NULL Skriv ut sidan - Säkerhetsprogram

Anbytarforum

Titel: Säkerhetsprogram
Skrivet av: Kim Metso skrivet 2011-02-03, 09:59
AV-test är absolut en av de bästa och mest pålitliga testarna av säkerhetsprogram. Det att de är europeer och tyskar är absolut inte en nackdel, de kan sin sak. Amerikanska (Usa) test favoriserar ofta starkt hemlandets produkter.
Jag, som förståsigpåare, väljer bort Norton (Symantec) pga av flere orsaker. En stor sak är att de uppdaterar sin virusdatabas mer sällan än de stora konkurrenterna, kan gå flere dagar utan uppdateringar. Uppdatering till ny programversion har ibland varit krånglig. Uppdatering av virusdatabasen har varit krånglig, vid domäninstallation har tex uppdatering endast fungerat via domänets server. Mycket falskalarm. Symantec är ett utomordentligt bra företag med en hel massa fantastiska produkter som tex Ghost eller Partition magic, det finns en lång lista, deras Antivirus (Nav) är en product av många hos dem och har tyvärr ej samma standard som många andra av deras program. Företag som endast satsar på antivirus och närliggande har här en starkare position. Norton hör dock trots allt till de bättre. ( En mycket negativ, känslomässig, sak är dock att Norton antivirus ofta kommer med som reklamprodukt vid köp av dator och avinstallationen tar tid och kräver kunnande.)
Det som AV-test av förståerliga skäl har svårt att testa är nya okända virus, en sökmetod kallas heuristisk sökning och det är en av Nortons svagare sidor var det även kommer en massa falska alarm.
Vill man hitta ett bra anti-virus program så är AV-tests rapport och i synnerhet kolumnen Protection en bra vägledning. Här finns några, för mig, överraskningar, tex Pandas placering.
Kolla dock även databasens uppdateringsfrekvens samt uppdateringen av själva programmet.
 
bh
Kim
som jobbat bla med Dr Solomons Anti Virus tookit