NULL Skriv ut sidan - Identifiera släkting

Anbytarforum

Titel: Identifiera släkting
Skrivet av: Fredrik Larsson skrivet 2006-03-28, 20:02
Eivor,  
 
Det jag vet om Amandas liv är att hon bodde med sina föräldrar och två bröder i Holmestad, Västergötland.
Ekonomin på gården ska sedan ha rasat i botten, och familjen blev tvungna att lämna den.
 
Efter detta blir det hela otydligt. Antingen reste Amanda först ensam till Stockholm, eller så åkte hon med sina föräldar. Hursomhelst så flyttade de alla till Stockholm sinom tid.  
 
I stockholm ska Amanda ägt en butik, en mycket elegant sådan. Hon gifte sig med en man vid namn Per Olof Arvidsson, och butiken ska ha fåt namn efter hans efternamn.  
 
Själva affären Amanda skulle kunna haft skedde förmodligen innan hon gift sig med Arvidsson, och hennes föräldrar ska sedan tagit hand om barnet som sitt eget. Detta ska ha skett med yttersta diskretion, så ingen annan visste något om det. Den man som Amanda då varit med var en rik herre från trakten.
 
Om inte så är fallet så kan Amanda kanske annars ha blivit med barn under sitt äktenskap, men det stämmer inte direkt överens med det faktum att Amanda var 18 år då Helvy föddes.
Efter några år ska familjen Andersson ärvt tillbaka gården om jag förstått det rätt, och flyttat tillbaka. De båda bröderna ska också ha emigrerat till Amerika.
 
Om ingen annan skulle ha vetat om allt detta, då skulle väl prästen utan tvekan skriva in Amandas föräldrar som hennes barns föräldrar?  Eller?
 
På senare år har farfar pratat alltmer om det här, och jag antar att han skulle vilja ha en bekräftelse innan han dör  
Farfar fick ärva en hel del värdefulla saker från Amandas hem när hon dog, men den store förmögenheten gick till hennes söner Sture och Gösta.  
 
Anledningen till att den här saken har blivit så stor i min släkt på senare år är antagligen också på grund av att Amandas arv sedan länge gått bort ifrån vår släkt, och att de numera inte behöver skydda sina arvepengar.
 
Hoppas du förstår lite bättre av det här, Eivor.
Med lite mer fakta skulle man lätt kunna göra detta till en spännande roman  
Tack för allt,  
 
Fredrik