ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Charlotta Parkvall

Sidor: [1]
1
Genetisk genealogi (DNA) / SV: Hitta okänd fader?
« skrivet: 2019-07-02, 13:21 »
TACK snälla snälla ni! Vilka svar ni ger mig, tack för all er tid och engagemang. Det är ju jättespännande med den misstänkte som hittats, jag funderar dock på hur de kan ha träffats? Ligger skolan och kvarnen nära varandra tro?
Apropå det här med DNA-resultat, hur gör man för att söka fram släktingar? Jag har konto hos ancestry och det är genom dem jag gjort testet. Vet att mina släktingar i USA gjort sina via 23andme.com, men hur gör man för att faktiskt kunna använda sina resultat? Kan man ladda upp dem någonstans mer än på ancestry.se?
MMF:s historia är så intressant tycker jag. Att få tvillingar när man är 20, lämna dem hemma hos mamma och pappa och dra till storstaden och sen gifta sig och skaffa nytt barn och inte prata mer om detta är ju jättekonstigt. Eller det kanske det inte var då? Jag visste dock inte om dessa tvillingar innan min släkting i USA kontaktade mig via ancestry då hon hittat mig. Jag visste inte ens om att de existerade då det inte är någon som någonsin nämnt dem...nästan som att det var lite skämmigt.
Tar tacksamt emot all hjälp ni kan ge mig, det är så frustrerande att inte veta hur man ska leta eller var.
Ha en härlig dag!
Mvh
Lotta

2
Genetisk genealogi (DNA) / Hitta okänd fader?
« skrivet: 2019-07-01, 15:34 »
Hej,


Jag har en släkting i USA som är 95 år och hennes dröm innan hon dör är att få reda på vem som gav henne sitt efternamn. Hennes pappa August Dahl föddes i Ramsberg den 5 feb 1881, samma dag som hans tvillingsyster Agda. Deras mamma hette Maria Margareta Forsström och var 20 år gammal. Jag kan inte hitta någon far registrerad och MMF flyttar efter något år till Stockholm utan de båda barnen där hon gifter sig och får en dotter. Jag vill så gärna hjälpa Dale att hitta sin farfar men jag vet inte hur jag ska göra. Jag har dna-testat mig och Dales dotter och son har gjort det på sitt håll i USA. Dale har ännu inte testat sig. Vet ni om detta mysterium går att lösa? Att MMF gav sina barn efternamnet Dahl som inte finns tidigare i släkten är ett mysterium som vi inte förstår. Om någon där ute kan hjälpa till på något sätt skulle vi bli otroligt glada!
Ha en härlig dag och en skön sommar!
//Lotta

3
Lundell / Lundell
« skrivet: 2007-12-26, 00:03 »
Hej,
 
Det här är första gången jag skriver här så jag hoppas jag gör rätt!
Jag har fastnat i min forskning och kan inte komma vidare från Matts Lundell från Giresta. Det jag har om honom är att han är född 1756 och var gift med Anna Lisa Persdotter från Hammarby. Det är allt! :-)
Kan någon hjälpa mig kanske?! Vore toppen!
 
God Jul!
//Lotta

4
Löfgren / Lövgren / Äldre inlägg (arkiv) till 24 mars, 2006
« skrivet: 2005-01-29, 21:02 »
Hej,
 
Jag söker efter information om bröderna IVAR och GUSTAV LÖFGREN. Jag vet bara att de växte upp utanför Dingtuna, eventuellt först på Siggesta gård och senare på Väsby gård. Deras föräldrar ska ha varit ute ur bilden runt sekelskiftet.  
Ivar föddes den 31 oktober 1889. Dog i Stockholm.
 
Kan nån hjälpa mig?!!
Hälsningar,
Charlotta (barnbarnsbarn till Ivar)

Sidor: [1]