NULL Skriv ut sidan - Geografiskt-statistiskt handlexikon öfver Sverige

Anbytarforum

Titel: Geografiskt-statistiskt handlexikon öfver Sverige
Skrivet av: Elisabeth Thorsell skrivet 2001-11-24, 17:18
Jag har fortfarande inte lyckats installera skivan på min nya dator, en med Pentium 4 och 128 MB internminne och Windows ME. Installationen startar, men så kommer det upp en skylt om att ett program wise.exe saknas, och  så blir det inget mer.
 
Däremot har jag lyckats installera skivan på en annan dator med 600 MHz processor och Windows 98. Där går det hyfsat snabbt att ladda in programmet, men titelbilden kommer i nedre högra hörnet, och sökfönstret i övre vänstra hörnet, och ingen av bilderna täcker hela skärmen, så det ser litet konstigt ut.
 
Sökning sker endast på ledorden, d.v.s. namn på en plats eller så, och då med gammalstavning. Det är Hvetlanda som gäller, inte Vetlanda. Det finns ingen fritextsökning, så det går inte att söka på t.ex. jernbruk eller så.  
 
Nu går det faktiskt att scrolla texter som är längre än ca 18 rader, men jag har inte hittat någon annan utskriftsmöjlighet än att markera hela texten med musen och sedan klistra in den i Word.
 
Ävenledes på en äldre dator, 486:a, med Windows 98 gick det att installera Rosenberg, men där tar programmet mer än 2 minuter på sig att ladda in.
 
Programmet omfattar bara ca 22 MB, men är fruktansvärt mycket långsammare än t.ex Sveriges dödbok, som har en avsevärt större databas att leta i.
 
Jag tycker fortfarande att detta är en kalkon, och borde ha kunnat göras mycket bättre, för id?n med Rosenberg på skiva är förstås helt OK.