NULL Skriv ut sidan - Äldre inlägg (arkiv) till 18 december, 2009

Anbytarforum

Titel: Äldre inlägg (arkiv) till 18 december, 2009
Skrivet av: Karl Gustav Qvarfordt skrivet 2009-12-15, 22:12
Om rätten att använda material som publicerats på nätet
Naturligtvis får du använda material på vår vår hemsida för din egen släktforskning. Det framgår av den svenska texten till höger om den engelska text du citerat utan att ta med följande mening i det stycket. All släktforskning är beroende av samarbete mellan släktforskare och viljan att dela med sig av sin egen släktforskning. Att kopiera en hel hemsida är däremot intrång i upphovsrätten om denna inte genom överenskommelse släppts fri. Tyvärr förekommer det att mindre nogräknade personer kopierar hela register och sedan saluför dessa som egna på nätet. Genom att lägga in dolda markörer har jag kunnat konstatera att uppgifter om nu levande personer utan tillstånd kopierats in i andra register. Även på svenska hemsidor.
 
När det gäller nu levande personer som finns med i ett släktregister gäller svensk lagstiftning. I det här fallet PUL = PersonUppgiftsLagen som kräver att det för all sådan information krävs tillstånd av varje enskild person för varje överföring till ett nytt register.
 
Vincent kunde lätt ha kontaktat mig genom att använda någon av de länkar som finns på www.qvarfordt.info men den information som Thomas Ek gav är korrekt. Om du forskar på släkten Qvarfordt hittar du mycket om släkten på hans hemsida