ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Peter Ragnvaldsson

Sidor: [1]
1
Släktforskning AnSök erbjuder släktforskning på uppdrag.Det kan röra sig om både något litet där du kört fast eller ett större uppdrag. Du bestämmer gränserna över hur många timmar det får ta i anspråk. Även tydning av gamla brev och dokument kan komma i fråga.Jag forskar både i Sverige, Finland, Estland, Norge, Danmark och Lettland. Vissa delar av Tyskland kan också komma i fråga.
Till utbildning är jag Fil.mag med historia som huvudämne och arkivkunskap och språk som biämnen. Har över 35 års erfarenhet av släktforskning och en hel del mycket nöjda kunder.Kontakta mig via info@ansok.eu  eller via sidan https://ansok.eu
Bästa hälsningar

Peter Ragnvaldsson

2
Nylands och Tavastehus läns dragonregemente / SV: 01) Allmänt
« skrivet: 2016-04-24, 09:47 »
Hej Erik,

Hoppas du ser detta. Jag har inte sett din fråga förrän nu. Kanske du redan hittat rätt men jag svarar ändå. För att få tillgång till generalmönsterrullor och andra rullor från östra rikshalvan, måste du bli medlem i Finlands släkthistoriska förening. http://www.sukuhistoria.fi/sshy/index_sve.htm
Som medlem kan man bläddra i rullmaterialet. Icke-medlemmar har endast tillgång tilll kyrkoböcker på deras digitalarkiv. Anslutningsavgiften är 10€ och medlemsavgiften 17€ per år.
Hoppas detta kan vara till hjälp.

Mvh. Peter

3
Ett stort tack till både Anders och Maud. Jag har inga uppgifter när han kom till Stockholm.
Inte visste jag att han varit gift heller. Orsaken och tidpunkten till namnbytet är likaså
okända. Hans bägge föräldrar var svensktalande från Finland. Trots detta ändrade han sitt svenska
efternamn till ett finskt (påhittat) namn.

4
Jag söker möjlig information över Knut Onni Teodor Nyström f.12 mars 1916 i Helsingfors. Han skall ha flyttat till Stockholm och ändrat sitt namn till Kurt Onni Rainas. Enligt uppgifter vi har i familjen, har han dött 17.7.1965 i Stockholm.
Jag vet inte om han var gift och hade barn. Vi håller på att arrangera ett stort släktmöte och hade varit trevligt att veta ifall han hade barn och även kunna kalla dessa till mötet.
 
Häls. Peter

Sidor: [1]