NULL Skriv ut sidan - CD-skivor eller Anbytarforum?

Anbytarforum

Titel: CD-skivor eller Anbytarforum?
Skrivet av: Carl Szabad (Carl) skrivet 2002-02-17, 22:59
Leif! Din tanke är god, men jag tror effekten snarare blir den som övriga debattörer konstaterat, att intresset för CDna ökar så mycket att den aktiva forskaren köper en själv. Priserna är ju för de flesta människor inte oöverstigliga numera. Värre var det för några år sedan när NAD- och Emigrant-CDna kostade 2.500:-/st.
 
Fördelen med diskussionerna i Anbytarforum är också att man kan påvisa olika sökmetoder och extrafunktioner som en nybörjaranvändare kanske inte tänker på.
 
Ett större problem är när kommunala bibliotek köper skivorna och sedan lånar ut dem utan tillstånd, för det man köper är ett tillstånd för en brukare att använda CDn, inte hur många som helst.
 
Jag fick just i veckan ett brev från Salt Lake City (Mormonkyrkan alltså, inte OS-sekretariatet) där man begärde obegränsad rätt att på obegränsat antal datorer kostnadsfritt installera CDn Svenska ortnamn 1999 som man just köpt för 395:-! Dessutom ville man kostnadsfritt kunna göra ett obegränsat antal kopior av CDn! Svaret blev självfallet NEJ!
 
Carl Szabad
Kanslichef
Sveriges Släktforskarförbund