ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Berndt Boberg

Sidor: [1]
1
Hej Birgitta Berkemar,


Jag vill börja med att framföra ett mycket varmt tack till dig för all er mycket värdefulla senast information till mig i detta ämne.


Jo visst har jag en längre tid trott att den aktuella Lars Boberg ifrån Malmköping var åtminstone en släkting till min förfäder Nils Boberg ifrån Bronäs, där har ju förekommit information om att denna aktuella Lars Boberg ifrån Malmköping skall ha varit född år 1734 eller 1738 i Södermanland.


Jag skulle vara mycket tacksam om ni vill informera mig om var ni har hittat informationen om att den son Lars som var född år 1738 i Håssbo tog sig efternamnet Boberg?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

2
Jag vill framföra ett varmt tack till Birgitta Berkemar för er senaste information till mig i detta aktuella ämne.


Jag har ju vetskap om att den aktuella sonen Nils ifrån Håssebo hade två bröder med förnamnen Eric & Pehr, om där finns någon av er som redan har hittat födelse information om den aktuella sonen Lars ifrån Håssebo så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig? Jag har nämligen ett mycket stort intresse i att få vetskap om denna aktuella son Lars ifrån Håssebo var en bror eller halvbror till sonen Nils ifrån Håssebo.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

3
Hej Birgitta Berkemar,


Jag vill börja med att framföra ett varmt tack för er senaste information i detta aktuella ämne som är startat av mig.


Jo angående när denna aktuella Nils ifrån Håssebo biologiska föräldrar avled så har jag ju själv också läst denna information, och jag har ej heller hittat bouppteckningen över den aktuella Maria Olofsdotter ifrån Håssebo, och ej heller bouppteckningen över hennes andra man Kyrkvärd Göran Göransson ifrån Håssebo.


Jo angående min förfäder Nils Boberg ifrån Bronäs så stämmer ju er information om dennes yrke när denne i närheten av år 1768 inflyttade dit, men det tillhörde ju l Lilla Malma församling.


Angående er information Håssebo 1761 i mantalslängden så har jag en fråga till er? Ni menar väl ändå Mantalslängden år 1761 för Råby socken? Hos ArkivDigital via Häradsskrivaren i Nyköpings fögderi l (D) Vol:57 1761-1761 Bild 3330 hittar jag lite ganska svår tolkad information om en herre typ: Nills Jöransson är detta korrekt upp fattat av mig?


Jag skulle vara mycket tacksam om ni vill besvara min förfrågan till er.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

4
Allmänt / En Nils i Södermanland på början av 1760 talet?
« skrivet: 2021-04-16, 13:58 »
Den Nils jag söker efter skall åtminstone påstås vara född år 1744? Och jag efterfrågar då ej information om min förfäder inspektoren Nils Boberg ifrån Bronäs efter år 1767, denna information har jag redan själv kartlagt, men innan år 1767 kan denna förfäder till mig eventuellt ha haft ett efternamn som typ: Carlson, Carlsson, Karlson, Karlsson, Person, Persson, Göransson eller Jöransson?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg5
Angående sonen Nils som var född den 1744-02-29 i Håssebo i Råby-Rönö församling så har jag ej lyckats med att hitta någon information om honom efter det han blev döpt, finns där någon av er som är hundra procent säkra på att ni har hittat information om honom efter han har blivit döpt så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

6
Råby-Rönö / Håssebo i Råby-Rönö församling?
« skrivet: 2021-04-08, 15:34 »
Visst tillhörde då platsen Håssebo åtminstone även Råby socken, och bör ju också ha tillhört Rönö häradsrätt, men jag har ju nu gjort noggranna sökningar angående bouppteckningar emellan åren 1775-1795 som har tillhört Rönö häradsrätt utan att där hittat någon anteckning om platsen Håssebo. Har dessa aktuella bouppteckningar blivit förstörda, eller struntade de då i att upprätta bouppteckningar över avlidna personer ifrån platsen Hässebo?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

7
Råby-Rönö / SV: Kyrkvärd Göran Göransson ifrån Håssebo?
« skrivet: 2021-04-08, 15:11 »
Jag har ej heller hittat bouppteckningen över honom hos ArkivDigital via Rönö häradsrätt (D) Fll:5 1793-1795.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

8
Råby-Rönö / SV: Kyrkvärd Göran Göransson ifrån Håssebo?
« skrivet: 2021-04-07, 16:36 »
Jag har ej hittat bouppteckningen över honom hos ArkivDigital via Rönö häradsrätt (D) Fll:4 1790-1791.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

9
Råby-Rönö / Kyrkvärd Göran Göransson ifrån Håssebo?
« skrivet: 2021-04-07, 15:09 »
Denna plats tillhörde ju då Råby-Rönö församling. Denna aktuella herre avled den 1790-05-02 i Håssebo, och han var född den 1720-02-02 i Råby by, och han blev vigd den 1751-10-20 med änka Maria Olofsdotter ifrån Håssebo, och då påstås dennes yrke ha varit dräng, och att dennes bostadsort då påstås vara Råby, och då finns istället namnet Jöran Jöransson antecknat på honom.


Om där finns någon av er som redan har läst bouppteckningen över honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

10
Råby-Rönö / SV: Maria Olofsdotter ifrån Håssebo?
« skrivet: 2021-04-07, 14:47 »
Bouppteckningen över henne har jag ej heller hittat hos ArkivDigital via Rönö häradsrätt (D) Fll:3 1782-1789.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

11
Råby-Rönö / SV: Maria Olofsdotter ifrån Håssebo?
« skrivet: 2021-04-06, 14:55 »
Bouppteckningen över henne har jag ej hittat hos ArkivDigital via Rönö häradsrätt (D) Fll:2 1775-1791.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

12
Råby-Rönö / Nils född den 1744-02-29 i Håssebo?
« skrivet: 2021-04-04, 12:04 »
Denna plats tillhörde då Råby-Rönö församling. Denna herre har jag endast lyckats med att hitta födelse & dop information om ifrån Råby-Rönö församling, och jag har ej heller lyckats med att hitta information om honom via aktuella mantalslängder som har tillhört Råby socken i Södermanland. Dennes biologiska föräldrar var Carl Person & Maria Olofsdotter ifrån Håssebo, och deras son Nils kan eventuellt ha haft efternamn som typ: Carlson, Carlsson eller Person?


Om där finns någon av er som är 100 % säkra på att ni har läst annan information om denna aktuella herre med förnamnet Nils ifrån Råby-Rönö församling eller någon annan församling än Råby-Rönö så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

13
Råby-Rönö / Maria Olofsdotter ifrån Håssebo?
« skrivet: 2021-04-04, 11:21 »
Denna plats tillhörde då Råby-Rönö församling. Denna aktuella kvinnas eventuella födelseår var 1700, och hon avled den 1778-11-03 i Håssebo, och hon var först vigd med en herre med namnet Carl Person som avled den 1750-08-19 i Håssebo, och med honom så hade hon åtminstone blivit biologiskmor till tre söner som var födda i Håssebo, den 1751-19-20 gifter hon om sig med drängen Jöran Jöransson ifrån Råby.


Om där finns någon av er som redan har läst bouppteckningen över denna aktuella Maria Olofsson ifrån Håssebo så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

14
Allmänt / Pehr bofast i Håssebo år 1779?
« skrivet: 2021-04-03, 11:23 »
Denna plats tillhörde då Råby-Rönö församling. Angående denna aktuella Pehr så är min sista hittade information om honom i de aktuella hfl den 1779-09-26 vid Håssebo, och jag har ej heller hittat någon information om honom ifrån mantalslängder som har tillhört Råby socken i Södermanland, och denna aktuella Pehr var född den 1747-01-02 i Håssebo, och hans biologiska föräldrar var Carl Person & Maria Olofsdotter ifrån Håssebo, och deras son Pehr kan eventuellt ha haft efternamn som typ: Carlson, Carlsson eller Person?


Finns där någon av er som är 100 % säkra på att ni har läst annan information om honom ifrån Råby-Rönö församling eller någon annan församling än Råby-Rönö så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg


15
Allmänt / Eric född den 1740-11-26 i Håssebo?
« skrivet: 2021-04-03, 10:58 »
Denna plats tillhörde då Råby-Rönö församling. Ifrån Råby-Rönö församling har jag endast lyckats med att hitta födelse & dop information om honom, och ej heller har jag lyckats med att hitta information om honom ifrån mantalslängder som har tillhört Råby socken i Södermanland. Dennes biologiska föräldrar var Carl Person & Maria Olofsdotter ifrån Håssebo, och deras son Eric kan eventuellt ha hart typ efternamn som: Carlson, Carlsson eller Person?


Finns där någon av er som är 100 % säkra på att ni har läst information om denna aktuella herre med förnamnet Eric ifrån Råby-Rönö församling eller någon annan församling än Råby-Rönö så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

16
Allmänt / Nils född den 1744-02-29 i Håsseby?
« skrivet: 2021-04-03, 10:41 »
Denna plats tillhörde då Råby-Rönö församling. Denna herre har jag endast lyckats med att hitta födelse & dop information ifrån Råby-Rönö församling, och jag har ej heller hittat information om honom via mantalslängder som har tillhört Råby socken i Södermanland. Dennes biologiska föräldrar var Carl Person & Maria Olofsdotter ifrån Håsseby, och deras son Nils kan eventuellt ha haft efternamn som typ: Carlson, Carlsson eller Person?


Om där finns någon av er som är hundra procent säkra på att ni har läst information om denna aktuella herre med förnamnet Nils ifrån Råby-Rönö församling eller någon annan församling än Råby-Rönö så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

17
Jag vill framföra ett varmt tack till Ulf Svensson för er information till mig via detta ämne. Jag skall granska detta när jag har lite mer tid över.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

18
Varmt tack Birgitta Berkemar för din senaste information till mig i detta ämne. När jag har lite mer tid över får jag granska lite av det som ni nu har informerat mig om i detta ämne.


Jag är en helt och hållet självlärd släktforskare, och jag vet ju sedan tidigare att prästerna även ibland har antecknat fel födelseår, och även att de har tagit sig friheten att ej namnge de aktuella personerna med deras korrekta namn.


T o m så har en av prästerna i Sankta Maria församling i Ystad antecknat fel födelsedatum på den födelse & dopbokssida där min förfäder Skeppare Nils Fredrik Boberg finns antecknad, denne avled i Skillinge, och dennes farfarsfar var ju min förfäder den aktuella Inspektoren Nils Boberg ifrån Bronäs.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg
       

19
Tack för din förfrågan Birgitta Berkemar, jo det är ju korrekt att man ej hittar någon Nils född den 1744-02-28 i Södermanland via de aktuella registersökningarna, men läser man de aktuella husförhörslängderna som har tillhört Lilla Malma församling så hittar man information vid minst två ställe där det påstås att min förfäder Inspektoren Nils Boberg ifrån Bronäs var född den 1744-02-28, men där informeras ju ej om var han var född, kanske detta var varken i Södermanland eller Sverige?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

20
Jag vill informera er om att jag nu är mycket säker på att den aktuella sonen Nils som var född den 1744-01-28 i Qwedby i Runtuna församling ej vara samma person som min förfäder Nils Boberg ifrån Bronäs.


Finns där verkligen ingen av er som har vetskap om en son med förnamnet Nils som var född exakt den 1744-02-28?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

21
Allmänt / SV: Nils Erichsson bofast i Qwedby år 1773?
« skrivet: 2021-03-27, 14:23 »
Först vill jag framföra ett varmt tack till Margaretha Axelsson för även all er information i detta ämne till mig.


Sedan vill jag framföra ett varmt tack till Conny Ljungberg för all er information i detta ämne till mig. Vid de aktuella hfl vid Kestad är ju det aktuella efternamnet på den aktuella herren med förnamnet Nils och dennes hustru ganska svår tolkat, men eftersom där förekommer födelseåret 1744 på honom, så är jag ändå mycket säker på att han i själva verket var Erik Olofsons son Nils som var född den 1744-01-28 i Qwedby.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

22
Allmänt / Nils Erichsson bofast i Qwedby år 1773?
« skrivet: 2021-03-26, 12:35 »
Denna herre har åtminstone blivit far till två döttrar där, Anna född den 1770-11-07 & Brita född den 1773-06-21.


Om där finns någon av er som är helt säkra på när denna aktuella Nils Erichsson var född, eller vilka som var föräldrar till honom, eller när denne avled så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?


Själv har jag ej så länge lyckats med att spåra honom via aktuella husförhörslängder som har tillhört Runtuna församling.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

23
Runtuna / SV: Erik Olofson bofast i Qwedby år 1744?
« skrivet: 2021-03-25, 14:53 »
Jag vill framföra ett varmt tack till Margaretha Axelsson för all er mycket värdefulla information i detta ämne som har blivit startat av mig.


Om där finns någon av er som redan då har hittat den aktuella bouppteckningen över denna aktuella Erik Olofson ifrån Qwedby så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

24
Runtuna / SV: Erik Olofson bofast i Qwedby år 1744?
« skrivet: 2021-03-24, 12:59 »
Hans hustru Anna Larsdotter avled den 1769-12-10 i Qwedby, och hon påstås då ha varit 71 år gammal, och där informeras ej om att hon var änka då, så förmodligen levde hennes make Erik Olofsson då?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

25
Runtuna / Erik Olofson bofast i Qwedby år 1744?
« skrivet: 2021-03-22, 19:54 »
Platsen Qwedby tillhörde då Runtuna församling, och dennes hustru var en kvinna med namnet Anna Larsdotter, och de var åtminstone föräldrar till tvillingarna Olof & Anna som var födda den 1739-03-04, och dottern Karin född den 1741-04-12 och sonen Nils född 1744-01-28, Dessa föräldrar var förmodligen födda senast på 1710-talet? Finns där någon som är helt säker på att ni har läst bouppteckningen över denna aktuella Erik Olofson eller dennes hustru så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med av er av denna information till mig.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

26
Till Birgitta Berkemar,


Jag vill framföra ett varmt tack för all er information och tipset om den aktuella sonen Nils som föddes 1744-01-28 i Runtuna, och detta anser jag var mycket viktigt att granska så grundligt som möjligt.


Jo allt efter år 1767 om min förfäder Inspektoren Nils Boberg har jag vetskap om utan om hans son Carl Magnus Boberg som  jag ej har lyckats med att hitta information om ifrån Norrköpings församlingarna, min förfäder Bokhållare Fredric Boberg avled den 1809-04-23 vid Löberöds Sätesgård i Skåne.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

27
Först vill jag framföra ett varmt tack till Britt-Marie Waller för ert svar i detta ämne. Hittills vet jag att inge av mina Boberg förfäder har haft smedyrket efter åtminstone år 1767, mitt spår efter mina Boberg förfäder slutar vid år 1768, min förfäder Inspektoren Nils Boberg vid Grinda säteri i Södermanland påstås ha varit född den 1744-02-28, och han avled den 1808-11-17, men dessvärre så är hans födelseplats hittills okänd för mig, och jag är ju då ej ens heller säker på att hans biologiska far hade efternamnet Boberg?


Jag vill även framföra ett varmt tack till Lars Sjögren för all er information i detta ämne.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

28
Jag vill börja med framföra ett tack till Anita Aronsson för er vigsel information om denna aktuella smedmästare Erik Boberg.


Ja där tycks ju ej vara några mikrofilmade husförhörslängder emellan år 1721-1779 som har tillhört Svea artilleriregementes församling eller Skokloster (Flasta, Skog) församling.


Men i den aktuella begravningsboken som har till hört Skokloster (Flasta, Skog) församling så informeras där ju om att denna aktuella smedmästare Erik Boberg skall ha varit 49 år gammal då denne avled, så eventuellt var denne då född i närheten av år 1715, och en del tyder också på att han kanske själv använde stavningen Eric eller Erich på sitt tilltalsförnamn? 


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

29
Finns där någon av er som har kunskaper angående detta så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om dessa Boberg Vallonsläkter i Sverige?


Det påstås nämligen att mina Boberg förfäder ursprungligen skall ha varit Valloner, och denna information härstammar ifrån min farfarsfar.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

30
Först vill jag framföra ett varmt tack till Anita Aronsson för all er värdefulla information till mig i detta ämne.


Finns där någon av er som har vetskap om denna aktuella smedmästare Erik Boberg hade någon bror eller var denne var född så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

31
Jag har ej hittat någon information om någon med efternamnet Boberg ifrån husförhörslängder år 1752-1765 som har tillhört Håbo-Tibble församling, dessvärre vet jag ej med säkerhet om platsen Skokloster tillhörde denna församling då?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

32
Allmänt / SV: Bobergsläkt ifrån Ödesmo på 1740-talet?
« skrivet: 2021-02-28, 14:38 »
Hej Ulf Berggren,


Först vill jag tack för din förfrågan till mig i detta ämne.


Jo det där med Ödesmo hittade jag information i ett annat ämne på denna släktforsknings forum hemsida, men nu har jag ju kollat upp att där ej i nu tid finns någon ort i Sverige med detta namn, och ej heller tycks där i gamla tider i Sverige ha varit någon församling som hade namnet Ödesmo, så eventuellt menades det i det aktuella ämnet Ösmo?


Har du hittat information om någon Bobergsläkt som har varit bofast på en plats i Ösmo församling emellan cirka år 1730-1770 så skulle jag vara mycket tacksam om du vill dela med mig av denna information till mig?


Mitt intresse i detta sammanhang är att jag försöker hittat ny information om min förfäder Nils Boberg, denne påstås ha varit född 1744-02-28, men dessvärre så har jag ej ännu hittat någon information om honom innan år 1768.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

33
Allmänt / Johan Matsson Boberg avliden 1788-01-31 i Häverö?
« skrivet: 2021-02-24, 12:56 »
Eventuellt kan denne Boberg herre födelseår ha varit år 1738? Om där finns någon av er som är helt säkra på t ex hans födelseplats, eller vilka som var syskon eller föräldrar till honom så skulle jag vara mycket tacksamma om ni vill dela med er av denna information till mig?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

34
Allmänt / Bobergsläkt ifrån Ödesmo på 1740-talet?
« skrivet: 2021-02-24, 12:32 »
Finns där någon av er som har hittat information om någon Bobergsläkt som har varit bofast i Ödesmo eller dess närhet på 1740-talet så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

35
Allmänt / Boberg smederna ifrån Skokloster på 1700-talet?
« skrivet: 2021-02-24, 12:17 »
Jag som skåning tolkar ju det som att Skokloster tillhörde Håbo-Tibble församling även på 1700-talet, och skulle jag ha fel angående detta så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig angående detta? Finns där någon av er som har bra kunskaper om de personer med efternamnet Boberg som var bofasta i Skokloster eller dess närhet på 1740-talet så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

36
Boberg / Boberg barn födda på 1740 talet i Sverige?
« skrivet: 2021-02-22, 17:30 »
Om ni har vetskap om sådana barn som ej finns antecknade hos ArkivDigital i deras register sökningar Födda delar av Sverige så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

37
Allmänt / SV: Peter Boberg i Stockholm år 1763?
« skrivet: 2021-01-05, 19:34 »
Via Arkiv Digital register över döda så hittar man ju information om två stycken med namnet Peter Boberg som har avlidit på platser i Stockholm som tillhörde Hedvig Elonora församling, den äldres dödsdatum var den 1775-09-20, och den yngres dödsdatum var den 1781-08-01, och denne har jag ej lyckats med att hitta i den aktuella födelse & dopboken som har tillhört denna församling. Men här finns ju aktuella husförhörs längder som har tillhört denna församling, så där bör man ju hitta ytterligare information om dessa två aktuella Peter Boberg herrar?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg 

38
Allmänt / Eric Boberg år 1763 i Stockholm?
« skrivet: 2021-01-04, 19:07 »
Hos Arkiv Digital: Vid Riksgäldarkiven Riksens ständer kontor Kammarkontoret Gla: 580 (1763) Bild: 5350 / Sida: 1054 finns denna Boberg herre med antecknad. Om där finns någon av er som är hundra procent säker på att ni har läst mer information om honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

39
Allmänt / Peter Boberg i Stockholm år 1763?
« skrivet: 2021-01-04, 18:02 »
Hos Arkiv Digital: Vid  Riksgäldsarkiven Riksens ständers kontor Kammarkontoret > Gla:580 (1763) Bild: 4379 / Sida: 858 finns denna Boberg herre med antecknad. Om där finns någon av er  som är hundra procent säker på att ni har läst mer information om honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta?


Med vänliga hälsningar
     Berndt Boberg40
Allmänt / Avskedade Brandvaktsrotmästaren i Stockholm?
« skrivet: 2021-01-01, 20:18 »
Dennes namn är Lars Boberg, och ni hittar lätt informationen om honom via Stockholms Stadsarkiv via Mantalsuppgifter ifrån år 1760. Eventuellt är detta samma Lars Boberg som jag har hittat information om via Riksarkivet husförhörslängder år (1758-1760) Bild: 168 / Sida: 158 i Jacob och Johannes kyrkoarkiv? I vart fall påstås denne Lars Boberg födelseår här vara år 1700. Om där eventuellt finns någon av er som är hundra procent säker på ett barn som han var biologisk far till så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

41
Allmänt / SV: Anders Boberg år 1758 i Stockholm?
« skrivet: 2020-12-31, 19:21 »
Bäste Åke Carlsson,
Angående denna Anders Boberg så har jag hittat min information om honom via Riksarkivet husförhörslängder (1758-1760) vid Bild: 71 / Sida: 61 i Jacob och Johannes kyrkoarkiv, och ni så väl som jag vet ju att det är mycket tidsödande att granska sådana här aktuella gamla handlingar, och sedan kan där ju finnas personer som släktforskar som av en slump har råkat hitta en Anders Boberg som var född 1738?


Jag håller för tillfället på med att granska gamla husförhörslängder ifrån Stockholms församlingar ifrån cirka år 1750-1766 och detta göra jag för att försöka  kunna säkerställa identiteten på en Boberg herre där det förekommer båda tilltals förnamnen Lorentz & Lars på, och mycket tyder på att denne var född på 1730 talet, angående denna Boberg herre så är jag ju hundra procent säker på att han har varit bofast i Stockholm åtminstone redan år 1765.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

42
Allmänt / Anders Boberg år 1758 i Stockholm?
« skrivet: 2020-12-30, 21:04 »
Denne påstås vara född år 1738? Om där finns någon av er som är hundra procent säker på var denne var född, eller vilka som var syskon till honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

43
Allmänt / Pigan Elisabeth Boberg år 1758 i Stockholm?
« skrivet: 2020-12-30, 20:58 »
Denna piga påstås vara född år 1735? Om där finns någon av er som är hundra procent säker på var hon var född, eller vilka som var syskon till henne så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

44
Allmänt / Dottern Anna Lisa Boberg år 1758 i Stockholm?
« skrivet: 2020-12-30, 20:51 »
Hon påstås vara född år 1750, och hennes far påstås vara en herre med namnet Nils Boberg? Finns där någon av er som är hundra procent säker på var hon var född, eller vilka som var syskon till henne så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

45
Allmänt / Pigan Lena Boberg år 1765 i Stockholm?
« skrivet: 2020-12-29, 20:45 »
Denna piga påstås vara född år 1739, om där finns någon av er som är hundra procent säker på vilket som var hennes födelseplats så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta? Utöver födelse året kan vara lite felaktigt på henne, så kan ju hennes verkliga tilltals förnamn ha varit lite längre än enbart Lena?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

46
Allmänt / SV: Hedvig Blomberg år 1766 i Stockholm?
« skrivet: 2020-12-27, 22:07 »
Hej Karin Uhrvik,


Jag vill tacka för din senaste information i detta ämne.


Ja det skulle verkligen varit kul att få läsa tilltals förnamnet på denna aktuella Boberg herre i en födelse & dopbok? Vi har ju i vart fall kunnat konstaterat att i den aktuella dödboken förekommer där namnet Lars Boberg på honom.


Ja mitt intresse för denna aktuella Boberg herre är ju att jag vill försöka säkerställa om han var eller ej var ifrån samma Bobergsläkt som min förfäder Inspektoren Nils Boberg som avled den 1808-11-17?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg     

47
Allmänt / En Lorentz Boberg född i Södermanland?
« skrivet: 2020-12-26, 22:52 »
Om där finns någon av er som har vetskap om någon sådan som är född på 1730 talet eller 1740 talet på en plats i Södermanland eller dess närhet så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

48
Allmänt / Lorentz Boberg innan år 1765 i Stockholm?
« skrivet: 2020-12-26, 22:42 »
Om där finns någon av er som har läst information om honom innan han blev vigd med kvinnan Hedvig Bromberg så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta? Mycket tyder hå att denna Boberg herre har ändrat sitt tilltals förnamn till Lars i närheten av åtminstone år 1769? Och eventuellt kan hans födelseår ha varit år 1734 eller 1738?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

49
Allmänt / SV: Hedvig Blomberg år 1766 i Stockholm?
« skrivet: 2020-12-26, 22:25 »
Hej Karin Uhrvik,


Jag vill framföra ett varmt tack för all er information till mig i detta ämne.


Ja då är jag ju nästan hundra procent säker på att jag hade felaktig information om efternamnet på den aktuella kvinnan med förnamnet Hedvig. Och angående den aktuella hallrättssnickaren Lorentz Boberg, så tycks ju denna ha ändrat sitt tilltals förnamn till Lars åtminstone strax innan hans dotter Maria Sophia Boberg blev född 1769-04-28 på en plats i Stockholm som tillhörde Adolf Fredrik församling?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

50
Allmänt / SV: Två unga Boberg herrar år 1760 i Stockholm?
« skrivet: 2020-12-26, 21:06 »
Hej Karin Uhrvik,


Jag vill framföra ett varmt tack för all er information i detta ämne.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

51
Allmänt / Hedvig Blomberg år 1766 i Stockholm?
« skrivet: 2020-12-25, 21:10 »
Den 1766-10-24 blev denna kvinna mor till sonen Carl Fredrik Boberg på en plats i Stockholm som tillhörde Klara församling. Om där finns någon av er som till hundra procent säkerhet vet var denna kvinna var född, eller vet i vilken församling hon blev vigd med en make med namnet Lars Boberg så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

52
Allmänt / Två unga Boberg herrar år 1760 i Stockholm?
« skrivet: 2020-12-25, 19:26 »
En av dem är 19 årige Lärgossen Lars Boberg, och den andra av dem är 21 årige Gesällen Carl Boberg, kanske dessa var bröder, eller släkt till varandra? Finns där någon av er som är hundra procent säker på vilka som var föräldrar till dem så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

53
Allmänt / Maria Christina Boberg f. 16.09.1775?
« skrivet: 2020-12-24, 23:56 »
Denna kvinna var född vid denna tidpunkt i Bronäs i Södermanland, och hon avled den 08.03.1850 vid Lundby Östergård i Södermanland. Finns där någon av er som släktforskar som är hundra procent säkra på att ni härstammar ifrån henne så skulle jag vara mycket tacksam om ni åtminstone vill svara på detta ämne? Någon av de som härstammar ifrån henne bör ju också ha vetskap om var hennes biologiska far var född 28.02.1744? Och kanske också information om var hennes halvbror Carl Magnus Boberg avled åtminstone efter år 1780? Detta tycks ju ej ha inträffat på en plats som tillhörde Lilla Malma församling, eller på någon plats i Norrköping?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

54
Allmänt / SV: En son Nils född 1744-02-28?
« skrivet: 2020-12-22, 21:19 »
Jag vill framföra ett varmt tack till dig Harald Nordius för er senaste information till mig i detta ämne. Jo visst kan eventuellt den aktuella soldaten Nils Boberg ha varit farfar till min förfäder Inspektoren Nils Boberg? Den aktuella soldaten Nils Boberg tycks ju ej ha varit bofast på en plats i Sköldinge församling vid den aktuella tidpunkten då dennes son Erik Boberg blev född, men däremot finns han antecknad som biologisk far till en son med förnamnet Lars som föddes förmodligen vid en plats i Linds i Sköldinge församling den 1722-01-05, och denne son har jag ej ännu hitta någon döds information om, men eventuellt var denne då avliden innan år 1725? Förnamnet Erik har hittills ej funnits ibland mina gamla Boberg förfäder, men däremot har förnamnet Lars förekommit en gång i detta sammanhang, men denne hade kanske blivit döpt till detta förnamn efter sin morfar Lars Orre?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

55
Allmänt / SV: En son Nils född 1744-02-28?
« skrivet: 2020-12-22, 18:34 »
Först till Sven-Ove Brattström all den senaste informationen som ni har informerat mig om i detta ämne har jag ju själv vetskap om sedan flera år tillbaka, och jag är ingen person som offentligt vill dela med mig av all den släktinformation som jag har lyckats med att forska fram angående den Bobergsläkt som jag härstammar ifrån. Min jakt på att forska fram den nya informationen om att säkerställa identiteten på min förfäder den aktuella Bokhållare Fredric Boberg har tagit mig cirka fem år, men det helt avgörande i detta sammanhang var att jag lyckades via denna släktforsknings forum hemsida komma i kontakt i ett annat släktforsknings ämne med en svensk släktforskare som informerade mig om den aktuella bouppteckningen över min aktuella förfäder Inspektoren Nils Boberg. Givetvis så finns där en del uppgifter i denna aktuella bouppteckning som ej överens stämmer med gamla kyrkohandlingar som har tillhört Hammarlunda församling. Och bäste Sven-Ove Brattström fortsättnings viss så svara jag ej på fler av era svar i detta aktuella ämne.


Till Harald Nordius vill jag framföra ett varmt tack för all er information om den aktuella soldaten Nils Boberg, jag har ju själv också granskat denna och dessvärre ej hittat någon information om att han skulle ha varit far till en son med förnamnet Nils, men jag hade ej lyckats med att hitta information om att dennes födelseår var 1688, när jag väl har fått vetskap om detta så gör jag ju bedömningen att han eventuellt var lite för gammal för vara far till ett barn som var fött år 1744?


Med vänliga hälsningar
     Berndt Boberg

56
Allmänt / SV: En son Nils född 1744-02-28?
« skrivet: 2020-12-22, 00:03 »
Hej igen Sven-Ove Brattström,
Jag vill först tacka för din senaste information i detta ämne.
Min förfäder Bokhållare Fredric Boberg som avled den 1809-04-23 vid Löberöds Sätesgård var min förfäder den aktuella Inspektoren Nils Boberg vid Grinda säteri biologisk far till, och denna son till honom var född 1774-02-18 i Bronäs i Södermanland, och detta anser jag vara till hundra procent säkerställt, och tvivlar ni på detta så kan ni ju själv läsa den aktuella bouppteckningen över den aktuella Inspektoren Nils Boberg, denna bouppteckning hittar ni ju lätt via register sökning hos Arkiv Digital.


Har ni intresse av att få mer vetskap om den Bobergsläkt som jag härstammar ifrån så kan jag dela med mig av denna information till dig, jag är nämligen ingen släktforskare som har ett mycket stort ego tänk.


Min e-postadress är: berrndt.boberg@outlook.com


Mvh. Berndt Boberg
57
Allmänt / SV: En son Nils född 1744-02-28?
« skrivet: 2020-12-21, 18:48 »
Jag vill tacka för all er information Sven-Ove Brattström i detta ämnen till mig.
Ja angående Vallonernas språk så hade jag ju fel, detta har jag nu själv också granskat. För mig så stämmer ju efternamnet Boberg då bättre med det tyska språket.
Jo det där med att Stina är en förkortning av förnamnen Christina eller Kristina vet jag ju sedan lång tid tillbaka trots jag är en oskolad släktforskare, men jag vet ju också att det i gamla tider var ett fåtal personer utöver präster och kyrkoherdar som fick tillgång att läsa deras kyrkohandlingar över dem.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg58
Allmänt / SV: En son Nils född 1744-02-28?
« skrivet: 2020-12-20, 21:56 »
Jag vill framföra ett varmt tack till er Harald Nordius för all er information  till mig i detta ämne.
Angående den aktuella Stina Andersdotter, så finns det aktuella namnet antecknat på henne i den aktuella födelse & dopboken som har tillhört Dunker församling, där påstås ju också att hennes biologiska fars namn var Anders Ersson, men detta ifrågasätter jag om detta var korrekt, och hur det var med detta kan ju ingen nu levande person säkerställa? Under senare delen av hennes levnad så finns där ju namnet Christina Söderström antecknat på henne.
Jo i det aktuella soldatregister så får jag ju endast träff på en Jonas Boberg som påstås vara född år 1715 som eventuellt kan ha varit biologisk far till min aktuella förfäder Inspektoren Nils Boberg? Min nu avlidna far berättade ofta för mig under sin levnad att hans farfar hade sagt till honom att deras Bobergsläkt ursprungligen skulle ha varit av Vallonsläkt? Vallonerna talade ju Flamländska, i vart fall så stämmer efternamnet Boberg ej in på det Flamländska språket?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

59
Allmänt / En son Nils född 1744-02-28?
« skrivet: 2020-12-19, 20:20 »
Finns där någon av er som är hundra procent säkra på en son med detta förnamn som är född exakt på detta datum på en plats i Södermanland eller dess närhet så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om denna information?
Jag försöker spåra fram information om vilka som var biologiska föräldrar till min förfäder Inspektoren Nils Boberg vid Grinda säteri i Södermanland, denne avled 1808-11-17, och påstås ha varit född 1744-02-28? Eftersom jag ej ännu har kunnat hitta någon Boberg son med förnamnet Nils född exakt på detta datum, så börjar jag ju nu ifrågasätta om denne verkligen också hade blivit döpt till efternamnet Boberg?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

60
Jag vill framföra ett varmt tack till Ulla Fava och Staffan Bergh för era svar i detta ämne till mig. Jo i vart fall tyder mycket på att denna aktuella Anders Boberg och dennes aktuella hustru Anna Nilsdotter ej har blivit föräldrar i denna församling till den aktuella gossen Erik Anderson. Igen av oss tycks ju dess värre ej kunna få fram information om när detta aktuella par blev vigda? Och detta aktuella par var ju gamla nog till att ha blivit föräldrar redan på åtminstone början av 1740 talet, men dessvärre så finns där ju inga mikrofilmade kyrkohandlingar i denna aktuella församling som kan skapa klarhet i detta? Mitt intresse  angående detta aktuella par grundar sig i att jag försöker säkerställa vilka som var biologiska föräldrar till min förfäder Inspektoren Nils Boberg vid Grinda säteri i Södermanland, denne avled den 1808-11-17, och denne påstås ha varit född 1744-02-28?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

61
Allmänt / Soldaten Anders Boberg ifrån Vallby församling?
« skrivet: 2020-12-18, 20:08 »
Denne Soldat avled den 1794-04-11 på en plats som tillhörde Vallby församling i Södermanland, och han påstås då ha varit 73 år gammal. Finns där någon av er som är säker på att ni har information om vilka som var barn till honom, eller har information om bouppteckningen över honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om denna information?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

62
Allmänt / SV: Carl Magnus Boberg på 1840 talet i Stockholm?
« skrivet: 2020-12-09, 19:10 »
Hej Åke Carlsson,


Jag vill framföra ett varmt tack för all er mycket värdefulla information till mig i detta ämne.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg
63
Allmänt / Carl Magnus Boberg på 1840 talet i Stockholm?
« skrivet: 2020-12-09, 17:36 »
Ja denna Timmerman Boberg herre var född cirka år 1816? Och han påstås ha varit bofast i Stockholm innan han blev vigd den 1846-03-08 i Hölö församling med Fredrika Vilhelmina Hellman, och mycket tyder också på att de redan år 1846 utflyttar ifrån Tullgarn i Hölö församling till Stockholm. Om där finns någon av er som är hundra procent säker på var denne Boberg herre var född eller vilka som var föräldrar till honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

64
Västergötland / Magnus Boberg ifrån Solberga?
« skrivet: 2020-12-05, 17:16 »
Ja denne avled d. 24.09.1772 vid Backg. i Solberga, och denne påstås då ha varit 50 år gammal,  jag har ej lyckats med att hittat information om honom ifrån Mantalslängder ifrån denna aktuella Solberga Sockn, men mycket tyder på att denne åtminstone var far till en son med namnet Johan Boberg? Finns där någon av er som är 100% säker på om ni har mer information om denna Magnus Boberg eller dennes familj så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

65
Allmänt / Anders Boberg ifrån Botkyrka?
« skrivet: 2020-11-20, 22:32 »
Denne blev vigd d. 14.02.1773 med Anna Andersdotter i Botkyrka församling. Om där finns någon av er som med säkerhet vet var denne var föd, eller vilka som var föräldrar eller bröder till honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om denna information?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

66
Allmänt / SV: Anders Boberg i Eskilstuna Stad Socken?
« skrivet: 2020-11-17, 20:30 »
Mycket tyder på att denne blev vigd d. 15,05.1774 i Eskilstuna Kloster och Fors församling, och dennes yrke då påstås ha varit snickarmästar, så eventuellt kan denne ha varit bror till min förfäder Nils Boberg som avled 17.11.1808 vid Bronäs i Lilla Malma församling, och eventuellt även till den Lars Boberg som avled d. 01.04.1789 i Malmköping, och denne påstås ha varit född på en plats i Södermanland år 1734 eller 1738? Eventuellt kan alla dessa tre Boberg herrar ha varit föda i närheten av Eskilstuna?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

67
Allmänt / Pehr Boberg i Aspö Socken?
« skrivet: 2020-11-17, 00:05 »
Ja denne finns antecknad där i år 1766 Mantalslängder, finns där någon av er som har information om honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om denna information?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

68
Allmänt / Anders Boberg i Eskilstuna Stad Socken?
« skrivet: 2020-11-16, 23:59 »
Ja denne finns antecknad där i år 1766 Mantalslängder, om där finns någon av er som har information om honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om denna information?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

69
Östergötland / SV: En Boberg född efter år 1710?
« skrivet: 2020-11-16, 23:49 »
Stina Greta Holm var ej någon oäkta dotter. Där finns ingen bonde Carl Eriksson antecknad som avliden år 1768 i Lilla Malma församling. Så angående den aktuella bouppteckningen så är det egentligen Carl Holm där informeras om, den som tvivlar på denna information kan ju  läsa de aktuella husförhörs handlingar ifrån Lilla Malma församling så upptäcker kanske ni också att personen Carl Holm är samma person som Carl Eriksson ifrån Bronäs i Lilla Malma församling.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

70
Denne herre var f. 24.10.1766 på en plats i Klara församling i Stockholm.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

71
Okänd socken i Södermanland / SV: Lars Boberg född år 1738?
« skrivet: 2020-11-15, 19:46 »
Jag har nu erhållit säker information om att denne herre skall ha varit bofast i Stockholm innan den 02.10.1764. Och eventuellt kan han ha härstammat ifrån samma Bobergsläkt som Snickargesäll Erik Boberg, och denne påstås ha inflyttat till Stockholm år 1766, och det påstås även att denne skall ha varit född på en plats i Södermanland?


Finns där någon av er som har information om den aktuella Lars Boberg innan den 02.10.1764, eller med säkerhet vet var den aktuella Snickargesällen Erik Boberg var född så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om denna information?


Med vänliga hälsningar
[size=78%]           Berndt Boberg [/size]

72
Östergötland / SV: En Boberg född efter år 1710?
« skrivet: 2020-11-15, 18:52 »
Hej Karin Uhvik,


Jag vill framföra ett varmt för all er mycket värdefulla information till mig i detta ämne.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

73
År 1723 kan denne eventuellt ha varit 46 år gammal? Han var far till minst tre barn. Sonen Lars Boberg var f. 05.01.1722, dottern Maria Boberg var f. 01.12.1727 och sonen Nils Boberg var f. 05.02.1733, och samtliga dessa tre barn till honom påstås ha blivit föda vid Lind std i Sköldinge församling. Jag gör ju bedömningen att eventuellt skulle det kunna vara så att denna  soldaten Nils Boberg var farfar till min förfäder Inspektor Nils Boberg som avled d. 17.11.1808 vid Bronäs i Lilla Malma församling? Soldaten Nils Bobergs son Lars Boberg var ju gammal nog för att vara far till en son som var f. 28.02.1744? Denna Bobergsläkt tycks ju ha varit glada för att döpa sina söner till förnamnet Nils, och dessutom ligger ju den aktuella orten ganska nära Malmköping. Finns där någon av er som är säker på att ni har information om denna aktuella Lars Boberg eller äldre halv bröder till honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om denna information?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg 

74
Allmänt / Sockenskräddare Lars Boberg vigd 01.10.1775?
« skrivet: 2020-11-13, 01:08 »
Denna Sockenskräddare blev då vigd i Barva församling med Kierstin Jansdotter, det påstås då att hans hemort var Lundby? Om någon av er med säkerhet vet vilka som var föräldrar eller syskon till honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta? Eventuellt kan denne ha härstammat ifrån samma Bobergsläkt som min förfäder Inspector Nils Boberg som avled d. 17.11.1808 vid Bronäs i Lilla Malma församling i Södermanland?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

75
Ja denne var f. 09.12.1770 vid Bronäsi Lilla Malma församling i Södermanland, i närheten av år 1783 påstås denne ha utflyttat till Norrköping, men eftersom denne ej finns med antecknad på Bouppteckningen över sin avlidna far så tror jag ju att han har avlidit betydligt innan 17.11.1808, och innan detta datum har jag ej hitta någon döds information om ifrån dödböcker som har tillhört Norrköping församlingarna, och i den aktuella bouppteckningen över hans avlidna far informeras där ej heller om några barnbarn som härstammade ifrån honom, så mycket tyder ju då på att han var ungkarl då denne förmodligen avled någonstans i Sverige? Eftersom dennes morfar hade förnamnet Carl så tror jag ju mest på att dennes tilltals förnamn var Magnus, och eventuellt flyttade han ifrån sina biologiska far och sin fostermor i så unga år på grund av att han hade blivit ovän med dem? Och skulle det eventuellt ha varit så var ju också risken stor att han ändrade sitt efternamn?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

76
Om där finns någon av er som har information om en Peter Boberg som åtminstone var född innan år 1730 som har varit bofast på en plats i Södermanland eller dess närhet så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill in formera mig om denna Peter Boberg?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

77
Om där finns någon av er som har information om en Gustaf Boberg som åtminstone var född innan år 1730 som har varit bofast på en plats i Södermanland eller dess närhet så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om denna Gustaf Boberg?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

78
Om där finns någon av er som har information om en Jacob Boberg som åtminstone  var född innan år 1730 som har varit bofast på en plats i Södermanland eller dess närhet så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om denne Jacob Boberg?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

79
Finns där någon av er som har information om en Fredric Boberg som åtminstone var född innan år 1730 som har varit bofast i Södermanland eller dess när område så skulle jag var mycket tacksam om ni vill informera mig om denne Fredric Boberg?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

80
Allmänt / En Magnus Boberg född åtminstone innan år 1730?
« skrivet: 2020-11-12, 20:47 »
Finns där någon av er som har information om en herre med namnet Magnus Boberg som åtminstone var född innan år 1730 som har varit bofast på en plats i Södermanland eller dess närhet så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om denna Magnus Boberg herre?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

81
Okänd socken i Södermanland / SV: Lars Boberg född år 1738?
« skrivet: 2020-11-11, 00:25 »
Hej Ulf Svensson,


Jag vill framföra ett varmt tack för din information i detta ämne.


Kan det vara så där förekommer felaktigt efternamn på snickaren Lars Broberg på Åkerö? Själv hittar jag varken någon Lars Broberg eller Lars Boberg bofast vid Åkerö, men vid Dämbol sida 175 finns en Lars Boberg, men det är ju då endast antecknat hans namn där, men hans son Lars Gustaf finns ju antecknad som f. 23.08.1780 vid Dämbol. Så efternamnet Broberg är nog felaktigt antecknat på den aktuella snickaren? Där måste ju finnas någon släktforskare i Södermanland som har bra kunskaper om denne aktuella snickare Lars Boberg härkomst?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

82
Jag denne herre var år 1773 bofast på en plats i Stora Malm församling, men han var ej född på en plats i denna församling, om där finns någon av er som med säkerhet vet var denne var född så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta?


Hans far Lars Boberg arbetade eventuellt vid Eriksbergs slott?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

83
Okänd socken i Södermanland / SV: Lars Boberg född år 1738?
« skrivet: 2020-11-10, 22:55 »
Eventuellt kan han ha varit född redan år 1734?


Sista spår efter honom som jag tillgång till är år 1773 i Stora Malm församling, då arbetade denne eventuellt vid Eriksbergs slott?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

84
Östergötland / Eric Boberg avliden 01.01.1793 i Norrköping?
« skrivet: 2020-11-10, 22:41 »
Ja denne herre var 95 år gammal då denne avled på en plats som tillhörde Sankt Olai församling i Norrköping. Är där någon av er som är helt säker på vilka som var föräldrar, syskon eller barn till honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta?


Med vänliga hälsningar
     Berndt Boberg

85
Östergötland / SV: En Boberg född efter år 1710?
« skrivet: 2020-11-10, 22:03 »
Hej Margaretha Axelsson,


Jag vill framföra ett varmt tack för all er information om Lars Boberg och dennes släktingar.


Givetvis så hoppas jag på att någon kan informera mig om mer information om honom åtminstone innan år 1773.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

86
Hej Margaretha Axelsson,


Ja då vill jag framföra ett varmt tack till er för all er information om min förfäder Nils Bobergs två fruar och deras föräldrar.
Ja nu först ikväll så har jag läst första sidan om bouppteckningen över min förfäder bonden Carl Eriksson, så tack vare er fantastiska hjälp så har jag kunnat säkerställt vem som var biologisk far till  min förfäder Nils Bobergs första hustru, och det är ju ifrån henne min släktgren härstammar ifrån, så Anders Ersson förfäder släktforskar jag ej på, men i min Bobergsläkt forsknings handling vill jag ju ha så korrekt information som möjligt angående vilka som var föräldrar till deras olika fruar.


Med vänliga hälsningar
     Berndt Boberg

87
Östergötland / SV: En Boberg född efter år 1710?
« skrivet: 2020-11-10, 01:19 »
Hej Kalle Birgersson,


Jag vill tack för din senaste information i detta ämne till mig.


Jo tegelarbetare Eric Boberg läste jag lite information om när jag granskade dop och födelse sidor ifrån Lilla Malma församling, eventuellt kan han ha varit samma person som den Eric Boberg som avled d. 01.01.1793 på en plats som tillhörde Sankt Olai församling i Norrköping? Men denne var ju då 95 år då denne avled. Jag utesluter ju ej att min förfäder Nils Boberg eventuellt härstammade ifrån Norrköping området, hans son Carl Magnus påstås ha utflyttat till Norrköping, men jag har ej lyckats med att hitta någon döds information om honom där innan d. 17.11.1808.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg
88
Okänd socken i Södermanland / Lars Boberg född år 1738?
« skrivet: 2020-11-10, 00:41 »
Ja denne Lars Boberg var förmodligen född i närheten av Björkvik socken eller Bettna socken? Om där finns någon av er som vet med säkerhet vilka som var föräldrar eller syskon till honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta.


Denne Lars Boberg avled d. 01.04.1789 i Malmköping.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

89
Östergötland / Nils Boberg f. 28.02.1744?
« skrivet: 2020-11-10, 00:21 »
Ja denna förfäder till mig tro jag kan ha varit född vid en plats i närheten av Björkvik socken eller Bettna socken? Om där finns någon av er som med säkerhet vet vilka som var föräldrar eller syskon till honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om denna information.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

90
Hej Ulf Svensson,


Jag vill framföra ett varmt tack för din information till mig i detta ämne.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

91
Östergötland / SV: En Boberg född efter år 1710?
« skrivet: 2020-11-09, 23:58 »
Ja först vill jag framföra ett varmt tack till Kalle Birgersson för all er information till mig i detta ämne. Jo denne Lars Boberg hade jag själv också hittat den aktuella döds informationen, så eftersom jag då beräknade han skulle vara född cirka år 1739 så trodde även jag att där kunde vara ett släktskap på honom och min förfäder Nils Boberg, dennes ena barnbarn hade förnamnen Lars Jacob, så denne hade kanske ej bara blivit döpt till förnamnet Lars efter sin morfar? Informationen om Björkvik socken och Bettna socken har jag ej själv lyckats med att hitta information om. Sedan finns där en änka med namnet Maria Boberg ifrån Malmköping som har avlidit d. 19.01.1797, och hon var 61 år gammal då hon avled så även  med henne kan där vara ett släktskap, och även med tegelarbetaren Eric Boberg som där finns anteckningar om i Lilla Malma församling kan där vara ett släktskap?


Ja till Margaretha Axelsson vill jag speciellt framföra ett varmt tack för er information till mig om ett förmodligen helt rätt födelsedatum på min förfäder Nils Boberg.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

92
Hej Margaretha Axelsson,


Jag vill framföra ett varmt tack för all er information till mig i detta ämne. Ja då råder där ju inga tveksamheter angående namnet som Christina Söderström var döpt till i Dunkers församling, ingenting tyder ju på hon hade varit gift innan hon blev vigd min förfäder Nils Boberg i Lilla Malma församling. Jag har ingen teori om hennes nya tilltals förnamn Christina, men angående hennes nya efternamn Söderström så hade kanske hennes mor varit otrogen med en herre som hade efternamnet Söderström?
Angående Christina Söderströms dotter så var hon döpt till förnamnen Maria Christina, och dessa förnamn finns även antecknade efter hon hade avlidit vid Lundby Östergård i Lilla Malma församling d. 08.03.1850.


Med vänliga hälsningar
     Berndt Boberg

93
Östergötland / Carl Magnus Boberg f. 09.12.1770?
« skrivet: 2020-11-08, 20:41 »
Ja denne var född vid Bronäs i Lilla Malma församling i Södermanland, och i närheten av år 1783 påstås han ha utflyttat till Norrköping, men jag har ej lyckats med att hitta någon döds information om honom innan d. 17.11.1808 ifrån församlingarna i Norrköping, så mycket tyder ju då på att han ej har avlidit där? Han finns ej heller antecknad som avliden i Lilla Malma församling i Södermanland. Men eftersom han ej finns med antecknad på bouppteckningen över hans avlidna far så tyder ju mycket på att han åtminstone har avlidit innan d. 17.11.1808?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

94
Östergötland / En Boberg född efter år 1710?
« skrivet: 2020-11-08, 20:22 »
Den Boberg herre jag söker efter var eventuellt bofast i Norrköping eller Malmköping området på 1740 talet, och eventuellt kan han ha haft förnamn som Magnus, Fredric, Gustaf, Jacob? I vart fall så var denna Boberg herre jag söker efter far till en son med förnamnet Nils som var född år 1744, och denne son var Inspector Nils Boberg som avled d. 17.11.1808 vid Bronäs i Lilla Malma församling i Södermanland.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

95
Östergötland / En Anders Söderström född efter år 1710?
« skrivet: 2020-11-08, 20:03 »
Finns där någon av er som har information om en herre med detta namn som har varit bofast i Norrköping eller Malmköping området på 1750 talet så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om honom? Om det är rätt herre ni har hittat information så skall han ha varit far till en dotter som var f. 10.10.1753, år 1767 förekommer där namnet Stina Andersdotter på henne vid Enboga i Lilla Malma församling i Södermanland, men hennes rätta namn var Christina Söderström, och hon avled d. 07.02.1827 vid Bronäs i Lilla Malma församling i Södermanland.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

96
Övriga släkter - S / SV: Student Johan Friedrich?
« skrivet: 2020-11-08, 19:39 »
Nu är jag hundra procent säker på att den aktuella Helsingborgs sonen ej var samma person som min förfäder Bokhållare Fredrick Boberg som avled den 23.04.1809 vid Löberöds Sätesgård i Skåne.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

97
Jag är nu hundra procent säker på att denna Helsingborg son ej var samma person som min förfäder Bokhållare Fredric Boberg som avled den 23.04.1809 vid Löberöds Sätesgård i Skåne.


Med vänliga hälsningar
     Berndt Boberg[size=78%] [/size]

98
Allmänt / SV: Christina Wallengren ifrån Helsingborg?
« skrivet: 2020-11-08, 19:21 »
Jag är nu hundra procent säker på att jag ej har något släktskap till denna kvinna och hennes son Johan Friedrich via den Bobergsläkt som jag härstammar ifrån.


Med vänliga hälsningar
     Berndt Boberg

99
Heliga Trefaldighet / SV: Nils Boberg i Vårdsätra - yrke?
« skrivet: 2020-10-28, 22:55 »
Hej Astrid Hellgren,


Ja när jag i kväll läser detta aktuella ämne så får detta mig till att tro lite på att min Bobergsläkt eventuellt kan härstamma ifrån denna Nils Boberg ifrån Vårdsätra? Jag har än så länge ej kunnat säkerställa min Bobergsläkt innan år 1803 på grund av att alla kyrkohandlingar innan år 1815 som hade tillhört Hammarlunda församling har brunnit upp. Jag har åtminstone via en inrikes tidning kunnat säkerställt att min förfäder Bokhållare Fredric Boberg avled den 23.04.1809 vid Löberöds Sätesgård, och jag är också ganska säker på att han var född efter 23.04 år 1773, och då var han döpt till tilltals förnamnet Friedrich eller Fredrich på en dessvärre okänd plats för mig? Under sin korta levnad blev denne förfäder till mig far till en son med förnamnen Lars Jacob, och en son med förnamnen Nils Magnus, och det är denna jag härstammar ifrån.


Eftersom förnamnet Nils har förekommit mycket i Bobergsläkten jag härstammar ifrån så ser jag ett eventuellt möjligt släkt tecken i detta, sedan så förekommer ej namnen Lars Jacob igen i Bobergsläkten jag härstammar ifrån men detta kan ju ha berott på att denna son avlider redan lite över 10 månader efter sin födelse?


Eftersom denna Nils Boberg ifrån Vårdsätra eventuellt kan ha varit farfar till min förfäder Bokhållare Fredric Boberg så vädjar jag till eder att dela med eder av den information som ni åtminstone har om alla som var söner till denne? Jag är även beredd att betala er ersättning för denna släkt information ifrån er.


Min e-postadress är:  berndt.boberg@outlook.com


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg
 

100
Övriga ämnen / SV: Glasmästare Carl Fredric Boberg?
« skrivet: 2020-10-26, 21:21 »
Hej Åke Carlsson,


Jag vill börja med att framför ett varmt tack för all eder information till mig i detta ämne. Och det är ju med hundra procent också rätt Glasmästare herre Carl Fredric Boberg som ni informera mig om, och dennes far tycks ju ha varit en herre som jag tolkar namnet Lorentz Boberg till? I vart fall så har jag granskat Klara församlings födelse o dop bok sidor år 1772 och 1773 för att söka efter information om en Boberg son med tilltals förnamnet Friedrich eller Fredrich, men någon sådan hittade jag ej där. I min Bobergsläkt förekommer aldrig förnamnet Lorentz, men Carl, Fredrik, Gustav, Johan, Nils och Magnus förkommer ofta. Om ni hittar information om vilka som var bröder till denna Glasmästare Carl Fredric Boberg så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om denna information? Jag försöker nämligen lösa ett mycket svårt släktforsknings ärende som till största del har orsakats av att alla kyrkohandlingar innan år 1815 som hade tillhört Hammarlunda församling har brunnit upp.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

101
Övriga ämnen / Trädgårdsmästaren Nils Boberg?
« skrivet: 2020-10-26, 19:27 »
Denne hustru hade förnamnen Sophia Lovisa, och där förekommer en annons artikel text angående ett testamente ärende om dem den 11.07.1807 och även den 25.07.1807 i Posttidningar, är där någon av eder som är säker till hundra procent om vem denne aktuella Trädgårdsmästare Nils Boberg var så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om all den information som ni har hittat om honom och dennes familj?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

102
Övriga ämnen / Glasmästare Carl Fredric Boberg?
« skrivet: 2020-10-26, 18:52 »
Denna glasmästare med efternamnet Boberg avled år 1801 eller 1802? Den 20.04.1802 finns där en annons artikel text i Inrikes Tidningar som informerar lite kort om bouppteckningen över honom, om där finnes någon av eder som med säkerhet vet vem han var, så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om den information ni har om honom?


Med vänliga hälsningar
     Berndt Boberg

103
Om där finns någon av eder som har information en Boberg herre med något av dessa två tilltals förnamn som på 1790 talet fram till t o m år 1802 arbetade vid en rättsinstans i Sverige så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om all eder information ni har angående detta? Fr o m år 1803 fram t o m den 23.04.1809 då denne avled vid Löberröds Sätesgård har jag all den information jag önskar om honom, och då hade denne förkortat sitt tilltals förnamn till Fredric.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg


104
Militaria / Friedrich eller Fredrich Boberg född år 1773?
« skrivet: 2020-10-26, 18:05 »
Om där finns någon av eder som har information om en Boberg herre med något av dessa två tilltals förnamn som har haft anställning vid militären på 1790 talet så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om all den information ni har om honom?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

105
Militaria / Anders Fredric Boberg vid flottan i Sverige?
« skrivet: 2020-10-26, 10:52 »
Den 06.12.1798 finnes där en annons artikel text om denna Boberg herre i inrikes Posttidningar. Jag gör bedömningen att denna Boberg herre nog var född innan 1778? Är där någon av eder som är säker på att ni har information om denna Boberg herre så skulle jag vara mycket tacksam om ni vil informera mig om denna information?


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

106
Övriga ämnen / SV: Handelsbokhållaren Johan Fredric Boberg?
« skrivet: 2020-10-26, 10:00 »
Hej Åke Carlsson,


Jag vill framföra ett varmt tack för er information. Ja har nu också själv kunnat konstatera dennes efternamn var Roberg, så detta var ett grovt slarvfel om mig.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

107
Övriga ämnen / Handelsbokhållaren Johan Fredric Boberg?
« skrivet: 2020-10-24, 20:08 »
Den 19.02.1849 finns där en tidnings annons artikel i Post- Och Inrikes Tidningar där dennes namn och yrkestitel förekommer som beskriver lite av ett stämningsärende vid Stockholms Rådhus-Rätt. Denne herre bör väl då ha varit minst 20 år gammal när detta inträffar? Han bör ju nog ha varit född åtminstone innan år 1830. Eftersom denne Boberg herre eventuellt kan ha härstammat ifrån samma Boberg släkt som mig så skulle jag vara mycket tacksam om den av eder som har bra kunskaper om honom vill informera mig om den information som ni hittills har vetskap om angående denne Boberg herre?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

108

Den Friedrich Boberg jag söker efter var född efter den 23 April år 1773 på okänd plats för mig, han avled den 23.04.1809 vid Löberöds Sätesgård i Skåne. Eventuellt kan han ha arbetat som vice Actuarien till lagman Carl Testrup vid hovrätten i Jönköping? I vart fall så arbetar han år 1803 som vice Actuarien till lagman Carl Testrup vid Kristianstads rådhusrätt, denne lagman var åtminstone då bofast i Kristianstad. Denne Friedrich Boberg kan ha haft ett annat efterman när han skaffade sig sin utbildning via militäryrket eller via Uppsala universitet.
Inrikta era sökningar på en herre född efter den 23 April år 1773 med tilltalsförnamnet Friedrich?
Jag utbetalar en belöning på 10 000 SEK till den som till 100% säkerhet kan identifiera honom efter den 23 April år 1773 t o m år 1802.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

109
Allmänt / SV: Christina Wallengren ifrån Helsingborg?
« skrivet: 2020-03-23, 22:48 »

Hon var f. 12.02.1747 på en plats i Hyby församling.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg


 

110
Skåne / SV: Fredrich Salonius f. 10.09.1773 i Ystad?
« skrivet: 2020-03-22, 20:20 »

Varmt tack Eva Dalin för all din information i detta ämne. Ja då vet jag ju med säkerhet att dessa två ej var samma personer. Svaret på din fråga är då att det är den aktuella Ystad sonen jag försöker hitta information om, han eller eventuellt sonen Johan Friedrich som var f. 29.11.1773 i Helsingborg kan eventuellt ha varit samma person som bokhållaren Fredric Boberg som avled den 23.04.1809 vid Löberöds Sätesgård? Denne aktuella bokhållaren Fredric Boberg hade arbetat vid Kristianstad Rådhusrätt med start tidigast år 1802, jag har ej ännu lyckats med att hitta någon säker information om honom innan år 1803 tillbaka t o m den 09.11.1789 då den aktuella sonen Johan Friedrich finns antecknad för han har tagit nattvarden i Helsingborg.
Jag utbetalar en belöning på 10 000 SEK till den som till 100% kan säkerställa identiteten på den aktuella bokhållaren Fredric Boberg.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

111
Skåne / Fredrich Salonius f. 10.09.1773 i Ystad?
« skrivet: 2020-03-21, 20:25 »

Eventuellt är han samma person som den Freidrich Schevenius som finns antecknad vid Generalmönsterrullor-Skånska dragonregementet (L M) 960 1797-1797 Bild 1030 Södra Skånska Kavallerier? Jag har ej ännu lyckats med att hitta någon information om honom ifrån gamla handlingar som har tillhört Öja församling vid Ystad. Är där någon av er som hittar information om honom efter år 1802 så skulle jag vara mycket tacksam om ni snabbt vill dela med er av denna information till mig?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

112
Skåne / Magdalena Catharina Thilman ifrån Hyby?
« skrivet: 2020-03-13, 21:31 »

Om där finns någon av er som vet exakt när hon var född så skulle jag vara tacksam om ni vill informera mig om detta? Och ännu mer tacksam skulle jag vara om ni också kan informera mig om hennes födelseplats? Själv tror jag hon var född lite efter år 1720, men angående detta kan jag ju ha fel på ett antal år?


Med vänliga hälsningar
        Berndt Boberg

113
Skåne / Inspector Friedrich Gustaf Wallengren ifrån Hyby?
« skrivet: 2020-03-13, 21:19 »

Han var f. 31.05.1745, och han var gift med kvinnan Anna Margreta Friis f. 20.11.1753, om där är någon av er som är hundra procent säker på att ni härstammar ifrån dem så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

114

Finns där någon av er som är hundra procent säker på att ni härstammar ifrån honom och dennes hustru Magdalena Catharina Thilman så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta. Jag önskar i så fall bekosta en DNA test för att utröna om vi är avlägsna släktingar. Detta handlar om för min del att försöka säkerställa ett mycket svårt släktforsknings ärende som till största del har orsakats av uppbrunna gamla kyrkohandlingar som har tillhört Hammarlunda församling.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

115
Skåne / SV: Jöns Wallengren ifrån Helsingborg?
« skrivet: 2020-03-10, 21:08 »

Jag vill framföra ett varmt tack till både Markus Gunshaga & Malin Edström för er information i detta ämne. Jo det där med den aktuella Jöns Wallengren är ju kanske mycket svårt att säkerställa om den aktuella Johan Wallengren var eller ej var hans biologiska far?


Med vänliga hälsningar
    Berndt Boberg

116
Skåne / SV: Jöns Wallengren ifrån Helsingborg?
« skrivet: 2020-03-08, 19:44 »

Först ett tack till KG Hammarlund för din information i detta ämne, ja jag har ju också sökt information om honom i DDSS-databasen, angående hans änka så hade jag ej haft intresse av att spåra henne, men nu vet jag ju att Jöns Wallengren har avlidit innan den 08.02.1813.
Sedan ett tack till även Markus Gunshaga, ja när jag läser din information om även hans mor Kersti Persdotter, så förstår jag ju att han var ett oäkta barn, hans biologiska far var kanske samma person som den som var far till kvinnan Christina Wallengren som eventuellt var född år 1749, hennes födelseplats är okänd för mig, och hon avled den 02.07.1823 i Helsingborg?
Så denne Jöns Wallengren var eventuellt en halvbror eller en kusin till den aktuella kvinnan Christina Wallengren? Wallengren är ju inget efternamn som var mycket vanligt vid denna tidpunkt i Helsingborgs området. Jag försöker säkerställa ett mycket svårt släktforsknings ärende igenom att hitta nu levande personer som har ett nära släktband till den aktuella kvinnan Christina Wallengren, så det är därför jag också har ett intresse även för den aktuella herren Jöns Wallengren.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg
       

117
Skåne / Jöns Wallengren ifrån Helsingborg?
« skrivet: 2020-03-07, 15:19 »

Han blir vigd d. 17.11.1786 i Helsingborg. Är där någon av er som vet när han var född så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta? Och ännu mer mycket tacksam skulle jag vara om ni även kan informera mig om i vilken församling han var född i?


Med vänliga hälsningar
        Berndt Boberg

118
Allmänt / Christina Wallengren ifrån Helsingborg?
« skrivet: 2020-02-27, 18:00 »

Hon var eventuellt född år 1749, och hon avled d. 02.07.1823 på en plats i Helsingborg. Jag vill komma i kontakt med en levande person som är säker på att denne har ett biologiskt släktskap till henne? Eventuellt kan hennes son Johan Friedrich f. 29.11.1773 på en plats i Helsingborg tagit sig efternamnet Boberg efter sina 16 första levnads år? Hittills har varken jag eller någon annan lyckats med att hitta information om denna aktuella Helsingborgs son efter år 1789.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

119

Denne herre avled den 10.03.1885 vid Rahbekkegaard i Knudsker Sogn på Bornholm.
Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

120

Hej Eva Dalin,
Jag vill börja med att framföra ett varmt tack för ert snabba svar i detta släktforsknings ärende.
Jo det är den som är född 1859-12-25 jag försöker hitta information om. Han utflyttar den 08.09.1880 ifrån adressen Borrby No: 46 till en plats ute på Bornholm, jag skulle vara mycket tacksam om ni vill informera mig om varför information ni hittar om honom ifrån den aktuella danska släktforsknings hemsidan.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg


121

Om där finns någon av er som har hittat information om honom på danska släktforskare sidor så skulle vara mycket tacksam om ni vill informera mig om den information ni har om honom? Denne herre jag försöker hitta information på Bornholm var en farbror till min farmor som var född i Borrby den 19.08.1904. Jag kan informera er om att jag inte är någon nybörjare inom släktforskning, men jag är också klart medveten om att det kanske kan ta flera hundra timmar innan jag själv hittar information om honom ifrån någon av Bornholms flera församlingar.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

 

122
Övriga släkter - S / Student Johan Friedrich?
« skrivet: 2018-02-09, 18:35 »

Denne herre studerade eventuellt juridik emellan cirka år 1790-1802 på någon annan plats än på Lunds universitet? Han var född 29.11.1773 på en plats i Helsingborg. Eventuellt så avled han den 23.04.1809 vid Löberöds Gåtesgård, men då med namnet Fredric Boberg? Nu hoppas jag verkligen att någon av er kan lämna mycket värdefull information så jag kan lösa detta mycket svåra släktforskning ärende?
Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

123
Hej Anders Faxe,
Nils Gottfrid Stridsberg var född 25.01.1903 vid Simris no: 88, avliden 16.05.1971, och då skriven på Hovby no:11 i Skillinge: Hans far var Johan Alexander Stridsberg född 22.12.1876 i Simris, avliden 06.05.1938, och då skriven på Jonsred i Simris: Hans mor var Alma Vilhelmina Nilsson född 30.01.1877 i Fosie som nu ligger i Malmö, avliden 13.03.1957, och då skriven på Simris no: 9:31.
Med vänliga hälsningar Berndt Boberg som var en lekkamrat till dig i din barndom när ni var på besök i Skillinge.

124

Denna herre var född i Helsingborg, och han kan eventuellt ha haft ett annat efternamn som vuxen?  Om där finns någon av er som har information om honom efter år 1790 så skulle jag var mycket tacksam om ni vill informera mig om detta?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

125
Övriga ämnen / Wulf Sverdfeijer 5 söner ifrån Helsingborg?
« skrivet: 2017-10-14, 13:18 »

Denne herres förnamn och efternamn förekommer där en del olika stavningar på? Hans fem söner som var födda i Helsingborg som där troligt viss ej var mer än tre kvinnor som var mödrar till, var: Sören f. 21.08.1755, Johan Severin f. 14.04.1763, Baltzer Peter f. 29.06.1766, Johan Freidrich f. 29.11.1773 och Severin Thilman f. 17.05.1776. Finns där någon av er som har information om någon av dessa fem söner ifrån andra församlingar än i Helsingborg så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig.


Med vänlig hälsning
    Berndt Boberg

126

Denna Johan Friedrich hittar jag ingen information om efter år 1789-1791 i kyrkohandlingar ifrån Helsingborg församlingar, och ej då heller information om att han skall ha utflyttat ifrån Helsingborg mellan åren 1789-1803, och han finns ej heller antecknad som avliden i Helsingborg mellan åren 1789-1795. Mitt intresse för honom är att jag vill säkerställa hans identitet eftersom han eventuellt kan ha varit den Fredric Boberg som avled vid Löberöds Gåtesgård den 23.04.1809?
Med vänlig hälsning
     Berndt Boberg

127
Övriga ämnen / Johan Friedrich f. 29.11.1773 i Helsingborg?
« skrivet: 2017-10-07, 19:06 »

Jag har försökt med att försöka hitta information om denna herre men dessvärre så har jag hittills endast vetskap om vilka som var föräldrar till honom, så finns där någon av er som har mer information om honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig.


Med vänliga hälsningar
        Berndt Boberg

128
Övriga släkter - Ö / SV: Jonas Jansson Öijerman?
« skrivet: 2017-10-07, 18:16 »

Hi again Birgitta Wind,


First begin I thank you very much for all information about the son Carl Friedrich, I think now this is same person you have find dead information 03.03.1816 Haraldsted on Sorø in Denmark. So now thanks to your help so are I now sure my Boberg relatives not derived from them.


Best regards
Berndt Boberg


129
Övriga släkter - Ö / SV: Jonas Jansson Öijerman?
« skrivet: 2017-10-05, 19:23 »

Hi Birgitta Wind,

Thank you very much for your answer in this subjekt. His last name in  dead book was Eijerman, not Eyerman or Öijerman , I think this is same person? I can not find he year 1721 named in Ängelholm assembly. Have Familysearch any information about his son Carl Friedrich there was born 7 November 1773 in Ängelholm?

Best regards
Berndt Boberg

130
Övriga släkter - Ö / Jonas Jansson Öijerman?
« skrivet: 2017-10-04, 22:46 »

Denna herre var år 1773 bofast i Ängelholm. Om där finns någon av er som har information om honom efter år 1773 så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

131

Hej Eva Dalin och Lars-Åke Johansson,


Först vill jag framföra ett tack för er information. Ja trots jag själv är skåning så hade jag ej vetskap om Halmstad socken i Skåne. Men jag har nu för säkerhets skull  ännu en gång granskat födelse & dopsidor ifrån Sireköpinge församling ifrån år 1773 och här finner jag ej heller denna gång någon son med förnamnet Fredrich eller Fredric. Så denne Lars Boberg vet jag nu med säkerhet att han ej var en förfäder till mig.


Med vänliga hälsningar
        Berndt Boberg


132
Övriga ämnen / SV: Lars Boberg f. 01.01.1747?
« skrivet: 2017-09-13, 15:35 »

Hej Lars-Åke Johansson och Eva Dalin,


Först vill jag framföra ett tack för era svar i detta ämne. Ja jag har ju ett ämne här även om ryttare Lars Boberg, och angående honom så har jag erhållit ganska säker information ifrån en person som har bra kunskaper om församlingarna i Halland om att han ej skall ha varit far till någon son med förnamnet Fredrich eller Fredric, så därför inriktar jag mig nu mycket för att försöka komma över mer information om denne Lars Boberg som avled vid Tegelbruket som låg i Kågeröds församling, och därför försöker jag nu först med söka efter en bouppteckning som har upprättas lite efter denne Lars Bobergs död.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg
 

133
Övriga ämnen / SV: Lars Boberg f. 01.01.1747?
« skrivet: 2017-09-12, 18:24 »

Hej Lars-Åke Johansson,
Först vill jag framföra ett tack för era två svar i detta ämne.
Jo jag tolkar ju nu också hans födelseplats som till att den låg i Risekatslösa församling. Även jag har läst texten om honom som finns i den aktuella dödboken, och då får jag ju det också till att hans födelseår skulle vara år 1745, sedan vet jag ju dessvärre ej om den aktuelle prästen har antecknat rätt ålder på honom i den aktuella dödboken? Jo att de blev vigda den 10.10.1795 stämmer ju med vad som finnes antecknat om dem i den aktuella födelse, död och vigselbok, detta har jag ej haft vetskap om tidigare. Men den information om att de har blivit föräldrar till dottern Bengta f. 24.07.1796 och sonen Pehr f. 11.03.1799 så har jag dessvärre även missat denna information. Eftersom denne Lars Boberg var minst 48 år när han blev vigd med pigan Hedvig Jacobsdotter så är ju möjligheten att han hade varit vigd minst en gång tidigare? Mitt intresse för honom beror på att han eventuellt också kan ha varit far till en son som hade förnamnet Fredrich eller Fredric som var född efter den 23.04 år 1773 på en hittills okänd plats för mig? Denne Fredric Boberg hade nämligen en son som hade förnamnen Lars Jacob, men givetvis kanske är detta bara en tillfällighet?


Med vänliga hälsningar
        Berndt Boberg
 

134
Övriga ämnen / SV: Lars Boberg f. 01.01.1747?
« skrivet: 2017-09-11, 21:10 »

Hej Eva Dalin,


Först vill jag tacka för er information i detta ämne. Jo denna inflyttningsattest har jag själva också hittat tidigare, men då trodde jag att det var vid platsen Risa i Katslösa församling, men nu är jag säker på att det ej var detta. Sedan angående att sjuan vid årtalet 1747 är kraftigt skriven, kan kanske ha varit att man har antecknat över en annan siffra där? Så detta kan jag ej säkerställa för tillfället, och kanske kommer jag ej heller till att kunna göra det?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

135
Övriga ämnen / SV: Lars Boberg f. 01.01.1747?
« skrivet: 2017-09-11, 19:10 »

Att Lars Boberg skulle vara f. 02.02.1747 på en plats i Katslösa församling var felaktigt, detta var Lars Matsson som avled 22.04.1780 på en plats i Katslösa  församling. Eventuellt så var denne Lars Boberg f. 01.01.1747 på en plats i Risekatslösa församling? Men detta har jag dessvärre ej kunnat läsa någon digital information om.
Med vänliga hälsningar
        Berndt Boberg

136
Övriga ämnen / SV: Lars Boberg f. 01.01.1747?
« skrivet: 2017-09-04, 18:04 »

Jag får för mig att denna Lars Boberg var f. 02.02.1747 på en plats som tillhörde Katslösa församling, så om detta stämmer så var hans föräldrar Mats Mårtensson & Hanna Larsdotter, och om detta stämmer så fick han väl förnamnet efter sin morfars förnamn? Så han hade nog ej efternamnet Boberg som sitt dop efternamn?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

137
Övriga ämnen / SV: Lars Boberg f. 01.01.1747?
« skrivet: 2017-09-03, 15:50 »

Mycket tyder på att han var den Lars Boberg som avled den 17.05.1802 vid platsen Tegelbruket i Kågeröds församling, trots att åldern ej stämmer på honom i den aktuella dödboken jämfört med den födelse information som finns om honom på hemsidan www.ddss.nu ? Finns där någon av er som har hitta information  om bouppteckningen över honom så skulle jag var mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

138
Allmänt / Boberg söner födda på 1770 i Blekinge?
« skrivet: 2017-09-02, 17:06 »

Jag söker efter information om en Boberg son som hade förnamnet Fredrich eller Fredric som eventuellt var född efter April månad år 1773? Eventuell kan han ha haft ytterligare ett förnamn, och eventuellt stämmer ej cirka födelsetiden som jag har specificerat på honom? Första gång jag hittar information om honom är att han arbetade åren 1803-1804 vid Rådhusrätten i Kristianstad.


Med vänliga hälsningar
        Berndt Boberg

139
Övriga ämnen / SV: Lars Boberg f. 01.01.1747?
« skrivet: 2017-08-30, 12:03 »

Hej Stig Hansson,
Denna information om honom hittar ni på hemsidan www.ddss.nu


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

140

Hej igen Roy Ernered,


Jo det stämmer att båda med förnamnet Maria var födda den 14 Januari, den Maria f. 14.01.1774 hittar jag ej i den aktuella dödboken, men där finnes ett kors på henne i den aktuella födelse och dopboken.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

141

Hej Roy Ernered,


Jag vill framföra ett varmt tack för er information. Jag försöker kontakta er via er e-postadress angående en släktforsknings förfrågan.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg
 

142

Han blir då vigd med Maria Bengtsdotter, om där finnes någon av er som har information om att detta par var föräldrar till några barn så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta.


Med vänliga hälsningar
        Berndt Boberg

143
A-M / SV: Fredrik Boberg som var född på 1700?
« skrivet: 2017-08-27, 12:39 »

Hej!
Denne Fredrich eller Fredric Boberg arbetade åren 1802-1804 vid Kristianstad Rådhusrätt. Jag är ganska säker på han ej var född i landskapet Skåne? Eventuellt var han född efter April månad år 1773 på en plats i södra Sverige? Eventuelt kan han haft mer än ett förnamn? Jag skulle vara mycket tacksam om där finnes någon av er som har lite information så man kan lösa detta mycket svåra släktforsknings ärende.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

144

Peter Nilsson Boberg skall ha avlidit redan år 1740, men hans bror Petter Nilsson Boberg har jag säker information om att han var vid liv i Januari 1747, och då var hans mor änkan Lussia Bengtsdotter som var bofast i Helsingborg med honom och hans syskon. Finns där någon av er som har mer information om denne Petter Nilsson Boberg så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta.


Med vänliga hälsningar
      Berndt Boberg

145
Övriga ämnen / SV: Jacob Boberg f. 26.06.1737 i Helsingborg?
« skrivet: 2017-08-27, 11:54 »

Hej Birgit Holmqvist,


Jag vill börja med att framföra ett tack för er information. Ja då kan vi ju nog vara helt säkra på att denna Nils Jeppsson Boberg har avlidit på en plats i Helsingborg år 1746. Jacob Nilsson Boberg ifrån Hjälmshult i Allerum församling har jag dessvärre ej hittat ner information om, finns där någon av er som har vetskap om han var far till mer än sonen Äbbe så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig angående detta.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

146
Övriga ämnen / Lars Boberg f. 01.01.1747?
« skrivet: 2017-08-26, 13:45 »

Den 06.04.1795 påstås han ha utflyttat ifrån Ekeby till Knutstorp, och hans yrke påstås då ha varit muraregesäll? Om där finnes någon av er som har mer information om honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om det.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg 

147

Han påstås ha utflyttad ifrån Billeberga i Skåne till Halmstad, hans yrke påstås då ha varit ryttare. Om där finnes någon av er som har mer information om honom så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig angående detta.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

148
Övriga ämnen / SV: Jacob Boberg f. 26.06.1737 i Helsingborg?
« skrivet: 2017-08-26, 13:07 »

Mycket tyder också på att denna Jacob Boberg får en son med förnamnet Äbbe döpt i Helsingborg stadsförsamling? Äbbe Boberg var f. 01.02.1760. När sonen Äbbe blev döpt så finnes där hemorten Gemshult antecknat på Jacob Boberg. Om där finnes någon av er som har information om Jacob Boberg efter år 1761, eller någon information om orten Gemshult så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta.


Med vänliga hälsningar
        Berndt Boberg

149
Övriga ämnen / SV: Jacob Boberg f. 26.06.1737 i Helsingborg?
« skrivet: 2017-08-25, 12:32 »

Mycket tyder på att denna Jacob Boberg blir vigd 13.11.1759 i Allerum församling med Marja Magdalena Holmstedt? Om där finnes någon av er som har mer information om dem så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om detta?


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

150
Övriga ämnen / Jacob Boberg f. 26.06.1737 i Helsingborg?
« skrivet: 2017-08-24, 21:40 »

Detta barns far var en herre med namnet Nils Boberg som jag är ganska säker på att han var bofast i Helsingborg fram till slutet av år 1746, och eventuelt kan det ha varit så att denna herre var bofast på en plats i Hässlunda församling senast i September månad år 1748? Finnes där någon av er som har vigsel eller döds information om denna Jacob Boberg som finns specificerat i ämnet så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig om denna information.


Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg
151

Hej Klas,


Först vill jag framföra ett tack för er information. Jag hittar ej denna Peter Boberg som avliden i dödboken ifrån Helsingborg stadsförsamling efter hans födelse år 1739 fram till åretsslut 1741? Ej heller har där blivit antecknat ett kors på honom i den aktuella födelseboken ifrån Helsingborg stadsförsamling som ibland kund ske i efterhand när ett barn avled efter sina första levnads år efter sin födsel? Denna information om dessa två pojkar som jag är ganska säker på att de var bröder har jag ursprungligen hitta information om via hemsidan www.ddss.nu .


Med vänliga hälsningar.
     Berndt Boberg

152

Brödernas far var en Nils Boberg, Peter Boberg var född 12.09.1739, och Petter Boberg var född 09.10.1741, eventuellt så utflyttade deras föräldrar med familj ifrån Helsingborg emellan år 1746 och 1748 till en plats i Hässlunda  församling. Så finns där någon av er som har information om en Peter Boberg f. 12.09.1739 eller en Petter Boberg f. 09.10.1741 som har blivit vigd eller avlidit så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig.
Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

153

Denne herres far var snickaren Nils Ahlström  som var bofast i Åhus då hans son Johan Fredric Ahlström blev döpt i Åhus församling, om där finns någon av er som har mer information om denna son och hans far så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig.
Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg
 

154

Denne Fredrich Salonius var född i Ystad den 10.09.1773, hans far avled år 1781 i Ystad, och det sista säkra livstecken jag har efter hans mor är att hon var vid liv år 1790, och då var hon bofast i Ystad. Varken denne eller hans mor finnes med som antecknade ibland avlidna innan år 1840 i Sankta Maria församling i Ystad. Denne Fredrich Salonius tog eventuellt fosterföräldrar hand om efter dennes fars död? Så har ni som vetskap om en Fredrich som har varit bofast på en plats i Skåne som var född 10.09.1773 skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig.
Denne Fredrich Salonius kan eventuellt ha varit den bokhållare Boberg som avled 23.04.1809 vid Löberöds Gåtesgård?
Med vänliga hälsningar
        Berndt Boberg

155

Varmt tack för ert svar Birgitta B.
Ja denna oäkta dotter hade jag missat att hitta på grund av att jag ej hade sökt efter information om Christina Rosqvist i den aktuella födelse & dopboken över oäkta barn. Men emellan åren 1790-1840 så hittar jag ej någon information angående henne blanda avlidna i Sankta Maria församling i Ystad. Däremot har jag hitta en Stina Rosqvist i 1800 års mantalslängderna i Sankta Maria församling i Ystad, eftersom förnamnet Christina ibland förkortades till Stina så trodde jag kanske det kunde var Christina Rosqvist, men i vart fall så hittar jag ej heller någon information om en avliden Stina Rosqvist emellan åren 1790-1840 i Sankta Maria församling i Ystad. Så om där finns någon som har mer information om denna Christina Rosqvist efter 07.03.1790, så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig.
Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

156

Denna kvinna var den 22.08.1781 bofast i Ystad där hon var änka med tre små barn. Så om där finns någon av er som har information om denna änka efter specificerade tidpunkt så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig.
Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg

157

Hej Inga Olsson,
Varmt tack för ert svar. Jag hoppas också ni har erhållit mitt mejl angående detta inlägg?
Till andra som följer detta inlägg så vill jag informera er att Inga Olsson har rätt dödsinformation angående Skeppare Axel Fredrich Salonius, så det var hans hustru Christina Rosqvist som var änka med tre små barn.
Med vänlig hälsning.
      Berndt Boberg

158

Denna Skeppare är ensamstående med tre små barn, det mesta tyder på att han utflyttar ifrån Ystad år 1782, så är där någon som har information om honom efter år 1782 så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?


Med vänlig hälsning
     Berndt Boberg

159
A-M / SV: Fredrik Boberg som var född på 1700?
« skrivet: 2017-03-16, 08:49 »

Hej!
Nu har jag erhållit säker information om att denne Fredrich Boberg var född år 1772 eller 1773, så jag skulle vara mycket tacksam om någon vill informera mig om var han var född? I vart fall så har han avlidit 23.04.1809 på en plats i Löberöd i landskapet Skåne.
Med vänlig hälsning
     Berndt Boberg

160
Övriga ämnen / SV: Peter Boberg avliden år 1847?
« skrivet: 2017-02-11, 13:21 »

Jag är nu säker på att denne Peter Boberg ej härstammar ifrån samma Bobergsläkt som journalisten Carl Boberg ifrån Mönsterås, och det mesta tyder nu också på att han ej härstammade ifrån den Bobergsläkt som Ferdinand Boberg härstammade ifrån. Men eventuellt så kan han ha haft ett släktband till änkefrun  Johanna Boberg som har avlidit år 1847 på en plats i Katarina församling i Stockholm, så om där finns någon av er som har information om denna änkefru Johanna Boberg så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?
Med vänliga hälsningar
       Berndt Boberg
 

161
Övriga ämnen / Peter Boberg avliden år 1847?
« skrivet: 2017-01-06, 19:48 »

Jag söker efter en Peter Boberg, födelsedatum och födelseår på honom har jag ej vetskap om, men jag har gammal släktinformation om att han skall ha avlidit på en plats i Sörmland år 1847, han skall även ha varit far till minst en son som hade namnet Fredrich Boberg eller Fredrik Boberg, hans yrken skall ha varit kusk och guldsmed, det påstås även att han skall härstamma ifrån samma Boberg Vallonsläkt som förfäderna till arkitekten Fredinand Boberg och journalisten Carl Boberg ifrån Mönsterås?
Med vänlig hälsning
     Berndt Boberg

162
A-M / Eva Boberg född 1911-1925?
« skrivet: 2016-03-07, 10:54 »
Hej Anders Jönsson,
Jag vill börja med att framföra ett varmt tack till er för er senaste information till mig. Jag högaktar en sådan person som er som tycks ha bra släktforskare kunskaper i Sverige som har viljan att på ett enkelt sätt informera mig om det som jag har ställt i min förfrågan i mitt meddelande den 160306 kl. 16:55 i detta ämne.
Som ni kan se i mitt meddelande den 160306 kl. 15:37 så har jag haft kunskaper att fixa så att jag har tillgång till Sveriges dödbok 1901-2009, och eftersom Sveriges dödbok 1901-2013 tycks innehålla betydligt bättre infomation även tillbaka till år 1901 och fram över så får jag kanske skaffa mig en sådan i stället.  
Med vänliga hälsningar
    Berndt Boberg

163
A-M / Eva Boberg född 1911-1925?
« skrivet: 2016-03-06, 17:07 »
Hej Anders Jönsson,
Jag vill framföra ett varmt tack till er för er information i detta ämne.
 
Mvh. Berndt Boberg

164
A-M / Eva Boberg född 1911-1925?
« skrivet: 2016-03-06, 16:55 »
Hej Claes-Göran Magnusson & Stig Hansson,
Jag vill börja med att framföra ett varmt tack till er båda för den information som ni har informerat mig om i detta ämne.
Nu är det så att jag har släktforskat ganska mycket i Finland eftersom jag har finskt ursprung på min avlidna mors sida, men det som är en självklarhet för er båda om den information som ni informerar mig om bland annat sidor,bild, och årtal, vet jag dessvärre ej hur jag kommer över? Om ingen av er vill informera mig i detta ämne angående detta, så skulle jag vara mycket tacksam om någon av er gör det via min epostadress: berndt.boberg@telia.com
 
Mvh. Berndt Boberg

165
Landskap: Savolax / Keitele
« skrivet: 2016-03-06, 16:28 »
Hej Mikael Landfors,
Jag är en svensk herre som själv har släktforskat lite i Finland, eftersom min morfarsfar härstammade ifrån Finland. Angående de två personer som ni har specificerat så får ni ej fram någon information om dem via mikrofilmade kyrkohandlingar i Finland eftersom de är födda så sent som på början av 1900 talet, så då blir man i stället tvungen att använda sig av Magistraten i Östra Finland, hemsidan för alla magistraterna i Finland är: www.maistraatti.fi  , och kan ej de aktuella Magistraten i Östra Finland hjälpa dig så kan de ju säkert informera dig om vilka som nu har hand om de aktuella kyrkoböcker ifrån den församling som Keitele har tillhört vid den aktuella tidpunkten.
 
Mvh. Berndt Boberg

166
A-M / Eva Boberg född 1911-1925?
« skrivet: 2016-03-06, 15:37 »
Denna avlidna kvinna som jag har specificerat i mitt ämne var eventuellt född på en plats i Ysane församling, hennes föräldrar var John Boberg & Johanna Matilda Viktalia Boberg.
Eftersom jag ej hittar information om denna avlidna kvinna i Sveriges dödbok 1901-2009 så hoppas jag att någon kan informera mig om alla hennes förnamn, och när hon blev född, och när hon blev vigd, och när hon har avlidit? Förmodligen har hon avlidit efter 2008?
 
Mvh. Berndt Boberg

167
A-M / Sjömanen Johan Anton Gottfrid Boberg?
« skrivet: 2016-02-29, 10:20 »
Hej Karin Andersson,
Varmt tack för er information. Själv har jag endast Sveriges dödbok 1901-2009 och här finns icke någon information om personen som jag har specificerat i mitt ämne.
Mvh. Berndt Boberg

168
A-M / Sjömanen Johan Anton Gottfrid Boberg?
« skrivet: 2016-02-28, 18:45 »
Till Åke Carlsson,
Jag vill framföra ett varmt tack till er för er mycket snabba information i detta ämne.
Mvh. Berndt Boberg

169
A-M / Sjömanen Johan Anton Gottfrid Boberg?
« skrivet: 2016-02-27, 13:48 »
Denne sjöman som jag har specificerat i mitt ämne var född 11.03.1887 vid Skillinge no: 18 i Östra Hobby församling, det påstås att han skall ha avlidit år 1909? Själv har jag ej hitta någon information angående när han har avlidit, så jag skulle vara mycket tacksam om någon vill informera mig om ni hittar mer information om honom än jag själv har gjort? Jag har vetskap om vilka som var föräldrar och syskon till honom.
Mvh. Berndt Boberg

170
A-M / Fredrik Boberg som var född på 1700?
« skrivet: 2016-02-24, 11:37 »
Hej Christina Johansson,
Jag vill börja med att framföra ett varmt tack för er informtion, sedan vill jag beklaga att där har gått ganska lång tid innan jag postar detta nya meddelande.
Angående min information om förnamnet Kjerstina så härstammar det ifrån en släktforskare ifrån Österlen i Skåne, ifrån en annan släktforskare i Sverige har jag erhållit informationen att denne Fredrik Bobergs hustru skulle ha namnet Anna Margareta Orre, så eftersom ni nu också har informerat mig angående detta så gör jag bedömningen att detta var det rätta namnet på denne Fredrik Bobergs hustru.
Dessvärre så har jag själv ej ännu kunskaper om hur man gör för att komma åt att läsa den information som ni har informerat mig om? Jag skulle vara mycket tacksam om någon vill informer mig tydligt angående detta?
Om det nu eventuellt är så någon vet om denne Fredrik Boberg var född i Kristianstad eller inflyttad dit så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill informera mig angående detta?
Mvh. Berndt Boberg

171
A-M / Fredrik Boberg som var född på 1700?
« skrivet: 2016-02-15, 13:25 »
Jag hoppas verkligen att någon person med bra släktforskare kunskaper kan hjälpa mig med att få fram ny information om den person som jag har specificerat i mitt ämne?
Om denne Fredrik Boberg vet jag följande att han skall ha avlidit år 1809 eller 1810 vid Lillaröd no: 3 i Hammarlunda församling, hans yrke var bokhållare på Löberöds gods, han skall ha varit vigd med en kvinna som hade förnamnet Kjerstina, övrig information om henne är det påstå att hon levde bara lite längre än honom, han var far till en son med namnet Nils Magnus Boberg som var f. 18.02.1808 vid Lillaröd i Hammarlunda församling.
(Alla kyrkoböcker innan år 1815 som har tillhört Hammarlunda församling skall brunnit upp.)
Men eventuellt kan denne Fredrik Boberg ha varit född i en annan församling än Hammarlunda församling omkring 1780-1790?
Eventuellt så kan denne Fredrik Boberg ha utflyttat ifrån en annan församling till Hammarlunda församling?
Jag har hört gammal släktinformation där det påstås att denne Fredrik Boberg skulle ha sitt ursprung ifrån samma Bobergsläkt som Carl Boberg ifrån Mönsterås och den mycket kände arkitekten Ferdinand Boberg?
Mvh. Boberg

172
A-M / Abraham Edvard Evert Abrahamoff f. 17.3.1860 i Finland?
« skrivet: 2015-07-26, 14:13 »
Om där eventuellt finns någon som har information efter den 30.3.1882 om en person med det namn som finns specificerat i rubriken så skulle jag vara mycket tacksam om ni vill dela med er av denna information till mig?
 
Med vänliga hälsningar
Berndt Boberg

173
A-M / Richard William Abramson born year 1907 in USA?
« skrivet: 2015-07-26, 13:59 »
I want inform you I have self find more information about this person in USA, I is now sure at this dead person and my dead mother not was third cousin.
 
Best regards
Berndt Boberg

174
A-M / Evert Abraham Söderholm ifrån Nagu spårlöst borta?
« skrivet: 2015-07-26, 13:43 »
Jag vill informera er om att jag nu har lyckats med att säkerställa att det är cirka den 30.3.1882 som denna lättmatros försvinner spårlöst ifrån Nagu.
 
Med vänliga hälsningar
Berndt Boberg

175
A-M / Abram Abramson finsk sjöman i Usa tveksam identitet?
« skrivet: 2015-07-26, 13:31 »
Jag vill nu informera er om att jag är nu mycket säker på att denna finska sjöman ej var bofast med någon falsk identitet i Usa, och att jag har erhållit information ifrån Usa så att jag har kunnat säkerställa att denna finska sjöman med hundra procent säkerhet ej var den person som tidigare hade namnet Evert Abraham Söderholm som har försvunnit spårlöst cirka den 30.3.1882 ifrån ön Nagu i den Väståboländskaskärgården i Finland.
 
Med vänliga hälsningar
Berndt Boberg

176
A-M / Abram Abramson finsk sjöman i Usa tveksam identitet?
« skrivet: 2015-05-17, 13:13 »
Jag vill nu informera er om att jag nu vet med säkerhet att denna person som var f. 31.12.1860 i Uleåborg församling i Finland ej var den Abram Abramson som finns specificerad för er i mitt meddelande den 13 april 2015.
 
Den person med förnamnet Abram som var f. 31.12.1860 i Uleåborg församling i Finland hade ej efternamnet Abramson efter sin fars förnamn, utan han hade efternamnet Kela liksom sin far, och detta efternamn hade han åtminstone fram till den 13.3.1903 då han utvandrade ifrån Finland till delstaten Minnesota i Usa.
 
Så trots mina efterforskningar i kyrkoböcker ifrån Uleåborg området i Finland så har jag ej ännu lyckats med att hitta den Abram Abramson som finns specificerad i mitt meddelande för er den 13 april 2015.
 
Med vänliga hälsningar
Berndt Boberg

177
A-M / Richard William Abramson born year 1907 in USA?
« skrivet: 2015-05-17, 12:23 »
I want come in contact with relatives or persons as had more information about the person Richard William Abramson as was born year 1907 in Sebeka Wadana in Minnesota, possibly can this here person and my dead mother had was third cousin?
 
The person Richard William Abramson grandfather and grandmother on his fathers side was finnish person as had immigrated year 1882 to USA.
 
Best regards
Berndt Boberg
 
(Meddelandet ändrat av Boberg 2015-05-18 09:44)

178
A-M / Abram Abramson finsk sjöman i Usa tveksam identitet?
« skrivet: 2015-05-05, 17:47 »
Eftersom jag den 15.05.05 har erhållit information om personen Abram Abramson ifrån en kvinna i Finland, så har jag nu sjäv kunnat hitta ytterligare information om denna person i Uleåborg församlings dopbok, mycket tyder på att denna person var f. 31.12.1860 i denna församling, så det är förmodligen så att där har blivit fel födelseår 1859 antecknat på denna persons dödsattest?
 
PS. På denna person har där även blivit antecknat på andra handlingar i Usa att hans födelseår skulle vara 1860!
 
Med vänliga hälsningar
Berndt Boberg

179
A-M / Emil Soderholm finsk sjökapten som drunknade 1905?
« skrivet: 2015-05-04, 16:07 »
Den 150428 har jag erhållit information ifrån en finsk kvinna om att där var en finsk sjökapten med namnet Emil Söderholm antecknad på hemsidan http//www.genealogia.fi/hakem/merim...merimiesms.htm  , och trots att jag endast kan ett fåtal finska ord så står det helt klart för mig om att denna hemsida även innehöll information om den finske sjökapten som var befälhavare på fiske skonaren Pearl när den förliser vid Alaskas kust år 1905, så i detta släktforsknings ärende så har jag ifrån denna hemsida erhållit den mycket viktiga informationen om att denna aktuella finska sjökapten födelseplats eller bostadsort i Finland var Åbo innan han utvandrade till Usa.
 
Trots att den avlidna personen Sigfrid Emil Söderholm ej var född i April månad år 1860 utan den 18.2.1860 i Åbo så tyder mycket på att det var han som var befälhavaren på fiske skonaren Pearl när den förliser vid Alaskas kust år 1905?
 
På två sidor i år 1878 - 1887 kommununion bok ifrån Åbo församling så finns där ingenting antecknat om att denna person och hans äldre bror skulle ha tagit nattvarden under dessa år 1878 - 1887 i Åbo församling, och här finnes ej heller någon information om vart de har utflyttat?
 
PS. Om där evetuellt finns någon person som vet med säkerhet att jag har rätt eller fel information i detta inlägg så hoppas jag verkligen att ni kontaktar mig!
 
Med vänliga hälsningar
Berndt Boberg

180
A-M / Emil Soderholm finsk sjökapten som drunknade 1905?
« skrivet: 2015-04-23, 10:41 »
Hej Leif,
 
Jag vill framföra ett varmt tack till dig för den information som ni har informerat mig om i ert meddelande den 150422.
 
Mvh. Berndt

181
A-M / Emil Soderholm finsk sjökapten som drunknade 1905?
« skrivet: 2015-04-21, 13:00 »
Denna finska sjökapten var befälhavare på fiske skonaren Pearl när den förliser år 1905 vid Alaskas kust, det påstås att ingen av fiske skonarens Pearls sjömän och fiskar i besättningen överlever denna förlisning, fiske skonaren Pearls hemmahamn var San Fransisco.
Det påstås att denna finska sjökapten var född i April månad år 1860 i Finland, och att han skall ha invandrat år 1879 till Usa, mer information om hans tidigare liv i Finland får jag ej fram om honom pågrund av att myndigheter i Alaska aldrig har skrivit ut någon dödsattest på honom, utan denna har blivit utskriven av myndigheterna i San Fransisco, men dessvärre är att alla gamla dokument innan år 1906 ifrån  myndigheterna i San Fransisco blev förstörda när denna stad drabbades av den mycket kraftiga jordbävningen år 1906.
Denna finska sjökapten kan eventuellt ha haft namnet Emil Söderholm som sitt födelsenamn?
 
PS. Om där eventuellt finns någon som har säker information om i vilken församling i Finland denna finske sjökapten Emil Soderholm var född i så hoppas jag verkligen att ni vill kontakta mig.  
 
Med vänliga hälsningar
Berndt Boberg
 
(Meddelandet ändrat av Boberg 2015-04-21 13:23)

182
A-M / Abram Abramson finsk sjöman i Usa tveksam identitet?
« skrivet: 2015-04-15, 12:32 »
Hej Leif Gson Nygård,
 
Jag vill börja med att framföra ett varmt tack till dig för den information som ni har informerat mig om, jag har ej tidigare haft någon vetskap om dessa hemsidor.
 
Om det eventuellt är på det sättet att personen Abram Abramson har varit bofast i Usa med falsk identitet så anser jag det vara en ganska stor möjlighet att han kanske hade den identitet i Finland som finns i mitt inlägg angående Evert Abraham Söderholm ifrån Nagu spårlöst borta? som jag har lagt in vid spårlöst försvunna på denna hemsida den 150411?
 
Med vänliga hälsningar
     Berndt Boberg

183
A-M / Abram Abramson finsk sjöman i Usa tveksam identitet?
« skrivet: 2015-04-13, 16:58 »
Denna finska sjöman påstås ha befunnit sig i Usa redan år 1882, och förmodligen så har han även blivit vigd år 1884 i Usa med en finsk kvinna som hade förnamnet Greta och som påstås ha blivit född i November år 1862 på en plats i Finland, den 1.12.1887 mönstrar denna finska sjöman av ett skotskt fartyg med namnet Otago i hamnen i Philadelphia i delstaten Pennsylvania i Usa, efter detta har jag ej hittat någon information som tyder på att han har arbetat som sjöman efter denna avmönstring, en kortare tid efter denna avmönstring så flyttar han och hans dåvarande hustru till platsen Sebeka Wadena i delstaten Minnesota i Usa, förmodligen så flyttade de till denna plats därför där var ganska många finländare som hade bosatt sig i detta område i delstaten Minnesota i Usa?
Denna finska sjöman och hans finska hustru med förnamnet Greta blir endast föräldrar till en son som har namnet John Abramson, han var född år 1890, och han avlider år 1907, men en kortare tid innan han avlider så har han blivit far till en son år 1907, denna son hade namnet Richard W Abramson, och det verkar som denna sonson blir uppväxt hos sin farmor & farfar?
Efter det att denna finska sjömans finska hustru med förnamnet Greta har avlidit år 1926 så blir han vigd cirka år 1930 med en finsk kvinna som har förnamnen Mary A, och hon skall ha blivit född cirka år 1864 på en plats i Finland, hennes namnteckning finns även antecknad på dödsattesten som har blivit utskriven en kortare tid efter Abram Abramson har avlidit år 1933.
Angående Abram Abramson så hittar man ej någon information i Usa om på vilken plats i Finland denna person var född, på dödsattesten efter honom så kan man erhålla information om att han var född 31.12.1859, men man erhåller ej här heller någon informtion om hans födelseplats i Finland, angående båda hans föräldrar så erhåller man här endast informationen okända? Det är detta som får mig att tro att denna finska sjöman eventuellt hade något han ville dölja ifrån sitt tidigare liv i Finland?
 
PS. Om där verkligen finns någon person som med säkerhet kan informera mig om där finns någon ung finsk sjöman som har haft ett namn snarlikt Abraham Abrahamsson som var född 31.12.1859 på en plats i Finland så hoppas jag verkligen att ni kontaktar mig? Även om någon har säker information om att denna finska sjöman med namnet Abram Abramson har varit bofast i Usa med falsk identitet så hoppas jag verkligen att ni kontaktar mig?
 
Med vänliga hälsningar
     Berndt Boberg

184
A-M / Evert Abraham Söderholm ifrån Nagu spårlöst borta?
« skrivet: 2015-04-11, 12:23 »
Evert Abraham Söderholm har försvunnit spårlöst år 1881 eller 1882 ifrån ön Nagu i den Väståboländska skärgården i Finland, denna person hade svenskan som sitt modersmål.
Denna person har blivit dödsförklarad den 1.1.1915 av Wirmo domsaga i Finland, dessvärre är att de gamla dokument därifrån som skulle kunna informera om vad anledningen var till att de hade dödsförklarat honom har brunnit upp på en plats där de har förvarats efter den 1.1.1915, men kanske var det endast av den anledning att denna person då hade funnits med i över trettio som endast antecknad utrikes i Nagu församlings kommununion böcker?
Angående denna person så har Genealogiska Samfundet i Finland information i sitt dop arkiv EVERT ABRAHAM => Abraham, Edvard, Evert, Abrahamoff? Övrig information de har angående detta härstammar ifrån en av de gamla dop böckerna ifrån Åbo domkyrko församling, i denna aktuella dopboken så har moderns efternamn till detta barn blivit felaktigt antecknat, hennes rätta efternamn var Eriksdotter, att Genealogiska Samfundet i Finland har fel information i sitt dop arkiv om detta barns faders efternamn beror förmodligen på att det ej framgår tydligt nog i den aktuella dopboken att rätt efternamn på detta barns fader var Söderholm? Jag bifogar med en fil i detta inlägg om den information jag hittills har om Evert Abraham Söderholm och hans föräldrar och syster.
Angående eftersökningar av denna person så har jag anlita en duktig släktforskare i Usa, denna är helt säker på att där aldrig har funnits någon person med något snarlikt namn som Evert Abraham Söderholm som har varit bofast i Usa, jag har även anlita en svensk släktforskare i detta eftersöknings ärende, och eftersom denna ej kan hitta något spår av denna person i de länder som denna har sökt efter honom i på ett namn som är snarlikt hans födelsenamn så är denna släktforskare ganska säker på att denna person har skaffat sig en annan identitet strax efter att han har lämnat ön Nagu i Finland år 1881 eller 1882?
För min del anser jag att det ej är omöjligt att denna person kan ha hållit sig gömd på en plats i Finland där det var mycket svårt för den ryske tsarns arme att hitta honom? Om denna person verkligen har skaffat sig en annan identitet strax efter det att han lämnade ön Nagu i Finland år 1881 eller 1882 så har han förmodligen använt sig av ett nytt födelseår som ej har avvikit så mycket på hans verkliga födelseår 1860?  
 
PS. Evert Abraham Söderholm var en kusin till min morfars far.
 
Med vänliga hälsningar
     Berndt Boberg  
 
}
(1.8 k)

Sidor: [1]