NULL Skriv ut sidan - Äldre inlägg (arkiv) till 01 mars, 2013

Anbytarforum

Titel: Äldre inlägg (arkiv) till 01 mars, 2013
Skrivet av: Jonas Magnusson skrivet 2012-03-18, 23:01
Det kan kanske vara bra att notera GID-numret men det bör inte vara den egentliga källhänvisningen. Vad är det som säger att du har Genline/Ancestry om några år när du vill gå tillbaka till denna bild för att verifiera något. Det finns inte ens några garantier för att företaget finns kvar!?
 
Därför använder man volymens beteckning/namn och en sidhänvisning istället. Den volymbeteckningen går att hitta tillbaka till oavsett vilken leverantör bilder du använder (förutsatt att volymen är skannad).
 
Materialet i denna databas (Sweden, Indexed Birth Records, 1880-1920)är SCB's utdrag. Nu är Ancestrys funktioner, så vitt jag kan se, betydligt sämre än de Svenska leverantörerna för att på ett enkelt sätt plocka fram en sådan källhänvisning. Gällande volymbeteckningen enligt NAD verkar inte vara tillgängligt via Ancestry så då får man väl gör det bästa av situationen?
 
Jag skulle kalla en källa från denna databas något i stil med SCB-utdrag, födelseboken 1887, församlingen namn, sidnummer om det finns.