NULL Skriv ut sidan - Äldre inlägg (arkiv) till 2003-09-30

Anbytarforum

Titel: Äldre inlägg (arkiv) till 2003-09-30
Skrivet av: Eva Dahlberg skrivet 2003-09-25, 12:17
Lars, läs citatet om källkod från cd-skivan som Jan-Erik Eriksson gör i ett inlägg ovanför (24 sept 13.49). Källkoden är en kod för att hitat kontraktet på resp. landsarkiv, men det säger inte mycket mer än vilken agent som sålt biljetten till emigranten, och på det viset kan man möjligen spåra vilken båt de reste med - i alla fall till England (i Skåne bara över sundet). De uppgifter som finns på cd:n är de Mari givit dig. I övrigt kan stå man/kvinna, ev. titel och om de reser ensamma (se inklippen ovan.)
 
Om du är nybörjare så finns mängder av tips på Nättidningen Rötter (bl.a. just om hur man söker emigranter) och i böcker av Per Clemensson/Kjell Andersson och av Elisabeth Thorsell, förmodligen på närmaste bibliotek.
 
När det gäller Otto finns han inte bland de ca tio Otto som finns på cd:n som emigrerade före 1871 från Värmlands län. Många värmlänningar emigrerade via Norge och saknas på cd:n. Du kan själv söka honom på Internet för emigranter från norska hamnar finns i stor utsträckning på Internet. Adressen har jag inte, men länken finns här någonstans, via Digitalarkivet som webbplatsen heter.
 
Hälsningar,
Eva