NULL Skriv ut sidan - Äldre inlägg (arkiv) till 2002-04-01

Anbytarforum

Titel: Äldre inlägg (arkiv) till 2002-04-01
Skrivet av: Jan Ek skrivet 2002-03-26, 11:45
Jan-Erik och Karin,
 
Tack båda två för era ansträngningar!
Karin; den du fann är nog för gammal för att passa. Jan-Erik; båda dina kandidater är tänkbara.
 
Om jag förstått det riktigt är Lovisa med destination Boston inte möjlig att finna i Ellis. Men immigrationslistor för Boston finnes väl i USA, i nationalarkivet. Då får det bli ett projekt för en framtida USA-resa.
 
AL som reste över med Chester passar kanske ännu bättre in. Retligt att just den sidan inte blev avfotograferad! Jag använde en halv dag på att sätta mig in i hur ett alldeles utmärkt sökverktyg för saknade manifest på adressen http:// home.pacbell.net/spmorse/ellis/mm.htm fungerar. Jag klarade att bläddra igenom sidorna som hör till Chester, av fem dubbelark saknas det med passagerarna 163-250. AL Karlsdotter var 184. ;-(
 
Jag kan varmt rekommendera sidan ovan för de som stöter på problem med sidor som inte länkats riktigt i Ellis databas. Jag har själv råkat ut tidigare för att fel båt dyker upp när man kallar upp originalmanifestet. Däremot är textversionen rätt. Men där finnes ju inte de spännande uppgifterna, destination, släktingar i USA osv.
 
En annan nyttig sida när man kör fast är översikten över rullar med mikrofilm som helt eller delvis saknas i basen. http:// home.pacbell.net/spmorse/ellis/tobias.htm
 
Nu får jag ta en paus med utvandrarna från Kållandsö tills jag får anledning att se i utflyttningslängderna där. När man som jag sitter i Norge och forskar måste jag vänta till nästa besök i Sverige och biblioteket i Norrköping.
 
Om ingen har andra goda ideer då?
 
Mvh,
Jan Ek