NULL Skriv ut sidan - Äldre inlägg (arkiv) till 14 maj, 2012

Anbytarforum

Titel: Äldre inlägg (arkiv) till 14 maj, 2012
Skrivet av: Constantinus Lindfors skrivet 2012-04-28, 13:27
Carina: Bra att du klargjorde att Judith Cambou var mor till Johan Holtz/Holst! Föräldrarna äktade sig i Nikolai fs i Stockholm 15/10 1679: Bookhållaren widh Löfsta Bruuk Mons:r Marcus Håldtz & J. Judith Cambou.
 
Jag kunde inte heller uttyda efternamnet på prosten Schäfers svärmoder. Men tack vare Google får man veta att hovkirurgen Balthasar Salinus' son Carl hade i äktenskap med Anna Eriksdotter Drysander bland annat dottern Anna Elisabeth Salina (d. 1711), gift med prosten Schäfer i Gävle. Carl Salinus och hans hustru ligger begravda i Riddarholmskyrkan i Stockholm. Anna Drysander bör vara dotter till kyrkoherden i Väderstad i Linköpings stift Erik Drysander (1589-1653).
 
Du nämnde två bröder Calamnius från Kalajoki som gifta med två systrar Fjellström från Silbojokk (Arjeplog). Brita Læstadia, som fick barn med Johan Holst, var kusin med systrarna Fjellström.
 
Jag har inget mer att bidra till i denna diskussion, men kommer att följa den med stort intresse. Stort lycka till med utforskandet av syskonparet Blomfelts härkomst!