NULL Skriv ut sidan - Webbaserade släktforskningsprogram

Anbytarforum

Titel: Webbaserade släktforskningsprogram
Skrivet av: Lotta Nordin skrivet 2009-07-23, 14:22
Jimmy,
för att hitta en släktdatabas på internet så behöver man absolut inte ägna sig åt aktivt sökande i den mening att man måste söka på ett specifikt namn, så som man måste göra i övriga nämnda databaser.  
I en släktdatabas får man också fram hela familjer med personuppgifter och deras samband med andra familjer, vilket man inte får i övriga databaser. Du ska inte tro att enbart snälla släktforskare hittar släktdatabaser.  
När det gäller t. ex. epostadresser så har det i flera omgångar dykt upp diskussioner här i Anbytarforum p. g. a. att folk varit rädda för att drabbas av virus, spam och andra otrevligheter genom att någon/något skulle kunna hämta adresserna här i forumet. Varför vara rädda för det om det nu bara är en helt oskyldig liten plats för släktforskardiskussioner? Det kan väl inte någon elak spammare och virusspridare vara intresserad av?  
 
Bilder  på personer (=personuppgifter) kan  - det görs och är till och med vanligt - plockas upp från helt harmlösa hemsidor och läggas upp på andra sidor med helt felaktiga uppgifter i samband med bilden. Det händer också att bilder ”görs om” och används i fel syfte och i fel sammanhang. Många släktforskare lägger i sina släktdatabaser upp bilder som kan hittas utan att man söker på släkt, namn eller orter.  
 
Det du lägger upp på internet har du i princip inte längre någon kontroll över. Alltså, en släktdatabas på internet är inte en fredad zon!