NULL Skriv ut sidan - Birgitta, Lars Anderssons i Nyköping

Anbytarforum

Titel: Birgitta, Lars Anderssons i Nyköping
Skrivet av: Birgitta Olsson skrivet 2012-08-28, 16:34
Kaj,
 
Tack för att du tog dig tid att svara. Det uppskattar jag mycket. Det jag i första hand är ute efter i nuläget är något slags erkännande om att det kan finnas delar i Liedgrens uppsats som kanske kan ha en annan förklaring än den som står. Att det kan vara lönt för den som har tid och/eller möjlighet att titta en gång till på Johan Skyttes anor. Som jag tidigare skrivit tror jag det bästa vore att utgå från Blekhemsgodsen och dess ägare eftersom det är det enda solida bevis vi har på gårdar som Birgitta/Brita ärvt av sina föräldrar. I övrigt låter jag mina redan publicerade inlägg tala för sig. Jag har beställt boken du tipsar mig om och får den hemlevererad imorgon. Jag har dessutom sökt på nätet om det finns några uppgifter om nunnor hade arvsrätt men endast hittat en uppgift som återkommer flera gånger från någons släktträd så jag är inte säker på om det stämmer?  
 
Det jag däremot hittade av en slump är Katarinas ingiftsbrev som finns på Riksarkivets hemsida. På baksidan står det faktiskt ”fru” Karin, Erich Knutzons dotter aff Haga.  
 
Brevet kan ses på denna sida:  
 
http://www.nad.riksarkivet.se/SDHK?EndastDigitaliserat=false&Innehall=Blekhem&Br evtext=true&Extratext=true&Sigill=true&Original=true&MedeltidaAvskrifter=true&Me deltidaRegest=true&Brocman=true&Hadorph=true&Peringskiold=true&Ornhielm=true&Ovr MedeltidaAvskrifter=true&OvrMedeltidaRegest=true&AvanceradSok=False&page=4&posti d=Dipl_38645&tab=post
 
Baksidan finns på denna adress om man inte vill klicka på den lilla ikonen i brevet:
 
http://fmpro.ra.se/ra/medeltid/bild/38645b.JPG
 
Ser så klart även fram emot att få läsa DMS Södermanland 2:3 Jönåkers härad och Nyköpings stad vilken jag kommer beställa så fort den ges ut.
 
(Meddelandet ändrat av Nebulus 2012-08-28 16:36)