NULL Skriv ut sidan - Johan Holmgersson (Hästhuvud) på Sonstorp, Östergötland

Anbytarforum

Titel: Johan Holmgersson (Hästhuvud) på Sonstorp, Östergötland
Skrivet av: Leif Persson skrivet 2007-03-12, 12:54
Givetvis är det bra med rättelser och kompletteringar i såna här ämnen. Det är ju även uppenbarligen helt nödvändigt då man läser all den kritik (både om geneologin som det heraldiska i det) som finns om detta samt att nyare forskning kan ändra äldre resultat.    
 
Du skriver också att Slutresultatet är alltför ofta en vapenbild i SMV som inte har den minsta likhet med det medeltida originalet.
Att Raneke inte håller någon sorts fotografisk kvalitet eller ens exakthet i sin återgivning av medeltida ätters vapenbilder skriver han ju själv redan i förordet, där han uttrycker det som att han vill återge vapnets bildid? och egenart mer än att vara någon korrekt avbildning. Läser man det så förstår man säkert att det inte handlar om något annat i detta fall. Likaså ang. den genealogiska informationen vilket han också påpekar säkert kan ändras med nyare forskning osv. Vad jag förstår av det så påstår han ingenstans att det han återger i SMV ska vara det enda rätta eller på något vis står för sanningen i allt...