NULL Skriv ut sidan - Databaser, Register & Bildsamlingar

Anbytarforum

Titel: Databaser, Register & Bildsamlingar
Skrivet av: Jonas Magnusson skrivet 2015-03-25, 22:51
Nu tänker jag göra något så udda som att presentera en webbsida som legat uppe i några år nu, men den har varit under utveckling och därför blockerad för sökmotorer, så det kan inte vara många som hittat dit.
 
Sidan är ett samarbetsprojekt mellan några personer med intressen i norra Småland kring Eksjö, närmare bestämt i Södra Vedbo härad.
 
Vi ägnade ganska mycket tid åt att skapa en sajt där vi samlade våra avskrifter från trakten, byggde en kartfunktion, skapade sökfunktioner och ganska komplexa integrationer för presentation av data, som nog kan bli väldigt bra när allt är på plats.
 
Men någonstans på vägen tröt min energi och små irriterande problem med sidan fick mig att lägga den i malpåse, och där har den legat tills nu.
 
Nu släpper vi sidan för användning med de småbuggar och brister som finns. Det kanske blir en injektion att ta itu med det som återstår och vi kanske får in fler händer i arbetet.
 
Som sagt, sidan är komplex men något som ändå är i stort sett komplett är instruktionerna, så det går att läsa sig till hur saker och ting fungerar.
 
Avskrifterna som används finns i mångt och mycket även på andra webbplatser som vi involverade har. Men ett material som jag gärna trycker lite extra på är de avfotograferade arkivalier som rör Stavsäterarkivets längd över Höreda pastorat och Högre Allmänna Läroverket Eksjö.
 
Så, håll till godo...
 
www.sodravedbo.se