NULL Skriv ut sidan - CD-skivor eller Anbytarforum?

Anbytarforum

Titel: CD-skivor eller Anbytarforum?
Skrivet av: Bengt Andrasson skrivet 2002-02-18, 19:12
Carl!
 
Det känns bra att du delar åsikten att exponering av innehållet bidrar till intresset och köpbenägenheten för CD:n. Priset, som du också konstaterar, måste då vara rimligt (jämför Sjöfartsverkets Levande sjökort Strömstad - Åhus, inkl 50 km landzon, för under 1000 kr med Lantmäteriets omrimliga pris på 3995 kr för en landkarta för ett län!).
 
För kunna att hålla priset rimligt till privat konsument gäller det att kommersiella nyttjare får betala sin skäliga andel. Därför oroar mig det du skriver om biblioteken. Är det inte så att biblioteken betalar bibilioteksersättning för sin CD-utlåning på liknande sätt som för bokutlåning?
 
Vad gäller Mormonkyrkan, liksom andra organisationer, borde man väl tillämpa samma typ av tidsbegränsade fleranvändarlicenser som programvaruföretag, inte minst amerikanska sådana, framgångsrikt lärt sig sälja och tillämpa. Var det inte det Mormonkyrkan bad om offert på?
 
För mig som enskild amatöranvändare är det viktigt att få tillgång till uppgifter om mitt hemland (kartor, ortsregister, kyrkoböcker, emigration, soldathistoria osv) till en acceptabel kostnad. Därför bör vi uppskatta den gratis marknadsföring som sker bl a i detta forum, som jag tror leder till fler köp, fler bibliotekslån, större licensbehov hos Mormonkyrkan osv, och därmed lägre styckpris för kostnadstäckning.
 
Bengt Andr?asson