ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Cecilia Molden

Sidor: [1]
1
Karlstorp / SV: Fler Kastman eller Castman i Karlstorp?
« skrivet: 2021-07-20, 20:49 »
Hej igen! Jag har besökt Karstorp och tittat på byggnader mm. Frågan är fortfarande: Var föddes Petter Pärsson Kastman? Var han oäkting, släkt med familjen i Kalmar? Hittar ingenting om honom innan noteringen när han dyker upp med hustru Lena på Karstorp Norregård. Kyrkan i Näsby har inte brunnit vad jag vet. Några tips på var jag kan forska vidare?

2
Karlstorp / SV: Fler Kastman eller Castman i Karlstorp?
« skrivet: 2021-03-13, 15:52 »
Yes, det är rätt Petter! Min anfader i rakt nedstigande led. Isak kallade sig Kastman ibland, tydligen. Men sedan blir det Isacsson därefter. Jag har kvar betyd som sonsonen Petter skrev under för min farfarsfars räkning. Han gick i skola i Visby.

Tack så väldigt mycket för informationen. Nu ska jag bara försökta hitta Petters föräldrar också.

Cecilia

3
Karlstorp / SV: Fler Kastman eller Castman i Karlstorp?
« skrivet: 2021-03-08, 15:26 »
Hej igen. Jo du har säkert rätt ang namnet, tänkte bara eftersom det finns tecken på att han själv faktiskt hette Petter Persson, eller möjligen Peter Persson, så kan ju både hans far och sönerna heta Persson. Oavsett; Petter Kastman förbryllar mig oerhört. Enligt hfl bodde familjen på soldattorp i Karstorp, inte Karlstorp. Tror att någon som forskat i samma släkt missat denna detalj. Så även jag. Har kollat på en mängd olika sidor med information om vilka som bodde på de olika soldattorpens Karstorp, Näsby,  men hittar inte min Petter... På farsidan är jag släkt i rakt nedstigande led, så jag kommer inte att ge mig.

Ska lusläsa om soldattorpen i Karstorp nu.

Med vänlig hälsning,
Cecilia

4
Karlstorp / SV: Fler Kastman eller Castman i Karlstorp?
« skrivet: 2021-02-22, 15:21 »
Tack för svar! Har du möjligen uppgifter på dessa tre ryttare? Är det någon av dem som stämmer in på "min" Petter Kastman? Tror han bör ha hetat Persson eftersom hans barn heter Persson och Persdotter, några av dem.

5
Karlstorp / Fler Kastman eller Castman i Karlstorp?
« skrivet: 2021-02-22, 13:02 »
Hej!
Jag har en anfader vid namn Petter (Peter?)Kastman, korpral troligen som dog på soldattorp i Karlstorp. Det är vad jag fått fram på My Heritage. Men jag hittar inte var han är född och inte någon uppgift mer är att han var gift med Lena Larsdotter samt förstås deras barn och barnbarn. Jag söker mig bakåt i tiden. När jag letar kommer andra hustrur upp. Det kan ju vara sant, men då borde ju Lena också dyka upp. Vet att många tog sig soldatnamn, så att det kan ju hända att denne Petter hette Persson eller något annat egentligen. Enligt vad jag kommit fram till föddes han 1735. Inget huusförhörsprotokoll har jag funnit som passar namn, datum och plats. Kan han varit oäkta son till någon på gården? Familjen KAstman i Vimmerby är ju rejält kartlagd, men ingen av dessa Kastmän verkar passa in på min anfader. Tacksam om någon vet mer!

Cecilia Moldén, född Isacsson.

Sidor: [1]