ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Sofia Wihlborg

Sidor: [1]
1
Hej! Jag är relativt ny i den här världen men har kommit en bit. Lite bakgrund är att jag har en i min närhet som fått till sig av sin mamma att de är judar. Jag har därefter följt varje moder i släkten, där samtliga kommer ifrån Umeå-trakterna.

Nu har jag nått fram till en kvinna och försöker ta mig vidare till hennes mamma och sedan fortsätta därefter. Denna kvinna är Brita Eriksdotter född 1736 (Årtal verkar däremot inte stämma). Brita Eriksdotters barn heter Brita Stina Andersdotter född 1769.

Har i tidigare trådar hittat oklarheter kring födelsedatum då det verkar vara rörigt i kyrkoböckerna. Följande är taget från ett annat inlägg och berör samma kvinna, detta verkar vara den korrekta informationen:

"Modern heter Brita Eriksdotter och är född i Umeå lands 1737-10-27 och en Bouppteckning efter hennes moder klargör ytterligar släktförhållandena med mågar och söner".

Vad jag nu eftersöker är denna kvinnas moder och fortsättning på moderns sida för att hitta judiska rötter? Jag har hitintills inte hittat något som styrker denna tes om judiskt påbrå. Finns det kännedom om en judisk släkt i dessa trakter?

Tack på förhand!

Vänligen,
En ny släktforskare som önskar stöd.

Sidor: [1]