NULL Skriv ut sidan - Äldre inlägg (arkiv) till 21 juni, 2011

Anbytarforum

Titel: Äldre inlägg (arkiv) till 21 juni, 2011
Skrivet av: Ann-Louise Paulsson skrivet 2011-06-09, 10:19
Hej Sven-Ove,
 
Ancestry.se har valt att indexera födelseuppgifterna från SCB-materialet 1880-1920 framför allt för att göra det enklare för nybörjare att komma igång med släktforskning och för att ännu fler ska upptäcka hur spännande det är att söka sina rötter. Vi har redan fått mycket positiv respons från personer som tycker att det nu är enklare att hitta de uppgifter de behöver för att komma igång med sin forskning.  
 
Samlingen innehåller mer än 5,6 miljoner indexerade namn på barn som föddes under tidsperioden samt även namnen på föräldrarna vilket innebär cirka totalt 15 miljoner namn. I en indexerad samling av den storleken är det oundvikligt att en del namn blir felindexerade och som alltid med andrahandskällor rekommenderar vi att man kontrollerar det indexerade materialet mot originalkällan.  
 
I de fall som uppgifter har blivit felaktigt indexerad är det enkelt att som användare själv skriva in det korrekta namnet och vi hoppas att alla ni släktforskare vill hjälpa till med det för att underlätta för nybörjare att hitta rätt. För att göra en korrigering klickar du på det aktuella namnet i Ancestry-indexet under bilden och följer instruktionerna. Korrigeringarna blir synliga och sökbara inom cirka 30-45 dagar.
 
Hälsningar,
Ann-Louise  
Ancestry.se