NULL Skriv ut sidan - Strukturera orter och platser i städer

Anbytarforum

Titel: Strukturera orter och platser i städer
Skrivet av: Joakim Jönsson skrivet 2010-01-06, 02:03
Hej,
 
En fråga som retat mig från början av min karriär som släktforskare, hur skall jag strukturera adresser (orter, platser) i men forskning.
Som göteborgare började min forskning här, flera problem dök upp
rote kvarter husnummer gatuadress
Som senare försvårades av församlingar som gick ihop och problem som:
församlingen upphör och roten ingår i en annan helt plötsligt gatan försvinner för ny bebyggelse roteindelningen upphör och man måste använda gatuadresser samma adresser (rote kvarter, gata) under flere församlingar pga ihopslagning  
 
Antar att det inte finns några enkla svar men finns det någon som kan skicka mig i rätt riktning.
Sitter med disgen och använder dess ortregister men det blir inte greppbart för städer och församlingar i förändring, det funkade fint när man hade ett par hundra personer att hålla reda på. Nu börjar man närma sig ett par tre tusen individer och jag måste verkligen göra något åt saken.
 
Jag hade otroligt lång startsträcka när det gäller min forskning för jag visste inte hur jag skulle organisera alla platser, sedan fann jag disgen och intalade mig att det här kommer att lösa sig. Men så var inte fallet kan jag konstatera.
 
Har notiser där folk flyttar från ett kvarter i en rote till en gatuadress för att sedan upptäcka att det är samma plats och att där var ingen flytt.
 
Några tips i vinterkylan?
 
Vilse i ortsregister
// Joakim