hände med Jon. Vad hette hans hustru, Känner någon igen honom. Hjälp.

209
Nykil / Äldre inlägg (arkiv) till 17.2.2002
« skrivet: 2000-11-30, 14:58 »
Söker efter Johan (Jean) Peter Johansson (Jeansson) född 30/3 1789 och som 1814 flyttade från Nykil till Slaka socken. Känner någon till honom.
 
MVH!
Carolina

210
Slaka / Äldre inlägg (arkiv) till 22.8.2001
« skrivet: 2000-11-19, 17:15 »
Hej
 
Söker uppgifter om Johan Peter Johansson och Lisa Olofsdotter. De fick en dotter 28/7 1818 och bodde då i Vägstorp. Känner någon igen dessa. Tacksam för all info.
 
MVH!
Carolina

211
Kaga / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-11-05
« skrivet: 2000-11-19, 17:11 »
Söker uppgifter om Livgrenadieren Erik Ersson Klint och hans hustru Anna Cajsa Wibäck. De bodde i Bränneborg runt 1820-1830. Känner någon igen dem?
 
Erik är vid vigseln i Kaga 1816 dräng i Sättuna Bossgård. Men var kom han ifrån? Anna Cajsa kom från Linköping där hon var oäkta dotter till Cajsa Nilsdotter, har dock ej hittat en födelseort till Anna Cajsa.  
 
Tacksam för all info.  
 
MVH!
Carolina

212
Nössemark / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-02-02
« skrivet: 2000-11-15, 19:51 »
Tack för infot Rose-Marie. Ingrid Voldberg är min sambos mormor. Hittade Ingvald och Hilma i Svergies dödbok. Vet du vad Hilma hette som flicka. Har du något bra tips på hur jag går vidare och forskar på Norge.
 
MVH!
Carolina

213
Vagnhärad / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-06-26
« skrivet: 2000-11-15, 19:44 »
Hej  
 
Astrid Viola Lindberg föddes enligt en anteckning jag har i Vagnhärad 16/2 1894. Känner någon till henne?
 
Tack på förhand
MVH!
Carolina

214
Falun / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-11-15
« skrivet: 2000-11-15, 19:33 »
Hej! Ingrid Linnea Vennerström föddes 13/5 1917 i Falu Kristine. Hennes mor hette Elna Vennerström och antecknas i födelseboken vara tjänarinna vid Kasärnen och född 20/2 1893. Hittar henne inte i 1920 års församlingsbok och vet inte riktigt hur jag ska gå vidare. Känner någon igen henne eller efternamnet. Tacksam för all hjälp.
 
MVH!
Carolina

215
Nössemark / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-02-02
« skrivet: 2000-10-12, 14:35 »
Vet någon något om en viss släkt WOLDBERG som ska ha bott i Nössemark. Ska visst vara norsk från början.
 
MVH!
Carolina

216
Hilphert / Hülphers / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-09-19
« skrivet: 2000-08-29, 14:48 »
Hej! Har genom Brents register luskat i mina anor och kommit ner till en viss Jacob Hansson Norman, född 11/7 1704 i Kvarnbacka. Han antecknas vara son till Hans Reinholdsson Hilpert. Kan det verkligen stämma? varför böt han isåfall efternamn?
 
MVH!  
 
Carolina

217
Lännäs / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-09-25
« skrivet: 2000-07-23, 12:56 »
Hej! Söker uppgifter om en viss Jonas Groppfelt. Jonas var soldat i Västra Vingåker socken, men uppges vara född i Lännäs 1752. Har tyvärr inget patronymikon men undrar endå om någon känner igen honom
 
MVH!
Carolina

218
Björkvik / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-01-02
« skrivet: 2000-07-21, 16:02 »
Söker uppgifter om soldat Anders Wed. Anders var soldat i Björkvik runt 1820. Någon som vet något?
 
MVH!
Carolina

219
Åker / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-07-12
« skrivet: 2000-06-21, 23:35 »
Hej!
 
Anna Eliasdotter (är ej säker på efternamnet) född oktober 1703 i Åker enligt husförhör. Bodde i Skogsstugan som hustru åt Olof Lund f  1691 i Gåsinge. Anna dog i Skogsstugan 13/12 1769. Vad kom hon ifrån, vet någon något om hennes förfäder.
 
MVH!  
Carolina

220
Gåsinge / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-11-04
« skrivet: 2000-06-21, 23:26 »
HEJ!
 
Har hittat en viss Olof Lund född 1691 i Gåsinge enligt Åker socken A1:4. Där bor han i Skogsstugan och är gift med en viss Anna. Deras son Olof, född 7/10 1742 i Åker, kallar sig ej för Lund. Vem var han? Står ej att han var soldat.
Olof Lund dog i Skogsstugan, Åker 13/7 1775.
 
MVH?
Carolina

221
Åker / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-07-12
« skrivet: 2000-05-24, 22:25 »
Hej Allihop!
Söker uppgifter och förfäder till
 
Mats Andersson f  1752, bodde i Laketorp
hustrun Anna Persdotter f  1757.
 
Härstammar själv från deras dotter Greta Matsdotter f  25/5 1793 i Laketorp.
 
Tack på förhand
 
MVH!
Carolina Hofgren

222
Västra Vingåker / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-02-24
« skrivet: 2000-01-27, 21:18 »
Tack så mycket Bosse för ditt inlägg, nu har jag lite mera att gå på.
 
MVH
Carolina

223
Västra Vingåker / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-02-24
« skrivet: 2000-01-27, 15:52 »
Hej!
Har nägon stött på soldaten Johan Winter född 1816 i Västra Vingåker. Har kört fast lite där.
 
Carolina!

224
Haumbler / Haumbler
« skrivet: 1999-12-20, 13:45 »
Hej!
Min anfader Johan Haumbler var häradshövding och assessor i början av 1700-talet. Då antar jag också att han måste ha studerat någonstans, men vart och när. Har inte hittat honom i någon matrikel. Kan någon hjälpa mig. Hans far skulle ha hetat Humbla, men mer än så vet jag inte.
 
MVH!
 
Carolina

225
Stubbe / Stubbe
« skrivet: 1999-12-18, 13:17 »
HEdvig Sara borde vara född under 1600-talets senare hälft. Hon anges i en källa vara com.rdotter (vad nu det står för) från Skåne. Har ej hittat nån komminister vid detta namn i Skåne.  
 
HJÄLP!!
 
Carolina Hofgren

226
Stare / Stare
« skrivet: 1999-12-15, 16:11 »
I Östhammar föddes 1715 Anna Stare, dotter till Borgaren Erik Jansson Stare. Tidigare kyrkböcker därifrån existerar inte. Om någon har kommit i kontakt med släkten Stare i Östhammar eller har tips om forskning i Östhammar vore jag tacksam.
 
Mvh!
 
Carolina

227
Ekeby / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-04-23
« skrivet: 1999-12-06, 16:29 »
Till Carl-Evert  
TUSEN TACK för alla underbara uppgifter. Har varit bortrest och kom hem idag och såg antavlan. Det är så kul att det finns så mycket hjälpsamma människor. Åter mycket tack för allt. Återkommer om jag har mera att fråga om.
 
God Jul och Gott Nytt Millenium
Önskar Carolina

228
Ekeby / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-04-23
« skrivet: 1999-11-28, 21:15 »
Hej!
 
Kan någon hjälpa mig med förfäderna till Anders Jansson Lundin, f  1806 i Ekeby. Blev senare skomakare i Ununge socken. Alla uppgifter om hans ursprung är välkomna. Har försökt läsa Ekeby sockens kyrkböcker men kan till min förtret inte läsa de ganska illa åtgångna böckerna.
 
Mvh!
 
Carolina Hofgren

229
Fartygsolyckor / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-04-10
« skrivet: 1999-11-16, 12:31 »
Hej! En äldre bror till min mormor som hette Göran Hildor Erik Gustavsson var kock på ett fartyg som gick under utanför norra Upplandskusten 1917. Denna info. har jag från Singö sn dödbok där han var skriven. Hur får jag reda på vad som hände, vad båten hette och om de fann kroppen m.m?
 
Mvh! Carolina

230
Har en anteckning från Gesäters husförhör att Kerstin Persdotter, g m Erik Asmundsson, skulle vara född 1775 i Järbo socken. Hittar dock inte henne där. HJÄLP! Vad ska jag göra?
 
Mvh! Carolina

231
Grangärde / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-01-18
« skrivet: 1999-11-02, 14:59 »
Hej!
 
Söker uppgifter om Erik Larsson Stare, som skulle vara född 1657 i Uvberget. Vet någon mer om honom och vilka hans förfäder var? Han hade bl.a. sonen Erik Ersson Stare f  1689 i Uvberget och anfader till mig.
 
Mvh!
 
Carolina

232
Julita / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-01-03
« skrivet: 1999-10-29, 10:03 »
Tack för alla upplysningar Marita. Ska lägga in mera anor så fort jag får tid. Ska läsa nya microkort idag.  
 
Mvh!
 
Carolina

233
Julita / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-01-03
« skrivet: 1999-10-28, 12:37 »
Hej allihop!
 
min anmoder Hedda Lotta Olsdotter f 1834 i Rå.
Hennes far var bonden Olof Persson f  1798 i Rombol och modern Hedvig Persdotter f  1803 i Träda.
 
Olofs föräldrar var Per Persson f  1770 i Rombol och Kajsa Hansdotter f  1768 i Hälltorp.
 
Hedvigs föräldrar var Per Persson f  1764 i Träda och Stina Olofsdotter f  1767 i Dålbol.  
 
Vidare går det bakåt på dessa linjer, men jag finner det lite krångligt eftersom husförhörslängderna börjar först 1783. Att fastställa vem som är vem i de tidiga 1700-talet är för mig lite krångligt.
 
Andra ställen som nämns är Torp, Dagsjö, Herrgölet, Stenkulla m.fl.
 
Känner någon sig träffad? Har aldrig varit i Julita men skall åka dit så fort jag får tid. Finns någon av gårdarna kvar? Vad finns det för alternativa källor till kyrkböckerna som kan vara värda att titta i?
 
Mvh!
 
Carolina

234
Könssjukdomar / Venerisk sjukdom
« skrivet: 1999-10-26, 23:53 »
Hej!
 
Har i min forkning i Julita socken i Sörmland stött på en anmoder som dog 1816 av venerisk sjukdom. När jag sedan tittat närmare i dödboken från andra hälften av 1700-talet och början av 1800-talet så har jag stött på en massa dödsfall med samma förklaring. Vad var detta? Har aldrig stött på något liknande i de andra socknarna jag forskat i. Vad kan det ha vart för sjukdom?
 
Mvh!
 
Carolina

235
Julita / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-01-03
« skrivet: 1999-10-26, 12:12 »
Hej!
 
min ffmfm hette Hedda Lotta Olsdotter och föddes 1834 i Julita. Från henne bakåt har jag anor i denna socken. Vill gärna komma i kontakt med andra med Julitaanor. Kanske vi kan hjälpa varann?
 
M v h!
 
Carolina

236
Hej!
 
Har en fråga angående Cecilia Knutsdotter och hennes make Erik jarl. Var hon dotter till Knut och Adela, och vem var Erik? Hade de några barn?
 
M v h!
 
Carolina

237
Min mormor (f  1923) var yngst av 15 syskon som alla nådde vuxen ålder. den äldsta var född 1896 på Gräsö i Norra Stockholmsskärgården, och var den enda som inte hade samma far som resten av barnen. Anna-Greta Gustavsson, som barnaföderskan hette födde sedan barn efter barn på Gräsö och i Edebo. Inte en enda av dem var tvillingar, vilket jag tycker är helt fantastiskt. Den stora frågan tycker jag är, hur orkade dessa mödrar med? Det får en att tänka om i det dagliga slitet.
 
Carolina

238
Film / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-04-12
« skrivet: 1999-09-18, 17:29 »
Hej Tord!
Här kommer korrekta uppgifter.
 
Min mmmffmm hette Maria Påhlman och föddes 4/7 1744 i Österbybruk, dotter till Erik Påhlman och Johanna Kihl. Har du möjligtvis flera uppgifter om dessa ocjh deras förfäder så vore jag oerhört tacksam.
 
M v h!
 
Carolina

239
Film / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-04-12
« skrivet: 1999-09-18, 15:05 »
Hej släkting!  
 
Jag är släkt med dig genom både Kihl och Påhlman. Just nu har jag tyvärr inte all data tillhands men en viss Johanna, eller var det Anna Påhlman är min anmoder, född i Österbybruk. Jag återkommer så fort jag har mer detaljer.
 
M v h!
 
Carolina

240
Film / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-04-12
« skrivet: 1999-09-17, 15:07 »
Söker uppgifter om en viss släkt Kihl som fanns i Österbybruk i början av 1700-talet. Har en viss Johanna Kihl f  1720 i Film, Österbybruk. Har försökt titta i kykböckerna över Film sn men fann att de var i dåligt skick från den tiden.
Kan någon hjälpa mig?
 
M v h!
 
Carolina

241
Niedersachsen / Lüneburg
« skrivet: 1999-09-14, 20:03 »
Söker information om en viss Johan von Honhorst, enligt Elgenstierna lantdrots i Lünenburg. All info om honom och hans närmaste är eftertraktat.  M v h!  Carolina

242
Grangärde / Äldre inlägg (arkiv) till 1999-10-06
« skrivet: 1999-09-13, 08:39 »
Söker info. om följande personer.
 
1 Karin Andersdotter f  1703, g 20/9 1730 m  Johan Larsson i Björnhyttan, Grangärde.
2 Anna Andersdotter f  1694, g  30/11 1715 m Mats Ersson i Saxberg (1691-1766)
3 Samuel Larsson f  1699 i Karnäs? g  m  Karin Mårtensdotter i Torrfasten.
4 Lars Larsson f  1667, g  m  Kerstin Eriksdotter i Björnhyttan, levde där.
5 Soldat Erik Larsson Stare f  1657 i Uvberget, g  m Karin Olsdotter f  1650.
 
Vet någon något om dessa, förfäder eller annat så vor jag väldigt tacksam. Har även andra förfrågningar men börjar med dessa.
 
M v h!
 
Carolina

243
Humble / Humle / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-06-26
« skrivet: 1999-09-03, 09:35 »
Hej!
 
På ett annat håll i släkten har jag hittat en viss Lena Olsdotter Humbla f  1721 (enligt husförhör) gift med smeden Erik Wirström i Ö.Vingåker sn och boende där. Vem var hon, har kört fast rejält där.
 
M v h!
 
Carolina

244
Grythyttan / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-04-30
« skrivet: 1999-08-27, 15:02 »
Känner Någon till en viss Nils Palm(soldatnamn) som ska vara född i Grythyttan 3/3 1787. Han blir sedan soldat i Dunker och bor sedan efter avsked 1822 i bl.a. Södertälje stad. Tacksam för upplysningar.
 
M v h!
 
Carolina

245
Humble / Humle / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-06-26
« skrivet: 1999-08-21, 12:45 »
Johan Haumbler skall ha varit född 1673 och blivit asessor i Göta hovrätt 1718. Häradshövding i Östergötland 1719, avträtt 1733. Död 1735. Om fadern står endast Humble från Uppsala.  
Sara Hedvig Stubbe skall ha varit kommersrådsdotter från Skåne.
 
M v h!
 
Carolina

246
Humble / Humle / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-06-26
« skrivet: 1999-08-20, 13:43 »
Hej! I min farfars anor har jag hittat en viss Johan Haumbler, assessor i Göta hovrätt och häradshövding i Östergötland. Han får en dotter, Johanna Maria Haumbler, som 1743 gifter sig med Elias Wettercrona på Smedstorp i Skåne. Johan Haumbler ska ha varit gift med Sara Hedvig Stubbe. I Hülpherska samlingen står det att Johans far skall ha hetat Humble eller Humbla från Uppland. Kan någon bidra med uppgifter om detta så vore jag mycket tacksam.
 
M v h!
 
Carolina

247
Gräsö / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-01-14
« skrivet: 1999-08-15, 12:06 »
Hej Kerstin!
 
Staffan Andersson, f  27/11 1722 i Nordangärde.
Far: Anders Staffansson  
G  30/11 1722 i Gräsö  m
Mor: Anna Månsdotter från Idön.
 
Anna Månsdotter troligen dotter till Måns Matsson på Idön d  1/10 1724.
 
Karin Bengtsdotter f  ca 1703 i Söderboda, var troligen dotter till Bonden Bengt Hansson i Söderboda, d  där 1710.
 
Detta är det jag luskat fram och jag återkommer om jag hittar något mera.
 
M v h!
 
Carolina

248
Yrken L / Lantdrots / Lantråd
« skrivet: 1999-08-14, 17:58 »
Vad gjorde en lantdrots och ett lantråd. Har stött på detta när jag tittat på mina baltiska anor. Är det någon som vet?
 
M v h!
 
Carolina

249
Baltikum / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-01-25
« skrivet: 1999-08-13, 22:18 »
Hej! Jag har i min forkning på en adlig gren kommit in på baltisk adel. Har tittat i EÄ men den tar inte upp allt jag skulle vilja veta och jag har hört att den brister lite i tillförlitlighet, stämmer det? Genom en viss Anna Stackelberg (1623-1699) g  m Majoren och Kommendanten i Narva, Kristoffer Kothen d  1662, har jag komit in på namn som von Anrep, von Ungern, von Hastfer, von Zöge, von Berg, Berg von Carmel, Wrangel, von Tiesenhausen, Engedes m.fl. Vet någon om bra litteratur om denna slags forkning och om det finns nånstans i Stockholm där jag bor. Vet inte riktigt hur jag ska gå vidare med detta! Tacksam för all hjälp.
 
M v h!
 Carolina

250
Filipstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-07-24
« skrivet: 1999-08-12, 13:57 »
Hej! Är det någon som vet något om en viss släkt Schagerholm i Färnebo sn. En anmoder till mig som jag nyss hittat efter att ha sökt i flera år ska ha varit född där 1891. Hennes namn var Ella Märta Berniee Schagerholm. Tacksam för all info om detta.
 
M v h !
 
Carolina

251
Fröjd och glädje. Fick i dag brev från UL och det visade sig att de hittat en anteckning om modern i husförhörsbilagor i Åker sn. Hon hette Ellen Märtha Berniee Schagerholm och föddes 26/11 1891 i Långhanshyttan, Fernebo sn i Värmland. Så nu är hon inte längre okänd för mig. Jag anade ju att namnet Schagerholm inte var taget ur luften.
 
UL ska ha ett stort tack och det är verkligen sådana här tillfällen som gör att man älskar att släktforska.
 
M v h!
 
Carolina

252
Ununge / Äldre inlägg (arkiv) till 1999-11-23
« skrivet: 1999-08-09, 00:23 »
Tackar så hemskt mycket för all information. Jag är mycket intresserad av just mina Roslagsanor, eftersom detär min mormors anor, som jag tyckte mycket om. Hon var en torpardotter från Gribby i Häverö sn och hette Gunhild Gustavsson. Hennes anor är nästan uteslutande Uppländska. Än en gång, tack så väldigt mycket.
 
M V H!
 
Carolina

253
Hej!  
Tack för tipset. Jag har pratat med UL och de tittade i originalboken åt mig och där stod följande ett brev som förklarar vilka barnets föräldrar är bevaras i en ficka i pärmen på denna bok. Fickan finns men inget brev, så det var ju en himla otur.
 
Har beställt material från Gesäter så  vi får se om det ger något. Men något som jag inte förstår är varför namnen inte skrevs in i boken om det ändå fanns alla uppgifter, eller var det så att vem som helst fick se i boken, men då kunde de ju läsa brevet också, eller?
 
En annan sak är också att Nils, som oäktingen hette, aldrig blev formellt adopterad, utan stod  som fosterson hela tiden, men tog alltså deras efternamn och inte Schagerholm. Jag har svårt att tänka mig att det namnet är taget ur luften.  
 
Finns det handlingar att titta på när det gäller utplacering av fosterbarn? Kan barnhemmet ha något intressant papper tro?

254
Gräsö / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-01-14
« skrivet: 1999-08-04, 21:52 »
Tack för uppgifterna Kjell!
 
Du nämner ovan en viss Malin Svensdotter i Svartbäck. Är hon möjligtvis syster till min anmoder Margareta Svensdotter f  1706 i Svartbäck, dotter till Sven Månsson i Svartbäck och Katarina Ersdotter. Om detta stämmer, har du möjligtvis mer information om dessa makar?
 
Sen nämner du också att du har anor i Söderboda. Det har jag också, i form av Anna Matsdotter f  1714 i Söderboda och dotter till bonden där Mats Andersson 1680-1767, g  m Anna Larsdotter d  1745 i Söderboda. Låter dessa bekanta.  
 
I Oxsten har jag bl.a. följande anor,
Mats Matsson bonde i Oxsten och d  där 1762 g m
Anna Matsdotter d  där 1742.
 
M v h!
 
Carolina

255
Min farmors far hette Nils Adolf Erik Lundgren och föddes 1910 i Åker sn. I kyrkboken står det fader och moder okända, men längst ut i kanten på moderns rad står året 1888 inom parantes. Nils vistades sedan på barnhem i Mariefred i ungefär 1 år och hamnade sen som fosterson hos Anton och Hilda Lundgren, Haga, Mariefred. Enligt ett papper i min ägo, där Nils beviljas att få bära namnet Lundgren 1914 står det att hans födelsenamn skulle varit Chagerholm, men ingen verkar känna till något annat om detta. Hilda Lundgren skall ha sagt en gång till min farmor att Nils föräldrar varit två lärare som fått barn och ej var gifta, vilket ju inte alls gick för sig. Sen hade farmor fått veta att det skulle funnits ett brev i kyrkohandlingarna som förklarar vem Nils var. Hjälp mig någon! Hur går jag till väga för att luska ut mer och vart vänder jag mig.
 
Carolina

256
Grödinge / Äldre inlägg (arkiv) till 1999-09-16
« skrivet: 1999-08-03, 22:05 »
Tack så mycket för alla värdefulla uppgifter. Jag hoppas att jag kan återkomma om det skulle bli mera freågor? Förresten, har ni möjligtvis tips om vidare läsning om Grödinge och hurvida dokument från socknen och dess invånare finns bevarade?  
 
M v h!
 
Carolina

257
Ununge / Äldre inlägg (arkiv) till 1999-11-23
« skrivet: 1999-08-03, 21:46 »
Hej alla glada!
 
Söker uppgifter om Nils Andersson i Ytternäs, f  1735 och hans hustru Margareta Larsdotter f  1733. De är förfäder till mig genom sonen Anders Nilsson f  1775 i Ununge. Söker även uppgifter om Anders Nilssons hustru Katarina (Kajsa) Matsdotter f  1777 i Ununge. Hennes föräldrar var skattebonden Mats Persson i Norrheninge, inflyttad från Häverö socken 1761 och antecknas vara född där 1742. Mats hustru heter Brita Eriksdotter och ska vara född 1748, men mer en så vet jag ej om henne. Om någon har uppgifter om dessa och deras härstamning så vore jag oerhört tacksam för era uppgifter, hur små de än må vara.
 
Tack på förhand!
 
M v h
 
Carolina

258
Gräsö / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-01-14
« skrivet: 1999-08-03, 21:26 »
Hej Släkting!
 
Västerbyn; Olof Nilsson och Margareta Svensdotter är förfäder till mig genom dottern Katarina f  16/11 1735 i Västerbyn, d  18/9 1775 i Krangelboda, g 1764 m Skogvaktaren och torparen där Erik Andersson. Jag vet att Olofs föräldrar hette Nils Olsson och Katarina Simonsdotter, men inte så mycket mer. Vet du när de föddes och när de dog och ev. deras härstamning? Vet du också något om Margaretas härstamning?
 
Djäknevarp; Karin Sigfridsdotters bror Erik Sigfridsson f 27/5 1744 i Djäknevarp, är en förfader till mig. Jag har lite namn bakåt där, men inga riktigt säkra födelsedatum, giftemålsdatum eller dödsdatum. Har du möjligtvis lite info om denna gren.
 
Detta var lite till att börja med!
Tack på förhand!
 
M v h!
 
Carolina

259
Efterlysningar (stängd för nya rubriker) / Stafqvist Sven
« skrivet: 1999-08-03, 13:14 »
Söker uppgifter om vart soldaten Sven Stafqvist var född. Han var soldat i Stafträ, Stenkvista sn och uppges i husförhören vara född 1754. Gift med Maria Eriksdotter f 1752 i Ärla sn. Sven dör 1788 i hetsig sjukdom.  
 
Carolina

260
Grödinge / Äldre inlägg (arkiv) till 1999-09-16
« skrivet: 1999-08-02, 17:58 »
HEJ! Det är jag igen. Undrar om ni kunde hjälpa mig med Per Johansson från Iselsta, far till Erik Persson f 1725 när föddes och dog han? Vad hette hans hustru och vad har hon för härstamning?
 
Tack på förhand!
Carolina

261
Gräsö / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-01-14
« skrivet: 1999-08-02, 10:26 »
Hej Kjell!
 
Både Västerbyn, Oxsten, Svartbäck, Djäknevarp och Österbyn förekommer i mina anor så vi är nog släkt minsann.  
 
Hälsningar Carolina

262
Grödinge / Äldre inlägg (arkiv) till 1999-09-16
« skrivet: 1999-08-02, 10:20 »
Anders
 
Ett stort jättetack för all info om mina förfäder.  
 
Pierre
 
Tack så mycket för kompletteringarna, Magdalena Andersdotter är min fm mf fm ff mm m.
Hälsningar Carolina!

263
Björnlunda / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-05-29
« skrivet: 1999-08-01, 12:37 »
Söker uppgifter om Anders Andersson Ekblom f  22/9 1791 i Björnlunda, och hans hustru Anna Katarina Andersdotter f  1795 i Björnlunda.
Vad är deras härstammning.
Alla info om dessa är välkommen.
Tack på förhand, Carolina.
 
 
Inlägget flyttat 12 mars 2009 från Efterlysningar: Björnlunda, Anders Ekblom med hustru.
Camilla Eriksson, moderator

264
Grödinge / Äldre inlägg (arkiv) till 1999-09-16
« skrivet: 1999-08-01, 12:26 »
Hej! Är det någon som vet något om;
1 Stina Persdotter f  1719, g  m Lars Olsson f 1717 i Uppinge. Vad var hennes härstammning?
2 Erik Persson (1725-1797), hemmansbrukare och kyrkvärd i Åvinge, g  m Magdalena Persdotter (1730-1820).
3 Per Andersson d  1741, mjölnare i Byrsta, g  m  
4 Katarina Andersdotter (1704-1797), vad hette deras föräldrar o.s.v.
5 Lars Persson i Tyttinge, far till Brita Larsdotter i Iselsta (1730-1787)
 
Alla info om dessa välkomnas med hungriga släktforskarklor!
 
Carolina

265
Efterlysningar (stängd för nya rubriker) / Stare-Östhammar
« skrivet: 1999-07-28, 17:49 »
Har en anfader i början av 1700-talet vid Anna Stare, som skall ha varit född i Östhammar runt 1720. Vet någon något om namnet Stare eller dylikt?

266
Gräsö / Äldre inlägg (arkiv) till 2001-01-14
« skrivet: 1999-07-25, 19:31 »
Min mormors mor ANNA-GRETA JANSSON föddes 1879 på Stora Högklyket på Gräsö. Från henne och bakåt sprider sig mina förfäder ut sig över en stor del av socknen. Vill ha kontakt med andra Gräsöättlingar, kanske kan vi hjälpa varandra med anor som krånglar?

267
Vagnhärad / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-06-26
« skrivet: 1999-07-25, 19:13 »
Söker efter en viss BRITA PERSDOTTER KIELLSTRÖM som ska ha varit född i Vagnhärad socken 1762, har inte hittat någon med detta namn där. Hon flyttar senare till Gryt sn där hon gifter sig med Karl Jansson Åhrstedt.

268
Hon var gift med assessorn i Göta hovrätt och sedermera häradshövdingen i Östergötland, Johan Haumbler. Hon skall enligt en uppgift ha varit comer;? -dotter från Skåne. Vet någon var förkortningen comer: betyder, eller vem hon var och så vidare.

269
Åker / Äldre inlägg (arkiv) till 1999-03-22
« skrivet: 1999-03-16, 12:56 »
HEJ! Jag söker all info om en viss Mats Andersson i Laketorp, f  1752. En viss Nils Persson i Skogskvarn, f  1737 och dess hustru där Anna Persdotter f  1737. Vad hette deras föäldrar, syskon, m.m. All info om dem välkomnas gladeligen!

270
Stubbe / Stubbe
« skrivet: 1999-02-02, 11:41 »
Hej! Hevig Sara Stubbe var gift med assessorn i Göta hovrätt Johan Haumbler i början av 1700-talet. Dottern Johanna Maria Haumbler gifte som med Elias Wettercrona på Smedstorp i Skåne i mitten av 1700-talet. Vem var då Hedvig. Vet någon något om hennes härstammning?

271
Åker / Äldre inlägg (arkiv) till 1999-03-22
« skrivet: 1998-12-23, 20:19 »
 En anmoder till mig som hette Sofia Wilhelmina Åkerblom föddes 1827/9 i Åker socken. Finns det någon som vet något om släkten Åkerblom därifrån och då särskillt Sofias förföder.

Sidor: [1]