NULL Skriv ut sidan - Ångermanländsk mat

Anbytarforum

Titel: Ångermanländsk mat
Skrivet av: Erik Winroth skrivet 2010-11-17, 21:38
Hej Ann-Mari!  
Risgrynspudding med uppsvällda russin och i mitten en grop med smält smör smöröga. sådant kunde man bli bjuden på i nån bondgård om man gjorde ett besök då främst i julmellandagarna.
Detta var på Medelpads sidan av gränsen men många rätter vandrade nog fram och åter över gränsrna mer än en gång.
Min svärmor var av Ångermanländsk börd, hon berättade om att det var vanligt att man gjore godis till barnen av Kål-rötter. Man skar en skalad kålrot i lagom tjocka skivor, (Ungefär 1 cm )och sedan i tärningar, kokade dem i vatten som nästan fick koka bort. I det lilla vatten som var kvar rörde man i sirap som fick koka in. Dom kallade det för att göra sötrota.
Smaklig spis.
Erik W    
,