NULL Skriv ut sidan - Säkerhetsprogram

Anbytarforum

Titel: Säkerhetsprogram
Skrivet av: Kim Metso skrivet 2011-02-03, 11:42
Hej Patrik!
Du har för tillfället bättre koll på detta än jag så säger du att det är så så är det förstås sant. Jag har för tillfället inte så bra koll på just Norton.
Antivirusprogram är egentligen ytterst svåra att bedöma, man borde följa med tester och skriverier för en längre tid. Alla antivirusprogram har perioder då de fungerar 'sämre'
Släktforskningsprogram är lättare att bedöma eftersom de representerar en linje och ett sätt att sköta saker, sen gillar man det eller inte, man kan välja efter egen smak.
Alla antivirusprogram har, eller borde ha, samma mål, att skydda din dator. Sen kan programmet vara enbart antivirus eller även nåt annat. Att testa dessa är rätt så otacksamt, man kan göra fel på så många ställen och alltid finns det nån Besswerwisser nån stans som trycker på den ömma punkten. Ofta även tillverkarna, varför nonchalerade du detta, som är vår produkts starkaste sida...
Problemet, eller fördelen, med antivirusprogram är att ett program som varit mycket dåligt i ett test kan vara bäst i följande test, gjort av samma testare. En liten förändring, en liten snilleblixt, en fjärils vingslag, kan vara skillnaden mellan katastrof och fulländning. Det räcker ej tyvärr om detta sker en gång, sker detta flere gånger, och om och om igen, så har vi en god produkt. Det krävs en speciell, litet 'smågalen' miljö för detta, så att kreativiteten får blomstra utan några som helst (nästan) begränsningar.
 
bh
Kim