ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Annette Stephens

Sidor: [1]
1
Introducerad adel - B / SV: Blomcreutz
« skrivet: 2022-10-25, 20:20 »
Hej Niklas!


Jag har kollat upp varenda Blomcreutz jag har kunnat finna i bouppteckningar, mantal mm, ja i stort sett alla dom källor tillgängliga som du nämner, och läste även på om Blomcreutz släkten och han finns inte nämnd någonstans. T o m
Jag bifogar dopnotisen från Katarina församling. Jag har heller inte hittat modern Greta Lisa Fallin någonstans.
Jag misstänker att den lille sonen Carl Adolph runt sin ett års dag hamnade på Frimurarbarnhuset.


Men kunde man verkligen komma undan med att låtsas tillhöra en adelsätt hur som helst? Modern har ju uppgivit för prästen var dom träffades när hon blev gravid. Var det inte någon som pratade med fadern, utifall han lovat giftermål mm? Om han sagt att han hette Blomcreutz...och det verkar inte ha funnit så jättemånga i Stockholm vid den tiden, fröken Fallin kan ju inte ha varit den enda han låtsats inför isåfall.
Nu skulle man behöva en tidsmaskin ha ha...detta lär göra mig sömnlös ett bra tag framöver.
Har du några andra tips på vad jag kan försöka göra för att hitta honom?


Hälsningar,


Annette


2
Introducerad adel - B / SV: Blomcreutz
« skrivet: 2022-10-25, 06:14 »
Hej!


Jag har en sekreterare Johan Samuel Blomcreutz, som tillsammans med Greta Lisa Fallin fick en oäkta son den 5 Mars 1762 i Katarina församling i Stockholm. Barnet döptes till Carl Adolph. Vet någon nåt om denne Johan Samuel?


Annette Stephens


3
Landgren / SV: Landgren
« skrivet: 2022-03-08, 22:09 »
Hej!

Min ana Johan Langren/Landgren var först gruvdräng i Jungfrugruvan i Film församling åren runt 1740-45. Jag har hittat honom i husförhöret där 1744.
Han gifte sig första gången före 1742 eller däromkring, med en Anna. Har ännu inte hittat denna vigsel någonstans.
Deras dotter Catharina föddes i Films församling den 26 Januari 1743 (död späd) och hustrun Anna avled där 7 Nov samma år.


Den 7 Maj 1744 gifte han om sig med Anna Ericsdotter.
Lysningen finns på bild 42 och vigseln på bild 45. (Films kyrkoarkiv, Lysnings- och vigselböcker, SE/ULA/10250/EI/1 (1733-1782).
I lysningen står han som Johan Andersson Landgren.
Dom fick tre söner Johan född 1745 i Film (död späd), Eric Född 1749 i Harg och Jan född 1753 i Harg.


Någongång mellan 1745-49 flyttar han till Harg eftersom sonen Eric föddes där.
I husförhören i Harg står han som smed. I ett av  husförhören står även hans son Anders med (min ana).
Denne ska enligt ett av husförhören medan han fortfarande bodde hemma, och även senare, vara född 1740. Han borde då vara son till Johan Landgrens första hustru Anna. Denne Anders tog före sitt giftermål 1763 efternamnet Hargström.
Har inte hittat honom i födelseböckerna för vare sig Harg eller Film, har letat 1735-47. Senare borde han väl inte vara född om han gifte sig 1763.


Johan och familjen flyttar 1767 till vad som ser ut som Börstil. Har hittat sonen Eric ensam i husförhöret där 1764-75. Även sonen Jan verkar ha blivit kvar där till sin död 1831.
Har inte hittat Johan och hustrun Anna i Börstil runt 1767 och ett par år framåt.


Har någon nån mer info om min Johan? Eller nåt bra tips på hur jag ska komma vidare?


I ett par husförhör står han som född i Juni 1719. Har lusläst både i Film och Harg men inte hittat någon Johan Andersson/Landgren 1710-20 i födelseboken.
Ingenstans står det ju var han var född, så det känns rätt hopplöst. Har heller inte hittat vart han bodde när han dog, så det blir ju lite att leta efter en nål i en höstack.
Kommer inte vidare med denna gubbe, det har stått och stampat på samma plats i säkert 10 år.


Tips och hjälp från ni som är så mycket duktigare på detta än jag, vore oerhört uppskattat.


Hälsningar,


Annette Stephens4
Drugge / Drougge / SV: Drugge / Drougge
« skrivet: 2022-02-27, 00:15 »
Hej Ingela och Kjell!


Jag bor i USA så Riksarkivet är det enda jag har att tillgå. Det är ju Åsunda härad som Enköpings-Näs tillhör och tyvärr verkar Riksarkivet inte ha några skannade böcker för åren jag behöver. Så just nu kan jag inte leta där. Och Arkiv Digital krånglar, fungerar inte att betala med mitt amerikanska kort. Så jag får leta vid nåt annat tillfälle. Det skulle vara intressant att se vad som står där. Tack för tipset!


Kjell, jag letade lite igår på nätet för att se på vilka bruk det fanns flest Drougge namn, Söderfors verkade en bra kandidat och jag hittade denne Olof där.
Men eftersom jag bara hittade att han flyttade till Stockholm 1778-79 och inget mer då, tänkte jag att det kanske bara var en slump att det fanns en Olof Drougge som passade in bara så där, i den första församlingen jag tittade i. Vilken slump ha ha och så var det rätt man ändå. Känns ju nästan som om jag fick lite hjälp nånstans ifrån när jag tog sikte på Söderfors.
Vad tacksam jag är att du tog dig tid att dela med dig. Ska ta mig en titt i Kummelnäs i Bro och se vad som står om Olof där.


Återigen, stort tack!!


Soliga hälsningar,


Annette

5
Drugge / Drougge / SV: Drugge / Drougge
« skrivet: 2022-02-21, 00:10 »
Hej!
Jag har en Olof Drougge som jag har kört helt fast på.
Han var trädgårdsmästare på Hacksta gård 1788-90 i Enköpings-Näs församling. Han finns med i två av husförhören: 1788 och -90, samt i mantalslängden för 1789 (O.P Drougge).
Det står endast Olof Drougge och Drygge i husförhören, ingen annan information.
Den 21 Mars 1790 fick pigan Anna Olofsdotter en liten son i Enköpings-Näs. Fadern uppgavs vara förre trädgårdsmästaren Drougge vid Hacksta. Ingen vigsel noterad någonstans.
Det verkar som han flyttat innan sonen föddes eller tiden däromkring, eftersom han inte finns med nånstans i husförhöret 1790.


Har hittat en Olof Pet. Drougge, trädgårdsmästare vid Frescati i Solna, död den 25 April 1795. Enligt dödboken skulle han varit 32 år, vilket ger hans födelseår ca 1763.
Funderar på om detta är samme man som bodde i Enköpings-Näs.
Har någon denne man i sitt träd? Eller har något tips på hur jag ska hitta varifrån han kom?


Stort tack på förhand.


Annette Stephens


6
Stora Mellösa / Helena Håkansdotter Måsberg
« skrivet: 2021-11-02, 00:18 »
Hej!
Jag undrar om någon har en Helena Håkansdotter Måsberg i sina anor?
Min Helena ska vara född 1731, 1736 eller 1737 i Mellösa. Jag har sett dessa olika födelseår i de olika husförhören där hon förekommer.
1763-64 hittar jag henne som piga på Hinseberg i Näsby församling. Hon gifte sig där med mästersvennen Jan/Johan Larsson på Frövi bruk. Johan tog sedan efternamnet Fröman.
I husförhören står hennes födelseort som Mellösa. Jag har letar igenom födelseböckerna för åren 1730-47 Stora Mellösa, Mellösa och även Näsby utifall att hennes födelseort varit en felskrivning, men inte hittat henne någonstans.
Den enda Helena jag hittat över huvud tagen är en Helena, född 18 Okt 1735 i Mellösa. Fadern där står som en soldat  Jöns Moberg. Jag förstår att namnet  Moberg kanske ibland kan vara en felskrivning av Mossberg eller Måsberg. Men förnamnet Jöns gör mig osäker. Det borde väl isåfall stå Håkan, eftersom min Helena genomgående från vigsel, husförhör, hennes barns dop och hennes notis i dödboken, överallt står hennes patronymik som Håkansdotter.
Hon och maken flyttar till Fellingsbro, där hon avled 1806.


Har någon några förslag eller råd hur jag ska hitta henne?


Tack på förhand!


Annette Stephens

7
Mörtstedt / SV: Mörtstedt
« skrivet: 2021-05-13, 22:29 »

Hej Inès,
min farfars farmors morfars far Hans Mörtstedt verkar ha varit den första i vår familj med detta efternamn. Han var skomakare  och flyttade till Falun på 1780-talet där han levde resten av sitt liv med hustru och ende överlevande sonen Johan Eric. Många gånger hittade man bara på ett eget efternamn, i Hans fall verkar det troligt att han fick idèn från sin födelseplats Mörtebo.
Jag vet inte om alla som heter Mörtstedt är släkt med varandra.
Ett par av hans barnbarns barn utvandrade till Argentina 1887-91.


8
Mörtstedt / SV: Mörtstedt
« skrivet: 2021-02-09, 02:02 »
Vad jag har förstått av att leta runt lite, är att kyrkböckerna för Ockelbo har brunnit. Stämmer det?
Bor i USA så jag har p g a ekonomin bara tillgång till Riksarkivet just nu.
Där ser man, inte första gången det stått fel i kyrkböckerna.
Annars finns det en Hans född 1753 I Gävle, son till en Hans syk har jag för mig. Men hur går jag vidare nu, om kyrkböckerna för Ockelbo saknas?

9
D / Djursholms slott
« skrivet: 2020-03-08, 20:22 »

Hej!
Min anfader prästen Nils Bergstedt arbetade som huskaplan hos greve Johan Mauritz Baner som bodde på Djursholms slott. N.Bergstedt var där mellan 1746-51 eller däromkring. Jag har letat igenom hela Danderyds församling för åren 1735-71 utan att slottet nämns nånstans.
Djursholm som namn finns med, men det finns ingen i familjen Baner där, förrän 1755 där en greve Paul Baner bor på rote 4 Diursholm. 
Vid denna tid var ju Johan Mauritz fortfarande vid liv, men han och prästen Bergstedt finns inte med någonstans. Senare när Nils Bergstedt flyttar till Wibyholms slott står greven och grevinnan Bonde med i husförhöret med både barn och tjänare.
Det borde ju vara likadant här kan man ju tycka.  För att vara säker på att jag var i rätt församling och letade gick jag framåt i tiden och hittade en senare ägare. 
Dessutom används slottet numera som kommunhus och är i Danderyds församling.
Men under tidsperioden jag letar i så finns dom inte. 
Tänkte först att slottet hade sin egen församling, men så är heller inte fallet.
Finns det någon här som har haft turen att hitta slottet i något husförhör eller som har tips på hur jag ska gå tillväga för att lösa det här mysteriet??
Tusen tack i förväg till alla ni snälla hjälpsamma släktforskare därute.


Annette Stephens

10
Hej!  
 
Jag söker ättlingar till två systrar Holmqvist från Skebo bruk, Ununge församling.  
Den första hette Helfrid Sofia Kristina och var född 1 Dec 1898. Hon gifte sig 1920 i Gustav Vasas församling i Stockholm med Anders Gustav Filipsson. Han var änkling efter hennes äldre syster Hulda Dorotea Ingeborg som avled 1919.  
Helfrid Sofia Kristina avled 24 Dec 1990 i Enskede församling. Maken Anders Gustav dog 1969.  
 
Den andra systern hette Annie Adela Sylvia och var född 14 Juni 1904, även hon i Ununge. Hon flyttade till Bromma 1922. Gifte sig så småningom med en man med efternamn Bergström, dom skildes 1950. Hon avled 9 juni 1981 i Sankt Görans församling i Stockholm.  
 
Jag undrar nu om någon känner till eventuella barn (och barnbarn) som dessa systrar hade i respektive äktenskap. Jag har i min ägo en del gamla foton jag skulle vilja dela med mig till eventuella ättlingar som jag fått efter min morfar. Hans far Johan Artur Bernard var bror till dessa systrar.  
 
Hälsningar, Annette Candelaria

11
Älvdalen / Äldre inlägg (arkiv) till 04 februari, 2012
« skrivet: 2011-03-13, 21:21 »
Hejsan alla duktiga och snälla släktforskare!
 
Jag undar om någon har tid att hjälpa mig med följande. Jag skulle vilja veta vad det står i en dom i Älvdalen från 1713.
Under rubriken avrättade här på anbytarforum finns följande inlägg
 
Tidpunkt:  16 dec 1713  
Brott:  Hor, Trolldom  
Text:  Lisselifwars Lars Larsson blef avrättad den 16 december 1713 för lövjeri och dubbelt hor. Han var född 1645 i Evertsbergs by, men gifte sig senare till Wästermyckelängs by, där han fick 4 barn mellan 1668-1677. Han gifte om sig 1703 med Karin Ersdotter som begravdes den 26 december 1713, bara 10 dagar efter makens avrättning i en ålder af 58 år. Lars blef dömd för dubbelt hor eftersom han beblandade sig med rustmästaren Hans Hansson Stenbits hustru Anna Danielsdotter född 16 augusti 1690. Hon var alltså 45 år yngre än han!, men ändå gift med egna barn. Hon och maken lämnade efter kriget Älvdalen och bosatte sig i Arbrå socken och Hansätter där hon avled 27 februari 1781, över 90 år gammal.  
 
Jag har beställt mikrokorten denna dom finns i, men postgången mellan Sverige och Italien har tagit lite för lång tid denna gång. Jag håller på med en skoluppsats, så det börjar bli bråttom att få tillgång till informationen.
Vad jag är intresserad av att veta är varför endast mannen i detta fall blev avrättad, och inte den medskyldiga kvinnan. Och vad för annat straff fick kvinnan, om något. Samt domstolens motivering till straffen i detta fall.
Domen ska finnas på följande mikrokort
 
Kopparbergs län SE/SVAR/ULA-132200011   11 KLHA Serie XI  
 
Jag hoppas verkligen någon kan hjälpa mig. Jag föredrar att göra mitt eget arbete, men tiden börjar bli kort eftersom mikrokorten inte kommit med posten ännu.
 
Vänliga hälsningar,
 
Annette Candelaria

12
Häverö / Häverö husförhör, AI:5b 1798-1804. Sidan 49
« skrivet: 2010-10-22, 17:43 »
Hej Mats!
 
Jag har precis letat igenom Stavsborg. Tyvärr fanns inte familjen Lundberg där.
Du ska ha stort tack för hjälpen iallafall.
Trevlig helg!
 
Annette

13
Häverö / Häverö husförhör, AI:5b 1798-1804. Sidan 49
« skrivet: 2010-10-21, 21:30 »
Hej!
 
Jag undrar om någon kan hjälpa mig att tolka vad som står som utflyttningsort för denna familj.
Bränneridrängen Adolph Lundberg med hustru Anna Maria Hargström och barn.
 
Mvh, Annette Candelaria
 

14
Hargström / Hargström
« skrivet: 2010-09-09, 22:06 »
Hejsan Börje!
 
Jag ska ta en titt där. Tack så jättemycket för tipset!
 
Hälsningar, Annette

15
Maria Magdalena / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-09-17
« skrivet: 2010-09-09, 21:46 »
Hej Chris!
 
Jag får återigen tacka, eftersom det inte är första gången du kommit till min hjälp.
Det var verkligen snabbt, det hade jag inte väntat mig. Tack så jättemycket!!!
 
Tänk vad fel jag hade, här har jag trott i flera år att Sigrid Christina dog före Eric.
Jag undrar bara hur det kommer sig att hon saknas i så många husförhör. Jag kan förstå en felskrivning eller miss i ett av dem, men i detta fall handlar det om 5 stycken. Men det är väl bara att dyka in i husförhören och leta vidare efter familjen, någonstans måste dom ju ha bott.
Nu har jag iallafall ett ungefärligt födelsedatum på Eric.
Återigen, stort varmt tack Chris, för din hjälp.
 
Annette

16
Maria Magdalena / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-09-17
« skrivet: 2010-09-09, 13:06 »
Hej!
Jag har helt kört fast och hoppas nu att någon kan hjälpa mig.
 
Jag letar efter föräldrar till Eric Almqvist och Sigrid Christina Lund.  
De vigdes i Maria församling den 21 April 1745.
Dom fick barnen Carl Magnus, Catharina Elisabet, Maria född 15/4 1755 och Daniel.
Sigrid var änka efter Petter Johansson Hall (gifta 1739). Med honom fick hon barnen Johan (f.1739)och Anna Christina (f.1743).  
 
Jag hittar Eric Almqvist med barnen i husförhören i Maria församling boende i kvarteret Göta Ark nr 53.
Genline AIA:1  1737-1763 GID: 2700.268.87900
AIA:3   1764-1787 GID: 2700.75.38800, GID: 2700.75.43200, GID: 2700.75.47700, GID: 2700.75.52400 och GID: 2700.75.58800
 
Ingenstans i dessa husförhör hittar jag hustrun Sigrid, så jag tolkar detta som att hon avled före 1761.
Jag vet att dottern Maria var född 1755 så jag har letat i dödboken flera år framåt utan resultat.
Inga födelseår står angivna i något av husförhören så jag vet heller inte när Eric och Sigrid var födda eller i vilken församling. Efter 1770 försvinner familjen från Göta Ark och jag har inte lyckats hitta dom någonstans i Maria.
Har någon träffat på denna familj och vet något mer?
 
Vänliga hälsningar, Annette Candelaria

17
Hej!
 
Jag undrar om någon vet nåt om en skeppare Johan Qvarsell.  
Han var gift med Gertrud Hagberg och dom hade barnen Anders, Greta, Brita Stina född 16/9 1752 och Ulrica född 10/10 1758. Jag hittade familjen i Sankt Olai församling i 1751-60 års husförhör på GID 346.3.73300.
Vid Ulricas dop står en skeppare Anders Qvarsell som ett av vittnena.
 
Jag har hittat en skeppare Qvarsell i 1760 års husförhör A1:5 GID 346.6.47600, boende i Kvadraten Amsterdam.
Inget förnamn står givet så jag vet inte om det är Johan eller denne Anders.
 
Vet någon nåt mer?
Tacksam för all hjälp.
 
Mvh, Annette Candelaria

18
Ununge / Äldre inlägg (arkiv) till 31 mars, 2010
« skrivet: 2009-07-08, 15:07 »
Hej Björn!
Jag satt här igår kväll och tittade på samma sida i dödboken. Har lusläst dessa sidor ett antal gånger utan att koppla att denne Holmqvist kunde vara våran gubbe. Men det ser så ut. Tack för att du tydde yrket, nu är nästa steg att se om han hette Erik eller Olof.....eller båda.
Vad synd att det inte finns husförhör i Adolf Fredrik och Ununge för dom aktuella åren.
 
Så sammanfattningsvis  hittills ser det ut som om Catharina blev änka med en nästan nyfödd son 1776. Flyttar till Ununge någongång före 1779.
Man kan undra om hon hade någon koppling till bruket innan (familj?)eller bara tog sig för att flytta ändå. Hon levde ju ensam med sonen fram till hon gifte om sig, och då var hon ju redan över 50 år.
Jag ska kika lite i födelseboken i AF för åren före Johans födelse.
Kanske finns något äldre syskon noterat, kan ju hjälpa med att få klarhet i faderns förnamn.
 
Jag har inte hittat någon som passar in på vare sig henne eller första maken i födelseboken i Ununge. Men det blir väl att ta sig en ordentlig titt igen.
Adolf Fredrik saknar ju tyvärr dom åren i sin födelsebok.
 
När det gäller våran Johan vet jag inte hur mycket info du har redan, så jag delar med mig.
 
I husförhöret 1793-99 står han som Tråddragare.
Flyttar 1800 till Väddö (står som Tråddragare) men flyttar tillbaka till Ununge igen följande år. Då står han som dräng.
I husf för 1800-07 tror jag det står trädgårdsmästar dräng, så redan här bytte han yrke.
 
1816 får han dottern Margareta Elisabet med pigan Maria Elisabet Lundberg som bor i Småra i Edsbo.
1823 får dom sonen Matthias, men han föds i Edebo.
Efter denne sons födelse flyttar Maria Elisabet till Ununge där hon fortsätter att bo ensam.
Men i husf 1826-30 bor familjen tillsammans på Skebo bruk.
Johan står här som trädgårdsmästare.
Dom får två söner till, Lars Fredrik f 1826 och Johan Adolf f 1830.
Dom gifter sig till slut den 4/11 1830 och de två yngsta sönerna Carl Olof f 1833 och Per Ferdinand f 1836 föds i äkta säng.
 
Johan avled 70 år gammal av kallbrand 27/6 1846.
 
Maria Elisabet Lundberg var f 2/2 1794 i Edebo. Hon var betydligt yngre än Johan. Hon dog 29/4 1874 i Ununge.
Hennes far var bränneridrängen Adolf Lundberg född någonstans i Stockholm 1762. Har inte hittat mer om honom ännu. Hennes mor hette Anna Maria Hargström f 1764 i Ununge. Jag har lite mer om henne om du är intresserad.
 
Mattias Holmqvist var min morfars farfar far.
 
Kram,
Annette

19
Ununge / Äldre inlägg (arkiv) till 31 mars, 2010
« skrivet: 2009-07-06, 19:47 »
Hej!
 
Jag undrar om någon vet nåt om Catharina Holmqvist född omkring 1732/33, död 1812 på Skebo.
 
Husf för Ununge, Skebo bruk A1:1   GID 2473.2.22900
Anna Caisa Holmqvist f 1732
sonen Jan f 1776
 
Sonen Jan/Johan var född i Adolf Fredriks församling i Stockholm, den 30/4 1776.  Som föräldrar står Erik Holmqvist och hustrun Catharina Holmqvist. Jag kan inte tyda vad som står före faderns namn.
 
Catharina gifte om sig den 13/11 1787 med stalldrängen Johan Barneji.
Hon står som änka i vigsel notisen. Dom fick inga gemensamma barn.
I husförhöret 1786-93 står hon som född 1733.
 
Jag har sonen Johan i husf 1793-99 GID 2473.4.57500 där han står som inflyttad från Stockholm 1776.  
Catharina och maken Johan Barneji finns på GID 2473.4.58400.
Maken dör 1798 och Catharina dör den 20/4 1812.
I dödsnotisen står det enkan Caisa Holmqvist på Schebo Bruk.
 
Vad jag nu undrar är, hette hon Holmqvist som ogift, eller blev det ett misstag någonstans i kyrkböckerna, eftersom första maken hette Erik Holmqvist?
Och vet någon vart hon och maken Erik var född?
 
Tacksam för all hjälp.
 
Mvh,  Annette Candelaria

20
Örebro (Nikolai) / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-10-01
« skrivet: 2009-07-06, 14:52 »
Hej Staffan!
 
Tack så jättemycket för hjälpen. Nu faller pusselbitarna mer på plats.
Ibland letar man så febrilt att man helt missar ledtrådar.
Nu är det  bara att nysta vidare.
Återigen, stort tack!!!
 
Kram, Annette

21
Örebro (Nikolai) / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-10-01
« skrivet: 2009-07-03, 08:44 »
Hej Sonia!
 
Jag kollade Knista. Det är samma bok som i Hidinge, varannan sida är dop för Hidinge och varannan för Knista. Men tack för tipset.
 
Varma hälsningar,  
 
Annette

22
Örebro (Nikolai) / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-10-01
« skrivet: 2009-07-02, 21:13 »
Hej!
Jag har helt kört fast med en av mina anor. Mitt hopp står nu till att se om någon här kan hjälpa mig.
Jag letar efter föräldrarna till Christina Elisabet Åhman.
I husförhören för Örebro Nicolai församling, boende i 4:e Roten, #32, står hon varje gång som född 1752.
 
Husf 1750-64      A1:3  GID: 2316.71.94600
 
Lars Åman f 1713 i Ånsta död 1758
hustru Stina Bergström f 1715 i Hidinge
omgift med Eric Olofsson Elgström
under Stinas namn står det ytterligere en person med efternamnet Bergström f 1728. Jag kan inte tyda förnamnet.
Och under dessa namn står oäkta s.dotter Stina f 1752 (systerdotter eller sondotter?)
 
 
husf 1750-64     A1:3   GID: 2316.72.4600
 
Eric Olofsson Bergström
hustru Stina Bergström
oäkta son?dotter Stina
 
 
husf 1764-67    A1:4  GID: 2316.73.20600
husf 1767-72    A1:5  GID: 2316.74.54000
här står hon som oäkta s.d (sondotter eller systerdotter?)  
 
Den 22/12 1776 gifte hon sig med Petter Jacob Lecsinski(Lescenskij)  
 
husf 1773-76     A1:6  GID: 2316.75.92600
även här står hon som oäkta.
 
I alla husförhören står hon som född 1752 i Hidinge. Fram till vigseln som någons oäkta dotter. Jag har vänt ut och in på födelseboken för åren mellan 1742 t o m 1765, utifall nu hennes födelseår skulle varit felskrivet.
Jag kan inte hitta henne någonstans.
 
Hon fick 4 söner med sin man.
Per Adolph f 1777, Carl Gustaf f 1779, Jan Fredric f 1780 och Jacob Eric f 1782.
När hon dog 1826 står hon som 74 år gammal, vilket ger hennes födelseår som omkring 1752.
 
Jag har letat i närliggande församlingar utan resultat, utifall att Hidinge skulle vara en felskrivning, utan resultat. Tyvärr finns det tydligen ingen födelsebok för det aktuella födelseåret i Örebro heller (utifall att hon skulle varit född där).
 
Kan någon hjälpa mig?
 
Stort tack på förhand.
 
mvh,
 
Annette Candelaria

23
Torgstedt / Torger / Torgstedt / Torger
« skrivet: 2009-06-01, 22:01 »
Hejsan Staffan!
 
Stort varmt tack, nu ska jag leta vidare och se om jag hittar mer om Christian.
 
Varma hälsningar,
 
Annette

24
Torgstedt / Torger / Torgstedt / Torger
« skrivet: 2009-05-31, 15:44 »
Hej!
 
Jag undrar om någon har info om handelsmannnen Adam Torgstedt boende i Maria församling i Stockholm. Han var gift två gånger.
 
1 med Maria Elisabet Wennerström den 27/7 1775. Hon avled redan den 6/3 1776.
En dotter, Eva Maria föddes 27/2 1776.
 
2 med Maria Almqvist den 29/9 1776.
Barn
Fredrik Gustaf  född 10/10 1779
Sara Christina  född  19/6 1781
 
Jag har helt kört fast.  
Stort tack på förhand.
 
Annette Candelaria

25
Almby / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-05-19
« skrivet: 2008-02-20, 18:51 »
Hej Lennart!
Tack så jättemycket för hjälpen, det är verkligen uppskattat.
Jag bor i San Diego och Genline är det enda hjälpmedlet jag har tillgång till just nu. Personhistorisk Tidskrift samt Svenska Släktkalendern får jag kolla upp nästa gång jag åker hem till sverige. Nu vet jag iallafall vart den informationen finns, återigen tack så jättemycket!
 
många varma tacksamma hälsningar,
 
Annette Candelaria

26
Almby / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-05-19
« skrivet: 2008-02-12, 21:03 »
Hej!
Jag undrar om någon har Sergeanten Petter Jacob Leschensky i sina anor.  
Enligt husförhören är han född den 12 Feb 1711 i Almby, men jag kan inte hitta honom i födelseboken. Han gifte sig i Lännes med Catarina Regina Bougman och dom bosatte sig i Sörby i Almby socken.
Dom fick barnen Petter Jacob född 1749, Catarina Regina född 1757, Lovisa född 1755, Johan född 1757 och Brita Stina född 1760.
Den äldre Petter Jacob avled i Almby den 6 Juni 1773.
Känner någon till denna familj?
 
Tacksam för all hjälp.
 
Mvh,   Annette Candelaria

27
Efternamn L / Lindblad, Axel Robert f 1830
« skrivet: 2008-01-21, 21:35 »
Hej!
Jag undrar om någon har vetskap om Axel Robert Lindblad.
Han var född 17 Februari, alternativt 17 Augusti 1830 i Stockholm. Ingenstans har jag hittat information om vilken församling han var född i.
 
Han var gift 3 gånger. Första gången 1863 med Hulda Erica Mörtstedt som avled 1866. Dom bodde ett tag i Norge. En dotter, Maria Margareta född 1864 (min farfars farmor).
Gift andra gången 1867 med sin svägerska, Amanda Augusta Mörtstedt som avled omkring 1880/81. Båda systrarna dog i TBC.
Gift för tredje gången 1881 med Kristina Lovisa Olofsson.
 
Axel Robert flyttade runt landet en hel del. Han var Rättare i bl a Floda, Finspång samt Njurunda (1890) som verkar varit hans senaste arbetsplats innan han återvände till Stockholm omkring 1897.
Jag hittade honom i Rotemansarkivet där han står som revisor, födelsedatumet står där som 17/2 1830.
 
Finns det någon som vet vilken församling axel Robert var född i?
 
Tacksam för all hjälp.
 
Mvh, Annette Candelaria

28
Adolf Fredrik / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-04-03
« skrivet: 2008-01-21, 21:02 »
Hej alla hjälpsamma och duktiga släktforskare!
 
Jag har helt kört fast på följande ana. Problemet är hennes efternamn som jag tidigare misstolkat som Fernberg. Jag tror att det ska vara Jernberg/Järnberg istället.
Hon hette Anna Christina och uppges i husförhören för Skebo bruk vara född 28/5 1764.
Gift den 24/7 1791 i Adolf Fredriks församling med Mattias Dahlman. Deras son Mattias föddes och döptes i Adolf Fredrik 17/9 1794.
Där ser Anna Christinas efternamn ut som Fernberg.
Dom flyttar 1798 till Skebo bruk.
1799 hittar jag dom på Häverö, Mattias födelseort, där står hennes födelseår som 1766. Dom kommer tillbaka till Skebo,i en del av husförhören ser det ut som om Anna Christinas efternamn är Fernberg, i andra tyder jag det som Jernberg. När deras dotter Johanna Lisa föds i Skebo den 13 Oktober 1801, ser moderns efternamn ut som Järnberg. Jag har även hittat ett par av deras andra barn via Familyseach.org och där står hon som Fernberg. Har letat i Adolf Fredrik efter Jernberg/Järnberg samt Fernberg, utan resultat.  
 
Finns det nån snäll och duktigare släktforskare som kan hjälpa mig??  
 
Mvh,
 
Annette Candelaria

29
Lagergren / Äldre inlägg (arkiv) till 26 september, 2009
« skrivet: 2008-01-12, 17:29 »
Hej Kjell!
 
Tack så jättemycket för den informationen. Jag har kollat födelseboken förut ett antal gånger, men måste ha missat denna Brita Caisa. Jag brukar ta ett 24 timmars pass på Genline emellanåt och efter ett tag blir man ju ganska mör i huvudet...
Men jag ska ta och följa denna Brita Caisa och se vart jag hamnar.
Återigen, tack så jättemycket för hjälpen!
 
Varma hälsningar,
 
Annette i San Diego

30
Lagergren / Äldre inlägg (arkiv) till 26 september, 2009
« skrivet: 2008-01-07, 05:43 »
Hej!
 
Jag undrar om någon vet något om Brita Catharina Lagergren, född 1771.
Enligt en obekräftad uppgift jag har kan hon ha varit född i Åtvid, Östergötland. Hon gifte sig den 29 Dec 1790 med Hindric Lind i Skinnskatteberg.
 
Mycket tacksam för all ev hjälp.
 
Mvh, Annette Candelaria

31
Leczinsky / Leczinsky
« skrivet: 2007-09-05, 20:28 »
Hej Lennart!
 
Jag sitter just nu och tittar på husförhöret för Mosjö, Dyringe by i Örebro 1821-26 (GID 2393.36.102700).
Överst på sidan finns Carl Gustaf Leczinsky med hustru Anna samt barnen Christina Carolina född 1814 och Carl Edvard född 4/4 1823 i Stockholm.  
Dottern är min farfars farfars mor.
Men jag tycker det ser ut som om det står fosterson framför Carl Edvards namn. Vad jag har hittat hade familjen inga andra barn förutom dessa, en dödfödd flicka föddes 1819 och då står modern Anna som 41 år gammal.
 
Mvh, Annette Candelaria

32
Efterlysningar (stängd för nya rubriker) / Hans Mörtstedt
« skrivet: 2007-03-17, 04:16 »
Hej!
Jag undrar om någon vet något om Skomakarmästaren Hans Mörtstedt. Enligt ett husförhör i Falun så ska han var född omkring 1754 i Gästrikland, eventuellt i Gävle.  
Han flyttade till Falun och gifte sig där med Elisabet Westmark den 4/5 1788.
 
Tacksam för all hjälp!
 
Mvh, Annette Candelaria

33
Fernberg / Fernberg
« skrivet: 2007-03-17, 03:31 »
Hej!
 
Jag har en Anna Christina Fernberg som enligt husförhören i Ununge ska vara född 28/5 1764.
 
Hon gifte sig i Adolf Fredriks församling i Stockholm den 24/7 1791 med skomakargesällen Matthias Dahlman som kom från Häverö.
 
Dom flyttar 1797 till Skebo bruk, för att sedan en kort tid 1798 flytta till Häverö. Senare samma år är dom tillbaka på Skebo bruk.
 
Deras barn som jag vet om var:
 
Mattias  f. 1794 i Adolf Fredrik, död där i 2 års åldern.
Anna Stina  f. 1797 i Ununge, död 1798
Ulrica Sophia f. 1799 i Ununge, död späd
Johanna Lisa f. 1801 i Ununge
Carolina  f. 1803 i Ununge, död späd
Franz  f. 1804 i Ununge,död som liten
 
Eftersom Anna Christina och Matthias gifte sig i Adolf Fredriks församling har jag funderat på om Anna Christina kanske kom därifrån.
Den enda Anna Christina jag har hittat är en oäkta dotter till en Anna Maria Wennman född 2/11 1764.
Jag har ingen aning om ifall hon kan vara den rätta.  
Ingenstans i husförhören m m står hennes födelseförsamling, bara Stockholm. Jag har sökt igenom varenda födelsebok utan resultat.
Är det någon som vet nåt om min Anna Christina??
 
Mycket tacksam för svar.
 
Mvh, Annette Candelaria

34
Hargström / Hargström
« skrivet: 2007-03-17, 02:44 »
Hej!
 
Jag undrar om någon vet nåt om Anders Hargström, född  1740 i Harg enligt husförhören för Ununge.
Han gifte sig 23/5 1763 i Harg med Cajsa Jacobsdotter och dom flyttade ungefär samtidigt till Ränka i Ununge där Anders blev socken smed.
Barn som jag vet om var:
 
Anna Maria f. 1764
Lisa Greta  f. 1767
Catharina f. 1770
 
Anders avled i en drunknings olycka på sjön Närdingen den 10/7 1788.
 
Enligt Familysearch hette hans far Joh. Landgren, men ingenstans i Harg har jag lyckats hitta någon med det namnet. Inte heller födelseboken för åren omkring 1740 har gett resultat.
 
Finns det någon som vet något mer om denne man??
 
Mycket tacksam för all hjälp.
 
Mvh, Annette Candelaria

35
Hej!
Jah har en Carl Bougman född 1689.
Jag hittade honom i husförhöret för Länna 1762-71 tillsammans med hustrun Cajsa (Catharina)Örnberg född 1693. Sonen Carl Gustaf bor fortfarande hemma.
Dom hade även en dotter, Catharina Regina som var född i Lännas 13/4 1724. I födelseboken ser det ut som det står krögare före faderns namn.
Regina gifte sig omkring 1749 med Peter Lescenskij från Almby, Örebro.
Nu undrar jag om denna Carl Bougman kan vara samma Carl som nämns i ovanstående inlägg med Lars Bougman som far.
 
Tacksam för all hjälp.
 
Mvh, Annette Candelaria

36
Lännäs / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-03-23
« skrivet: 2007-02-28, 22:48 »
Hej!
 
Jag undrar om någon har info om Catharina Regina Bougman född i Lännäs den 13/4 1724.
I födelseboken står hennes föräldrar som Carl Bougman och Catharina Örnberg.
Det ser ut som om det står krögare före faderns namn, men jag är inte helt säker.  
Hon gifte sig med Peter Lescenskij och dom bodde i Almy.
All info om hennes föräldrar och led bakåt emottages tacksamt.
 
Mvh,
Annette Candelaria

37
Mörtstedt / Mörtstedt
« skrivet: 2007-02-27, 05:48 »
Hej igen Chris!
 
Tack så jättemycket, dom uppgifterna hittade jag inte via Genline.
 
Jag gick tillbaka och kollade upp hennes far Johan Eric i födelseboken. Jag slarvade till det tidigare, han var född 3 aug 1793, inte 1797, i Falun som son till Skomakaren Hans Mörtstedt (från Gävle)och hans hustru Elisabet Westmark. Alla deras övriga barn verkar ha dött som små, kanske därför det fanns pengar att låta sonen studera till präst.
Har ännu inte hittat Hans Mörtstedt i Gävle,det får bli en annan dag...
Tack igen för din snälla hjälpsamhet, det är verkligen uppskattat!
 
Annette

38
Äldre inlägg 2006-2007 (Arkiv) / Anders Gustaf Andersson
« skrivet: 2007-02-26, 16:53 »
Hej Hanne!
Tack så jättemycket för den informationen.
Nu vet jag att han iallafall kom iväg och inte bara flyttade någon annanstans i Sverige.  
Tyvärr är ju hans namn inte direkt ovanligt så att leta i US Census är lönlöst innan jag vet vilken stat han skulle till.
Återigen, TACK för hjälpen!!
 
Varma hälsningar,
 
Annette

39
Äldre inlägg 2006-2007 (Arkiv) / Anders Gustaf Andersson
« skrivet: 2007-02-24, 21:13 »
Hej!
 
Min farfars mormors far hette Anders Gustaf Andersson. Han var född 13 Juni 1831 i Barkarö (Västerås) som son till Anders Olsson och Cajsa Jansdotter. Han gifte sig med Johanna Pettersson och bodde bl a i Hedensberg, Tillberga församling i Västmanland. Dom fick barnen Ida Wilhelmina född 1871, Elin Josefina född 1875 och Anna Matilda född 1877.
Omkring 1881 lämnade han familjen och for till Amerika för att aldrig komma tillbaka. Familjen blev kvar i Tillberga, hustrun fick ytterligare 2 barn med någon annan.
Vet någon vart Anders Gustaf tog vägen?
Tacksam för all ev hjälp.
 
Mvh,  
Annette Candelaria

40
Mörtstedt / Mörtstedt
« skrivet: 2007-02-24, 19:55 »
Fann att Hulda Erica återvänt till Sverige igen 1865 med maken Axel och dottern Maria Margareta.
Så nu vet jag att hon måste ha dött någon gång mellan Augusti 1865 och 1867 när maken gifte om sig med hennes syster.
Än en gång tack Chris för hjälpen!!
Nästa gång jag har Genline blir det nu enklare att hitta Hulda Erica och resten av familjen.
 
Annette Candelaria

41
Mörtstedt / Mörtstedt
« skrivet: 2007-02-24, 17:29 »
Hej Chris!
TACK SÅ JÄTTEMYCKET FÖR HJÄLPEN!!!!!!!!!!!!
 
Jag bor i San Diego och har begränsade resurser att leta i just nu,så denna hjälp mottages tacksamt. Jag hade en tanke att det kunde vara samma Axel som systern gifte sig med...men jag hittade inget som kunde bevisa det. Att han avverkade fruar på löpande band gjorde ju inte saken lättare...hihi.
Jag har redan hittat Hulda Ericas far Johan Eric i födelseboken i Falun..så där är det bara att nysta vidare.
Återigen...TUSEN TACK för hjälpen!!
Det är jättekul med en sajt som denna där folk tar sig tid att ge en hjälpande hand ibland.
Denna gång fick jag massor av information.
 
Nu hoppas jag att du får en trevlig fortsättning på helgen min vän.  
 
Varma kramar,
 
Annette

42
Mörtstedt / Mörtstedt
« skrivet: 2007-02-24, 03:25 »
Hej!
 
Min farfars farmor hette Maria Margareta Lindblad och var född 31 Januari 1864 i Hofs Prästgäld i Norge. Enligt dopboken där hette hennes föräldrar Axel Lindblad och Hulda Erica  
Mörtstedt.
 
Den enda Hulda Erica jag har hittat var född 7 Juni 1840 i Floda i Kopparberg.
Denna Hulda Erica var dotter till Kyrkoherde Johan Eric Mörtstedt född 3 Aug 1797 i Falun och hans hustru Christina Margareta Jansdotter.
Övriga barn i familjen var Johan Engelbert född 1828, Maria Dorotea född 1824 och Amanda Augusta född 1843.
 
Jag har letat via Genline men inte lyckats hitta Hulda Ericas vigsel med Axel Lindblad någonstans.
Jag vet inte om Axel var svensk eller norsk, bara att dom befann sig i Norge när dottern Maria Margareta föddes.
Hon gifte sig 5 Juli 1886 med Kyrkoherden Conrad Teodor Bergstedt och dom bosatte sig i Sköldinge i Södermanland.  
 
Vad jag försöker lista ut nu, är om Johan Erik Mörtstedts dotter Hulda Erica är densamma som den som gifte sig med Axel Lindblad.  
 
Tacksam för alla eventuella ledtrådar.
 
Mvh,
Annette Candelaria

43
Hej Mats!
 
Jag kollade precis via Genline och där står det i husförhöret 1886-94 (Gotland,Lye A1:2652.2.52600) att Jacob Petter var född i Lye 11/7 1877. Såvitt jag vet kallades han Jacob.
Tack för informationen.
Nästa gång jag har US Census ska jag titta i Menistee och se om han finns där. Jag hade lite svårt att tyda handstilen på Ellis Island och kunde inte läsa vad som stod som slut destination.  
Återigen, tack så jättemycket!
 
Mvh,
Annette Candelaria

44
Hej!  
Jag hjälper just nu en kompis som undrar vart hans fars morfars bror tog vägen.  
Han hette Jacob Petter Lydahl, var född 1878 och kom från Gotland (Lye). Hans föräldrar hette Lars Petter Lydahl och Sofia Erika Eriksdotter.  
Anders Petter utvandrade 1902 till USA.
Enligt Ellisisland skulle han vidare till Michigan. Har inte lyckats hitta honom där i US Census.  
Vet någon vart han slutligen bosatte sig?  
 
Tacksam för all hjälp.  
 
Mvh, Annette Candelaria

45
Lundberg / Lundberg
« skrivet: 2007-01-31, 20:31 »
Hej!
 
Jag undrar om någon har info om Adolf Lundberg född 1762 i Stockholm. Vart exakt vet jag inte.
Han flyttade till Ununge (Skebo bruk)och gifte sig 1788 med Anna Maria Hargström. Dom hade bl a dottern Maria Elisabet född 1794.
Mycket tacksam för all hjälp.
 
Mvh,
Annette Candelaria

46
Lydahl / Lydahl
« skrivet: 2007-01-18, 22:47 »
Hej igen!
 
Det ska vara Jacob Petter Lydahloch inte Anders Petter. Jag hittade honom på ellisisland.org
där det står att han anlände 1902 och skulle vidare till Michigan.
 
Mvh, Annette Candelaria

47
Lydahl / Lydahl
« skrivet: 2007-01-18, 22:08 »
Hej!
Jag hjälper just nu en kompis som undrar vart hans farfars bror tog vägen.
Han hette Anders Petter Lydahl, var född 1878 och kom från Gotland. Hans föräldrar hette Lars Petter Lydahl och Sofia Erika Eriksdotter.
Anders Petter utvandrade 1902 till USA.  
Vet någon vart han slutligen bosatte sig?
 
Tacksam för all hjälp.
 
Mvh,
Annette Candelaria

48
Fellingsbro / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-02-17
« skrivet: 2007-01-11, 21:42 »
Hej!
Jag undrar om någon vet nåt om Anna Fröman som enligt ett husförhör i Mosjö 1816-20 ska vara född i Fellingsbro 1778. Jag har letat i födelseboken utan resultat. Hon gifte sig 1813 med Carl G Lechzinskij. Dom fick dottern Christina Carolina född 1814.
Jag är väldigt tacksam för all hjälp jag kan få.
Mvh,
Annette Candelaria

49
Judiska släkter A-Ö / Kanter
« skrivet: 2006-12-14, 06:29 »
Hej Björn!
 
Tack för tipset. Vet du om detta går att söka efter via nätet?
Jag bor i San Diego så ett besök i Marieberg får annars nog vänta tills jag åker hem till Sverige nästa gång. Att dom kanske ansökt om svenskt medborgarskap har inte ens slagit mig förrän nu.
Tack så jättemycket.
GOD JUL!!
 
Varm kram, Annette

50
Huddinge / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-10-11
« skrivet: 2006-11-16, 18:46 »
Hej!
Jag undrar om någon har information om Catharina Fröman, enligt obekräftad uppgift född år 1700 i Huddinge. Hon gifte sig 18/10 1722 i Katarina församling med Henrik Adrian Dobbin. Eventuellt finns lysningen i Huddinge.
Hon blev änka 1741 och gifte om  sig med slaktaren David Lohman 1752.
 
Mycket tacksam för all hjälp jag kan få att hitta henne.
 
Mvh, Annette Candelaria

51
Ununge / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-01-21
« skrivet: 2006-11-14, 00:26 »
Lena, du är en pärla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Jag är oerhört glad och tacksam för din hjälpsamhet. Nu vet jag med säkerhet att jag är på rätt spår här.
 
Tusen tack för att du återigen tog dig tid att titta åt mig.
 
Många tacksamma varma kramar,
 
Annette

52
Ununge / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-01-21
« skrivet: 2006-11-13, 22:10 »
Hej Lena!
 
Tack så jättemycket för hjälpen!!
 
Wow! Det var mycket info på en och samma gång.
 
Mattias och Anna Christinas dotter Johanna Lisa är min morfars farfars mormor. Vad kul, nu fick jag ett par av hennes syskon som jag inte visste om innan, samt ett dödsdatum för Mattias.Det står Häverö som födelseort för honom med, så nu vet jag vart jag ska leta.
Återigen Lena, stort tack!!!!
 
Varm kram,
 
Annette

53
Dahlman / Äldre inlägg (arkiv) till 30 september, 2010
« skrivet: 2006-11-13, 21:41 »
Hej Lelle!
 
Du ska ha stort tack för hjälpen.
Jag hade ett 24 timmars abbonnemang på Genline nu i helgen och när det blev familjen Dahlmans tur var jag ganska trött och huvudet ville inte riktigt hänga med i läsningen. Jag ska gå tillbaka till Häverö födelsebok till nästa helg och titta igen. Men allt annat stämmer ju så nog är det allt min Mattias du hittade.
Varm kram och stort tack igen!!
 
Annette

54
Ununge / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-01-21
« skrivet: 2006-11-13, 05:52 »
Hej!
 
Jag undrar om någon vet något om skomakaren Matthias Dahlman f.1766 och hustrun Anna Christina Fernberg f.1764 som 1798 flyttade till Skebo Bruk. Deras dotter Johanna Lisa Dahlman var född 13/10 1801 och hon gifte sig 1827 med klensmeden Jan Fredrik Lemoine.
Känner någon till denna familj och vet något mer?
 
Mvh, Annette Candelaria

55
Dahlman / Äldre inlägg (arkiv) till 30 september, 2010
« skrivet: 2006-11-13, 05:36 »
Hej!
Jag undrar om någon vet något om skomakaren Matthias Dahlman född 1766.
I hans lysnings och vigsel notis i Adolf Fredriks församling i Sthlm (24 Juli)1791 står det att han var född 1766 i Häverö. Jag har lusläst Hävero födelsebok 1760-70 utan att hitta någon med efternamnet Dahlman. Jag hittade ett par barn med namnet Mattias men ingen med rätt efternamn, eller också var texten så svårläst att jag inte kunde tyda den.
Hans hustru hette Anna Christina Fernberg och hon var född 1764. Dom flyttade 1798 till Skebo Bruk och i husf 1807-12 står det återigen att Mattias var född i Häverö.  
Dom fick tre barn som jag vet om.
Sonen Mattias föddes i Adolf Fredriks församling 1794, han finns inte med i Skebo, så han dog förmodligen som liten.
Dottern Johanna Lisa föddes på Skebo 1801.
Ytterligare en son,kan inte riktigt tyda hans namn, föddes 1804.  
Om något vet nåt om denna familj, vore jag väldigt tacksam för lite hjälp.
 
Mvh, Annette Candelaria

56
Judiska släkter A-Ö / Kanter
« skrivet: 2006-09-11, 20:00 »
Hej Berit!
Tack så väldigt mycket för den informationen.
Det verkar som om Herman flyttade ett bra antal gånger under sitt liv, först född i Litauen, sen boende i Tyskland...sen tillbaka till Litauen eftersom en del av barnen är födda där.
Jag visste inte att familjen bodde en tid i Kalmar,det var intressant att få veta.
Dessutom fick jag veta om ytterligare två barn i familjen.
Så stort varmt tack, Berit, för din hjälp!!
 
Varma hälsningar,  
 
Annette Candelaria

57
Judiska släkter A-Ö / Kanter
« skrivet: 2006-09-08, 21:10 »
Hej!
Jag undrar om någon vet något om följande personer.
 
Herman Kanter född omkring 1855. Hans hustru hette Rachla, född ca 1853, tyvärr vet jag inte hennes efternamn. Dom bodde ett tag i Karlstad, sedan flyttade dom till Göteborg.
Dom hade följande barn som jag vet om:
 
Samuel f 1875
Anna  f 1877
Ester  f 1879
Berman   f 1881
Lina  f 1885
Sara  f 1888
David  f 1890
 
Sonen Samuel var far till min farmor. Han bodde i Stockholm.
 
Min farmors mamma hette Sara Marcus och var född 1885. Hon avled i TBC 1931. Hennes föräldrar hette Hechemie Marcus f 1850 och Bassa Sugin f 1858. Enligt Rotemansarkivet kom dom från Ryssland.
 
Barn:
Rosa  f 1879
Jacob  f 1882
Sara  f 1885
Josef  f 1891
 
Är det någon som vet något om dessa två familjer?
Tacksam för all hjälp.
 
Annette Candelaria

58
Bergstedt / Bergstedt
« skrivet: 2006-06-20, 05:43 »
Hej igen Staffan!
Jag ska hem en sväng till Sverige i Juli, ska försöka avsätta tid till en tur till Stadsarkivet.
Återigen,tack så jättemycket för din hjälpsamhet.
 
Annette

59
Bergstedt / Bergstedt
« skrivet: 2006-06-19, 21:47 »
Hej Staffan!
Tack så jättemycket för hjälpen.
En liten fråga,vart hittar jag denna bouppteckning?
Jag bor i San Diego och kan för tillfället bara använda Genline och SVAR.
Jag har letat efter Sophia Dorothea under födda i Stockholm, utan framgång.
Du vet inte i vilken församling hon föddes?
 
STORT TACK IGEN!
 
mvh, Annette

60
Bergstedt / Bergstedt
« skrivet: 2006-06-14, 18:53 »
Hej Tor!
 
Det var ett tag sen jag kollade in här.
Våran Nils Bergstedt är min farfars farfars farfars far...jag tror det blev rätt.
 
Tack så jättemycket för informationen!
Du har inte möjligen hittat nåt om hans hustru, Sophia Dorotea? Allt jag har är hennes födelseår 1723 i Stockholm.
 
Trevlig sommar, mvh,  Annette Candelaria

61
Hej Christina och Lena!
 
Wow!! Nu blir man ju riktigt bortskämd ju.
 
Så Ida Wilhelminas far reste till USA utan familjen. Jag undrar om han hade tänkt skicka efter dom senare....
Det kanske inte hjälpte att hustrun Johanna fick en dotter på egen hand.
Tur att det snart är helg så jag kan gräva lite mer. Ska se om jag kan hitta vart i USA fadern tog vägen.
Tack ni jättesnälla!!!!!
 
Och Helene, tack ska du ha för tipset...ska kolla in där med.
 
HA NU EN TOPPENHELG ALLIHOPA!!
 
varma kramar, Annette

62
Birgitta,  
du ska ha stort tack för all din hjälp.
Till helgen ska jag leta vidare på Elsas familj.
Det är lite synd med dom luckor man ofrånkomligt får nöja sig med, men trots all är det ju helt fantasktisk hur många anor man faktiskt hittar.
 
Hoppas du får den trevlig helg.
Varma hälsningar, Annette

63
Hej Birgitta!
Wow...här kommer släkten serverad på silverfat ju nästan..hihi...
Tack så jättemycket!!!!
Ja...det verkar ju som om den Ida Wilhelmina som du och Helene hittade är min Elsa Walborg mor.
 
Stort tack ska du ändå ha, Lena Thelin för hjälpen!!  
 
Nu blir det ju mycket lättare att nysta vidare med Elsa...åtminstone på moderns sida.
Fram till nu har jag inte brytt mig om att försöka hitta ledtrådar till oäkta barns fäder. Men nu undrar jag om du kanske vet om det är möjligt att hitta vem som t ex var Elsas far?
 
Stort tack igen för all hjälp!
 
Annette

64
Detta är till Sven Aivert, Helene Jorsell Christina Sulejmani och Birgitta Lindborg.
TUSEN TACK FÖR ER HJÄLP!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Wow...jag loggade in bara ett par timmar efter min förfrågan här ovan.
.Jag blev helt stum....inom en timma hade ni 4 letat upp all denna informationen åt mig. Jag blev så glad, jag vet inte hur jag ska uttrycka mig...
 
Nils Ragnar Gustaf Bergstedt var min farfar och Elsa Walborg Andersson var hans mor.
 
Jag bor i USA sen 12 år tillbaka så att forska på plats går inte. Så jag brukar logga in med antingen 3 timmars abbonnemang på SVAR eller 24 timmars på Genline. I båda fallen gör jag det när jag kan pussla in det med familjen, samtidigt som det blir aningen stressigt och tröttsamt för huvudet....hihi...men kul är det.
Nackdelen med detta är ju förståss att man lätt missar nåt eller blir för trött för att riktigt har koll på vad man borde leta efter ibland. Men så länge barnen blir små är denna metod som blivit mest effektivast.
Jag är så tacksam för denna hjälp, återigen har hjälpsamma människor här på Anbytarforum kommit till min räddning när jag kört fast.
 
Jag har en fråga bara...min Elsa Walborg föddes på Allmänna Barnbördshuset. Jag ser att ingen far står med. Betyder det med största sannolikhet att hon var oäkta?
 
Återigen, Sven, Helene, Christina och Birgitta, STORT TACK TILL ER ALLIHOPA!
 
Varma San Diego hälsningar,  
Annette Candelaria

65
Hej!
Jag söker info om Elsa Valborg Anderson, född 5 Maj (alternativt 3 Maj) 1890 i Kungsholmens församling. I rotemansarkivet hittade jag henne som fosterbarn  fr o m 15 Dec 1904 hos Karl Johan och Anna Lovisa Eriksson boende på Svedenborgsgatan 46. Det står att hon flyttar till Västerås den 12 Nov 1906.
Jag fösökte leta via Genline i helgen, men den aktuella födelse/dop filmen fanns inte med där.
Omkring 1916 gifter hon sig med Nils Arne Bergstedt.
 
Jag har inte lyckats hitta vilka henes föräldrar var. Har bl a tittat via internätet på stadsarkivets sida utan resultat.
Vet någon nåt om hennes föräldrar eller har tips på vart jag kan leta?
 
Jag bor i San Diego så mina resurser är lite begränsade.
Tacksam för all hjälp jag kan få.
 
 
Mvh, Annette Candelaria

66
Adolf Fredrik / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-07-19
« skrivet: 2006-05-22, 20:03 »
Hej!
Jag undrar om någon vet nåt om Johannas (Johan) Holmqvist född 30 April 1776 i Adolf Fredriks församling. Föräldrarna står som Erik och Carharina Holmqvist. (Jag har lite svårt att tyda vad faderns yrke var).  Johan flyttar så småningom till Väddö och 1801 vidare till Ununge som Trädgårdsmästardräng.
Gift 1830 med Maria Elisabet Lundberg. Han avled 1846. Finns det någon som har min Johan i sina anor och vet någon mer om honom och hans föräldrar?  
Tacksam för all hjälp jag kan få.
 
Mvh, Annette Candelaria

67
TBC / Tuberculosis / Tuberkulos / TBC
« skrivet: 2006-02-17, 20:40 »
Hej!
Min farmor som nu är 80 år har berättat för mig att hennes mor Sara Marcus, gift Kanter, var inlagd på ett sanatorium i Stockholm.
Hon avled av TBC 1931. Farmor har sagt att familjen bodde på Östgötagatan. Fanns det fler än ett sanatorium i Stockholm på den tiden?
Och vilket var isåfall troligast att Sara blev inlagd på?
Finns det några arkiv tillgängliga?
 
Stort tack på förhand.
 
Mvh, Annette Candelaria

68
Edebo / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-10-06
« skrivet: 2006-02-13, 19:57 »
Hej!  
Jag söker info om Matts/Matthias Holmqvist.  
Han var född den 17 Juli 1823 i Edebo och dog 1867 på Skebo bruk. Han var Valsmed till yrket.  
Den 1 april 1850 gifte han sig i Väddö med Johanna Lovisa Lemoine.  
 
Dom fick följande barn:  
 
Matthias Emanuel född 25 sep 1850  
 
Johan Adolf född 26 jan 1853  
 
Carl Fredrik Hjalmar född 14 april 1855  
 
Frans Gustaf född 15 nov 1857  
 
Johanna Emilia Fredrika född 3 sep 1860  
 
Anton Vilhelm född 1863  
 
Otto Bernhard född 23 jan 1867  
 
 
Vet någon vem Matthias/Matts föräldrar var?  
 
Jag har sökt i födelseboken för Edebo 1823, men den enda Matts född på det datumet är en oäkta son född till pigan Maria Elisabet Lundberg.
Vet någon om det kan vara han?
Och vart kommer då eftermnamnet Holqvist in?
Jag har letat men inte kunnat hitta om Maria Elisabet gifte sig senare.
All  hjälp uppskattas.
 
Tack på förhand.  
Mvh, Annette Candelaria

69
Bergstedt / Bergstedt
« skrivet: 2006-02-12, 03:06 »
Hej Maritha!
Tack, det är samma jag info som jag hittat. Tyvärr har jag inte kommit längre bakåt än så.
Fösökte kolla förra helgen via genline, men filmerna så långt bakåt var väldigt svårlästa, så jag hittade inget mer där.
bor för närvarande i San Diego så det är lite svårt att leta på plats.
Du har inte möjligen nån mer info?
Nils är min farfars farfars farfars far.
Mvh,
Annette

70
Bergstedt / Bergstedt
« skrivet: 2006-02-05, 22:54 »
Hej!
Jag undrar om någon vet nåt om Nils Bergstedt från Stora Mellösa. Han var född 1712 och gift med Sophia Dorotea Dobbin.
 
Dom fick följande barn som jag vet om
 
Conrad Ulric   född 1753
Carl Wilhelm   född 1755
Johan Adrian   född 1757
Hedvig Christina   född 1760
 
Stort tack på förhand.
 
Mvh, Annette Candelaria

71
Lemon / Lemoine / Äldre inlägg (arkiv) till 13 oktober, 2009
« skrivet: 2006-02-05, 22:41 »
Hej Lelle!
 
Tusen tack för den informationen.
Jag skulle tro att det är min Johanna Lovisa du hittade.
När hon gifte sig med Mattias Holmqvist står det att hennes hemort var Hammarby, samt jag har för mig att det stod smedsdotter med nånstans fast jag just nu inte kan hitta min källa.
Jag har bara en utskrift med den informationen på, mikrofilmen har jag inte haft tillgång till ännu.
 
Jag ska genast ta en titt jag med, återigen stort varmt tack!  
 
Annette

72
Aspeboda / Äldre inlägg (arkiv) till 03 oktober, 2010
« skrivet: 2006-02-05, 22:20 »
Hej Jan-Åke!  
 
Stort tack för den informationen.  
 
Är du också ättling till Hans?  
 
Hans son Karl Wilhelm är min morfars morfar.  
 
Jag bor i San Diego, så mina resurser är begränsade till Mormonernas forskar center och diverse svenska betal sajter. Tyvärr finns ju inte allt att tillgå via nätet så det är en del mikrofilmer m m som jag inte kommer åt härifrån.  
Jag ser att du anger som källa Svinhuvudsläkten i Aspeboda.  
Den boken blir nog svår att komma åt härifrån.  
Har du några tips om vart jag kan leta för att komma längre bakåt?  
 
Stor varm kram och tack!!  
 
Annette Candelaria

73
Aspeboda / Äldre inlägg (arkiv) till 03 oktober, 2010
« skrivet: 2006-02-05, 22:08 »
Hej Rigmor!
Tusen tack för all informationen.
 
Varma hälsningar, Annette

74
Skinnskatteberg / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-04-22
« skrivet: 2006-02-05, 21:47 »
Hej Jan & Gunne!  
Vad kul, tusen tack för den informationen.  
Jag bor i USA sen snart 12 år tillbaka så mina resurser att forska på plats i Sverige är begränsade.  
Eftersom jag vet att man inte ska skriva om nu levande personer här skickar jag er båda ett e mail istället.  
Jag är oerhört tacksam för all information som ni vill dela med er.  
 
Varma hälsningar,
 
Annette Candelaria

75
Skinnskatteberg / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-02-03
« skrivet: 2006-02-03, 20:30 »
Hej!
Jag undrar om någon vet nåt om gruvarbetaren Per Erik Smedberg, född 1858 i Skinnskattebergs församling, senare bosatt i Korphyttan.
Han var gift med Maria Lovisa Andersdotter, född 1860.
 
Dom hade följande barn som jag vet om:
 
Hilma Lovisa      född 1883
Erik Reinhold     född 1886
Per Axel          född 1888
Ester Sofia      född 1891 (min gammelmormor)
Victor Irenes    född 1894
Carl Ivar        född 1897  
 
Är det någon som vet vilka föräldrarna var till Per Erik respektive Maria Lovisa?
 
Min gammelmormor Ester Lovisa Smedberg gifte sig med gruvarbetaren, senare skomakaren Johan Alfred Karlsson. Han var född 1888, min mormor tror att han var från Småland (Alseda?).
Vet någon nånting om honom?
Stort tack på förhand.
 
Mvh, Annette Candelaria

76
Smedberg / Smedberg
« skrivet: 2006-02-03, 20:15 »
Hej!
Jag söker info om Per Erik Smedberg född 1858 i Skinnskattebergs församling.
Enligt 1890 års folkräkning bodde han i Korphyttan med hustrun Maria Lovisa Andersdotter, född 1860.
Han var gruvarbetare till yrket.
 
Dom hade barnen
 
Hilma Lovisa   född 1883
Erik Reinhold  född 1886
Per Axel       född 1888
Ester Sofia    född 1891 (min gammelmormor)
Victor Irenes  född 1894
Carl Ivar      född 1897  
 
Vet någon vem Per Eriks och hustrun Lovisas föräldrar var?
 
Stort tack på förhand.
 
Mvh, Annette Candelaria

77
Lemon / Lemoine / Äldre inlägg (arkiv) till 13 oktober, 2009
« skrivet: 2006-02-03, 19:55 »
Hej!
Jag söker info om Johanna Lovisa Lemoine.
Hon var född 1826 på Väddö.
Den 1 april 1850 gifte hon sig med Valssmeden Matthias Holmqvist och flyttar med honom till Skebo bruk. Han var född i Edebo.
 
Dom hade följande barn:
 
Matthias Emanuel   född 25 Sep 1850
 
Johan Adolf   född 26 Jan 1853
 
Carl Fredrik Hjalmar  född 14 April 1855
 
Frans Gustaf  född 15 nov 1857
 
Johanna Emilia Fredrika  född 3 Sep 1860
 
Anton Vilhelm  född 1863
 
Otto Bernhard  född 23 Jan 1867
 
 
Maken Matthias avled i Augusti 1867.
 
Vet någon vem Johanna Lovisas föräldrar hette?
 
Stort tack på förhand.
 
Mvh, Annette Candelaria

78
Aspgren / Aspgren
« skrivet: 2006-02-03, 19:29 »
Hej!
Min morfars morfars far hette Hans Aspgren och var född 1832 i Stråtenbo, Aspeboda socken. Jag undrar om någon vet vad hans hustru hette.
Hans står som änkling i 1890 års folkräkning,
med barnen Johan August född 1860, Emma Kristina född 1867 samt Karl Wilhelm född 1870.
Dom bodde då i Kristine församling i Falun.
Jag tror att han avled 1893.
Vet någon nåt om hans föräldrar?
Tack på förhand.
Mvh, Annette Candelaria

79
Aspeboda / Äldre inlägg (arkiv) till 03 oktober, 2010
« skrivet: 2006-02-03, 19:18 »
Hej!
Jag söker info on Hans Aspgren, född 1832 i Stråtenbo i Aspeboda socken, död 1893.
Han var enligt 1890 års folkräkning berg arbetare i Falun. Var då änkling med barnen Johan August, Emma Kristina samt Karl Wilhelm boende hemma.
Vet någon vad hans hustru hette, samt något om Hans föräldrar??
Tack på förhand.
Mvh,  
Annette Candelaria

Sidor: [1]